към колегите наясно с компютри-решен
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
към колегите наясно с компютри-решен
Вързал съм си компа с телевизора посредством HDMI кабел. Картината е мн добра, но адски ме дразни че образа не е разпънат както трябва-отстрани има черни ленти по около 1-1.5см, а отгоре и отдолу около 0.5-1см и е адски дразнещо. пробвах всички възможни настройки от видео картата, но никакъв ефект. Няма значение дали е на 720п или на 1080п или на каквато и да е друга резолюция. Видеото ми е radeon 4600, с нови драйвери съм, а телевизора е панасоник LCD 42''
Последна промяна whisky_touch на 21 Ное 2012, 13:03, променена общо 1 път
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: към колегите наясно с компютри
Опитай с настройките на телевизора 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Той няма настройки за резолюции и други, изтърсих цялото меню, за екрана има само обичайните- контраст яркост и др
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Трябва да имаш настройки за Формата на картината на ТВ-то и според мен е там проблема.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
При мене се прави ръчно с едни стрелки от настройките на видеокартата - Adjust size and pozition, но съм с Nvidia.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
в настройките на ТВто има само различни формати 16:9, 14:9, 4:3, 4:3 пълно, auto, zoom, zoom2, zoom3. Това са и на всички съм пробвал, само на зоом2 и зоом3 се изпълва цялата картина, но виждам само част от цялото изображение
- tnikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 550xi / E91 330xd
като мирър на картината ли си го пуснал, или си го пуснал като два отделни монитора? Ако са като мирър, пробвай да го пуснеш като два, понеже се бърка заради аспект ратиото 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Huku написа:При мене се прави ръчно с едни стрелки от настройките на видеокартата - Adjust size and pozition, но съм с Nvidia.
Нещо подобно трябва да имаш и при Radeon-a. Реално не е от ТВ-то. От Catalyst Control Center-a има едни настройки за ТВ и съм го засичал тва за размер и позиция. Експериментирай. Като се прибера ще погледна и ще кажа точно кое беше.
ЕDIT: Catalyst Control Center > My Digital Flat-Panels > Properties > Image Scaling избираш Enable GPU Scaling и "Maintain Aspect Ratio" или "Scale image to full panel size", което го имаш налично.
Ако ти е greyed out т.е. не можеш да го нацъкаш:
1. Смени резолюцията на нещо различно от native. Примерно ако ти е 1920х1080 нормалната резолюция смени я на по-малка. Виж дали можеш да го нацъкаш горното. Ако стане върни оригиналната резолюция. Ако не стане 2.
2.http://dl.dropbox.com/u/37207996/ATI%20 ... %20Fix.rar Фикс на ATI. Пускаш, избираш, затваряш. Елементарно е.
Последна промяна xpl0d на 20 Ное 2012, 16:50, променена общо 1 път

tnikolov написа:като мирър на картината ли си го пуснал, или си го пуснал като два отделни монитора? Ако са като мирър, пробвай да го пуснеш като два, понеже се бърка заради аспект ратиото
Аз залагам на това. Ако искаш на двата монитора даваш extended. windows+p или както там ти е шорткъта на лаптопа.
В panasonica има overscan опция, след промяната би трябвало да ти се реши проблема.
Намира се в настройки, други настройки, оверскан
Намира се в настройки, други настройки, оверскан
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
така отговарям на всички:
1. не съм го пуснал на два отделни екрана,защото я няма тази опция тъй като компа е свързан с ТВто и няма монитор закачен за него и си има дефакто само един екран и в опцийте на картата ми дава като опция само Panasonic TV.
2. колега всичко което каза за настройките на видеото го направих с GPU Scaling и full size, аз и преди си бях на това и с тези настройки ми е такава картината.
3. за настройките на панасоника сега погледнах имам я тази опция, която я дават на клипчето в youtube, тя си ми е цъкната на втората степен, като я цъкна пак и отиде на първата и екрана става с още към 2см по малък от всички страни.
Колега и аз се сещам преди като бях с Nvidia че и аз имах стрелкички с които си нагласях екрана, не съм чак толкова бос с техниката, но тука мисля че пробвах всичко и адски ме дразни щотото все едно съм с 40'' а не 42'',което не е голяма разлика но си е дразнещо
1. не съм го пуснал на два отделни екрана,защото я няма тази опция тъй като компа е свързан с ТВто и няма монитор закачен за него и си има дефакто само един екран и в опцийте на картата ми дава като опция само Panasonic TV.
2. колега всичко което каза за настройките на видеото го направих с GPU Scaling и full size, аз и преди си бях на това и с тези настройки ми е такава картината.
3. за настройките на панасоника сега погледнах имам я тази опция, която я дават на клипчето в youtube, тя си ми е цъкната на втората степен, като я цъкна пак и отиде на първата и екрана става с още към 2см по малък от всички страни.
Колега и аз се сещам преди като бях с Nvidia че и аз имах стрелкички с които си нагласях екрана, не съм чак толкова бос с техниката, но тука мисля че пробвах всичко и адски ме дразни щотото все едно съм с 40'' а не 42'',което не е голяма разлика но си е дразнещо
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
разбрах как да го оправя. отворих Catalyst Control и от там дадох на DTV HDMI след това на scaling options и там си има една скаличка
underscan--------------overscan
беше ми по средата, цъкнах го 3 пъти на дясно и изпълни екрана.
адски лесно се оказа, супер ме е яд че карам така вече няколко месеца
underscan--------------overscan
беше ми по средата, цъкнах го 3 пъти на дясно и изпълни екрана.
адски лесно се оказа, супер ме е яд че карам така вече няколко месеца
12 мнения
• Страница 1 от 1