Какво трябва да се промени в нашата родина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 09 Авг 2006, 14:53

Нещата ще се променят, когато умре и последният човек, живял и възпитаван дори 1 ден при т. нар. комунизъм (т.е. и аз - живяла съм го 13 години, живели са го и повечето хора тук). Дори мисля, че ще е необходимо още едно поколение, защото децата на обременените също са обременени.

Мойсей водил евреите 50 години през пустинята не защото имал излишно време, а за да умре и последният, роден в робство (били са роби на египтяните, пише в учебниците по история). Далеч съм от мисълта евреите да са най-прави в наши дни, но... идеята ми се вижда доста добра. Вижте ги къде са сега и кой управлява света (особено любимите ви САЩ :mhihi: )

Докато хора с тотално изкривено съзнание и ценности гласуват и възпитават деца в България - не ЕС, ами марсианците да дойдат - все тая.
You will find adventure
or the adventure will find you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 09 Авг 2006, 14:55

anica banica написа:Нещата ще се променят, когато умре и последният човек, живял и възпитаван дори 1 ден при т. нар. комунизъм (т.е. и аз - живяла съм го 13 години, живели са го и повечето хора тук). Дори мисля, че ще е необходимо още едно поколение, защото децата на обременените също са обременени.

Докато хора с тотално изкривено съзнание и ценности гласуват и възпитават деца в България - не ЕС, ами марсианците да дойдат - все тая.

абсолютно подкрепям!!!! :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 09 Авг 2006, 15:19

Lucky написа:Закони си има но не се прилагат. Познай защо и пак ще си говорим за манталитета

Всъщност да, прав си :roll:
Но да се промени манталитетът на цял народ изобщо не е лесно.

anica banica написа:Мойсей водил евреите 50 години през пустинята не защото имал излишно време, а за да умре и последният, роден в робство

Това ме навежда на мисълта, че тези 500 години под турско робство са може би най-големият фактор за сегашното ни поведение. Колкото и отдавна да е било, като че ли още българите сме като развързани коне и не знаем какво да правим със свободата си. Комунизмът сякаш само е разбудил споменът за робството... Не съм живял в това време, но от това, което са ми разказвали с такова впечатление оставам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 09 Авг 2006, 19:19

Евала на "Vra4anin".

Потребител
Аватар

Мнение от bluue » 09 Авг 2006, 20:07

Вече наближава 17-тият рожден ден на демокрацията(свободията) в България. Какво беше правено през тези години, освен разграбването на народа? Нищо. Не им ли омръзна на едни и същи хора толкова години да крадат и разрушават?
Скоро гледах един филм за наводненията миналото лято. Във него ясно се вижда неспособността на държавата да се бори с такива бедствия. Първо, защото каналите са запушени, реките неподържани, язовирите са дадени на хора, които не са знаели що е то язовир и има ли почва у нас, няма я агенцията по водно регулиране(впрочем има я, но в нея работят 12 души за цялата страна) и още мнооого, много други фактори. И в крайна сметка с водата се бореше единствено "Гражданска защита"(а аз пък си мислех, че първо се търси причината, а после следствието :arrow: ) И оттук започвам да се чудя - кой отговаряше за водния баланс в страната ни през тези години и не трябва ли тези хора да бъдат осъдени за тяхната немърливост и безотговорност, която струваше на страната ни един милиард лева? Това не се спомена в нито един вестник или телевизия :?:
Много дълго стана, но човек се сеща докато пише. А относно нашият манталитет бих казал, че щом сме започнали да се осъзнаваме и самокритикуваме значи сме се променили в голяма степен. Сигурен съм, че във този форум (като Ви чета мненията) 99.9 процента от хората са умни и интелигентни и едва ли между вас има някой с "комунистическо" мислене, независимо кога е роден.
Човек може да живее без храна 1месец,без вода 1ден, без въздух 1минута, а без акъл-цял живот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 09 Авг 2006, 20:19

raxaH i chegevara казаха това което и аз си мисля (като говориме общо, много други дадоха конкретни примери) относно нашето положение. само искам да добавя че трябва да се премахне безхабериоето и мисленето за далаверка.

не мога да насмогна колко много пъти всеки ден, чувам и чета думата далаверка и колко много пъти някой глупак пита "ей сега някаква даллаверка няма ли тука че това не ми угажда". разменете далаверка с каквато друга дума желаете, но значението е едно и също. не може да има прогрес когато половината страна мами а другата половина са опитва....

личната култура беше е нещо което намекнах за в темата за щатите, когато колежката на чегевара си изкарала глоби защото просто просто е решила да не спазва закона а после законът и бил виновен.. за много българи, животът е един голям купон без отговорности. пиене и пушене цял ден в бара, после каране с 200км и естествено пребиване в някое дърво. но този начин на живот се прилага и в другите свери на всекидневието. немарливоста е достигнала епидемични нива. копаеш дупка и зарежеш калта на сред улицата. вземеш 5000 лева подкуп и оставиш 10 човека без работа в процеса и прочие. примерите са неимоверно много. но за това никой не мисли, само и само далеверката за тях да стане в този момент.

Предишна

Назад към Извън Темата