UFC и ММА дискусия
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Re: UFC и ММА дискусия
bmw-maximilian написа:ММА за мене НЕ Е СПОРТ,който както иска да го възприема.Разбирам,че в този така наречен "спорт" има заложено нещо от сорта "уличен бой",и идеята е да те каляват повече от колкото в бокса или кик бокса,но ако погледнем реално на нещата,в уличен бой някъде навънка едва ли ако се сбиете с някой ще легнете един върху друг и 20 минути ще се гушкате като принцесиХодил съм няколко пъти на ММА тренировки..освен младежи на възраст 18-25 които идеята им е не да тренират,а да си трошат главите там,друго не видях...кик бокса за мен е най-доброто
Та по случая :
http://www.youtube.com/watch?v=X_gINem809s
"Alistair,listen..All this ugly shit is nothing.K1 stand up fight,real knock out."
Тук бъркаш много сериозно

В огромна част, когато има сбиване между малко по-подготвени се стига до земята.
Аз потренирвам бокс и кикбокс и щи кажа следната случка. Сборих се с един приятел 115 кг, който има някакви умения по борба, ама минимални, за 1 минута загубих ориентация, не знаех къде е горе, долу, ляво, дясно... само скъси дистанцията и бях по гръб.
Ако си мислиш, че в реалността всички са нокаутьори като Хари или Овърийм... не става, в реалността има много пропуснати удари и счупени кости по ръцете. Тъй че поне, ако ще се биеш прав трябва да ти е силен тай клинча, колената и лактите имат ужасно много торк.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
0889 22 66 88
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Така е колега,идеята ми като цяло беше,че това което тренираме в залата,без значение ММА кик бокс муай тай,или бокс,няма нищо общо с това като се сбиеш с някой на улицата,просто не е същото,не е нито спаринг,първо си афектиран и искаш да му напълниш главата,и може би точно този момент е най-важно да се контролираш точно в този момент да мислиш как се движиш и как замахваш,а не просто да му се нахвърлиш като гладна мечка и да удряш където падне....до земята винаги се стига като се сбиеш с някой,но в тоя ММА седят по 4-5 минути един върху друг и се гушкат... което ми е изключително тъпо и безинтересно затова и не го следя...като паднеш на земята,определено няма да си лежите двамата на земята като на пикник и да си приказвате..във всеки случай ще тръгнеш да се изправяш...тоя твоя приятел хубаво те е съборил,ама ако го погледнем от друга страна,че примерно си 1.90 висок и не казвам да си фитнес машина,просто да имаш малко повечко мускули и да си бърз,нещо като в образа на Бадр Хари,нали се сещаш че ако му нацепиш 1 хай кик в буркана както трябва,или го нацелиш хубаво в мутрата преди да е стигнал изобщо до тебе,ще се просне като чувал с картофи...той тамън както е тръгнал срещу тебе като няква мечка да те събаря,ако си изтегнеш хубаво крака напред във ребрата ще го огънеш като консерва,казвам го защото съм го виждал на клип.Няма спор,че всеки спорт си има плюсове и минуси,всеки сам за себе си преценява кое е най-добро,и нека не забравяме,че винаги всяка една ситуация е различна,както и хората в нея..ти може да тренираш най-добрия спорт за себе си,и да си много силен,и пак винаги ще се намери някой който да ти напълни главата. 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Първо темата не е, кефи ли ви ММА, смятате ли го за боен спорт или не?
Темата е да се дискутира спорта и срещите, като не те кефи, не следиш срещите и нямаш какво да кажеш по въпроса, който съм поставил относно срещата на нашето момче с един от опитните в спорта, не е необходимо да се намесваш (да, знам, че не съм ти никакъв да ти казвам къде да пишеш и къде не, но все пак не е това темата)
Все пак ще ти отговоря, защото за някои неща не си прав според мен...
В уличен бой нерядко нещата приключват на земята ако случайно е 1 срещу един... освен ако само единия е подготвен (тренирал е нещо)... Гушкали се били като принцеси, викаш не е изморително изобщо..? И по време на "гушкането" не се удрят?
Ами и аз тренирах доста време и пак ще започвам и да ти кажа, че при нас идват и по-възрастни от 18-25 и всички си се имаме, спаринга си е спаринг, после всичко е окей.
И как кикбокса е по-добър? По-комплексен спорт ли е? По-приложим в реални условия ли е? Единствено за гледане би могъл да бъде по-зрелищен, но това е по-скоро относително.
Това относно предишния ти пост.
Относно последния ти...
Изцяло от теб зависи как ще приемеш реална случка на улицата. Ако му бил нацепил един хайкик... Ами ако тоя борец има поне елементарна представа от стойка, гард и да се пази(което не е кой знае колко сложни), ако целта му е да скъси дистанцията, ще го направи и тогава пак следва същото..
Щял да тръгне като мечка да го събаря... изобщо виждаш ли какво пишеш?
Темата е да се дискутира спорта и срещите, като не те кефи, не следиш срещите и нямаш какво да кажеш по въпроса, който съм поставил относно срещата на нашето момче с един от опитните в спорта, не е необходимо да се намесваш (да, знам, че не съм ти никакъв да ти казвам къде да пишеш и къде не, но все пак не е това темата)
В уличен бой нерядко нещата приключват на земята ако случайно е 1 срещу един... освен ако само единия е подготвен (тренирал е нещо)... Гушкали се били като принцеси, викаш не е изморително изобщо..? И по време на "гушкането" не се удрят?
Ами и аз тренирах доста време и пак ще започвам и да ти кажа, че при нас идват и по-възрастни от 18-25 и всички си се имаме, спаринга си е спаринг, после всичко е окей.
И как кикбокса е по-добър? По-комплексен спорт ли е? По-приложим в реални условия ли е? Единствено за гледане би могъл да бъде по-зрелищен, но това е по-скоро относително.
Относно последния ти...
Изцяло от теб зависи как ще приемеш реална случка на улицата. Ако му бил нацепил един хайкик... Ами ако тоя борец има поне елементарна представа от стойка, гард и да се пази(което не е кой знае колко сложни), ако целта му е да скъси дистанцията, ще го направи и тогава пак следва същото..

E34, E38
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Не искам да навлизам в дълбоки полемики , но доста от уличните боеве завършват на земята , а реално най-големите успехи в ММА имат атлети с "бекграунд"/основа борба. Не случайно Алийстър е почнал кариерата си в Прайд , Бадър Хари доколкото знам има 1 мач в ММА и изключително бързо е победен с ключ от не толкова напреднал ММА боец , Джеймс Тони ( световен шампион в бокса ) , бе победен за по-малко от минута от борец в УФЦ и то от 45-6 годишен залязващ боец и бивша , но и вече неактуална легенда Ренди Кутур.
По отношение на Стъки , изненадах се че кардиото му беше толкова зле , изключително зле подготвен излезна за този двубой , което е несериозно на това ниво , от средата на 2-рия рунд беше видно , че вече едвам диша , беше пуснал ръцете и забави движенията си много , накрая на 2-рия рунд включи балтиите и вкара Тиаго в нокдаун но нямаше сила вече да направи нищо . В 3-тия рунд всичко беше болезнено ясно , накрая се обърна и направо се остави да го заключат , че да не го нокаутират.
Яд ме е , че Тиаго още не е себе си , след дълги и серозни операции на гърба и това беше момента за Стъки да вземе голямо име.
Има огромен потенциал и съм му фен на Стъки и като боец и като българин винаги гледам с гордост мачовете му , но има много работа по кардиото още и "стенд ъп''/"страйкинг"/''бокс"/муай-тай/кикбокс. Трябва да смъкне категорията според мен( а и според коментаторите в УФЦ ) защото 93кг категорията всички са огромни ( вижте Тиаго колко по-едър беше ) , те реално се разхождат по 105кг в извънсъстезателна форма в 205 паудна категорията.
По отношение на Стъки , изненадах се че кардиото му беше толкова зле , изключително зле подготвен излезна за този двубой , което е несериозно на това ниво , от средата на 2-рия рунд беше видно , че вече едвам диша , беше пуснал ръцете и забави движенията си много , накрая на 2-рия рунд включи балтиите и вкара Тиаго в нокдаун но нямаше сила вече да направи нищо . В 3-тия рунд всичко беше болезнено ясно , накрая се обърна и направо се остави да го заключат , че да не го нокаутират.
Яд ме е , че Тиаго още не е себе си , след дълги и серозни операции на гърба и това беше момента за Стъки да вземе голямо име.
Има огромен потенциал и съм му фен на Стъки и като боец и като българин винаги гледам с гордост мачовете му , но има много работа по кардиото още и "стенд ъп''/"страйкинг"/''бокс"/муай-тай/кикбокс. Трябва да смъкне категорията според мен( а и според коментаторите в УФЦ ) защото 93кг категорията всички са огромни ( вижте Тиаго колко по-едър беше ) , те реално се разхождат по 105кг в извънсъстезателна форма в 205 паудна категорията.
- zxsport
-
justboy написа:Гледам е загърбена дискусията... Дайте някакви мнения за мача между Тиаго и Стъкито, според мен по много странен начин завърши мача...
Но ми е интересно да чуя и други коментари : )
Стъки - м/у другото са 2-ма велики с този прякор, другият е Любо Геджев - най-добрият ни състезател по бразилско джио джитсу и шеф на боен клуб REAL PAIN.
Иначе спорът ММА vs останалите бойни спортове е като спора за яйцето и кокошката ... категоричен отговор няма. Най-важното според мен е човек да тренира БИ което си е избрал със желание и да се усъвършенства максимално в него ... иначе примери от нета за ефективност на БИ, приложено на улицата бол ...
Мое мнение е (разминаваме се доста с алх тук), че схватката на улицата между 2-ма трае максимум 30 сек. - до тогава единият задължително е в нокаут! Такива дето се скубят по 10 минути и най - накрая, най - голямата щета им е раздърпани ризи и извадени от гащите потници не ги коментираме. Аз лично съм се занимавал чисто любителски с бокс (само бокс, не кик-бокс) и съм убеден/осъзнал, че при борба на партер ММА-боецът/самбистът/борецът имат преимущество (ключове). Имам обаче осование да твърдя, че средно добър боксьор ще успее да нокаутира (шансът му е в първите 5-10 сек. преди да бъде повален) средно добрите ММа-ци, борци и т.н. и така до борба в партер няма да се стигне...
това обаче са си мои мисли (личен опит) и не ангажирам никого с тях...
П.С. - чел съм, че ЕДИНСТВЕНО 2-ма души са били НЕПОБЕДЕНИ в свободен бой - единият е Брус Лий (ПОКЛОН, основател е на джит кун до, което в БГ не знам дали има почва) и вторият е мастерът Ояма ...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
justboy написа:Първо темата не е, кефи ли ви ММА, смятате ли го за боен спорт или не?
Относно последния ти...
Скии са мен,не ми се спори изобщо с тебе,и принципно да виждам какво пиша

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Е, не е възможно, всичко е възможно, мога и да се подхлъзна да падна и да си пукна главата...
Аз говоря кое е по-вероятно да се случи
И имайки предвид примерите на Ю.Г. съм на мнение, че борбата е по-добрата основа при смесените боеве, които най-много се доближават до тия на улицата при хора, които са тренирали въпросните спортове
Аз говоря кое е по-вероятно да се случи

И имайки предвид примерите на Ю.Г. съм на мнение, че борбата е по-добрата основа при смесените боеве, които най-много се доближават до тия на улицата при хора, които са тренирали въпросните спортове

E34, E38
С риск да ви оспяма темата, утре вечер има няколко интересни мача, като черешката върху тортата са долните двама:

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:С риск да ви оспяма темата, утре вечер има няколко интересни мача, като черешката върху тортата са долните двама:
аз съм за ГСП

- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Наистина се пооспами темата . Всички сме българи , а никой не писа за предствавянето на Стъки
ГСП се връща от по-вече от година прекъсване след много тежка контузия/операция/операции на коляното. Кондит е звяр , няма да се учудя ако победи , което само ще мотивира вече ГСП да стане предишния атрактивен и непоклатим боец , а и малко ще разнообрази категорията , от което определено има нужда.

ГСП се връща от по-вече от година прекъсване след много тежка контузия/операция/операции на коляното. Кондит е звяр , няма да се учудя ако победи , което само ще мотивира вече ГСП да стане предишния атрактивен и непоклатим боец , а и малко ще разнообрази категорията , от което определено има нужда.
- Babuna
- старши ентусиаст
-
bmw-maximilian написа:...до земята винаги се стига като се сбиеш с някой,но в тоя ММА седят по 4-5 минути един върху друг и се гушкат... което ми е изключително тъпо и безинтересно затова и не го следя...като паднеш на земята,определено няма да си лежите двамата на земята като на пикник и да си приказвате..във всеки случай ще тръгнеш да се изправяш...тоя твоя приятел хубаво те е съборил,ама ако го погледнем от друга страна,че примерно си 1.90 висок и не казвам да си фитнес машина,просто да имаш малко повечко мускули и да си бърз,нещо като в образа на Бадр Хари,нали се сещаш че ако му нацепиш 1 хай кик в буркана както трябва,или го нацелиш хубаво в мутрата преди да е стигнал изобщо до тебе,ще се просне като чувал с картофи...той тамън както е тръгнал срещу тебе като няква мечка да те събаря,ако си изтегнеш хубаво крака напред във ребрата ще го огънеш като консерва,казвам го защото съм го виждал на клип.Няма спор,че всеки спорт си има плюсове и минуси,всеки сам за себе си преценява кое е най-добро,и нека не забравяме,че винаги всяка една ситуация е различна,както и хората в нея..ти може да тренираш най-добрия спорт за себе си,и да си много силен,и пак винаги ще се намери някой който да ти напълни главата.
Моите уважения, ама.... нищо не разбираш. Погледни съботния мач между GSP и CONDIT колко се гушката, ако малко разбираш ще видиш колко много умения развивани десетилетия се крият в гушкането.
bmw-maximilian написа:......тоя твоя приятел хубаво те е съборил,ама ако го погледнем от друга страна,че примерно си 1.90 висок и не казвам да си фитнес машина,просто да имаш малко повечко мускули и да си бърз,нещо като в образа на Бадр Хари,нали се сещаш че ако му нацепиш 1 хай кик в буркана както трябва,или го нацелиш хубаво в мутрата преди да е стигнал изобщо до тебе,ще се просне като чувал с картофи.
Това пак показва колко много не си наясно. Нещо като в образа на Бадр Хари?

Имал съм шанса да потренирам в Mike's gym заедно с Бадр Хари през 2009, когато беше на върха, разбира се, аз в основната група, а той лично с Майк Пасение. БЕШЕ ПРОСТО ИЗВЪНЗЕМЕН, НЕВЕРОЯТНО БЕШЕ ДА ГО ГЛЕДАШ НА ЖИВО, правеше уникални изпълнения и отлепяше огромния си треньор от земята с ъпъкъти.
Ако видиш Хари на ЖИВО, САМО ОТ ВИДА МУ ЩЕ СЕ ИЗПЛАШИШ Той не само е 197, има брутална сила и е към 110 кг мускули и агресия. Да, прав, си, че ако си като него може да нокаутираш наред, ама в БГ няма никой като него, няма и да има.
А по темата, съботното UFC беше доста добро и само месец ни делят от Дос Сантос срещу Веласкес...
Относно Станисал Недков, знаех че ще падне и то по такъв начин, който е следял кариерата му може да го предположи, но тъй се надявах да бие... след нокдауна направо изригнах. Дано намери сили и мотивация да си подобри кардиото значително, да научи правите удари в бокса също, как да отговаря на лоукикове и малко защите от ключове и има шанс да е стабилен TOP 10-25 в лека тежка категория в света. Дано...
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
0889 22 66 88
0889 22 66 88
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Късмет си имал,че си го видял на живо,и все пак ММА си ми остава най-тъпия и безинтересен спорт. 

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Babuna
- старши ентусиаст
-
bmw-maximilian написа:Късмет си имал,че си го видял на живо,и все пак ММА си ми остава най-тъпия и безинтересен спорт.
Лично и аз харесвам повече кикбокса и бокса, но сега след разпадането на К1 вече няма GP, а в бокса Пакяо и Мейуедър така и няма да се сбият, а в тежка категория все най-интересните мачове не се случват също...
0889 22 66 88
0889 22 66 88
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Жалко за К1 все пак..
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4