Електронен фиш (обжалване) ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Електронен фиш (обжалване) ?
BMW Addiction написа:...не се бях замислял за тази опция...
А трябваше. Като мислиш да обжалваш се чете закона, правилници, наредби и т.н. глупости- и се четат със запетайките. Не е лошо и да се разтърсиш за съдебни решения по въпроса на съответният районен съд.
Ето едно решение за отмяна на електронен фиш точно от Враца, прегледай дали можеш да се хванеш за нещо:
http://rsvr.0fees.net/Acts/2012/NKD/0212/00704512/00720212.htm
http://rsvr.0fees.net/Acts/2012/NKD/0212/00704512/00720212.htm
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
чудесно решение
... доколкото разбирам, мобилните камери да го духат
...
има една подробност по втората причина отмяна... тя е за фактическата обстановка на ограничението на скоростта... ако обаче е нарушена макс скоростта за такъв тип пътища, тази причина не може да се изложи /примерно по междуградски път превишиш 90/

има една подробност по втората причина отмяна... тя е за фактическата обстановка на ограничението на скоростта... ако обаче е нарушена макс скоростта за такъв тип пътища, тази причина не може да се изложи /примерно по междуградски път превишиш 90/
Владо написа:чудесно решение... доколкото разбирам, мобилните камери да го духат
...
Не бих се радвал предварително- това е решение на един конкретен състав, в един конкретен съд. Шанса съда в София, Шумен или Пловдив да ти каже ти да го духаш и да платиш всички разноски е сериозен- нали помниш в коя "държава" живеем

И за мен като прост шофьор който чете закона е логично мобилните камери да го духат по чл. 189, ама това е моята логика- 100% има поне още 3 закона които имат отношение по въпроса и като нищо може да се окаже, че мобилните камери са си ОК. Лошото е, че не знам къде да търся

Електронният фиш има реквизити. Няма нужда да ги изписваме тук,защото някой ще започне да ги спазва и да влоши положението. След като е допустимо да се обжалват просто трябва да се гледат реквизитите дали са налице. Всяко дело е само за себе си,защото представлява разглеждане на един различен случай,който не е идентичен с друг подобен случай, макар че и двата се разглеждат по една процедура. Решението на Врачанския съд е много добро и може да послужи в много случаи. Ако делото се "изгуби" в смисъл , съдът остави в сила електронния фиш, то може да се обжалва пред втора инстанция. Ако втората инстанция също остави в сила електронния фиш, тогава се заплащат съдебните разноски за разглеждане на делото. Това е общия принцип. При административнонаказателните дела разноските са ниски и си струва да се обжалва. Наемането на адвокат по такова дело си е отделен хонорар. Все пак си трябва специализирана помощ, която е време, което струва пари. Ако адвокатът си знае работата,веднага може да каже дали са налице всички реквизити,защото пред вас ще отвори закона и ще ви ги прочете. Наизуст не се говори, а задължително се показва закона. За да се спечели дело като се отмени такъв фиш трябва да се прецени дали реквизитите са наистина описани коректно. Въпреки всичко,какъвто и да е адвоката, само съдът пише решението,което пак може да остави в сила фиша...Тъпо, защото съдът може да е по- лошо подготвен от адвоката.. Така се натоварваш допълнително и за лошо правосъдие.
Такса за обжалване няма. съдебни разноски няма,защото делото е наказателно от административен характер. Плащаш на адвокат около 300 лева,които ако спечелиш ти издават изпълнителен лист за твоите разноски срещу КАТ.
Такса за обжалване няма. съдебни разноски няма,защото делото е наказателно от административен характер. Плащаш на адвокат около 300 лева,които ако спечелиш ти издават изпълнителен лист за твоите разноски срещу КАТ.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Имаше навремето една организация bau.bg, която се занимаваше само с това.
Може би има смисъл да им звъннеш един телефон. Според мен са най-запознати с тези неща.
На пръв поглед и двете снимки са полузаконни, независимо какво ти говорят колегите в темата. Шансът да бъдат отменени от съда е голям. Въпросът е дали имаш време и пари да се занимаваш.
Съдебното решение, което са дали колегите се базира ясно на изискването на закона електронните фишове да са издадени "... в отсъствие на контролен орган ". В твоя случай има явно нарушение на законова разпоредба, и то на ЗДвП, който КАТ се предполага, че познават. Дори и първата инстанция да не го отмени - което не ми се вярва, втората ще го отмени. "Родната полиция" се опитва да използва незнанието на хората и факта, че електронните фишове по-малко се обжалват от актовете.
Аз бих си търсил правата докрай. Ако полицията не спазва законите, как ние да ги спазваме?
При отпадането на глобата ще ти върнат парите за адвокатски хонорар. Не е нужно лично да се явяваш, освен ако съда не иска да свидетелстваш. Достатъчно е да имаш адвокат.
Би било много полезно ако пускаш информация за актуалния статус на обжалването.
Може би има смисъл да им звъннеш един телефон. Според мен са най-запознати с тези неща.
На пръв поглед и двете снимки са полузаконни, независимо какво ти говорят колегите в темата. Шансът да бъдат отменени от съда е голям. Въпросът е дали имаш време и пари да се занимаваш.
Съдебното решение, което са дали колегите се базира ясно на изискването на закона електронните фишове да са издадени "... в отсъствие на контролен орган ". В твоя случай има явно нарушение на законова разпоредба, и то на ЗДвП, който КАТ се предполага, че познават. Дори и първата инстанция да не го отмени - което не ми се вярва, втората ще го отмени. "Родната полиция" се опитва да използва незнанието на хората и факта, че електронните фишове по-малко се обжалват от актовете.
Аз бих си търсил правата докрай. Ако полицията не спазва законите, как ние да ги спазваме?
При отпадането на глобата ще ти върнат парите за адвокатски хонорар. Не е нужно лично да се явяваш, освен ако съда не иска да свидетелстваш. Достатъчно е да имаш адвокат.
Би било много полезно ако пускаш информация за актуалния статус на обжалването.
Touring & windsurf club
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
F3P написа:Владо написа: ...
...
два пъти вече плащам заради такива камери... не съм се замислял преди по въпроса... сега преди да платя 100% ще прочета де що има по въпроса...
самия факт че съществуват такива случаи е изключително мотивиращ

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Хм, изглежда че това решение на Врачанския районен съд е старо. Прегледах няколко решения на втора инстанция и общо взето потвърждават актовете. Може би ще трябва да се търсят други основания.
Touring & windsurf club
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2