? Регистрация на кола в КАТ, сменен мотор???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

? Регистрация на кола в КАТ, сменен мотор???

Мнение от BMWALPINA » 15 Ное 2012, 21:16

ЗДравйте, утре трябва да регистрирам една кола в кат със сменен мотор. Мотора е закупен от автоморга, а донора е внос от Англия. Мога ли да я регистриам като предсдставия договор за покупо продажба на двигателия, като избера произволно име на човек за продавач, като се има предвид че колата не е била регистрирана тук?

и аз незнам
Аватар

Re: ? Регистрация на кола в КАТ, сменен мотор???

Мнение от BMWALPINA » 15 Ное 2012, 23:00

някой?

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 15 Ное 2012, 23:20

Според мен ще имаш ядове. Тия от КАТ и без друго се чудят за кво да вземат някой лев.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 15 Ное 2012, 23:39

според мен няма да имаш проблем

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 16 Ное 2012, 0:50

Здравей колега. Ако мошността на новият двигател не надхвърля 25% над стария няма да имаш ядове, ще ти запишат новият номер и готово, но ако надхвърля ще минаваш технотест. :D

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Ное 2012, 6:00

Значение в разликата на цилиндрите има ли ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Ное 2012, 8:49

Има, има и цяла тема по този въпрос, намерете я. Автора е Raduslaf
:yes:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 16 Ное 2012, 13:25

Чел съм я, не ми върши работа.. Нямам документи за мотора... Търся, ама не се намират!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 16 Ное 2012, 15:03

Най-добре е да разкаже някой колега който е минал по тоя път. Щото ние си гадаем. Нека колега който е регисрирал кола да каже - какви документи са му искали, къде, как, всичко от до?
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 16 Ное 2012, 15:17

СКоро!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 16 Ное 2012, 15:22

Ако мотора е идентичен със стария (не прехвърля кубици и Kw), в кат искат договора за закупуване на мотора, фактура и също така копие вярно с оригинала на талона, на бракуваната кола!

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 16 Ное 2012, 17:54

Такаааа...отидох с английска фактура за закупен мотор от англия, там ме накараха да попълния декларация, че е закупен от мен, в началото искаха и сниман английския талон от колата, ноооо това нямаше как да се случи. след питане на ляво и надясно, и някоя друга лъжа минах без снимане талон, и след доста вадене на думите с ченгел от устите им (навсякъде ми казваха различно, избрах най-удобния за мен вариант) (тука трябва да благодаря на момичето на гишете на което ме обслужиха, супер мило и възпитано момиче, което ми обърна внимание и ме ориентира най-добре) стигнах до канала, вече щастлив, минах първия етап, сравнително бързо. Влизам на канала, гледат номера всичко точно, викам си "перфе минах", но греда, не минах. Виканха ме при шефа на канала и той ми вика "това няма да го подпиша" викам му "що бе човек", трябва не знам си кво там и не знам си що и ме отеба....имал работа...след като му повиших тон и го накарах да ми обясни, какво да направя, той ми каза "трябва да попълниш документ с който казваш, че ти си го купил лично и да се завери при нотариус" евала ашкулсун...много трдно беше да ги изрече тия думи. Отидох при нотариуса и той директно си завери декларацията с печат и ми каза да действам така, но не беше сигурен дали ще стане. Обратно към канал и гледам началника, отивам при него и му казвам "здравейте, вече е заверен при нотарис" той гледа, чуди се, не е сигурен дали е правилно така и тогава реших да му кажа, че нотариуса ми е казал, че няма друг вариант...той се съгласи удари един подпис и директно отидох да си чакам номерата. Просто ми харесва в нашата БГ администрация как, се прескачат един друг и как никой не знае за какво става въпрос...сега вече мога да седна спокойно и да си удария главата в стената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 16 Ное 2012, 19:26

Жалко е, че винаги си прехвърлят товара на някой друг, щото не им се занимава и по този начин само товарят хората :banghead: Хубавото е, че си се оправил и това е най-важното ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 16 Ное 2012, 20:51

Понеже ми предстои да минавам по тоя път, ако изобщо реша да озаконявам двигателя. ОТ 4 на 6 цилиндъра и прехвърляне на 25% над мощността на стария двогател искат минаване на техно тест, а те от своя страна искат документ, че всичко е подменено с оригинално от лицензиран сервиз на БМВ( Варна Карс,Дарукар, Бова кар, М Кар и др). Подменя се не само мотор, искат окачване и спирачки, от съответния модел. И точо поради тази причина мисля въобще да не се занимавам с тия глупости и да си карам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Ное 2012, 19:09

bir40o0 написа:Понеже ми предстои да минавам по тоя път, ако изобщо реша да озаконявам двигателя. ОТ 4 на 6 цилиндъра и прехвърляне на 25% над мощността на стария двогател искат минаване на техно тест, а те от своя страна искат документ, че всичко е подменено с оригинално от лицензиран сервиз на БМВ( Варна Карс,Дарукар, Бова кар, М Кар и др). Подменя се не само мотор, искат окачване и спирачки, от съответния модел. И точо поради тази причина мисля въобще да не се занимавам с тия глупости и да си карам :mhihi:

На мен също ми престои, обаче с пушка до главата няма да ме накарат да си купя нещо от Комар ауто, Дару к*р и т.н.
и аз ще се правя на ударен май
Изображение
ATR-42/72

Назад към Извън Темата