Забраната за пушене
Модератор: Общи модератори
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Отпада забраната за пушене
ineedmoney написа:sean-john написа:Не е така колега...все пак не разполагам с 313716378163861 приятели и когато излизаме трябва да се съобразяваме един с друг... а и както казах не е само до мойте приятели,такива неща съм виждал.... ама няма смисъл да спорим
брат то по принцип няма смисъл да спориш със зазо...няма да ти обяснявам що
Може аз рядко влизам в спор и за това сигурно

ineedmoney написа:...
брат то по принцип няма смисъл да спориш със зазо...няма да ти обяснявам що

когато в спор доводите ти издишат и не можеш да обосновеш позицията си, обикновено репликата е "няма смисъл да споря...."

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ivan1590 написа:Не мога да разбера какво пречи на непушачите да има отделни заведения за пушачи.
Единственото, което пречи, е това че няма да останат заведения за непушачи - всички ще са за пушачи, освен изисканите ресторанти, в които оставяш по 150-200 лв. за вечеря.
Няма да има нито една пицария или кръчма за непушачи.
Ако им тряснат супер високи данъци на тия заведения за пушачи, за да запазят баланса, нямаме нищо против.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
zazomazo написа:при положение, че правиш компромис, значи не е чак такъв проблем за теб![]()
пример: не ме кефят гейовете-> не ходя в гей барове ... ама не се напъвам да ги забранят
примерите ти са безумни.
щом прави компромис, значи е толерантен. нещо, което 95% от познатите ми пушачи НЕ са. отскоро и аз спрях да съм толерантен, като има пушачи на масата задължително се конфронтирам, все не успявам да обясня, че трябва да ме питат дали да запалят.
и аз не ходя в заведения за пушачи. ходя в заведения, в които не е разрешено да се пуши. но се пуши. това е като да отидеш в пианобар и да излезнат 10 назобани танцьори по прашки. ти не ги искаш, ама те са си там и си врат задниците в лицето ти. пък другите от компанията се забавляват. е те така изглежда в твоя пример.
престанете да се натрапвате с тоя ретрограден навик. ако обичам да ми мирише на ванилия и дойда да ти промия синусите с ароматизиращ спрей, нормално ли е да не реагираш?
цигарите притъпяват и мириса и вкуса. вие не усещате как смърдите, но другите усещат. минавали ли сте покрай клошар? е те така смърди един заклет пушач за един спортен, активен, непушач.
а вие клошари на какво разстояние от вас търпите?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Не мога да разбера какво пречи на непушачите да има отделни заведения за пушачи.
Преди като беше уж така, почти всички заведения, които трябваше да имат и зона за непушачи реално или нямаха или ако си поискаш пепелник ти даваха да пушиш и в зоната за непушачи. Реално и сега се позволява да се пуши и не знам защо толкова се реве, проблема на бранша е друг не е толкова в цигарите. Наскоро разисквахме с един приятел, тъй като в момента въм в Берлин - тук (в Берлин) навсякаде по заведения се усмихват, казват добър ден, довиждане и така нататък, в България ти се карат, че си поръчал. Много са малко заведенията, където има добро обслужване. Този мой приятел е от Велико търново и ми разказва как там почти навсякъде като идеш на кафе все едно и некав мухльо, който видиш ли накарал сервитьорката да направи 5 крачки, за да и поръчаш. И в магазините обслужването е рядко хубаво, аз лично ходя в по-скъпия и по-малък магазин до нас, защото ми е по-приятно да ме посрещат с усмивка, а не да чакам 100 човека на опашка защото работи само 1 каса от 20 в пиков час.
И още нещо последно, говорих с приятели, които държат доста култови заведения в София, и те казаха, че при тях продължава да си е пълно, продължава да има много резервации, а те не позволяват да се пуши изцяло.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Тоя твоя приятел не знам в кои заведения е ходил,но на мен сервитьорка не ми се е мръщила.Иначе в Търново в момента има само 1 заведение,където можеш да си пушиш,във всички други няма пепелници. 

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Не знам, аз там не съм бил. Иначе по морето също е ужасно обслужването, най-обичам като идем на заведение и почнеш да ги чакаш по 30 мин да ти вземат поръчката. Тази година на Несебър, един буквално ни се кара как да поръчваме - "Спрете, първо напитките", после се върна с напитките след 10 мин, "Сега какво искате за ядене", ние поръчваме някакви работи и едно момиче поиска овчарска без яйце и тоя и се скара, че това си било шопска, защо не иска шопска. Тя е клиент ако иска ще си поръча кюфте без кайма баси.
Иначе ти сигурно си просто голем хубавец и затова да ти се усмихват
Иначе ти сигурно си просто голем хубавец и затова да ти се усмихват

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Имаше една мисъл на мисля беше Марк Твен,та той (или някой друг беше)
"Пушачите са най-толерантните хора НИКОГА не се оплакват когато някой около тях НЕ пуши"
"Пушачите са най-толерантните хора НИКОГА не се оплакват когато някой около тях НЕ пуши"

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Хора, в БГ нещата са стигнали до там, че ако не излезеш на заведение може да ти стане нещо ли ?
В белите държави няма толкова заведения колкото тук, да не говорим, че и хората не ходят толкова да пият колко ние тук. В кафенетата във Франция какво правят хората: сядат, пият кафето за 2-3 минути и заминават, а ние тука сядаме и с едно кафе 10 цигари.
Тук...такава ни е балканската култура, да идеш на кръчма, да пушиш, да пиеш, да ядеш...колко можеш...после да идеш в диско-чалготеката - там да си допушиш хубаво, да се напиеш като хората и така ако може всеки ден!
Това нормално ли е? За това ли живеете, да излезете да се напиете
и като не можете да пушите в кръчмата и ви е гадно, повече там няма да стъпите...все едно са ви отнели някакво жизнено право.
И днес пак...наложи се да се кача в маршрутка в София и какво да видя...10 човека нагъчкани в буса и една огромна табела на стъклото: Пушенето забранено! и шофьора пали цигара от цигара, без дори стъкло да отвори да излиза някъде тоя пушек.
Вътре беше смрад, не можеше да се диша...а ако си водиш детето на детска градина в тая маршрутка ???
В белите държави няма толкова заведения колкото тук, да не говорим, че и хората не ходят толкова да пият колко ние тук. В кафенетата във Франция какво правят хората: сядат, пият кафето за 2-3 минути и заминават, а ние тука сядаме и с едно кафе 10 цигари.
Тук...такава ни е балканската култура, да идеш на кръчма, да пушиш, да пиеш, да ядеш...колко можеш...после да идеш в диско-чалготеката - там да си допушиш хубаво, да се напиеш като хората и така ако може всеки ден!

Това нормално ли е? За това ли живеете, да излезете да се напиете

И днес пак...наложи се да се кача в маршрутка в София и какво да видя...10 човека нагъчкани в буса и една огромна табела на стъклото: Пушенето забранено! и шофьора пали цигара от цигара, без дори стъкло да отвори да излиза някъде тоя пушек.
Вътре беше смрад, не можеше да се диша...а ако си водиш детето на детска градина в тая маршрутка ???

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cHaunepucTa написа:Тук...такава ни е балканската култура, да идеш на кръчма, да пушиш, да пиеш, да ядеш...колко можеш...после да идеш в диско-чалготеката - там да си допушиш хубаво, да се напиеш като хората и така ако може всеки ден!![]()
Това нормално ли е? За това ли живеете, да излезете да се напиетеи като не можете да пушите в кръчмата и ви е гадно, повече там няма да стъпите...все едно са ви отнели някакво жизнено право.
В държава в която 95% от хората мислят че да си преуспял е да ядеш пържоли сутрин, обед и вечер да и пиеш по половин кило ракия няма как да е по друг начин.
Тук най-важното е ядене, пиене, е*ане и пушене. И докато примляскваш: "Като сме най-зле, все така да сме..."
Ми то накъде по-зле от това да живееш за едното ядене и пиене

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Re: Отпада забрана за пушене
An4oOo написа:Да отменят закона за забрана на пушенето в заведенията ще е НАЙ-ТЪПОТО нещо, което може да се случи за завършек на годината. (Като изключим края на света) В цяла Европа хората си пушат пред вратите на заведенията и никой не му пречи, ама щото българина е мързелив и невъзпитан... Ганьо!... дай ся да отменим забраната щото бизнеса губел.. Ми в другите държави бизнеса що не губи?! Щото хората имат култураааа не са селяни като нас. Работя няколко години в Малта, смених няколко заведения. Хората като ме питат тук пуши ли се.. като им кажа не.. те се усмихват и казват "Oh great!" А тука са готови да те набият за пепелник... Нямам думи... Как да седиш после в тази скапана държава....
Колега Малта не цяла Европа. В една от най развитите страни - Германия има зали за пушачи и непушачи, а тук няма да има. От къде на къде. Трябва равни права за пушачи и непушачи. Защо трябва да дискриминират пушачите да стоят пред вратите на студа.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Дори да не е сега в един момент малоумния закон ще падне и ще се оправят нещата!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
///sasho написа:Колега Малта не цяла Европа. В една от най развитите страни - Германия има зали за пушачи и непушачи, а тук няма да има. От къде на къде. Трябва равни права за пушачи и непушачи. Защо трябва да дискриминират пушачите да стоят пред вратите на студа.
Това отдавна беше коментирано... дискриминацията е в двете посоки т.е. непушачите пък що трябва да търпят пушачите да им димят на главите? От къде на къде?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Mollov написа:///sasho написа:Колега Малта не цяла Европа. В една от най развитите страни - Германия има зали за пушачи и непушачи, а тук няма да има. От къде на къде. Трябва равни права за пушачи и непушачи. Защо трябва да дискриминират пушачите да стоят пред вратите на студа.
Това отдавна беше коментирано... дискриминацията е в двете посоки т.е. непушачите пък що трябва да търпят пушачите да им димят на главите? От къде на къде?
навън ще мръзнеш само ти, а вътре още 100 човека ще ти дишат лайната, малко сиво вещество е необходимо, много малко...
Mollov написа:Това отдавна беше коментирано... дискриминацията е в двете посоки т.е. непушачите пък що трябва да търпят пушачите да им димят на главите? От къде на къде?
Ама никой не ги кара да търпят. Никой никога не е забранявал да се създават и заведения, в които пушенето е забранено. Да ходят там. Кой ги тика в заведенията, в които се пуши.
А вече непушачите като се види, че са много и че са добри клиенти, заведенията за непушачи сами ще почнат да никнат като гъби.
... но явно не е така и се налага да се забранят заведенията за пушачи. Ето това е дискриминацията.