Глоба за липса на ГО служебно?
Модератор: Общи модератори
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
Re: Глоба за липса на ГО служебно?
ayaks90 написа:Yanko Petrov написа:Колега ayaks90, закона го видяхме, аз също съм цитирал закона за застраховането. Тук говорим за това, НА ПРАКТИКА дали ЩЕ ни глобят като не си караме колите!!! Адвоката каза, че не могат, момчето по-горе е говорило с полицай, същото е казал. Сега да ида да си върна талона и да извадя 400-600 лв доброволно ли
Да не говориме, че не съм получил никакво писмо![]()
-Какво писмо?
-В пощенската кутия.
-Ми не съм намирал такова писмоСъжалявам. Какъв 14 дневен срок?
не колега закона гласи друго
ако в 14 дневен срок след получаването на това уведомление от ГО не получат информация че си заплатил своята гражданска те предават документите на компетентните органи после от КАТ идват и ти лепват една лепенка на джама и ти спират колата от движение чак след това плащаш тази глоба от 400-600 лв и минаваш на ново през кат зада я регистрираш колата понеже според закона или трябва колата ти да има гражданска или я паркираш пред вас и си вращаш талона в кат зада нямаш ядове с ГО избираш едното от двете 3-тия вариант щете принуди да направиш първия само дето първо ще платиш глобата и после пак ще си купиш гражданска а отностно адвоката който си питал явно не е бил запознат напално с посочения закон (все пак и те са хора неможе да прочетеш 10 000 страници с бумаги и да помниш всично) а за полицая ..... толкова тъпи въпроси сам задавал на полицаи и несам получавал отговор че чак ми е мъчно
ПС:И според закона те неса длъжни дани уведомяват за тази подробност че нямаме заплатена гражданска отговорност (измиват си рацете) но все пак го правят и ни се дава последен шанс а иначе дали има реална опасност от такива глоби четох из други форуми там писаха други колеги че това било заради ЕС щот от ЕС мрънкали че БГ не била спазвала този закон и затова сега наще са се размардали та ако ти или някой друг има в излишак някви си мизерни 400-600 лв да да пробва дали реално ще го глобят че да каже аз лично нямам намерение да рискувам
пак глупости на търкалета... земете е закрийте тая тема... как ще дойде и ще ми иска талона при положение че колата ми е в сервиза а аз карам друга кола? и как ако му дам талона ще продам ако реша въпросната кола ей така одарена или със счупен мотор? и как по точно ще влезне вкъщи и ще ми лепне фиш за 400-600 лева при положение че ФИШ се пише за нарушение до 20 лева а акт се връчва лично и е задължително да дойде и да ми го даде ако аз не съм съгласен мога да не го разпиша или да го обжалвам ти четеш 1 закон за нещо и си тропаш с крак че тва е така без да знаеш кво гласят другите закони... а както добре знаем наща мила Родина е известна с тва че всеки 1 закон си противоречи с другия... с адвокати и полицай разговаряме и ни обеждават че няма как да ни глобят че не си караме колите... то кво излиза нямаш ли Данък и ГО няма продаване на колата?! за Данъка..да ОК ама да плащам застраховка щото иначе талончето ми отлита... хахаха па тва за спирането от движение и пускането..... няма нищщщщщщо безплатно само тва мога да ти кажа.. иди спри си колата и после е пусни пак да видим колко е безплатно
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Nasko_ написа:Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка
Кажи ми как да ти обясня, колега? Понятие като "задължителна застраховка" ни е конституционно гарантирано, че не може да съществува.
Всяка задължително платена "услуга" както го разбираш е такса. Е законно може да те задължат да плащаш такси. Както плащаш данък/такса смет. Плащаш за услуга, която ти вършат - събират ти боклука, ама е задължително да платиш и това го прави такса. Даже това е много повече услуга в смисъла на думата от колкото ГО. Та цялата тая работа с ГО е все едно с боклука - "Аз 4 месеца не живея в тая къща и няма да плащам такса смет тогава щото ме няма там и не изхвърлям боклук".
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
b00st написа:bum_bum написа:Nasko_ написа:Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка
Кажи ми как да ти обясня, колега? Понятие като "задължителна застраховка" ни е конституционно гарантирано, че не може да съществува.
Всяка задължително платена "услуга" както го разбираш е такса. Е законно може да те задължат да плащаш такси. Както плащаш данък/такса смет. Плащаш за услуга, която ти вършат - събират ти боклука, ама е задължително да платиш и това го прави такса. Даже това е много повече услуга в смисъла на думата от колкото ГО. Та цялата тая работа с ГО е все едно с боклука - "Аз 4 месеца не живея в тая къща и няма да плащам такса смет тогава щото ме няма там и не изхвърлям боклук".
Не е вярно, можеш да кажеш не живея там и няма да плащам данък смет. или поне не в пълния му размер, имаше начин ама не помня вече точно какво беше
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
N.Mihaylovski написа:b00st написа:bum_bum написа:Nasko_ написа:Каква услуга, бе, колеги?...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка
Не е вярно, можеш да кажеш не живея там и няма да плащам данък смет.
Колега обясни ми как точно отиваш и казваш на служителката аз зимата не живя на вилата, 4 месеца живея в еди кой си апартамент и тя ще те освободи за тия месеци от такса?? Единствено ако необитаваш целогодишно ама и там зависи...
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Metzeler написа:пак глупости на търкалета... земете е закрийте тая тема... как ще дойде и ще ми иска талона при положение че колата ми е в сервиза а аз карам друга кола? и как ако му дам талона ще продам ако реша въпросната кола ей така одарена или със счупен мотор? и как по точно ще влезне вкъщи и ще ми лепне фиш за 400-600 лева при положение че ФИШ се пише за нарушение до 20 лева а акт се връчва лично и е задължително да дойде и да ми го даде ако аз не съм съгласен мога да не го разпиша или да го обжалвам ти четеш 1 закон за нещо и си тропаш с крак че тва е така без да знаеш кво гласят другите закони... а както добре знаем наща мила Родина е известна с тва че всеки 1 закон си противоречи с другия... с адвокати и полицай разговаряме и ни обеждават че няма как да ни глобят че не си караме колите... то кво излиза нямаш ли Данък и ГО няма продаване на колата?! за Данъка..да ОК ама да плащам застраховка щото иначе талончето ми отлита... хахаха па тва за спирането от движение и пускането..... няма нищщщщщщо безплатно само тва мога да ти кажа.. иди спри си колата и после е пусни пак да видим колко е безплатно
Те не идват дати вземат талона а идват ти лепнат стикера че си спрян от движение и ти свалят номерата на колата и като отидеш даси търсиш номерата в кат или да си я регнеш отново ти връчват глобичката и си плащаш толкова ли е сложно ? или и ти караш без гражнаска като друг колега от форума които се бе възмутил?Абсолютно никои няма да дойде да те търси у вас или на работното ти място дати иска талона на автомобила и да ти връчва актове ти сам ще отидеш при тях дати го връчат акта като си завариш автомобила без номера.А пък ако немогат да я открият тебе ще те открият каде си и ще те превикат в районното и ти кажат за ко иде реч и пак си под ножа.Ест двата закона в БГ си противоречат но зада осъдиш държавата за такова нещо ще бъде малко трудно понеже Бойко се мъчи да поддържа повече от 65% ГО на регистрираните автомобили щот в ЕС хората имали пари си плащат всичко и ся Бойко ги гони такаче ако искаш се пробвай на съд срещо Бойко.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
ayaks90 написа:Metzeler написа:пак глупости на търкалета... земете е закрийте тая тема... как ще дойде и ще ми иска талона при положение че колата ми е в сервиза а аз карам друга кола? и как ако му дам талона ще продам ако реша въпросната кола ей така одарена или със счупен мотор? и как по точно ще влезне вкъщи и ще ми лепне фиш за 400-600 лева при положение че ФИШ се пише за нарушение до 20 лева а акт се връчва лично и е задължително да дойде и да ми го даде ако аз не съм съгласен мога да не го разпиша или да го обжалвам ти четеш 1 закон за нещо и си тропаш с крак че тва е така без да знаеш кво гласят другите закони... а както добре знаем наща мила Родина е известна с тва че всеки 1 закон си противоречи с другия... с адвокати и полицай разговаряме и ни обеждават че няма как да ни глобят че не си караме колите... то кво излиза нямаш ли Данък и ГО няма продаване на колата?! за Данъка..да ОК ама да плащам застраховка щото иначе талончето ми отлита... хахаха па тва за спирането от движение и пускането..... няма нищщщщщщо безплатно само тва мога да ти кажа.. иди спри си колата и после е пусни пак да видим колко е безплатно
Те не идват дати вземат талона а идват ти лепнат стикера че си спрян от движение и ти свалят номерата на колата и като отидеш даси търсиш номерата в кат или да си я регнеш отново ти връчват глобичката и си плащаш толкова ли е сложно ? или и ти караш без гражнаска като друг колега от форума които се бе възмутил?Абсолютно никои няма да дойде да те търси у вас или на работното ти място дати иска талона на автомобила и да ти връчва актове ти сам ще отидеш при тях дати го връчат акта като си завариш автомобила без номера.А пък ако немогат да я открият тебе ще те открият каде си и ще те превикат в районното и ти кажат за ко иде реч и пак си под ножа.Ест двата закона в БГ си противоречат но зада осъдиш държавата за такова нещо ще бъде малко трудно понеже Бойко се мъчи да поддържа повече от 65% ГО на регистрираните автомобили щот в ЕС хората имали пари си плащат всичко и ся Бойко ги гони такаче ако искаш се пробвай на съд срещо Бойко.
Бойко грам не ме вълнува.. кат дойде полицай да ме глобява и да ми спира колата от движение пак ще си говориме щото тея писма ги пращат от преди 3 години и ако съдя по на брат ми писмата де му пращаха и като гледам как нищо не се случи ест. и кат се сетя че адвокат и полицай от ГДБОП ми потвърждават че никой копче не може да ми каже че няам ГО просто няма как да ме грее
Metzeler написа:Бойко грам не ме вълнува.. кат дойде полицай да ме глобява и да ми спира колата от движение пак ще си говориме щото тея писма ги пращат от преди 3 години и ако съдя по на брат ми писмата де му пращаха и като гледам как нищо не се случи ест. и кат се сетя че адвокат и полицай от ГДБОП ми потвърждават че никой копче не може да ми каже че няам ГО просто няма как да ме грее
Нещо сериозно бъркаш нещата. И смени адвоката щото е идиот, а за полицая се подразбира- те свестните хора не са полицаи.
По закон МОГАТ да ти напишат акт за липса на ГО, силно вероятно е да могат и да ти спрат кочината от движение. Набий си го в главата- МОГАТ. Това, че не се случва в момента означава само 1- че закона НЕ се прилага.
И тея писма вярно се изпращат отдавна, но това е работа на застрахователя- казват ти какво МОЖЕ да последва ако не сключиш ГО. Дали се случва реално е друг въпрос. Разбира се ЗК се опитва да събере още някой лев и не им пука дали някой ще те глоби или ще спре колата ти от движение- това е ясно. Просто се възползват от закона който разбира се е правен по техен вкус.
Запомнете го или си го запишете- това, че даден закон в момента НЕ се прилага изобщо не означава, че не съществува. Напротив, закона е налице и могат още утре да ви го набият здраво и да олекнете с много пари + да ходите пеша. Можете и сами да се сетите защо тая част от закона не се прилага- не е сложно.
ПС: Какво ви казва адвокат или полицай го забравете. Особено пък полицай- тея рядко знаят колко уши имат на главата, вие ги питате за закони

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
писмата се изпращат от 4+ години, но реално от ~1 година се прилага... и не са стигнали до тарикати като "Metzeler", защото с предимство са фирмите и най-вече земеделските производители, защото е ясно че стопанската техника през зимния период не се застрахова, а глобоите за юридически лица започват от 2000лв. до 5000лв. за липса на ГО...
и не само МОГАТ, ами директно ти идват със съставен акт и освен да мигаш на парцали, друго не ти остава...
и не само МОГАТ, ами директно ти идват със съставен акт и освен да мигаш на парцали, друго не ти остава...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Projektzwo написа:писмата се изпращат от 4+ години, но реално от ~1 година се прилага...
Няма да слагам линк към друг форум, но попаднах на същата тема обсъждана още 2005 г. Така че, реално законът никак не е нов, както казаха колегите по-горе просто напоследък започна да се прилага по-често.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
Metzeler написа:
Бойко грам не ме вълнува.. кат дойде полицай да ме глобява и да ми спира колата от движение пак ще си говориме щото тея писма ги пращат от преди 3 години и ако съдя по на брат ми писмата де му пращаха и като гледам как нищо не се случи ест. и кат се сетя че адвокат и полицай от ГДБОП ми потвърждават че никой копче не може да ми каже че няам ГО просто няма как да ме грее
Колега ще дам конкретен пример с гр.Варна.Когато поставиха камерите по светофарите мисля че около 2 години никой не получаваше ел.фишове за превишена скорост,за без колан,за преминаване на червено и за настапване на стоп линията,и хората бяха много спокойни че това са камери само за установяване на виновник в ПТП.Преди 2 години обаче изгармяха хиляди шофюри даже мой бивш съученик бащаму получи честитка за това че е настъпил стоп линията на червен светофар и изгармя друг мой познат му пратиха фиш че е шофирал без колан и е говорил по телефона,той се напраи на тарикат че не е бил той еми уви не можа даги излъже щот хората толкова му увеличиха образа че чак му се личяла тръпчинката докато се хилил по телефона и накрая си плати глобата ( не говоря за онея кутии покрай пътя ами точно за онея малките недъгави камерки който са накачулени по светофарите на места кадето дори няма радари за скорост)
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Кодекс по застарховане:
"...Чл. 287. (1) Гаранционният фонд, наричан по-нататък "фонда", е юридическо лице със седалище София. Всички застрахователи, предлагащи задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и/или задължителна застраховка "Злополука" на пътниците в Република България посредством установяване или при условията на свободата на предоставяне на услуги, правят вноски във фонда в размер, определен съгласно този кодекс. Минималният размер на разполагаемите средства във фонда е 3 000 000 лв.
(2) Средствата на фонда се набират от:
1. вноски на застрахователите по ал. 1, които се определят въз основа на сключените задължителни застраховки "Гражданска отговорност" на автомобилистите и сключените задължителни застраховки "Злополука" на пътниците, включително граничните застраховки по чл. 259, ал. 2;
2. допълнителни вноски на застрахователите по чл. 290, ал. 2, т. 7;
3. (доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) глоби и имуществени санкции по чл. 315 и петдесет на сто от имуществените санкции по чл. 317а, ал. 4;
4. приходи от инвестиране на средствата на фонда;
5. други източници, незабранени със закон.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Комисията по предложение на Съвета на фонда или по своя инициатива определя размера на вноските по ал. 2, т. 1 и срока за извършване на вноските. Решението по изречение първо се обнародва в "Държавен вестник". Годишните вноски на застрахователите се отчитат като разходи и са част от застрахователната премия. Вноската се посочва на отделен ред в застрахователната полица или в застрахователния договор.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Комисията по предложение на Съвета на фонда или по своя инициатива определя размера на допълнителните вноски по ал. 2, т. 2 и срока за извършване на вноските. Решението по изречение първо се обнародва в "Държавен вестник".
(5) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Застрахователите, които не извършват дължимите плащания по ал. 2, т. 1 и 2, дължат законната лихва за срока на забавата. Вземанията на фонда за вноски и лихви по тях се определят по основание и размер с решение на управителния съвет на фонда.
(6) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Средствата на фонда се инвестират по реда за инвестиране на техническите резерви на застрахователите, предвиден в този кодекс. Фондът закупува покритие на отговорностите си по този кодекс на международния презастрахователен пазар в съответствие с критерии, определени с решение на комисията. Комисията може да освободи фонда от задължението по изречение второ при достигане на достатъчен финансов капацитет.
(7) Комисията приема правилник за устройството и дейността на фонда, който се обнародва в "Държавен вестник".
Ако позволите, мисля че тук се крие разковничето на целия проблем: Всички застрахователни компании са длъжни да правят вноски към "Гаранционния фонд" на базат на сключените полици за застраховка "Гражданска отговорност", която се сключва за период мисля 1 г. Т.е. според мен те внасят във фонда сумата дължима за цялата година, докато клиентите им заплащат гражданската на вноски...В един момент е заплатена вноска за гражданска за само за 3 месеца, а пък застрахователя е заплатил вноска във фонда за целия период и съответно е на загуба от този клиент, тъй като той не си е платил останалите вноски по полицата..Оттук и писма, съдебни искове, съдия-изпълнители,запори, и т.н.
"...Чл. 287. (1) Гаранционният фонд, наричан по-нататък "фонда", е юридическо лице със седалище София. Всички застрахователи, предлагащи задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и/или задължителна застраховка "Злополука" на пътниците в Република България посредством установяване или при условията на свободата на предоставяне на услуги, правят вноски във фонда в размер, определен съгласно този кодекс. Минималният размер на разполагаемите средства във фонда е 3 000 000 лв.
(2) Средствата на фонда се набират от:
1. вноски на застрахователите по ал. 1, които се определят въз основа на сключените задължителни застраховки "Гражданска отговорност" на автомобилистите и сключените задължителни застраховки "Злополука" на пътниците, включително граничните застраховки по чл. 259, ал. 2;
2. допълнителни вноски на застрахователите по чл. 290, ал. 2, т. 7;
3. (доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) глоби и имуществени санкции по чл. 315 и петдесет на сто от имуществените санкции по чл. 317а, ал. 4;
4. приходи от инвестиране на средствата на фонда;
5. други източници, незабранени със закон.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Комисията по предложение на Съвета на фонда или по своя инициатива определя размера на вноските по ал. 2, т. 1 и срока за извършване на вноските. Решението по изречение първо се обнародва в "Държавен вестник". Годишните вноски на застрахователите се отчитат като разходи и са част от застрахователната премия. Вноската се посочва на отделен ред в застрахователната полица или в застрахователния договор.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Комисията по предложение на Съвета на фонда или по своя инициатива определя размера на допълнителните вноски по ал. 2, т. 2 и срока за извършване на вноските. Решението по изречение първо се обнародва в "Държавен вестник".
(5) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Застрахователите, които не извършват дължимите плащания по ал. 2, т. 1 и 2, дължат законната лихва за срока на забавата. Вземанията на фонда за вноски и лихви по тях се определят по основание и размер с решение на управителния съвет на фонда.
(6) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Средствата на фонда се инвестират по реда за инвестиране на техническите резерви на застрахователите, предвиден в този кодекс. Фондът закупува покритие на отговорностите си по този кодекс на международния презастрахователен пазар в съответствие с критерии, определени с решение на комисията. Комисията може да освободи фонда от задължението по изречение второ при достигане на достатъчен финансов капацитет.
(7) Комисията приема правилник за устройството и дейността на фонда, който се обнародва в "Държавен вестник".
Ако позволите, мисля че тук се крие разковничето на целия проблем: Всички застрахователни компании са длъжни да правят вноски към "Гаранционния фонд" на базат на сключените полици за застраховка "Гражданска отговорност", която се сключва за период мисля 1 г. Т.е. според мен те внасят във фонда сумата дължима за цялата година, докато клиентите им заплащат гражданската на вноски...В един момент е заплатена вноска за гражданска за само за 3 месеца, а пък застрахователя е заплатил вноска във фонда за целия период и съответно е на загуба от този клиент, тъй като той не си е платил останалите вноски по полицата..Оттук и писма, съдебни искове, съдия-изпълнители,запори, и т.н.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
stamov79 написа:Ако позволите, мисля че тук се крие разковничето на целия проблем: Всички застрахователни компании са длъжни да правят вноски към "Гаранционния фонд" на базат на сключените полици за застраховка "Гражданска отговорност", която се сключва за период мисля 1 г. Т.е. според мен те внасят във фонда сумата дължима за цялата година, докато клиентите им заплащат гражданската на вноски...В един момент е заплатена вноска за гражданска за само за 3 месеца, а пък застрахователя е заплатил вноска във фонда за целия период и съответно е на загуба от този клиент, тъй като той не си е платил останалите вноски по полицата..Оттук и писма, съдебни искове, съдия-изпълнители,запори, и т.н.
Колега неси чел темата внимателно и по конкретно моите първи постове към темата... Моята ГО беше платена напълно,всичките 4 вноски (тоест моя застрахотел си бе вземал всичко дължимо от мен) след последните 3 месеца на тази 4-та застраховотелна вноска ми изтече ГО-то и трябваше да правя ГО на ново,както му е реда и да си заплатя първоначална вноска,но аз нямах средства в този 1 месец и реших да неси карам колата,и да платя на заплата,но те ми пратиха писмо от "държавния фонд",а не от самия застраховател ( аз в случая нямах такъв) и всички които познавам са получили такива писма именно поради същата причина,че е истекла 1 година и вече нямат ГО,същото е и с колегите от форума които са получили такива писма....
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
stamov79 написа:
В първата вноска на ГО на разрочено плащане ти е включена цялата на ГФ
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

Долното се оказа вече невалидно поради промяна- няма смисъл да се чете.
Някой го беше писал, ама народа не обича да чете...
Спасението от тея писма и напълно реални усложнения като актове е простичко... Изтича ви ГО (минава 1г. от сключването на ГО, независимо дали са плащани всички вноски или не) и чак тогава ГФ почва да ви тормози и пращат писма- тогава просто отивате, сключвате нова ГО, плащате 1-та вноска и това е. С тази вноска си плащате и парите дето отиват в ГФ и за тях вече имате сключена ГО за следващите 12 месеца. Дали после ще плащате другите вноски, дали ще си карате или не колата- никой от ГФ не се вълнува, това е между вас и ЗК. И фирма КАТ разбира се- пипнат ли ви без валидна ГО става "весело".
Решението за хората каращи сезонни МПС-та (кабрио, мотор) е да си подредят нещата така, че да сключат ГО в началото на съответният сезон и да си плащат вноските за времето когато ще карат и като зазимят МПС-то зарязват плащането до следващата година когато сключват нова ГО. Само НЕ правете грубата грешка да карате без ВАЛИДНА гражданска- ако ви проверят ще платите акт, но ударите ли някой става меко казано грозно положението.
Някой го беше писал, ама народа не обича да чете...
Спасението от тея писма и напълно реални усложнения като актове е простичко... Изтича ви ГО (минава 1г. от сключването на ГО, независимо дали са плащани всички вноски или не) и чак тогава ГФ почва да ви тормози и пращат писма- тогава просто отивате, сключвате нова ГО, плащате 1-та вноска и това е. С тази вноска си плащате и парите дето отиват в ГФ и за тях вече имате сключена ГО за следващите 12 месеца. Дали после ще плащате другите вноски, дали ще си карате или не колата- никой от ГФ не се вълнува, това е между вас и ЗК. И фирма КАТ разбира се- пипнат ли ви без валидна ГО става "весело".
Решението за хората каращи сезонни МПС-та (кабрио, мотор) е да си подредят нещата така, че да сключат ГО в началото на съответният сезон и да си плащат вноските за времето когато ще карат и като зазимят МПС-то зарязват плащането до следващата година когато сключват нова ГО. Само НЕ правете грубата грешка да карате без ВАЛИДНА гражданска- ако ви проверят ще платите акт, но ударите ли някой става меко казано грозно положението.
Последна промяна F3P на 07 Дек 2012, 13:35, променена общо 1 път
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
F3P написа:Някой го беше писал, ама народа не обича да чете...
Не подвеждай хората колега, но при разсрочено плащане на 15-я ден след падежа полицата се счита за прекратена, а този факт се отразява своевременно и в сайта на ГФ. В началото мисля че беше точно така, както го описваш, но вече се отразява и прекратяване при неплащане на поредна вноска. Като доказателство са писмата изпратени на мои познати за прекратени полици ГО преди по-малко от 3 месеца.