Какви са Условията за Кола на скрап

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 (:
Мечтае да кара: е30 turbo

Какви са Условията за Кола на скрап

Мнение от japana » 09 Ное 2012, 18:35

имам една кола която е в движение! цяла! искам да я върна на скрап!
какви са условията понеже искам да си сваля джантите! и ако салон и стъкла не се броят и се намалява цената му! то по добре да си ги сваля!
мисълта ми е ! колата трябва ли да е на джанти с гуми или може и да е само на трупчета за да се брои за кола на скрап не Желязо!

Най-лесно ми е да звън по телефона и да питам! ма викам я да питам тук първо!
и коя фирма бихте ми препоръчали
Благодаря предварително
Продавам E36 328i на части... viewtopic.php?f=134&t=314520

Аватар

Re: Какви са Условията за Кола на скрап

Мнение от F3P » 09 Ное 2012, 19:12

Връщах една тоталка април месец и положението е просто:

Сваляш каквото ти е кеф от колата- плащат ти на кило и не им пука какво има и какво не. Колкото повече свалиш- толкова по-лека става и по-малко ще ти дадат, ама това ти е ясно.
Има само 1 подробност- НЕ сваляй гумите преди да дойде камиона да я натовари. При мен беше камион с кран и я натоварихме без грижи като свалих джантите на място. Но съм виждал и да ги товарят с лебедката на камионче тип "Пътна помощ"- тогава гумите трябва да са на място. Просто ще си ги свалиш после, грижи нямаш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325d
Детайли за колата: BMW FOREVER

Мнение от BOBO BAVARIA » 09 Ное 2012, 19:20

обаждаш се на Надин и идват и ти я взимат от место каквото искаш си сваляш те знаят колко горе долу тежат и какви пари могат да ти дадат за нея
бмв-то е болест за която няма лек

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Ное 2012, 19:45

Ще ползвам темата да не пускам нова (надявам се автора да няма нищо против) та харесах си една кола дадена за скрап, ще се разберем със човека на пункта да има някой лев печалба, но е бракувана. А чух преди 2-3 месеца че приемат закон вече да не може да се минава комисия - бракува ли се край. Това влязло ли е и има ли шанс да я я регистрирам че ще е жалко да отиде за скрап :confused: :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 09 Ное 2012, 19:47

И аз чух така колега това ако е истина е поредната тъпотия измишльотина :evil: Нека по запознатите да споделят ако са сигурни :D
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 09 Ное 2012, 20:49

ако колата е дадена за скраб и си представил бележката за това в КАТ няма регистрация дори и с комисия.Ако си бракувал колата и си им казал в КАТ че колата ще стои в частен имот.то тогава може да се мине комисия и отново да се пусне в движение.Това е пресен пример от вчера от КАТ-Габрово :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Ное 2012, 21:46

matros написа:ако колата е дадена за скраб и си представил бележката за това в КАТ няма регистрация дори и с комисия.Ако си бракувал колата и си им казал в КАТ че колата ще стои в частен имот.то тогава може да се мине комисия и отново да се пусне в движение.Това е пресен пример от вчера от КАТ-Габрово :yes:

Щом колата е бракувана няма връщане назад. Пък и бракувана за да се даде за скраб/морга.
Ако колата е спряна от движение може да се пусне отново, след съответната процедура!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 11 Ное 2012, 1:30

Ясна работата, перфектно Е30 без една точка ръжда ще бъде нарязано :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Ное 2012, 11:00

Ами трябва да се мисли преди да се бракува, по- добре да се спре само от движение, ама тогава пък върви тъпия данък...Иначе да глупаво е да не може да се регистрира бракувана кола, като си мине технотеста и се види, че всичко е ОК :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Назад към Извън Темата