Диаметър на фланец?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Диаметър на фланец?

Мнение от toni » 09 Ное 2012, 23:49

Накратко, имам си струг и мисля да си направя фланци за задния мост. Размерите ги имам обаче нямам размер на самия диаметър на фланеца, за да знам каква заготовка да си взема. Така на око от нета гледам, че трябва да е между 150 и 170мм. Та колеги който карате с фланци, колко са на диаметър вашите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Re: Диаметър на фланец?

Мнение от momo-1st » 10 Ное 2012, 10:55

Еми вземаш и си измерваш фланеца на джантата който ляга на главината и го правиш със същия диаметър.После няма да ти трябва само струг,ами и друга машина-отворите е желателно да се пробият на координат да няма после биене.Друго което ти трябва е индикаторен часовник,за да изчистиш напълно радиалното и аксиално биене на фланеца,защото си е тегаво.Направата на фланци,не е чак толкова проста работа.
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 10 Ное 2012, 11:25

Няма страшно имам си и фреза с делителна маса. Всичко се прави с часовник, няма такива работи на око. Дупките в момента не играят никакво значение за центроването, защото фланеца се центрова на главината, а джантата на фланеца или казано иначе фланеца ще е хъбцентрик. Не е чак толкова сложно стига да има време човек да се занимава, а при мен бол. Работа е, че нямам резервна гума и трябва да свалям някоя и се надявах някой от тук да ми даде приблизителен диаметър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 10 Ное 2012, 18:36

Моите са 150 мм колата е Е30,не вярвам твоя размер да е много по различен,а щом си имаш струг винаги може да ги намалиш,няма да се отрази нито на изработката нито на нищо,а относно дупките,аз знам че не играят за баланса,по-точно играят но не много,проблема идва то там га ги разпределиш точно за да ти водят болтовете ;)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Назад към Извън Темата