Глоба за липса на ГО служебно?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Глоба за липса на ГО служебно?
коректното би било ако колата седи на частна собственост и не се кара да не ти искат застраховка.
ама като знаят колко са съвестни хората... покрай сухото гори и мокрото.
ама като знаят колко са съвестни хората... покрай сухото гори и мокрото.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
След време пак ще се намери някой да осъди държавата в Страсбург, и така....
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Само за сплащване на гаргите е това писмо, реално незнам и не съм чувал някой да са го глобили за това че не е сключил ГО на кола която не кара.
Аз също повече от две години се замотах преди да си бракувам една от колите и докато се чудех да я правя ли да я продавам ли то минаха две години
Естествено колата си седеше в гараж и ГО не съм и плащал, ако ме накарат да плащам при такива обстоятелства наистина бих се замисли за съд в стразбург или където може ако може.
Аз също повече от две години се замотах преди да си бракувам една от колите и докато се чудех да я правя ли да я продавам ли то минаха две години

Естествено колата си седеше в гараж и ГО не съм и плащал, ако ме накарат да плащам при такива обстоятелства наистина бих се замисли за съд в стразбург или където може ако може.

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Цитирания член от Кодекса за застраховането, в горепосочените получени писма, е в сила от 01.01.2006 г. ... Тва е малко... Не знам, имам известен опит в тая сфера и лично на мен, тва ми изглежда като кьорфишек да си изпълнят годината... Идва им "жътвата", така да се каже и са готови на чудеса. То не бяха флаери под чистачките, в пощите, по улиците, заплахи за глоби, офериране с цени без ГФ, СМС-и и много, много щуротии... Става въпрос за сериозни пари все пак...
П.П. И един пример, не свързан с темата, но конкретно за това, какви действия са готови да предприемат застрахователите, с цел по голямо преизпълнение на годишния си таргет (защото според мен целта от тея промени са да се напълнят още повече определени джобове).
Получавам обаждане преди месец и нещо, в което ме канят на среща за висока позиция на регионално ниво към един Бг застраховател. Казвам Ок, макар и с доста резерви... На срещата разбирам, че офертата не е от въпросния потърсил ме застраховател, а от друг такъв. На въпроса какво точно става тук, ами то така, ами то еди си кво..., партньорство, не знам си кво...?!!? Казвам си Ок, да видим от тук нататък за кво иде реч..., разговор точно 3 мин., в които е включена и офертата към мен - събиране и изграждане на екипи, обучение, ръководене и т.н. и т.н. и т.н., с цел, забележете, ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ на зададена цел за последно Q на годината, след което ЕВЕНТУАЛНО нещо ще ми бъде платено (на подметнатите 5 цифрени месечни възнаграждения едва не избухнах в смях) на мен и на хората които ще "наема" (в скоби, защото за ТД и условия не се говори) и чак тогава ЕВЕНТУАЛНО ще ми бъде предложен ТД с "изключителни" условия, соц.придобивки и т.н. и т.н.
Сами си направете сметка как е готов да действа Бг застраховател и каква коректност можете да очаквате от него...
П.П. И един пример, не свързан с темата, но конкретно за това, какви действия са готови да предприемат застрахователите, с цел по голямо преизпълнение на годишния си таргет (защото според мен целта от тея промени са да се напълнят още повече определени джобове).
Получавам обаждане преди месец и нещо, в което ме канят на среща за висока позиция на регионално ниво към един Бг застраховател. Казвам Ок, макар и с доста резерви... На срещата разбирам, че офертата не е от въпросния потърсил ме застраховател, а от друг такъв. На въпроса какво точно става тук, ами то така, ами то еди си кво..., партньорство, не знам си кво...?!!? Казвам си Ок, да видим от тук нататък за кво иде реч..., разговор точно 3 мин., в които е включена и офертата към мен - събиране и изграждане на екипи, обучение, ръководене и т.н. и т.н. и т.н., с цел, забележете, ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ на зададена цел за последно Q на годината, след което ЕВЕНТУАЛНО нещо ще ми бъде платено (на подметнатите 5 цифрени месечни възнаграждения едва не избухнах в смях) на мен и на хората които ще "наема" (в скоби, защото за ТД и условия не се говори) и чак тогава ЕВЕНТУАЛНО ще ми бъде предложен ТД с "изключителни" условия, соц.придобивки и т.н. и т.н.
Сами си направете сметка как е готов да действа Бг застраховател и каква коректност можете да очаквате от него...
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
еми.. от 6 месеца колата ми седи на двора от 4 месеца няма застраховка и сега като отида да е плащам ако имам глоба застраховка няма да направя
и да си забият глобата някаде де слънце не огрява,че не мога да се сетя как ще ме принудят аз да плащам 200 кинта на година колата ми да ми седи вкъщи на двора или в гаража...

Metzeler написа:...че не мога да се сетя как ще ме принудят аз да плащам 200 кинта на година колата ми да ми седи вкъщи на двора или в гаража...
Аз мога да се сетя- начин има

Отиваш и правиш ГО- няма кой там да ти сложи глоба. Глоба могат да ти сложат полицаите- идва кварталния и ти връчва акта.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
F3P написа:Metzeler написа:...че не мога да се сетя как ще ме принудят аз да плащам 200 кинта на година колата ми да ми седи вкъщи на двора или в гаража...
Аз мога да се сетя- начин има![]()
Отиваш и правиш ГО- няма кой там да ти сложи глоба. Глоба могат да ти сложат полицаите- идва кварталния и ти връчва акта.
и така не става колега

Тва нема по-голяма небивалица да ми връчат акт за това че не си карам колата щото примерно съм си оставил предния мост във некоя дупка и съм задължен да съм с платена застраховка и данък... и тея закони си имат хиляди вратички и точно поради тая причина няма никой с акт за тва че няма застраховка на колата която не кара
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
F3P написа:Metzeler написа:...че не мога да се сетя как ще ме принудят аз да плащам 200 кинта на година колата ми да ми седи вкъщи на двора или в гаража...
Аз мога да се сетя- начин има![]()
Нещо си се превъзбудил колега, спокойно... Не е нормално да плащаш за нещо което не ползваш, независимо какви лобиски закони има. Аз също няма да плащам, каквото и да ми струва това, колкото и да подскачат такива като теб.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Аз застраховка ще си направя така или иначе, защото застудява и няма да съм вечно на мотора. Обаче от толкова хора без ГО (по една или друга причина), как така са единици тия с писмата? Някои казвате, че сте от доста време без застраховка, а на мен за първи път ми се получава някаква "дупка" от 2 месеца и веднага ми налитат
Във фейса пък един се хвалеше, че от години не плаща ГО и като го спрат дава по 20 лв и се оправя. Е такива са за €б@не вече!

~Мишо~ написа:Нещо си се превъзбудил колега, спокойно... Не е нормално да плащаш за нещо което не ползваш, независимо какви лобиски закони има. Аз също няма да плащам, каквото и да ми струва това, колкото и да подскачат такива като теб.
Къде видя да казвам, че е правилно това положение- определено не е редно, но такъв е закона. И вместо да ми се дървиш вземи помисли друго:
Има вариант да НЕ плащаш ГО като не караш колата- спираш я временно от движение. Тогава и да искаш не можеш да я караш щото връщаш номерата. Но в същото време дължиш данъка на общината независимо, че автомобила не може да се кара и ти седи в двора/гаража- това е също толкова нередно колкото и плащането на ГО като не караш.
За едно умряло Е36 320 ГО е 180лв., а данъка в София е 170лв.- тоест са на кантар. За Е46 с "огромната" мощност от 170 коня ГО е 230лв., а данъка е 290лв. в София. За Варна където данъците са от най-високите цифрата е 350лв.

ПС: Който не го кефи закона щото е лобистки има 3 варианта- или псува и плаща, или псува и НЕ плаща, или съди държавата за да го променят. Аз съм от първите- псувам и плащам, научен съм да спазвам законите дори и да не ме кефят. Лошото е, че в момента аз съм балъка дето плаща всичко, а вие сте тарикатите дето спестяват излишните разходи. Най-лошото е, че закона е само на хартия- ще ми е забавно ако наистина ви подгонят с актовете. За ваш късмет- няма да стане.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
F3P написа:ПС: Който не го кефи закона щото е лобистки има 3 варианта- или псува и плаща, или псува и НЕ плаща, или съди държавата за да го променят. Аз съм от първите- псувам и плащам, научен съм да спазвам законите дори и да не ме кефят. Лошото е, че в момента аз съм балъка дето плаща всичко, а вие сте тарикатите дето спестяват излишните разходи. Най-лошото е, че закона е само на хартия- ще ми е забавно ако наистина ви подгонят с актовете. За ваш късмет- няма да стане.
Е сега стана ясно защо така реагираш. Яд те е че излизаш балъка, но не са те поставили в тази позиция тия, които са се ориентирали в кочината, която представлява нашата родина с обърканото и законодателство. В тази позиция те поставя именно идиота законодател, който в много случаи разчита на такива като теб.
И докато законите са толкова безумни (като този който се дискутира в темата) аз лично няма да застана в позицията да изпълнявам безукорно всичко с цел реда да просъществува, защото без да спорим кое е първо - кокошката или яйцето, в Германия или Швейцария няма да се превърнем така. Жалко е, че твоята (на F3P) инъче достойна и принципна позиция, те превръща в балъка, но за огромно съжаление родната реалност е такава...
Последна промяна Kalin Kulev на 30 Ное 2012, 0:10, променена общо 1 път
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Адвоката каза, че никой не може да ме глоби за липса на ГО, освен ако не ме спрат за проверка на пътя и нямам
Както написа vld - плашат гаргите. Така, че да го духа и Гаранционен фонд, и застрахователи и всички останали кожодери. Ще си направя ГО, когато реша да карам колата.

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:Адвоката каза, че никой не може да ме глоби за липса на ГО, освен ако не ме спрат за проверка на пътя и нямамКакто написа vld - плашат гаргите. Така, че да го духа и Гаранционен фонд, и застрахователи и всички останали кожодери. Ще си направя ГО, когато реша да карам колата.

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Yanko Petrov написа:Адвоката каза, че никой не може да ме глоби за липса на ГО, освен ако не ме спрат за проверка на пътя и нямамКакто написа vld - плашат гаргите. Така, че да го духа и Гаранционен фонд, и застрахователи и всички останали кожодери. Ще си направя ГО, когато реша да карам колата.
Супер, дано не се промени това. Аз от толкова глупости по темата не разбрах това законопроект ли е, идея за закон ли е, ще го прилагат ли, какво става...?