За мечтите ни ...............

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

За мечтите ни ...............

Мнение от Vasko » 10 Ное 2012, 17:14

Здравейте , колеги,
Днес е събота -ден за почивка за повечето, но сигурно има и такива, който работят . Е, аз съм от първите и понеже и времето навън не предразполага към разходки на открито реших да драсна някое редче тук ..
И така ...Да си поговорим за мечтите ни ...
Казват, че мечтите рано или късно се превръщат в реалност, стига човек да се зареди с цялото си налично търпение ... и продължи да мечтае и вярва, че ще дойде деня, в който най-съкровените му мечти вече няма да са само мечти, а ще са се превърнали в реалност ... или поне една част от тях ... И ако в един момент ни омръзне от това дълго чакане и спрем да мечтаем,какъв ще е животът ни след това ? -пълен с надежди или празен и безсмислен?
Съществуват мечти всякакви, както нас - хората, така и мечтите ни са различни ... от обикновените - тези малките и ежедневните ... и се стигне до онези големите и глобалните от които понякога ако не винаги, зависи в коя посока ще тръгне или как ще продължи животът ни ... Всеки един от нас си мечтае за това, което си няма или поне за това, което той си мисли, че няма ... защото:
1. Не може да се погледне отстрани и реално да прецени какво всъщност притежава
2. Това, което притежава, каква е истинската му 'цена' и колко по-различен щеше да е живота му, а и самия той ако го нямаше това всичкото ... Винаги ми е било интересно за какво мечтаят хората, които имат всичко или поне ние докато ги гледаме отстрани решаваме, че го имат това всичкото, за което ние останалите така упорито се борим ,а пък според тях самите, това което те притежават, може въобще да не е всичкото и да им е недостатъчно, за да се чувстват истински щастливи и наистина - за какво ли всъщност си мечтаят? Дали за малките неща, след като си ги имат вече големите или пък за още по-големите ,а от тук идва и следващият въпрос: Докога човек трябва да продължава да се надява и да чака безрезервно този ден, в който мечтите му или поне една от големите му мечти ще се сбъдне?
Как да бъде сигурен, че след сбъдването на тази мечта или мечти ще е истински щастлив или ще е само едно моментно щастие и след това всичко ще продължи по старому и кога е дошло времето да се откажем от една мечта? Просто, защото тази същата мечта или е прекалено абсурдна или просто е една от онези никога неосъществимите мечти ... ... И как ще можем да разберем например, коя точно от нашите мечти, които всеки един от нас таи тайно или явно ще е точно тази наистина неосъществимата ... по простата причина, че ако в нашите очи тя изглежда такава неосъществима, за други тя ще бъде лесна и не така недостижима и ще си заслужава дългото чакане ?
Някои от нас имат малки мечти, които рано или късно стават реалност в една или друга форма ,а други от нас, мечтаят за ГОЛЕМИТЕ неща от живота и това какви ще са нашите мечти, според мен зависи единствено и опира до това, доколко сме отворили душата и сърцето си и най-вече доколко сме запазили детското в нас ... да, детското, защо ли?
Ами защото когато сме деца, не си поставяме граници за нещата за които можем да мечтаем и за кои не ...Мечтаем за всичко - от най-малките до най-големите неща ... Мечтаем дръзко и упорито ,без значение за какво и как, без никакви притеснения ... Позволяваме си да мечтаем за невъзможното и истински вярваме в осъществяването му ... Точно затова е важно, това детското да е в нас останало, за да могат и нашите мечти да продължават да съществуват и един ден - пожелавам го на всички упорити мечтатели, които въпреки всичко и всички продължават да вярват, един ден техните мечти наистина да станат реалност и най-важното е никога да не се отказваме от тях , защото ако не са точно тези наши мечти, та макар и малки то точно тези мечти ще са тези, които ще ни преведат през трудните периоди в нашия живот с надеждата, че един ден ама наистина ще дойде този дългоочакван ден, когато напук на всички песимисти на всеки един от нас ще ни се сбъдне онази голямата мечта, която винаги сме си мислели, че никога дори и в най-смелите ни очаквания не би се сбъднала ... Точно тази същата да се осъществи, правейки и всички други малки реалност... Затова мечтайте колкото се може повече ... за каквото и да е ... за да има повече сбъднати мечти и усмихнати лица ... и щастливи хора ...

Поздрави от мен и приятен ден на всички !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: За мечтите ни ...............

Мнение от Kroki » 10 Ное 2012, 17:30

Ще се включа маалко по-късно в тази тема, защото имам нещо предвид. :-)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Ное 2012, 18:32

Обикновено за да ти се сбъднат мечтите трябва ти да ги направиш реалност. От самосебе си не става. Та в тоя ред на мисли - не спирайте да мечтаете, но и не спирайте да се опитвате да осъществите мечтите си. В тоя живот трябва много труд и упоритост, и за съжаление пак доста хора не успяват да постигнат целите си, защото има хиляди променливи и зависимости.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is, e30 328is
Мечтае да кара: разумно

Мнение от _Gec » 10 Ное 2012, 18:50

Моите мечти са цели, които донякъде са осъществими при наличието на пари. Ще кажете доста комерсиално от моя страна да мисля за пари, но така става когато в наши дни можем да получим духовно извисение ако го искаме, а когато искаме да имаме пари - не ги получаваме или вземаме колкото да оцеляваме за сметките . Другото, което е трудно да получим е да на караме някой човек да ни даде любов без тя да иска , смятам че повечето, колеги са се сблъсквали с това и знаят, че ако не получим любов от съответния човек то ще бъде от някой друг :oops: :oops: :oops:

Иначе мечтая си да карам страшно наточени класически баварки (акулки) 2002ти ,е9, e21, e28, е30, е32, е34, е36.... да не ги изброявам че ще стигна чак до новите модели -> F.... и хубави момичета (да ме прощава приятелката) да са със мен - по прашки, без прашки .... и т.н
Да имам пари когато предприемам някое начинание ....

P.S Моите мечти са все неща, които вълнуват повечето съфорумци тук предполагам
BMW MMM.... Power

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Ное 2012, 19:05

Древна японска легенда гласи, че който сгъне 1000 хартиени жерава, ще му бъде осъществена една мечта.Едно момиченце преди много години,жертва на една от атомните бомби пуснати над Япония,започнало да сгъва защото си пожелало да оздравее.Но на 664-ия жерав организмът на момиченцето не издържал и то починало.А то искало просто да е здраво,нещо което е даденост за по-голямата част от хората,но те не оценяли.Други пък ще сгъват своите жерави защото искат ферари,ламборгини,35 метрова яхта,айфон или по-голяма пишк@.
Така че не мечтите са толкова важни в този живот,а да достигнеш нивото на разума си,което да ти позволи да си даваш ясна сметка кои са ценностите на живота,какво имаш у себе си,което те прави уникален и да издигнеш душевното си богатство над материалното.Тогава всеки би постигнал душевен мир и спокойствие,От там и самочуствието и лекотата с която се приемат трудностите в живота нарастват.
Иначе за другите,материалните мечти,няма какво да се лъжем,не сме на по 5 години :
''Каквото и да си говорим,рано или късно всичко опира до пари!!!''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 10 Ное 2012, 20:44

Аз не мечтая за материални неща или здраве, или пари, или каквото и да е било друго. Аз искам само да съм щастлив. Когато един човек е щастлив всеки ден, това означава, според мен, че този човек има всичко, за което е мечтал.
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 10 Ное 2012, 21:41

За сега : Да съм щастлив, да има стойностно момиче до мен което да ме обича такъв какъвто съм , и парите да не са в минус - достатъчно за да се живее нормално,семейството ми да е ок

За в бъдеще :Да имам стабилна работа, Да имам прекрасно семейство с момичето което е споменато по-горе и + - 2-3 деца :mhihi: , да си имам 2-3 баварчици, скромна виличка с басейн , 3-4 мотора и това е. :)) :mhihi: :mhihi: Мисля че съм скромен. :lol:

Но колкото и шеговито да звучи съм почнал още от сега.. да работя по някой от тези мой мечти. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Ное 2012, 22:07

Dirty M5 driveR написа:Обикновено за да ти се сбъднат мечтите трябва ти да ги направиш реалност. От самосебе си не става. Та в тоя ред на мисли - не спирайте да мечтаете, но и не спирайте да се опитвате да осъществите мечтите си. В тоя живот трябва много труд и упоритост, и за съжаление пак доста хора не успяват да постигнат целите си, защото има хиляди променливи и зависимости.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Не става само с мечти :yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2012, 18:36

jordanpar написа:Древна японска легенда гласи, че който сгъне 1000 хартиени жерава, ще му бъде осъществена една мечта.Едно момиченце преди много години,жертва на една от атомните бомби пуснати над Япония,започнало да сгъва защото си пожелало да оздравее.Но на 664-ия жерав организмът на момиченцето не издържал и то починало.А то искало просто да е здраво,нещо което е даденост за по-голямата част от хората,но те не оценяли.Други пък ще сгъват своите жерави защото искат ферари,ламборгини,35 метрова яхта,айфон или по-голяма пишк@.
Така че не мечтите са толкова важни в този живот,а да достигнеш нивото на разума си,което да ти позволи да си даваш ясна сметка кои са ценностите на живота,какво имаш у себе си,което те прави уникален и да издигнеш душевното си богатство над материалното.Тогава всеки би постигнал душевен мир и спокойствие,От там и самочуствието и лекотата с която се приемат трудностите в живота нарастват.
Иначе за другите,материалните мечти,няма какво да се лъжем,не сме на по 5 години :
''Каквото и да си говорим,рано или късно всичко опира до пари!!!''

:yes: :yes:
много добре казано,аз си мечтая за стойностна жена,ама това е малко в категорията на бялата лястовица май :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2012, 18:50

стойностната жена си търси стойностен мъж (и понеже това й е мисията - се разкрива като такава само пред такива мъже).

ако не ги намираш тоя тип жени.... виж по-горе :)

по въпроса-

гледам първото мнение- стена от текст... и си мисля- мноо ги мислите нещата. трябва да се мисли по- по малко, но по-начесто за да имате шанс да уцелите моментите когато трябва да се мисли (щото в ретроспекция- са малко като цяло) :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2012, 20:34

alx написа:стойностната жена си търси стойностен мъж (и понеже това й е мисията - се разкрива като такава само пред такива мъже).

по въпроса-
bchug:

:mhihi: :mhihi: разбрала патка от забрадка- та си купила каскет
опита ти да ме обидиш е неуспешен,избягал наш всезнаещ "сънароднико " :ok:
не търсех съвет или най-малко оценка за мен ,ама де го чукаш,де се пука :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2012, 21:22

Bogat-Beden написа:
alx написа:стойностната жена си търси стойностен мъж (и понеже това й е мисията - се разкрива като такава само пред такива мъже).

по въпроса-
bchug:

:mhihi: :mhihi: разбрала патка от забрадка- та си купила каскет
опита ти да ме обидиш е неуспешен,избягал наш всезнаещ "сънароднико " :ok:
не търсех съвет или най-малко оценка за мен ,ама де го чукаш,де се пука :dunno:

просто казвам какви са ми наблюденията. жените навсякъде следват една траектория. в българия, в америка или в гана. ако всички са ти криви- проблема често е в твоя телевизор.

по въпроса за обиждането- аз- да те обиждам тебе? разсмя ме. това е невъзможно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 12 Ное 2012, 21:27

sineok_pi4_ написа:
И така ...Да си поговорим за мечтите ни ...
Казват, че мечтите рано или късно се превръщат в реалност, стига човек да се зареди с цялото си налично търпение ...

Само с търпение може да дочакаш да умреш.... за сбъдването на мечтите трябват и още много неща едно от които сам си го написал:

Здравейте , колеги,
Днес е събота -ден за почивка за повечето, но сигурно има и такива, който работят . Е, аз съм от първите ..

Иначе най-вярното в цялата тема
че не мечтите са толкова важни в този живот,а да достигнеш нивото на разума си,което да ти позволи да си даваш ясна сметка кои са ценностите на живота,какво имаш у себе си,което те прави уникален

'Каквото и да си говорим,рано или късно всичко опира до пари!!!
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар

Мнение от ditcher » 13 Ное 2012, 15:23

Аз деля мечтите на две: едните, които са по-скоро цели и могат да се сбъднат, а другите (истинските) са да си ги мечтаеш просто, те не се сбъдват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 13 Ное 2012, 21:52

Абе не съм много съгласна, да до някъде привличаш това, което искаш, но ако социалната ти среда е такава и основно работата, където прекарваш доста от времето си, то няма как да се съглася с теб.

Следваща

Назад към Извън Темата