ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Като бивш пушач се радвам, че го въведоха тоя закон !
Дано никога не го приемат повече, и аз съм неописуемо радостен че след 3 часа в дискотека, дрехите ми миришат на омекотител и парфюм, а не на бардак.
Като не ви оттърва
Пушачите - ше си пушите у вас или ше седите на студа.
На ресторантьорчетата - сменяте бранша и тва е.

Дано никога не го приемат повече, и аз съм неописуемо радостен че след 3 часа в дискотека, дрехите ми миришат на омекотител и парфюм, а не на бардак.
Като не ви оттърва

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ogata написа:Като не ви оттърва
И това не е решение... сменяйте бранша... това да не е да смениш какъв хляб ще си купуваш да ядеш.... дай малко по-сериозно.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cww написа:Я вземи се успокой малко като за начало.
Няма да станат по-готини просто защото вече няма да ги има. И тва щото правите много големи сметки.![]()
И не ми цитирай избирателно извадка от поста. Не живеем в комунизъм или в първобитно-общинния строй, та някой ще ми забранява насилствено нещо. Неслучайно съм написал, че трябва да има алтернативи и за пушачи и за непушачи![]()
А така наречените ти примери са тотално неуместни.
И да, в БГ всеки прави каквото си иска и затова сме на този хал.
Но това е друга тема...
Аз съм напълно спокоен, ама зависимите нещо сте се напрегнали...
Някой да ти забранява насилствено нещо??? Ти чуваш ли се какво говориш? Много ясно, че ще ти забраняват; на този принцип съществуват правовите държави - един хора решават какво е разрешено и какво не е. Тези хора са избрани от тези на които разрешават и забраняват; като не ви изнася изберете други, дето ще гласуват отменянето на закона

Алтернативите ги има - излизаш навън, пушиш 1 цигара и влизаш. В половината свят е така, тук не може

Ама както казваш тук всички са свикнали да правят каквото си искат - едни пушат, други укриват данъци, трети крадат от данъците на тия дето не укриват... И затова сме на тоя хал...
И както беше казал няма да казвам кой, че ще ме набедите за партиен активист - Българина е като куче, трябва да го държиш изкъсо, че иначе...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
ogata написа:Като бивш пушач се радвам, че го въведоха тоя закон !
Като не ви оттърва
То е лесно така отстрани, с какво да го сменим тоя бранш, да станем програмисти или таксиметрови шофьори?
Сложете си всички катализатори на колите, градския транспорт и разните там камиони да минат на ток или газ и тогава ще съм напълно съгласен с този закон. Ти дишай два часа в задръстването канцерогенните пушаци на повечето гробници които се движат че после цигарите били виновни за това че се разболяваме. Нека да забранят тогава и алкохола, колбасите че са тъпкани с цялата менделеева таблица, напитките с консерванти и т.н гадости
За мен този протест, ако въобще се проведе де, ще си е проява на голяма доза егоизъм. Напълно разбирам, "ужасното" неудобство на пушачите, които трябва да прекарват по 6-7минути навън на всеки час, обаче при положение, че е доказано, че тази им страст или не знам как го нарека, вреди на околните, то си е направо нелепо да се протестира, за да се промени закона.
И не стига здравословната част на проблема, ами пушачите искат да изглеждат отстрани като жертви, едва ли не дискриминирани, а целта на този им протест е дискриминацията да се обърне към непушачите. В момента алтернатива има. Сега, че е не е кеф да излезеш навън при 0 градуса е така, обаче поне има вариант. Ако закона се върне по старому, непушачите в 90% от заведенията ще останат без избор.
И не стига здравословната част на проблема, ами пушачите искат да изглеждат отстрани като жертви, едва ли не дискриминирани, а целта на този им протест е дискриминацията да се обърне към непушачите. В момента алтернатива има. Сега, че е не е кеф да излезеш навън при 0 градуса е така, обаче поне има вариант. Ако закона се върне по старому, непушачите в 90% от заведенията ще останат без избор.
Твърдо за закона! Чист въздух вътре и много хора, с които да завържеш лаф, докато пушиш навън
Като настанат големите студове сигурно ще има нужда и от стопляне
Много по-забавно и здравословно (по-малко цигари и раздвижване
) в сравнение с това да не си мърдаме задниците цяла вечер и да се гледаме през димна завеса
А аз лично не познавам човек, който да е спрял да ходи по заведения, щото не може да пуши вътре.
Но познавам поне няколко такива, които продължават да ходят, но намалиха броя на фасовете.
И самите те признават, че са приятно изненадани от така създалото се положение.

Много по-забавно и здравословно (по-малко цигари и раздвижване

А аз лично не познавам човек, който да е спрял да ходи по заведения, щото не може да пуши вътре.
Но познавам поне няколко такива, които продължават да ходят, но намалиха броя на фасовете.
И самите те признават, че са приятно изненадани от така създалото се положение.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На всички които расъждават по модела "пушачите пушете си в къщи" мога да кажа че точно това правят омразните пушачи.Пушат в къщи и НЕ ходят по заведения за непушачи.Та резултата го виждаме.Така че ходете си по заведения където само на парфюм ще мирише ама след някой месец няма да има въобще къде да ходите щото доста ще хлопнат кепенците.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Абе като гледам как не мога да си намеря свободно место в повечето хубави заведения и трябва да правя резервазии ден два, че и повече преди това, не мисля че ще затворят. Всички кафета, където ходя са си все толкова пълни, че даже и по-пълни. Така, че не мисля да се притеснявам, че ще затворят заведенията.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Глупости, който е ходил по чужбина е видял как стоят нещата.
Там клубовете се разцепват по шевовете петък и събота и пушачите си пушат навън и това е.
Аз също съм пушач и нямам нищо против да си пуша навън.
Не виждам за какво се хабите с протести или каквото и да било друго, рано или късно това трябваше да се наложи.
Просто като се спазва закона и за всички е еднакво заведенията пак ще си работят по същия начин.
Там клубовете се разцепват по шевовете петък и събота и пушачите си пушат навън и това е.
Аз също съм пушач и нямам нищо против да си пуша навън.
Не виждам за какво се хабите с протести или каквото и да било друго, рано или късно това трябваше да се наложи.
Просто като се спазва закона и за всички е еднакво заведенията пак ще си работят по същия начин.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Jordana написа:... ама след някой месец няма да има въобще къде да ходите щото доста ще хлопнат кепенците.
кАжи честно вярваш ли си?

тая забрана има възпитателен характер
българина е диво същество, но и това ще се поправи, който не му е кеф да ходи в афганистан 
и в отговор на ограниченото изказване че непушачите са били смотльовци.. в сащ непушачите и тия дето се поддържат във форма, "странно" повечето са от заможните.

и в отговор на ограниченото изказване че непушачите са били смотльовци.. в сащ непушачите и тия дето се поддържат във форма, "странно" повечето са от заможните.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ми не е ясно защо трябваше да се наложи като в целия свят я има я няма 10-15 страни с такава пълна забрана точно в тоя си вид за пушене навсякъде.На останалите места или има частична забрана или е със зали за пушачи.Още няма и 2 зимни месеца в които не става да ходиш навън за цигарка и кръчмите почнаха да реват че им пада оборота.
Непушачите не дават и дума да се издума за ограничен брой кръчми само за пушачи то не бяха митинги плакати кампании и обработка на психиката през медиите.Защо пък пушачите да нямат право да протестират ? Нали сме демокрация ? Идва от гръцкото демос-народ и кратост-власт ..тоест власт на народа .Като иска народа пушене в кръчмите ще има -като не иска няма .Ама гледам че не е като да не иска.
Непушачите не дават и дума да се издума за ограничен брой кръчми само за пушачи то не бяха митинги плакати кампании и обработка на психиката през медиите.Защо пък пушачите да нямат право да протестират ? Нали сме демокрация ? Идва от гръцкото демос-народ и кратост-власт ..тоест власт на народа .Като иска народа пушене в кръчмите ще има -като не иска няма .Ама гледам че не е като да не иска.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cww написа:DLVasilev, драсни един ЛС и кажи кое ти е заведението, че да дойда да пия едно пиене и с кеф да изпуша няколко цигари...на закрито.
Щото в София може и да има, но из страната на мен поне не ми е известно да има заведения, в които да разрешават пушенето на закрито. А да излизам навън като битник в тоя клинч - айде нема нужда. Че си седим у нас по-добре...
Toва дали ще можеш да пушиш на закрито за огромно съжаление го решавам аз. На моя отговорност е, но пък аз казвам да или не.

Мен страната не ме вълнува особено какво има и няма
Jordana написа:Ми не е ясно защо трябваше да се наложи като в целия свят я има я няма 10-15 страни с такава пълна забрана точно в тоя си вид за пушене навсякъде.На останалите места или има частична забрана или е със зали за пушачи.Още няма и 2 зимни месеца в които не става да ходиш навън за цигарка и кръчмите почнаха да реват че им пада оборота.
Щото трябва да сме по-европейци от европейците затова

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:Jordana написа:... ама след някой месец няма да има въобще къде да ходите щото доста ще хлопнат кепенците.
кАжи честно вярваш ли си?
Мен ми е все тая.Не ходя по кръчми където не се пуши.Питай ги хората които им предстои да затворят или са затворили вече щото не са малко.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
е айде дайте пример за едно затворило заведение, че аз нещо не се сещам 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него