Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
Кога пък успяха да пробват 8мицата,та 7мицата била по добра 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Имам опит с BF Goodrich и Kleber на Е36 без шпер.
На сняг са си жива мъка на мокро и суха са ок
И сега съм ама в много голяма дилема какви гуми да са като не ми се дава над 170 за гума
а и размера е 205/65/15.
Някой няма ли мнения за Pirelli Winter Carving ?
На сняг са си жива мъка на мокро и суха са ок
И сега съм ама в много голяма дилема какви гуми да са като не ми се дава над 170 за гума
а и размера е 205/65/15.
Някой няма ли мнения за Pirelli Winter Carving ?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bmw-maximilian написа:Кога пък успяха да пробват 8мицата,та 7мицата била по добра
За една година са имали време
acho.rs написа:bmw-maximilian написа:Кога пък успяха да пробват 8мицата,та 7мицата била по добра
За една година са имали време
8-цата не е ли модел от тая година

Добре тогава някой да каже нещо за UltraGrip-a 8 как се представя на сняг и лед 
Някой да каже впечатления и мнения за размера 185/65/15 върху Е36 , булшенството кара със 195 , но пък на табелката пише горния размер

Някой да каже впечатления и мнения за размера 185/65/15 върху Е36 , булшенството кара със 195 , но пък на табелката пише горния размер

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Никой ама НИКОЙ от тук не може да ти каже реалната разлика между 5те водещи производителя , толкова са близко продуктите им 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз пък не какво толкова им се чудите на тия гуми. Мен ми е трудно да повярвам, че има някаква значителна разлика межу топ производителите. Аз примерно си взех Winter sport 4d, щото съм фен на Dunlop, и заради ламелите им (каквито не съм виждал на никоя друга масова гума). За да може някой от тук да сравни гумите, трябва да ги е карал всичките поне по една зима. Другото е вече умения в шофирането, и все пак подбиране на терените, в които се ползва гумата. Не може от кола със задно предаване да се иска да стъпва като булдозер. Да - кара си се нормално, но чудеса не бива да се очакват.
И аз клоня към Дънлопите
И все пак някой да изкаже мнение за гуми с размер 185/65/15 върху железни джанти за е36. До сега съм пердашил с 195 , но пък в момента имам добра оферта за 185

И все пак някой да изкаже мнение за гуми с размер 185/65/15 върху железни джанти за е36. До сега съм пердашил с 195 , но пък в момента имам добра оферта за 185

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Аз карах една зима със 195/65/15 (Infiniti бяха гумите) и не съм имал никакви ядове. Със 185 не вярвам да е по-различно.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Аз заложих на "bridgestone lm-32" на 16ки съм тази зима, дано да се държат добре
Чувам положителни мнения за тях, само не ми хареса за сега, че са най-тежки от всички други масови марки, а джантите са ми най-лекия вариант на бмв и бях се филмирал за перформанс
. Иначе возията е по мазна, не се усещат всички цепнатинки по убавите ни пътища в сравнение с /40 профилните летни гуми, но чакаме снега.

Чувам положителни мнения за тях, само не ми хареса за сега, че са най-тежки от всички други масови марки, а джантите са ми най-лекия вариант на бмв и бях се филмирал за перформанс

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
don_gori написа:
Няма разлика, просто са една идея по-тясни...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Mollov написа:don_gori написа:
Няма разлика, просто са една идея по-тясни...
И по-ниски..
Караи си с 195.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
195/65 не е ли размер на ваг?
И аз от както имам колата все карам с 195/65 но зимните ги купих с размер какъвто го дават за Е36 - 185/65/15
Другият препоръчителен за 15-ки е 205/60/15,16-ки мисля,че нямаше изобщо като препоръчителен размер,което е интересно при положение че има размер за 17-ки но не помня какъв беше точно 225/35 мисля че беше
И аз от както имам колата все карам с 195/65 но зимните ги купих с размер какъвто го дават за Е36 - 185/65/15
Другият препоръчителен за 15-ки е 205/60/15,16-ки мисля,че нямаше изобщо като препоръчителен размер,което е интересно при положение че има размер за 17-ки но не помня какъв беше точно 225/35 мисля че беше

boksioraE39 написа:И по-ниски..
Караи си с 195.
Защо да са по-ниски размера си е стандартния ,който го дават 185/65/15 ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми по-ниски са от 195/65. Но разликата е минимална и няма никакво значение с какви ще се кара колата.