ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Модератор: Общи модератори
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
kronos написа:...
http://bgblog.wp-admin.eu/archives/179 тук има информация къде и как се прилага тази забрана, във повечето държави има облекчения във закона и е разрешено пушенето в отделни помещения...
Може да ми вадиш сайтчета измислени колкото си искаш, ама по-добре си извади носа извън Варна веднъж и се огледай, пък после ще ги четеш тея блогове с насмешка.
Аз съм пушач и лично съм търсил такива места в Германия и в Македония. Е, не намерих.
А пък германците много бързо ме дисциплинираха: объркахме влака веднъж и слязохме на една малка гаричка за да вземем обратния влак и да се върнем на Хауфбанхофа. И аз се огледах, огледах, място пусто, няма жива душа, къщите се виждат в далечината чак. Викам ся ше запаля вече. Ииии паля аз, дръпвам си с кефффф, чак ми се замая. И на половината цигара по една пърлаго ми припомниха, че пушенето е забранено и че хвърлянето на отпадъци по земята се глобява също.

И да видиш как се гаси цигара в дланта и се прибира в кутийката. Осмърдях си целия балтон на пепелник. Толкоз ми беше с цигарите там. Вече още от родното летище превключвам на дисциплина по европейски

А в Македония още от вратата като ни видят българи и веднага ни предупреждават и за миг да не се опитваме да нарушаваме закона.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
acho.rs написа:Хаос написа:НЕ на пушенето в заведенията
най-после има свободни от тютюневата смрад заведения, където можеш да седнеш като човек да изпиеш 2 уискита!
![]()
За да не кажате , че съм хейтър :
- за какво протестират собствениците на заведения ? Нима не им е ясно че трябва известен период на привикване за никотино зависимите и след това посетителите на "заведенията" им дори ще се увеличат ? Нима не знаят, че протеста е предварително обречен . Единствените които са силно потърпевши са собствениците на изискани ресторанти тип ПРИ Пешо , ПРИ Кути , ПРИ Пупи и тн , където идват хората да закусят по една ракия
най-вероятно са и търговци на цигари и за това протестират...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
електронни цигарки и да си изпаряват в заведенията. ей ти решение. аз съм против тютюневата смрад
- penev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 332i
- Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker
Teogop написа:Ако организират протест срещу протеста срещу забраната за пушене, ще участвам.
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Хаос написа:НЕ на пушенето в заведенията
най-после има свободни от тютюневата смрад заведения, където можеш да седнеш като човек да изпиеш 2 уискита!
който иска да пуши да излиза да мръзне навън като наказан
ние да не сме длъжни да ви дишаме л****а? айде у лево, закона е чудесен!!!
Що ти не излезеш вънка да си пиеш уискито? Тамън ще си надробиш некоя висулка в него

ATR-42/72
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
DLVasilev написа:Хаос написа:НЕ на пушенето в заведенията
Що ти не излезеш вънка да си пиеш уискито? Тамън ще си надробиш некоя висулка в него
Щото може да си го пие и вътре

- NGLaz
- Потребител
-
- Кара: m43
ръб написа:електронни цигарки и да си изпаряват в заведенията. ей ти решение. аз съм против тютюневата смрад
Даже го има вече в някои заведения,, явно е решение. Прибавят към сметката 2 - 3 лева отгоре и си пушиш ел цигари и ти е кеф.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Абе няма да има никакъв отлив от заведенията.
Преди Колумб да не би да е нямало заведения?
Заведенията съществуват не заради цигарите, а поради желанието на хората да осъществяват социален контакт.
С и без цигари заведенията ще си съществуват в количество и качество според социалните нужди на хората.
Преди Колумб да не би да е нямало заведения?
Заведенията съществуват не заради цигарите, а поради желанието на хората да осъществяват социален контакт.
С и без цигари заведенията ще си съществуват в количество и качество според социалните нужди на хората.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
spacepl написа:DLVasilev написа:Хаос написа:НЕ на пушенето в заведенията
Щото може да си го пие и вътреТи излизаш по своя воля - никой не те кара, като не ти се излиза не пуши.
Аз не излизам да пуша навън, а ходя в заведения дето се пуши да те светна

ATR-42/72
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ми хОди си тогава, що занимаваш хората с проблеми 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
penev написа:Teogop написа:Ако организират протест срещу протеста срещу забраната за пушене, ще участвам.

Какви ли не глупости измислят тия пушачи за да си върнат правото да тровят останалите...
Най-великата глупост в предната тема беше, че им се нарушавали човешките права с тоя закон...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Като се има предвид колко време пушачите са тровили останалите по заведенията, време е малко да разменим ролите т.е. сега непушачите да могат да дишат спокойно...
И тези със заведенията по-добре да си оправят заведенията и да може да се диша вътре и после да говорят за промяна... а не 1% да са читави, а останалите да ги бОли шпагата... ето затова и стана тази ситуация... щото като позволиха да има разделение, пак бяха недоволни и пак се нарушаваше закона в името на пичалбата... еми добре, тогава значи хич никъде няма да се пуши и толкоз.
Тва пушачите са егати егоистите... ама както те могат да мислят само за себе си, така и същото важи и за останалите...
И тези със заведенията по-добре да си оправят заведенията и да може да се диша вътре и после да говорят за промяна... а не 1% да са читави, а останалите да ги бОли шпагата... ето затова и стана тази ситуация... щото като позволиха да има разделение, пак бяха недоволни и пак се нарушаваше закона в името на пичалбата... еми добре, тогава значи хич никъде няма да се пуши и толкоз.
Тва пушачите са егати егоистите... ама както те могат да мислят само за себе си, така и същото важи и за останалите...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Че вие непушачите да не сте богопомазани или нещо таков? Недейте да пушите, но от старост няма да умрете да ви е ясно
По въпроса за закона те шопите са го казали преди много време още, че законо е тесна врата у равно поле дека само улавите влазат у нея
Мене па ме боли кожухотръбния дали може да се пуши или не в заведенията щото както казах мога поне 5 само в моя район да изброя дето това не важи, освен това ние също като собственици на заведение заобикаламе тая врата и пердашиме през полето щото за съжаление клиентите, които дават пари пушат, иначе трябва да продаваме само пастички и бозички на някакви смотаняци дето дойдат за 5 мин в името на чистия въздух и си ходят...
не се правете, че не знаете за какво става въпрос
Идват много хора, продаваме много алкохол и се пуши до скъсване и има пари. Егоистите носят пари. Това е положението
Съжалявам, на който не му харесва кофти работа, аз съм се уредил да може и не ме интресува нищо друго, плюйте серете, непушачите може и газ да пикаят ако пожелаят, че ще им преча на някои места, но като знаят много така ще е

По въпроса за закона те шопите са го казали преди много време още, че законо е тесна врата у равно поле дека само улавите влазат у нея
Мене па ме боли кожухотръбния дали може да се пуши или не в заведенията щото както казах мога поне 5 само в моя район да изброя дето това не важи, освен това ние също като собственици на заведение заобикаламе тая врата и пердашиме през полето щото за съжаление клиентите, които дават пари пушат, иначе трябва да продаваме само пастички и бозички на някакви смотаняци дето дойдат за 5 мин в името на чистия въздух и си ходят...
не се правете, че не знаете за какво става въпрос
Идват много хора, продаваме много алкохол и се пуши до скъсване и има пари. Егоистите носят пари. Това е положението
Съжалявам, на който не му харесва кофти работа, аз съм се уредил да може и не ме интресува нищо друго, плюйте серете, непушачите може и газ да пикаят ако пожелаят, че ще им преча на някои места, но като знаят много така ще е

ATR-42/72
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
DLVasilev написа:щото за съжаление клиентите, които дават пари пушат...

Ти сериозно ли???
Аз пък не пуша, нито приятелката ми, ама като отидем на ресторант оставяме минимум 100 кинта...
Ама ние и не ходим по такива места:
acho.rs написа:Единствените които са силно потърпевши са собствениците на изискани ресторанти тип ПРИ Пешо , ПРИ Кути , ПРИ Пупи и тн , където идват хората да закусят по една ракия

П.П.: Мнението на DLVasilev все едно го е писал кръчмара от Долно уйно...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
DLVasilev като нямате проблем с пушенето във вашето заведение, а и има други заведения, където се избягва закона, тогава какво протестирате не мога да разбера? Намерили сте си начини ами ползвайте ги. Преди, когато уж трябваше да има разделение на зони за пушачи и непушачи, почти нямаше заведение, където да се спазва това. Ако се спазваше според мен би било добър вариант като решение, но тъй като за вас няма угодия затова по-добре да има пълна забрана.
Аз също пък ще участвам в протест за подкрепа на закона ако трябва. Не обичам задимените заведения, където дрехите и въобще всичко става на гъз след 30 минути престой. Поне да имахте хубава вентилация ама и в това не ви се инвестира.
Иначе с малкото останали пушачи в моята компания се бъзикаме, че те така могат да завързват по-лесно контакти, защото излизат навън и пушейки може да се заговорят с някой отвън.
Аз също пък ще участвам в протест за подкрепа на закона ако трябва. Не обичам задимените заведения, където дрехите и въобще всичко става на гъз след 30 минути престой. Поне да имахте хубава вентилация ама и в това не ви се инвестира.
Иначе с малкото останали пушачи в моята компания се бъзикаме, че те така могат да завързват по-лесно контакти, защото излизат навън и пушейки може да се заговорят с някой отвън.