Интересно !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Интересно !

Мнение от Penchev » 03 Авг 2006, 14:14

Момчета,прочетете темата в линка ,който ви пействам тук :arrow: интересно е и е редно да се знае 8) :D

http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ ... topic=1637

направо умопомрачителна технология за времето си :shock:

Георги Пенчев
Изображение

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Re: Интересно !

Мнение от Alex 320i Cabrio » 03 Авг 2006, 16:15

Penchev написа:Момчета,прочетете темата в линка ,който ви пействам тук :arrow: интересно е и е редно да се знае 8) :D

Георги Пенчев

Вие се подигравате на Мерцедес, но Месершмит Ме109 са имали по 4-клапана на цилиндър и механичен инжекцион с директно впръскване на горивото още в края на 1930-те...
Power is Nothing Without Insanity

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 03 Авг 2006, 16:52

Alex 320i Cabrio написа:
Penchev написа:Момчета,прочетете темата в линка ,който ви пействам тук :arrow: интересно е и е редно да се знае 8) :D

Георги Пенчев

Вие се подигравате на Мерцедес, но Месершмит Ме109 са имали по 4-клапана на цилиндър и механичен инжекцион с директно впръскване на горивото още в края на 1930-те...

Не си схванал идеята на Пенчев той въобще не се подиграва с Мерцедес а точно обратното, той се въсхищава, както и аз де :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Авг 2006, 17:22

ge_a написа:
Alex 320i Cabrio написа:

Георги Пенчев

Не си схванал идеята на Пенчев той въобще не се подиграва с Мерцедес а точно обратното, той се въсхищава, както и аз де :winky:

И аз да се намешам където не ми е работа
мисля, че Алекс схвана за какво говори Пенчев, и обесни, че ние ПО ПРИНЦИП се подиграваме на мерцовете (което май си е така), а те наистина са постигнали много. :roll:

може и да не съм прав де :uups:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 03 Авг 2006, 17:47

vicho написа:И аз да се намешам където не ми е работа
мисля, че Алекс схвана за какво говори Пенчев, и обесни, че ние ПО ПРИНЦИП се подиграваме на мерцовете (което май си е така), а те наистина са постигнали много. :roll:

може и да не съм прав де :uups:

Прав си че повечето от нас се подиграват с мерцовете, но аз и Пенчев със сигурност не сме от тези, като пише и в профила ми и аз карам Мерцедес и мога да кажа че са коли достойни за уважение :D
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2006, 17:54

мда, все пак това е първата кола един вид :) по памет създателя на първата кола е съосновател на фирмата или подобна връзка имаше...

... а скоро и ще излезе новата е-класа, първата кола с електромагнитни клапани, без разпределителен вал и ремъци и вериги... но да видим ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Авг 2006, 18:08

Симпатягата искаше да каже по принцип ,че сме се подигравали ,но аз я пуснах тук тази тема от възхищение към направеното от Мерцедес и то преди повече от 70 години 8)

Тогава техниката е била много далеч от днешното положение и въпреки това хората/специалистите им са били много напред :)
Фирмата е имала доста спортен имидж в онези времена ,много победи са отбелязали на пистите на свръх престижни състезания ,като Льо Ман например ,но след 50-те години на миналия век те правят голям завой в имиджово и качествено отношение и през годините на икономически бум в Германия през 60-те години започват да произвеждат главно луксозни автомобили ,които са далеч от спортния имидж :roll:
И така до днешните времена ,в които се опитват да наваксат по всякакъв начин това качество,което в момента изключително много интригува потенциалните купувачи на нови автомобили в Европа а и не само ... Само,че през годините от 6о-те на 20 век до ден днешен конкуренцията от Бавария,не спи а точно обратното :arrow: голям опит е натрупан именно в това отношение,много от технологиите разработени за пистите са пренасяни в серийното производство и така винаги най-успешните спортни седани са били Баварските ...
Въобще м,ного има какво да се говори ,но историята показва ,че име и слава не се печелят просто ей така,за година-пет ...

п.с. лично аз се разграничавам от хората,които плюят по Мерцедес Бенц :arrow: просто им имам уважение :!:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към Извън Темата