Глоба за липса на ГО служебно?
Модератор: Общи модератори
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Re: Глоба за липса на ГО служебно?
Данъка е нормално да го плащаш а тая гражданска от къв зор? Значи, колата да седи и да гние някъде с месеци обаче през тва време трябва да плащам гражданска...
само за мен ли тва е върха на малоумщината? Ми щом така е тръгнало, дайте и малоумните винетки да почнем да ги плащаме без значение дали ни трябват или не...

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
kokala написа:Данъка е нормално да го плащаш а тая гражданска от къв зор? Значи, колата да седи и да гние някъде с месеци обаче през тва време трябва да плащам гражданска...само за мен ли тва е върха на малоумщината? Ми щом така е тръгнало, дайте и малоумните винетки да почнем да ги плащаме без значение дали ни трябват или не...
![]()
![]()
Ти специално пък к'во се напъваш, от вчера имаш книжка, сигурно баща ти още ти пълни газовата бутилка, иначе голям проблем с плащанията...
Няколко човека ти дадоха елементарен пример, защо е необходимо да имаш валидна ГО, но ти явно си свел мисловния си процес до минимум...
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Абе "големия", първо нямам газова,
второ - казвам, че е пълна малоумщина
трето - за кво си в тоя форум се чудя, само да хейтваш ли?
четвърто - и от вчера да имам книжка, тва не е важно, ти като имаш от оня ден ква е разликата? Хои си в мерц. форума и стига си се напъвал тука.
второ - казвам, че е пълна малоумщина
трето - за кво си в тоя форум се чудя, само да хейтваш ли?

четвърто - и от вчера да имам книжка, тва не е важно, ти като имаш от оня ден ква е разликата? Хои си в мерц. форума и стига си се напъвал тука.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Много интересни хора сте. Какво създава това искане за наличие на ГО на кола, която не се кара? Ето, аз вече си плащам за колата, дето ми седи в гаража повечето време. Не, че съм се уплашил от глобата ама те така са направили цените, че дали за половин година или за цяла горе-долу все едно. Обаче държавата като ме скубе така от тук и от там за нищо нали утре в това, което правя и аз ще почна да поскубвам тоя и оня за да ги изкарам тия пари. Тия хора на свой ред ще направят същото и накрая кво става.. инфлация
Това е като да ти искат задължително винетка, щото притежавайки кола може и да минеш по път по който се иска винетка. И непритежавайки такава автоматично се превръщаш в нарушител.
Ако не се лъжа конституционно право е никой да не може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш. Т.е. не караш колата- не плащаш ГО. Не караш по общински пътища- не плащаш винетка.

Това е като да ти искат задължително винетка, щото притежавайки кола може и да минеш по път по който се иска винетка. И непритежавайки такава автоматично се превръщаш в нарушител.
Ако не се лъжа конституционно право е никой да не може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш. Т.е. не караш колата- не плащаш ГО. Не караш по общински пътища- не плащаш винетка.
Абе тоя елементарен пример защо е необходимо да имаш валидна ГО -хубаво,да кажем,че са възможни такива ситуации,ама ги има и хората,които си държат колата в гаража и я изкарват за 2 месеца лятото или съответно моторите,които също си седят тихичко в гаража и се карат 6 месеца.Тогава какво-по два пъти годишно отиваш в кат да си спираш и пускаш в движение колата/мотора,да висиш по 1 ден на опашките и да набиваш такси за това.Поредната недомислена идиотщина при която наще са видели идеята,ама са я изпълнили по нашенски си. 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
bum_bum написа:Ако не се лъжа конституционно право е никой да не може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш. Т.е. не караш колата- не плащаш ГО. Не караш по общински пътища- не плащаш винетка.

Тука го каза много на място! УСЛУГА !!! Данъкът услуга ли е, колеги, които давате пример с него

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ГО данък ли е? ГО е вид застраховка, а застраховката е услуга или бъркам? Т.е. не искаш да ползваш услугата застраховка тъй като няма да си караш колата и съответно не я сключваш. ОК?
Данъка е нещо съвсем друго и не е предмет на обсъждане в тая тема. Него всеки си го плаща за удоволствието да притежава кола.
Винетната такса е възнаграждението, което заплащаш за да използваш прекрасната ни и добре поддържана републиканска пътна мрежа. Т.е. караш- плащаш, не караш- не плащаш.
Данъка е нещо съвсем друго и не е предмет на обсъждане в тая тема. Него всеки си го плаща за удоволствието да притежава кола.
Винетната такса е възнаграждението, което заплащаш за да използваш прекрасната ни и добре поддържана републиканска пътна мрежа. Т.е. караш- плащаш, не караш- не плащаш.
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
bum_bum написа:
Застрахователното лоби си прокарва и ще прокарва закони за напред, от каквито има нужда... Каква е гаранцията, че сега, както е задължително да застраховаш освен леки автомобили, така и целогодишно мотоциклети, каравани, ремаркета (колкото и глупаво и смешно да звучи)..., утре няма да стане задължителна, както каза колегата @bum_bum и годишната винетката...? А вдругиден според мен е правилно да се въведе и задължителна застраховка ГО на велосипедистите, все пак и те са част от движението..., нали (отново целогодишна, какво значение има тук времето и климата)? След това следва задължителна застраховка домашно имущество, все пак на всеки може да му се случи да му потекат тръбите и да наводни комшията...
И един казус - лицето Х винаги сключва, без да прекъсва, застраховка ГО (плаща данъци, ГТП, винетки и т.н.), обаче не шофира въпросния автомобил (автомобила си стои с месеци на паркинг), поради една или друга причина. Една слънчева и красива сутрин, заварва автомобила си ударен от друг, неизвестен автомобил (който приемаме че има ГО, все пак е задължителна и ГФ е трябвало да вземе мерките да има такава). Та, въпроса ми е следния - как ще обезпечи застрахователя лицето Х, за нанесените щети?
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
bum_bum написа:Данъка е нещо съвсем друго и не е предмет на обсъждане в тая тема. Него всеки си го плаща за удоволствието да притежава кола.
Не знам дали на мен ми го казваш това, но ако върнеш страниците, ще видиш, че някои колеги правят сравнение с данъка. На мен просто ми хареса, че за пръв път в тая тема се употреби думата "услуга", каквато всъщност е ГО.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Законотворците е ясно, че служат на нечии интереси. Тези на които ме е яд са хората подкрепящи подобни малоумни идеи. Едните го правят за пари, другите го правят от глупост. Това е жалкото. За това ни управляват всякакви нищожества вече толкова години, щото квато и простотия да измислят, както и да ни го наденат ще има една голяма маса хора, които ще ръкопляскат. Щото не съзнават, че пряко или косвено и тях ги клатят.
По принцип говоря. То названието му е Застраховка ГО, а не Данък ГО
Yanko Petrov написа:bum_bum написа:Данъка е нещо съвсем друго и не е предмет на обсъждане в тая тема. Него всеки си го плаща за удоволствието да притежава кола.
Не знам дали на мен ми го казваш това, но ако върнеш страниците, ще видиш, че някои колеги правят сравнение с данъка. На мен просто ми хареса, че за пръв път в тая тема се употреби думата "услуга", каквато всъщност е ГО.
По принцип говоря. То названието му е Застраховка ГО, а не Данък ГО

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
ОООООООООХХХХХХХХ начетох се на коментари от хора които неса прочели какво е писано в предните страниците задалжително трябва да имате платена ГО не говорим за ВНОСКИ а говорим за такава която е истекла напално и няма повече вноски за нея понеже е минала 1 г додина за хората които си вадят колата от гаража само за лятото еми плащате си само парвата вноска за 3 месеца да отиде инфото там в тапия фонд на даржавата и да мирясат за една година за тях не е важно дали си плащате целите ГО или само за 3 месеца и после Б.Х. целта на БГ е да поддържа едно ниво на уж употребявани автомобили на територията на БГ понеже имаше една статистика специално за варна едва 70% от регистрираните автомобили имали ГО нека да се съгласим че ако във Варна има кам 200 000 автомобила (ако не и повече) тези 70% са едва 140 000 от автомобилите и нека се съгласим че 60 000 души едвали всичките са зад граница,държат си колата в гаража или и правят някакав голям ремонт просто хората в околиата на Варна не си плащат ГО и си обикалят из селата и си карат колите
ПС:Като не искате да плащате ГО щот си карате колите само 2 месеца в годината ами иди в КАТ спри си колата от движение и нямаш ядове после отиваш пак в КАТ да я регнеш на ново (до колкото разбрах това било бесплатно за точно този случаи който написах)
ПС:Като не искате да плащате ГО щот си карате колите само 2 месеца в годината ами иди в КАТ спри си колата от движение и нямаш ядове после отиваш пак в КАТ да я регнеш на ново (до колкото разбрах това било бесплатно за точно този случаи който написах)
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Yanko Petrov написа:bum_bum написа:Ако не се лъжа конституционно право е никой да не може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш. Т.е. не караш колата- не плащаш ГО. Не караш по общински пътища- не плащаш винетка.
![]()
Тука го каза много на място! УСЛУГА !!! Данъкът услуга ли е, колеги, които давате пример с него
Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка е, което само по себе си значи, че всеки е длъжен да я има! Каза се 6 пъти в темата, че е направено, заради хората, които карат без гражданска, като по този начин не се дава право на избор и на коректните платци, но като погледнете реално друга оправия с българина няма. Можете да се сърдите само и единствено на хора, като онзи който най-много лае в темата, а в същото време кара без гражданска...и това са негови думи!!!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Nasko_ написа:
Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка е, което само по себе си значи, че всеки е длъжен да я има! Каза се 6 пъти в темата, че е направено, заради хората, които карат без гражданска, като по този начин не се дава право на избор и на коректните платци, но като погледнете реално друга оправия с българина няма. Можете да се сърдите само и единствено на хора, като онзи който най-много лае в темата, а в същото време кара без гражданска...и това са негови думи!!!
именно колега заради некоректните тарикати страдат и коректните или друго яче казано покрай сухото гори и мокрото
ПС: Същото се случи и с данъците на колите ни преди небеше задължително да имаме платен данък зада минем преглед (еми малко е куцо в края на годината да плащам данък,гражнаска,преглед и даси подготвям колата за зимата винаги съм си плащал данака примерно за 2010-та година го плащам януари 2011-та година) но заради тарикатчетата които никога нямат пари за такива неща (ама ходи по дискота и пие кат ламя) и не си плащат по 2-3 години данаците и си карат колите пострадаха и такива като мене които са коректни с данаците си.До колегите които са от тоя тип тарикатчета чак е смещно да имате по 50-60 лв данаци за някви малолитражни колички и да неможете да плащате данаците си,аз плащам по 190 лв данък на година за колата си и никога несъм го оставял не платен за повече инфо бачкам за по 400 лв на месец и смогвам да си плащам сметките
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Много оглядняха тия от застрахователния бранш, брях брях
Тез хипотези, дето ти удрят колата, а тя удряла трета, или тръгвала по баиря надолу - статистически колко пъти е по- голяма вероятността да се случат такива инциденти с кола, която не е спряна от двожение, пред такава, която е спряна? Някой водил ли е такава статистика? Или може би спрените от движение коли са от кашкавал и не могат да причинят щета?
Ще ми седи колата в гаража и ще им плащам гражданска - могат ли се хвана за палците
Да не говорим пък какъв мъртвороден юридически запъртък е като цяло кодексът по застраховането - един член няма, в който да пише, че кола без ГО не бива да се кара
То хората дето карат без застраховки не могат да ги глобят, щото повсеместно съдът им отменя глобите, те тръгнали като плашипутарници да рекетират хората, дето колите им седят по гаражите 

Тез хипотези, дето ти удрят колата, а тя удряла трета, или тръгвала по баиря надолу - статистически колко пъти е по- голяма вероятността да се случат такива инциденти с кола, която не е спряна от двожение, пред такава, която е спряна? Някой водил ли е такава статистика? Или може би спрените от движение коли са от кашкавал и не могат да причинят щета?
Ще ми седи колата в гаража и ще им плащам гражданска - могат ли се хвана за палците

Да не говорим пък какъв мъртвороден юридически запъртък е като цяло кодексът по застраховането - един член няма, в който да пише, че кола без ГО не бива да се кара

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На същото основание на което се иска ГО за колата ми, която седи в гаража аз предлагам да се забрани на всички, които имат книжки да пият алкохол!Защото после някои от тях се качват и карат и причиняват ПТП. За това хора, които имат книжки никога не трябва да пият, независимо че след като са употребили алкохол си седят в къщи.