Какво ви е мнението за САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво Ви е мнението за САЩ?

"land of the freedom,home of the brave"?
10
14%
полицейщина,престъпления и необразовани дебелаци затънали в кредити?
61
86%

Общо гласове : 71
бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Какво ви е мнението за САЩ?

Мнение от NeoPrint » 07 Авг 2006, 11:55

Провокира ме ето тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36638&highlight=

Интересува ме какво мислите за САЩ,като държава,политика,начин на живот на средната класа,от този сорт неща. За природни красоти и дадености работата е ясна.
Искам да наблегна на това,че за разлика от някои изказвания в темата по-горе аз не мисля,че сравнението трябва да се прави с България,а с ЕС !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 07 Авг 2006, 12:10

FREEDOM IS NOT FREE!!!
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 07 Авг 2006, 12:32

нещо по средата,нито е върха нито е дъното....страна като всички останали.... :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 07 Авг 2006, 13:51

Не знам, ама преди малко като ме подгони една патрулка и направо изтръпнах, защото нямам застраховка :P Ама се оказа 4е е подгонила камиона до мен :D , ина4е тук е добре ама трябва да си тарикат, то като си тарикат навсякъде е добре ;)
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 07 Авг 2006, 14:00

Анкетата е идейна, но отговорите представляввт двете крайности.

Нацията в САЩ е съставена главно от имигранти, имат малко над 200 годишна история и в същото време са от водещите страни в света(тва че в момента не са на положението си от преди 10 г. е отделна тема). Може би за това на нас, с тая пуста 1300 годишна история, това се струва толкова невероятно. (сори за сравнението с България, ама то ние сме от най старите държави в Европа)

Според мен не случайно тая тема от лъскавия събор е провокирала настоящата - Америка е страната на възможностите, защото там се оценяват на 100% хората, които са отговорни и работливи. Не случайно. Всички сме чували - за истории от типа на човека почва работа като чистач в небостъргача и след 20-30 години притежава компанията, чийто кенефи преди тва е чистел. Това е възможно, но не за всеки. Ет защо има и дебели, потънали в кредити американци - отг. н-р 2.

Що се отнася до отг. н-р 1: скъсваш си задника от работа и ходиш да си показваш лъскавата М6ца

Политика на САЩ - тва е тема за която няма да стигне един хард 20GB пулен с .doc файлове, за да се опише и разясни.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 07 Авг 2006, 15:18

От тая тема поне едно разбрахме - колко потребителя е регистрирал Too Cool... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Авг 2006, 15:28

sieg написа:От тая тема поне едно разбрахме - колко потребителя е регистрирал Too Cool... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мислиш, че NeoPrint е Милко (Too Cool) ли!? Ако е така, ще припадна от веселие! :mhihi: ;) :mhihi: :lol: :lol: :mhihi:

Мисля, че трябва и трети отговор, но това си е мое мнение, САЩ са всичко, което ние не сме. Шепа (няколко милиона) супер отговорни, работливи и т.н. (каквито при нас едва ли ще има) хора и много голям процент измет.

Може би си мислим, че там е по-лесно, ама не е. Не, че съм ходил, просто от това, което съм чел и са ми разказвали, смятам така.

Интересно защо Българина винаги като отиде в друга държава и си скъсва задника от работа 12-14 часа на ден, все си мисля, че ако работим и тук така и то качествено, нашия труд няма да остане недооценен, въпроса е, че само се скатаваме и нищо не вършим. :roll: :roll: :roll: Това в комбинация с политиката ни е ПАГУБНО.

Това мисля аз, и няма да гласувам в тая анкета.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 07 Авг 2006, 15:48

Интересно защо Българина винаги като отиде в друга държава и си скъсва задника от работа 12-14 часа на ден, все си мисля, че ако работим и тук така и то качествено, нашия труд няма да остане недооценен, въпроса е, че само се скатаваме и нищо не вършим.

То4но така, аз затова се връщам и 6те се скъсвам в България :OT: и сигурно ще съм единствения с номера от събора на колата :P
Последна промяна Kristopher на 07 Авг 2006, 16:14, променена общо 1 път
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 07 Авг 2006, 15:52

Защо така трябва да се опростяват нещата?

за отг. 1. Щото сме подали документи за зелена карта или вече сме там?
за отг. 2. Щото гроздето е кисело?
:mhihi: :mhihi:

Сега сериозно. Да се свързва благоденствието с историческото минало е грешно, а с количеството положен труд - още по-грешно. В България много хора работят много, ама МНОГО повече от други съответни хора в ЕС или САЩ. Дали си купуват М6 на "оперативен лизинг"? Може би.. а може би не.. но не това е същественото.

Разликата между развитите страни (САЩ и други) и България е в значимостта на закона. Много обичам да ми кажат "ма то в България няма закони". В България има съвсем прилични закони. Вече почти неотличаващи се от тези в европейските страни, тъй като това бе задължителна част от предприсъединителните условия.

В България обаче няма уважение към законите и корективи за спазването им.
В тази връзка ще разкажа набързо една случка, разиграла се вчера привечер на светофара на Софийския университет. Две коли зад мен двама мотористи с черни кожени дрехи и черни каски слязоха, отвориха вратата на една кола и започнаха да бият водача. До него седеше руса жена, която се разпищя.

Не знам причината за саморазправата. Може да е наказателна акция. Но най-вероятно човекът просто ги е засякъл или напсувал. На мен веднъж пак така един моторист се опита да ми откърти лявото огледала - нещо го бях ядосала.

Повече ме притеснява фактът, че никой не се намеси. На същото място имаше вишка, в която постоянно седяха полицаи - сега я няма заради строежа на метрото. Съответно няма и полицаи. Имало било камери. Не обвинявам за ненамесата хората от околните коли. Имат право да съхраняват собствената си сигурност. Уточнявам защо аз не направих нищо (то все едно можех, но поне можех да си спра колата насред кръстовището и да привлека внимание): отивах на купон и по изключение бях в машрутка.

Във всеки случай цяла вечер се чувствах неособено добре от случилото се...

Дотук с офтопика. Що се отнася до анкетката - малко грешно е зададена. Цитатът е "land of the free and home of the brave" и е от бозавия американски химн :) Който, за разлика от нашия, никога няма да ме разплаче...
You will find adventure
or the adventure will find you.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 07 Авг 2006, 15:54

vicho написа:
sieg написа:От тая тема поне едно разбрахме - колко потребителя е регистрирал Too Cool... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мислиш, че NeoPrint е Милко (Too Cool) ли!? Ако е така, ще припадна от веселие! :mhihi: ;) :mhihi: :lol: :lol: :mhihi:

:ahah: :ahah: :ahah:
:kuku: :kuku: :kuku:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Авг 2006, 16:53

anica banica написа:Имат право да съхраняват собствената си сигурност. Уточнявам защо аз не направих нищо (то все едно можех, но поне можех да си спра колата насред кръстовището и да привлека внимание): отивах на купон и по изключение бях в машрутка.

... можело е просто да се обадиш на 166, безплатно е...
замисли се върху горното и това, което си написала....
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 07 Авг 2006, 17:54

... можело е просто да се обадиш на 166, безплатно е...

А ти откъде знаеш дали съм се обадила? И кога за последен път чака полиция, да засечеш за колко време ще дойде? И дали някой от гореописаните участници беше там след пет минути, м :?: (Щото аз бях и мога да ти кажа - нито един)

Сори за О.Т., ама.. и за това говорим също.
You will find adventure
or the adventure will find you.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Авг 2006, 18:34

Аз мисля,че обективно мнение за там могат да дават хора,които са били в Щатите дори за не много време,но да са били поне :roll:

Аз никога не съм ходил натам,но не мисля и да ходя честно казано.
Отвращава ме факта,че там е световна сбирщина най-вече :puke:
Има и още неща,но няма смисъл да ги пиша ...

Винаги съм бил на мнението,че тук в Европа си има достатъчно възможности.Аз лично и категорично ако се махна оттук ще замина за Швейцария и толкова

Георги Пенчев
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 07 Авг 2006, 21:39

По скоро ме стресна фанатичния начин по който Ту Куул хвали и защитава Щатите.Без нищо лично,но ми напомни времето когато бяхме деца,комунизма беше на мода и тайно се кефехме на всичко Американско... Сега нещата не стят по същия начин,дори са доста различни,ако ме разбирате де :mhihi:
Анкетата е доста крайна,идеята е да провокира и малко диспут по темата..
Моето лично мнение е,че ЕС е 100 пъти по-читаво място за живот! В САЩ само на екскурзия 8) И сига бутахте БГ в шамарите ;)

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 07 Авг 2006, 21:54

В момента Too Cool пътува към тях и ще се разпише :mhihi: Помоли изрично да не се заключва още малко темата :lol: Е сега ще стане шоуто :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата