Как карате/маневрирате на задна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гледам средното и страничните огледала за обратно виждане;
161
73%
Обръщам глава, хващам с дясната ръка пасажерската седалка за упора и си гледам директно назад на къде карам;
54
24%
И при единия и при другия случай не мога да се оправя (уповавам се на камерата и парк троника);
2
1%
Нищо не ми помага, викам приятел или случайно срещнат човек да ме навигира в стил "Дай още малко, СТОЙ че го удари, опа дай сега малко напред";
0
Няма гласували
Бе ко ме мене ку*ец боли, давам смело газ и въобще не ми дреме (задни брони се намират евтино, "оня" отзад да си прави сметката къде се е натрътил).
5
2%

Общо гласове : 222
младши ентусиаст
Аватар

Re: Как карате/маневрирате на задна ?

Мнение от rhase » 13 Ное 2012, 17:42

Старая се да карам/паркирам на огледала, но понякога ако паркирам чужда кола набързо дори не бутам огледалата, обръщам си се. Имал съм ситуации в които просто самите огледала на колата са супер неудобни и не можеш да направиш преценка. Онзи ден карах една Мазда на която страничните огледала раздалечават изключително много (според мен), което е точно обратно на Е36 и докато свикна бях се обърнал 5 пъти да гледам през джама :dunno:
Но като цяло ми е останал навик от първите ми сядания зад волана, ако си погледна скоростния лост, педалите или се обърна назад, да ми лепват един зад врата поучително :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Ное 2012, 20:04

При паркиране, вяра на огледала нямам. :nono:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Ное 2012, 20:16

Огледалата много точно засичат ъглите на колата, дори да обърнеш глава назад тези неща няма как да ги прецениш. Огледалата са незаменими, единствено ако има нещо ниско долу под колата няма как да го видиш на страничните огледала. Иначе аз разчитам на парктроника, камерата и въпреки това гледам страничните огледала. Ако ми се наложи да паркирам друга кола без практроник - мъка, оставям по 2 метра зад нея или пък може би беше преди година, когато подпрях едно дърво :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re:

Мнение от ogata » 13 Ное 2012, 20:18

На слух :mhihi:

Мога и на огледала, мога и с главата назад прегърнал облегалката, ся обмислям парктроник ей така .. че тамагочитата в купето са ми малко :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Ное 2012, 20:21

На огледала и усет :) И двете досега не са ме подвели, но вече ако е кофти мястото и не се вижда добре, не е срамно и да се обърна :mhihi: Много пъти ми се е случвало замалко да ме "плеснат" такива, прегръщащи пасажерската седалка... Не стига, че нямат никаква видимост покрай предния ляв калник, ама и някой забравят, че изобщо съществува такава част от колата и си маат как им е сгодно :bang:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 13 Ное 2012, 20:34

Като се учех с 36-цата гледах повече назад... По някое време осъзнах, че с огледала е много по-удобно... И си наложих да ги гледам, малко насила...Уж посвикнах ...но като взех 46-цата, която е с изключително тъмни стъкла отзад, ми действаше някак стресиращо и ... нищо не виждах назад. Особено вечер. Максимално бързо сложих заден парктроник и сега е ... Първо поглеждам леко назад докато мина със задната ми част и извия покрай съседната кола и после на огледала, смъквам това, за да видя колко съм близо до бордюра и ... парктроника ми е с дисплей, който показва супер точно разстоянието и ОК... май никога не съм я жулила при паркиране :roll: :mhihi: А пък при по-дълго каране назад /тук около нас понякога запушват една уличка и се налага доста да се гъжвиш обратно между колите:twisted: /май само на огледала връщам...

Мисля, че с опита човек все повече гледа огледалата, във всякакви ситуации, при паркиране също ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Ное 2012, 20:59

Първо гушвам пасажерската седалка във водеща техника, накрая отварям шоферската врата и гледам задницата колко е далече от бордюря :driving: На прецизно задно паркиране се научих с Шкодата, понеже там картера се намираше отзад и като я наместиш по серт се чупеха ребрата (в по- добрия случай)....
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 13 Ное 2012, 22:21

Аз понякога като шофьор на соц Газ-ка т.е отварям си вратата :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Ное 2012, 10:11

обръщам се назад и/или гледам страничните огледала. винаги съм се чудел от къде е тази легенда, че така не било правилно :)
така е най-безопасно и бързо. задното го ползвам единствено ако трябва да дам съвсем малко назад.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Ное 2012, 10:21

Който няма С и Д категории ще прегръща седалката и ще гледа назад.
Пробвайте да паркирате самосвал с гледане назад :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 14 Ное 2012, 10:53

Гледам огледалата, извръщам си главата назад само като съм без гюрук, щото по-хубава представа нищо не може да ти даде :mhihi: Но като цяло паркиране - иди-дойди, но откровено казано мразя да карам на заден ход :censored:

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 14 Ное 2012, 11:05

Само и единствено на огледала. Не виждам никакъв смисъл от обърщането назад ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Ное 2012, 11:06

deyan-enchev написа:Който няма С и Д категории ще прегръща седалката и ще гледа назад.
Пробвайте да паркирате самосвал с гледане назад :mhihi:

е ми не карам самосвал :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 14 Ное 2012, 11:12

Винаги гледам огледалата (централно + странични) и слушам PDC-то за назад. И понеже дясното огледало автоматично се сваля надолу при включване на задна, не ми се налага да си размествам огледалата :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 14 Ное 2012, 11:46

Карам на огледала, а навремето "прегръщах" като всички! :mhihi:

:OT: Ето едно старо клипче за най-безопасно каране назад :mhihi: :
http://www.youtube.com/watch?v=1gqm47klT1g
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата