Глоба за липса на ГО служебно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Глоба за липса на ГО служебно?

Мнение от Yanko Petrov » 30 Ное 2012, 22:24

Няма да си чупя краката да правя сега ГО, заради някой, на когото не му стигат парите за нова яхта например.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 30 Ное 2012, 22:37

bum_bum написа:На същото основание на което се иска ГО за колата ми, която седи в гаража аз предлагам да се забрани на всички, които имат книжки да пият алкохол!Защото после някои от тях се качват и карат и причиняват ПТП. За това хора, които имат книжки никога не трябва да пият, независимо че след като са употребили алкохол си седят в къщи.

Колега, много добре разбирам какво искаш да кажеш и съм съгласен. Не казвам, че законът е перфектен, разбира се, че ощетява и то точно съвестните платци. Предполагам, ти като такъв, не би си позволил да изкараш колата си без застраховка и като решиш да караш ще си я платиш. Заради "тарикатите" обаче, на които не им пука, че са нередовни на пътя, сега и ти ще плащаш, дори и да не караш колата си, както и всички съвестни.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Ное 2012, 22:44

Мне - ще плаща, щото мутрите в застраховането си имат платено лоби на хранилка в парламента, което поръчково им гласува такива закони, които им пълнят джоба на застрахователите :mhihi: Храниш депутат - папкаш кинти и доиш шофьорите после.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2012, 22:51

Ама какво ме интересуват мен тарикатите? Все едно теб да те интересуват тарикатите, дето пият и карат и после убиват. :dunno: Всеки носи ЛИЧНА отговорност за действията си.
Каква е разликата между това, че някой без ГО може да си кара колата и някой, който пие може да кара също?
Или пък имам и още по-добра идея. :mhihi: Нека данъците станат по 1000лв за всяка кола, щото всеки потенциално може да си сложи 2 турбини и да я направи 600 коня. Всеки съвестен платец с кола 90 коня плаща и заради тарикатчетата, дето са си турбинирали колите и укриват данъци :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 01 Дек 2012, 4:05

saleen написа:...мутрите в застраховането си имат платено лоби на хранилка в парламента...

Не само в застраховането... Това е и една от причините, заради които напуснах страната - там всичко се урежда чрез "наш човек". И докато продължава така, няма да се върна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 02 Дек 2012, 23:34

И аз вече съм от получателите на такова писмо... За някво МПС, което седи неподвижно и без двигател от две години в частен двор... Ясна е работата, ще му връщаме талона, ама дали пак няма да отнесем глобата се чудя... :banghead:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Дек 2012, 23:49

Te те тия подробности за 2-те години и двигателя няма как да ги знаят... колата се води в движение...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Дек 2012, 10:57

Nasko_ написа:
Yanko Petrov написа:
bum_bum написа:Ако не се лъжа конституционно право е никой да не може да те задължи да ползваш услуга, която не искаш. Т.е. не караш колата- не плащаш ГО. Не караш по общински пътища- не плащаш винетка.

:clap:
Тука го каза много на място! УСЛУГА !!! Данъкът услуга ли е, колеги, които давате пример с него :?:

Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка е
...
но като погледнете реално друга оправия с българина няма.

Сега като се сетя част от данъците отиват за полицията - и ако данъците не бяха задължителни, колко ли селски тарикати щяха да откажат да плащат данъци с оправданието "Аз от 10 години на полицията не съм звънял, освен това преди 20 години ми откраднаха с взлом 6 буркана туршия от избата и още не са разкрили престъплението!" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2012, 12:27

Nasko_ написа:Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка

Кажи ми как да ти обясня, колега? Понятие като "задължителна застраховка" ни е конституционно гарантирано, че не може да съществува.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 03 Дек 2012, 13:27

задалжителна е ако искаш да си караш колата никаде в закона по принцип немогат да те задалжат да плащаш за услуга която не ползваш но яво в БГ вече тази застраховка е задалжителна дори и да не си караш колата понеже как точно ти злужи тая гражданска застраховка при ПТП

1-во когато аз си платя моятао гражданска и другата кола в ПТП-то има такава и от самото ПТП аз съм потърпевшия и несъм виновен с нищо за случилото се ПТП то гражданската на виновника покрива моите щети по колата (в последно време се оказа че застрахователите неса коректни) а виновника въпреки че има закупе гражданска не получава никакви пари за ремонт на неговото возило освен ако няма автокаско на кратко копуваме си граждански зада можем да платим щетите на другите коли при ПТП ако сме причинителите на даденото ПТП и точно тука немога да разбера защо ме задалжават да плащам тази гражданска ако неси карам колата след като не я карам значи няма как да причиня ПТП ако съм на паркинг и някоя пияница ме нацели то според закона идват полицаите констатират щетите и кои е виновника и дори и колата ми да няма гражданска след като е била на паркинг и не е била в движение то виновника покрива моите щети но в БГ всичко се прави зада ни дерат за пари щот сигорно мн ги имаме
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 03 Дек 2012, 18:35

bum_bum написа:... Понятие като "задължителна застраховка" ни е конституционно гарантирано, че не може да съществува.

Щом е така заведи едно дело- закона трябва да да отпадне лесно като противоречащ на Конституцията.

А аз как да ви го обясня- и да ревете в тоя или друг форум полза НЯМА. Може и да псувате на воля- пак полза НЯМА. Действащият закон е такъв- или спазвате и псувате, или не плащате (и пак псувате разбира се) и си носите последствията. Толкова е простичко.
Аз лично съм с 2 ръце и 3 крака ЗА такъв тип закони в тая държава- понеже всеки го играе тарикат и не плаща друг начин освен със задължаване чрез закон няма. После плащай или недей, по желание- има глоби за тарикатите.

Закона определено е лобистки, определено не е хич справедлив за хора дето си карат МПС-то по 4-6 месеца в годината (примерно имат кабрио или мотор), но понеже е пълно с тарикатчета дето карат без ГО друг начин няма освен да е задължителна- просто покрай сухото гори и мокрото...

:OT:
ayaks90 написа:....

Научи се да пишеш :censored: :censored: :censored: Това, че си с 3-ти клас незавършен не е нужно да го демонстрираш :banghead: Ползвай точки, запетайки, други знаци + главни букви и ще ти се разбира. Ако пък и правописа оправиш- грешка няма да имаш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 03 Дек 2012, 18:53

bum_bum написа:
Nasko_ написа:Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка

Кажи ми как да ти обясня, колега? Понятие като "задължителна застраховка" ни е конституционно гарантирано, че не може да съществува.

Би ли дал конкретната извадка от конституцията? :) Защото закона с който си задължен да я имаш мога да ти го сложа на момента, даже по-назад в темата го има :)

Аватар

Мнение от F3P » 03 Дек 2012, 19:19

Понеже и на мен ми беше интересно взех, че зачетох Конституцията. Там се среща следното:

Чл. 60.
(1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.

Остава някой вещ да каже дали ГО спада към категорията "такси" :dunno: За мен си влиза в категорията- това са едни пари за една услуга. Просто при ГО нещата са леко различни- всички плащаме, но малка част използват услугата. Което ми звучи много подобно на здравните/пенсионни осигуровки- всички плащаме, само някои използват услугата.

Но пък има и друго:

Чл. 19.
...
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.

Това да напишеш в закон неща като "задължителна ГО" хич не е в защита на потребителя- поне за мен де.

Друго имащо общо с конкретиката на темата (тоест, че ни го набиват здраво с тая ГО и не е справедливо) в Конституцията няма.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 03 Дек 2012, 19:52

Чл. 60.
(1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.

Разбира се, че застраховката спада към таксите, установени със закон, съобразени с имуществото ни. За съобразяване с доходите можем да поспорим, но това е друга тема :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 04 Дек 2012, 7:07

F3P написа:
ayaks90 написа:....

Научи се да пишеш :censored: :censored: :censored: Това, че си с 3-ти клас незавършен не е нужно да го демонстрираш :banghead: Ползвай точки, запетайки, други знаци + главни букви и ще ти се разбира. Ако пък и правописа оправиш- грешка няма да имаш.

никаде в правилата на форума няма правило да пиша с запетаи точки и всякакви пунктуационни знаци а отностно офенса със сигорност не се толерира от модераторите такаче си траи или се исказваи по меко като правиш забележка на някои и спама също не се толерира в темите се пише по същество такаче ПАК СИ ТРАИ

ПС: 12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата