Въпрос: американски гражданин в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Въпрос: американски гражданин в България

Мнение от MapkoB » 13 Ное 2012, 18:19

Влизам с малко странно питане, но се надявам, че както винаги някой ще може да помогне.
Приятелката ми е американски гражданин, с американски паспорт и всичкото. Идеята е да дойде в България за година, евентуално повече. Същевременно ще й се наложи да работи, въпреки че фактически все още няма работа тук. Има осигурено жилище, парите не са проблем, говорим си само за необходими документи и процедури.
Няма да казвам какво знам (или не знам), защото целия интернет съм прочел, къде ли не съм звънял или питал, и навсякъде се казва нещо ново, различно, допълнително и т.н. ... Човек ще реши, че сме някакъв рай тука и се пазим от нашествие на емигранти..
Ще помоля, ако някой е запознат, или дори минал по тоя път, да сподели процедурата и помогне с информация.
Благодаря ви много. При резултат почерпката е задължителна :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Въпрос: американски гражданин в България

Мнение от Е.Димитров » 13 Ное 2012, 18:41

Всъщност въпроса ти какъв е?
Дали може да остане в България,колко време може да остане в България или...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2012, 18:56

Не е ли по-добре тя да се обади в консулството ни в САЩ и да пита. Бидейки американска гражданка вярвам ще и обърнат повече внимание, отколкото ти ако питаш в тяхното тук.

Иначе честно казано сте луди :mhihi: По-добре ти ходи там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Ное 2012, 19:10

отдел миграция, мвр, на мария луиза... мога да ти разправям за австралиици в БГ, но е с давност, а и заради ЕС нещата са променени, и все още се променят...

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 13 Ное 2012, 19:14

Така де. Но прекрасните ни консулства нямат оператор. При обаждане те прехвърлят на машина, която ти казва да провериш сайта.. мерси. При запитване по мейл, пращат някакви стандартни форми, общо взето казващи същото. Идеята ми беше, ако някой го е изпитал вече това да помогне, за да си спести момата пътуване до Ню Йорк или Вашингтон, където са най-близките, но които пак не са никак близки..
Димитров, знам че може да дойде, знам че може да дойде за период до година. Въпросът ми е какви документи точно трябват и каква е процедурата. Щото навсякъде ти казват различни неща. Трябва ни покана.. а не, не е необходима за дългосрочна виза. Можеш да кандидатстваш за виза без работа.. да ама ти трябва разрешително за работа, за да кандидатстваш. което разрешително се подава от работодател.. лудница :D

bum, всеки така вика. Няма ли никой вяра в наща държава?! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2012, 19:29

Има разни такива елементи ама те живеят от по 20 години навън и много обичат да ни убеждават колко е прекрасно тук :mhihi:

А пробвал ли си да идеш тук до консулството на място да ги питаш?
Изображение

Назад към Извън Темата