Глоба за липса на ГО служебно?
Модератор: Общи модератори
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Глоба за липса на ГО служебно?
Nasko_ написа:Jordana написа:Ами колата ми стои примерно в гаража без ГО.Каква работа има застрахователа с мойта кола която не се кара и си е в моя имот?
Колега, застрахователят няма никаква работа с колата ти. Глобата ще получиш от КАТ, затова, че като собственик, ползвател, държател или какъвто и да си на този автомобил, не си сключил задължителна застраховка
Не знам защо си мислите, че застрахователите ви задължават с нещоKrasimir19 написа:
Не съм карал кола с бг регистрация. Карах кола с норвежки номера в Осло.
И колата беше на твое име?
Да!
Колеги осъзнаите се малко и спрете да се ръчкате като първокласници,всеки които кара без ГО си кара за негова сметка и точка на спора.А истината е че какво вече някои написа гледат да ни дерат от секаде
Тук не става въпрос само за колата тук влизат и камиони, джипове, тирове, мотори и тн. В края на януари ми изтича ГО на мотора(пистарка) при положение че ще е зазимен одавна, как тея малумници си представят че ще ида да си я подновя ?
Това е се едно да ни задължат да купуваме винетка под претекс че може да идем извънградско без да сме я закупили 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ros1977 написа:kokala написа:Ако ако ако.. два пъти за месеца съм излязъл за 4 улици и обратно... и то квартални улички а не булеварди и шосета... не карам с 200 та да размажа някой а и ако случайно те ударя, което е мнооого малко вероятно по тия улички, ако аз съм виновен лично ще ти платя каквото трябвано да давам пари ей така на някой си като не се ползва тая кола... е съжалявам!
Представа нямаш колко е страшно да блъснеш човек![]()
Аз имах нещастието това да ми се случи, експертизата на КАТ показа че съм бил с 45км/ч , а пешеходеца имаше лошо счупен крак. Не ми се мисли за последствията ако нямаш ГО. Също е добре да знаеш че в тези гладни години, ако недай си Боже ти се случи нещо такова, роднините ще те “оглозгат“ като пиле на грил.
Колега съжалявам за инцидента който си преживял ама да ти кажа попаднал си на милостив човек .Знаеш ли колко случаи има в които пострадалия се отказва от обезщетение по ГО и те съди в граждански иск където почти сигурно те осъжда .Ако не той роднините му.Със сигурност не искаш да знаеш какво следва за тебе от едно такова дело.Та стига с тая ГО -тва те спасява от леки щети и драскотини по ламарината.За сметка на това е станала като данък десятък върху автомобилите.Вали гърми застрахователя си прибира неговото ама вземете се замислете какво получаваме насреща-едно фалшиво спокойствие и нищо повече.
Това е чисто лобистки закон ако въобще го има някъде написано конкретно за случая .Застрахователа се опитва да прибира лева като ползва държавните институции да му вършат работата.Понеже държавата няма никакво полза от това няма и да проработи скоро тая тъпня.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Не виждам какво има да се умува толкоз, всеки един, който притежава МПС на територията на БГ и същото не е спряно от движение, трябва да има сключена застраховка ГО и това не е от вчера. Вече как ще се налага глоба "служебно" не е ясно, според мен няма как да стане, не и според ЗАНН, тъй че споко 

Никой не мое ма връне на селу!
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Същото го получих днес за кола,която не е моя от 5год.Добре,че си пазя договора за покупко-продажба!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Много огладнели тия застрахователи бе 

Никой не мое ма връне на селу!
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
На "печелившите" ЧЕСТИТО!!!

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Кво стана тук ??
спрете с Кокала да се занимавате има си глава на раменете рано или късно ще плаче зловещо
П.П по темата от тук моля
спрете с Кокала да се занимавате има си глава на раменете рано или късно ще плаче зловещо
П.П по темата от тук моля
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
А тия кошници дето не се карат и нямат го- като се запали една такава пред блока ви и като изгорят още две коли- кой плаща?
Всяка кола трябва да има го- независимо дали се кара или седи само паркирана.
... Мислете бе хора...
Всяка кола трябва да има го- независимо дали се кара или седи само паркирана.
... Мислете бе хора...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
А като е спряна от движение и се запали кой плаща? В случая е налице абсолютно лобистки приет закон.
Това, което ме интересува обаче, е:
Искат доказателства за сключен договор в 14 дневен срок. Няколко пъти се споменава, че към 4-ти ноември не е бил налице такъв (явно тогава са проверили). Сега какво искат да им доказвам тия маждрамуняци - че съм си направил застраховка или че съм имал такава към 4-ти ноември
С други думи дали ако сега сключа договор съм ОК ?
Това, което ме интересува обаче, е:
Искат доказателства за сключен договор в 14 дневен срок. Няколко пъти се споменава, че към 4-ти ноември не е бил налице такъв (явно тогава са проверили). Сега какво искат да им доказвам тия маждрамуняци - че съм си направил застраховка или че съм имал такава към 4-ти ноември

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Мислех да не правя на кабриото до пролетта, но май ще ми се наложи
Скапаняци!

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Yanko Petrov написа:...В случая е налице абсолютно лобистки приет закон.
НЕ МИ ДРЕМЕ какъв е закона- ЩЕ ГО СПАЗВАТЕ и толкова. Който не го кефи закона- да се оплаче където сметне за редно.
Заради такива олигофрени като колегата дето карат само в квартала и нямат нужда от ГО жената се оказа в спешното, а колата в Надин

Щом аз си плащам данъците и застраховките и псувам щото ползата от дадените пари е близо до никаква- ще ги плащате и ще псувате и вие, толкова е просто. "Ама колата не се кара"- спираш от движение и НЕ дължиш ГО. Ама пък дължиш данък дори като е спряна от движение- ще не се оплаквате от това, а ревете, че ви търсят ГО за кола която е в движение

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Алоу, бачо, много си се засилил нещо
Терминал 2 отдавна съм го минал, ясно ли ти е? Питам съвсем друго нещо, като те пуснат хапчетата, пак се обади, само че по-адекватно!

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Работя в застрахователна компания, но въпреки това за мен това е пълно безумие и обирджийство на българския народ. По този начин те се опитват да повишат процентния обхват на колите с ГО съгласно регламентите на ЕС, именно от там идва проблема.
Въпреки това за мен е абсолютно нелогично да ми искат пари за нещо което не се кара и ми седи в гаража и в двора и което изкарвам и карам 1 месец годишно, като разбира се за това време си сключвам ГО. С какво един мотоциклет който се кара 6 месеца а , 6 седи в някое мазе застрашава околните и може да предизвика птп, с бурканите в мазето ли?
А това което каза колегата че някоя кола на паркинга може да се запали и да нанесе щети на другите е неоснователно, тъй като дори и това да стане и колата да има ГО, застрахователите най-вероятно ще откажат претенцията, като непокрит риск или нещо от този род. Съгласен съм тези каращи без ГО да бъдат сурово наказвани, аз лично никога не съм си го позволявал, не ми се мисли какво би станало ако ударя някоя последна с-класа и след това гаранционния фонд предяви регрес към мен..
Въпреки това за мен е абсолютно нелогично да ми искат пари за нещо което не се кара и ми седи в гаража и в двора и което изкарвам и карам 1 месец годишно, като разбира се за това време си сключвам ГО. С какво един мотоциклет който се кара 6 месеца а , 6 седи в някое мазе застрашава околните и може да предизвика птп, с бурканите в мазето ли?
А това което каза колегата че някоя кола на паркинга може да се запали и да нанесе щети на другите е неоснователно, тъй като дори и това да стане и колата да има ГО, застрахователите най-вероятно ще откажат претенцията, като непокрит риск или нещо от този род. Съгласен съм тези каращи без ГО да бъдат сурово наказвани, аз лично никога не съм си го позволявал, не ми се мисли какво би станало ако ударя някоя последна с-класа и след това гаранционния фонд предяви регрес към мен..