Забраната за пушене
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Отпада забраната за пушене
jordanpar
Виж сега,не става въпрос за гъзъраене и прочие глупости,защото ако става въпрос за гъзареене,освен този форум с БМВ та които нямат една оригинална част по себе си ,но гъзареят и правят глупости,едва ли има някой друг форум,който да е толкова емблематичен на тая тема.
Става въпрос за избора който сме свободни да правим,избора дали да посетим заведение в което се пуши или да посетим заведение в което не се пуши,избора дали да пушим,употребяваме алкохол ,избора който се ограничава.
За това става въпрос,защото аз утре може да откажа цигарите,но ограничаването на избора е вече факт.
Аз съм "ЗА" забраната да се пуши по учреждения,обществени сгради и на всякъде в служби и тн,но заведенията се ръководят от други принципи и трябва да има избор и заведения за пушачи и не пушачи.
А това което ти говориш е някаква твоя мания,какво от това че някой не е извадил оригинален "Айфон" ами някакво менте,това е избор който е направил,от всичко което пишеш в горното изречение излиза че ти си на някаква средна възраст,взел си си някакъв "Айфон" и някакъв пикльо с ментето дето е сложил на масата ще чука довечера някакво момиче,като си мислиш че всичко е с помощта на ментето "Айфон" и цигарите...а ти ще се прибереш у дома и...
Трябва да ти кажа че тези неща едва ли му помагат толкова,колкото има други фактори...
Виж сега,не става въпрос за гъзъраене и прочие глупости,защото ако става въпрос за гъзареене,освен този форум с БМВ та които нямат една оригинална част по себе си ,но гъзареят и правят глупости,едва ли има някой друг форум,който да е толкова емблематичен на тая тема.
Става въпрос за избора който сме свободни да правим,избора дали да посетим заведение в което се пуши или да посетим заведение в което не се пуши,избора дали да пушим,употребяваме алкохол ,избора който се ограничава.
За това става въпрос,защото аз утре може да откажа цигарите,но ограничаването на избора е вече факт.
Аз съм "ЗА" забраната да се пуши по учреждения,обществени сгради и на всякъде в служби и тн,но заведенията се ръководят от други принципи и трябва да има избор и заведения за пушачи и не пушачи.
А това което ти говориш е някаква твоя мания,какво от това че някой не е извадил оригинален "Айфон" ами някакво менте,това е избор който е направил,от всичко което пишеш в горното изречение излиза че ти си на някаква средна възраст,взел си си някакъв "Айфон" и някакъв пикльо с ментето дето е сложил на масата ще чука довечера някакво момиче,като си мислиш че всичко е с помощта на ментето "Айфон" и цигарите...а ти ще се прибереш у дома и...
Трябва да ти кажа че тези неща едва ли му помагат толкова,колкото има други фактори...

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Става въпрос за избора който сме свободни да правим,избора дали да посетим заведение в което се пуши или да посетим заведение в което не се пуши,избора дали да пушим,употребяваме алкохол ,избора който се ограничава.
Аз съм "ЗА" забраната да се пуши по учреждения,обществени сгради и на всякъде в служби и тн, но заведенията се ръководят от други принципи и трябва да има избор и заведения за пушачи и не пушачи.
Ти виждал ли си в БГ заведения, в които се пуши и такива, в които не се пуши??? Щото това си беше възможно преди, а не се правеше. Навсякъде се пушеше.
И ако човек, на който му става лошо от цигарен дим му се доходи на диско...кво прави...това личен избор ли е ???

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
cHaunepucTa написа:Е.Димитров написа:
Ти виждал ли си в БГ заведения, в които се пуши и такива, в които не се пуши??? Щото това си беше възможно преди, а не се правеше. Навсякъде се пушеше.
И ако човек, на който му става лошо от цигарен дим му се доходи на диско...кво прави...това личен избор ли е ???
Много съм съгласен с коментара на @Е.Димитров, а във връзка с това, как се е спазвала забраната преди, ще ти го обясня така - Пушача и Непушача имат правото на избор, какво заведение (или зала, както беше преди) да посетят, а заведенията са длъжни да ти го предоставят като възможност. И ако заведението ограничи или потъпче правата ти, търси отговорноста в него, а не в пушача

Ако държавата, след въвеждането на първите забрани и разделения не е могла да се справи с контрола, нали не смяташ че и сега ще успее, примери по горе в темата ти дадоха много хора... Сигорно и за това ще се търси под вола теле и отново вината ще се прехвърли към друг... Та за тва де, цялата мара втасала, само ***** си не вчесала...
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
st.George написа:cHaunepucTa написа:Е.Димитров написа:
Много съм съгласен с коментара на @Е.Димитров, а във връзка с това, как се е спазвала забраната преди, ще ти го обясня така - Пушача и Непушача имат правото на избор, какво заведение (или зала, както беше преди) да посетят, а заведенията са длъжни да ти го предоставят като възможност. И ако заведението ограничи или потъпче правата ти, търси отговорноста в него, а не в пушача![]()
Ако държавата, след въвеждането на първите забрани и разделения не е могла да се справи с контрола, нали не смяташ че и сега ще успее, примери по горе в темата ти дадоха много хора... Сигорно и за това ще се търси под вола теле и отново вината ще се прехвърли към друг... Та за тва де, цялата мара втасала, само ***** си не вчесала...
В киното съобразяват ли се с теб, че трябва да седиш 3 часа да гледаш филм и да не пафкаш ? Или ти ходиш в "кина за пушачи" или не ходиш на кино, щото не се пуши ?

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
st.George написа: Пушача и Непушача имат правото на избор, какво заведение (или зала, както беше преди) да посетят, а заведенията са длъжни да ти го предоставят като възможност. И ако заведението ограничи или потъпче правата ти, търси отговорноста в него, а не в пушача![]()
кратко и ясно. всички са длъжни, само пушачът - не. понеже никой не може да му търси отговорност.
благодаря ти колега, че по-ясно от всички до момента синтезира манталитета, срещу който е насочена забраната за пушене!
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Мрънкайте си колкото иската. Нито забраната ще се отмени, нито заведенията ще фалират.
Аман от лигавщини.
Аман от лигавщини.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоя спор стана пак като кое е първо - кокошката или яйцето ?
Аз не мога да разбера как един куп народ всеки вика от неговата си камбанария без да го интересува че другите може и да не са с неговите разбирания.Какво толкова има да се разделят заведенията на такива за пушачи и непушачи ? Правото на двете групи са равнопоставени .Това би трябвало да е заложено в закона и в конституцията .Не забраната на едните да употребяват продукт и то законно продаван в търговската мрежа.
Тая забрана е все едно да забраниш в заведенията да се готви мазно и тлъсто месо щото е вредно.Само мюсли ядки лапад и вегетарианска храна .Тоя който яде месо и обича блажно в къщи да си готви.Нещо като нарицателното Кацамун в държавата Кацуландия на такива ни обърнаха управляващите ама не може всички като стадо да ни натирят.Тая забрана срещу цигарите е измислена и приложена за първи път от Хитлер.Ако с тия методи се решават здравословните проблеми и ще оправят нацията халал да са им и здравната системата и законите и всичките им измишльотини на тия управляващи.
Аз не мога да разбера как един куп народ всеки вика от неговата си камбанария без да го интересува че другите може и да не са с неговите разбирания.Какво толкова има да се разделят заведенията на такива за пушачи и непушачи ? Правото на двете групи са равнопоставени .Това би трябвало да е заложено в закона и в конституцията .Не забраната на едните да употребяват продукт и то законно продаван в търговската мрежа.
Тая забрана е все едно да забраниш в заведенията да се готви мазно и тлъсто месо щото е вредно.Само мюсли ядки лапад и вегетарианска храна .Тоя който яде месо и обича блажно в къщи да си готви.Нещо като нарицателното Кацамун в държавата Кацуландия на такива ни обърнаха управляващите ама не може всички като стадо да ни натирят.Тая забрана срещу цигарите е измислена и приложена за първи път от Хитлер.Ако с тия методи се решават здравословните проблеми и ще оправят нацията халал да са им и здравната системата и законите и всичките им измишльотини на тия управляващи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
_galio_ написа:st.George написа: Пушача и Непушача имат правото на избор, какво заведение (или зала, както беше преди) да посетят, а заведенията са длъжни да ти го предоставят като възможност. И ако заведението ограничи или потъпче правата ти, търси отговорноста в него, а не в пушача![]()
кратко и ясно. всички са длъжни, само пушачът - не. понеже никой не може да му търси отговорност.
благодаря ти колега, че по-ясно от всички до момента синтезира манталитета, срещу който е насочена забраната за пушене!
Ох колега..., тука вече е въпрос на манталитет и толерантност към едните и другите и след като я нямаме, каквито и забрани да ни се налагат все ще е анархия... Колко години от съзнателния ти живот посещаваш заведения? Доста, нали? Приятно ли ти бе преди забраните и разделението, предполагам не. Въпрос на толерантност! Но имаме вече забрана и разделение, а даденото заведение позволява на мен пушача да пуша в обособено за непушачи място. Потърси си правата пред заведението, за да започне то да спазва законите и да е отговорно пред обществото. Тогава то от мен да търси отговорност и да бъда санкциониран за това. Право на избор и спазване на правила! Това, което е в момента, е неспазване на възможността ми да имам това право.
Държавата като орган не може да контролира тези забрани, и преди, и сега. За да видиш Държавата ни не е нужно да гледаш Европа, Америка, Африка и т.н., а да погледнеш в огледалото. Манталитет!
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Doberman_vas написа:Мрънкайте си колкото иската. Нито забраната ще се отмени, нито заведенията ще фалират.
Аман от лигавщини.
Колко доволен ще остана когато забранят автомобили над 3 години да се движат по улиците защото замърсяват въздуха,сеят карциногенни вещества и именно от там идва рак и респиратор ни заболявания ,как тогава като почнеш да мрънкаш ще ми е хубаво да ти кажа "айде сега лигавщини"
Въпроса в тази тема е принципен ,ако не си разбрал колега,това е един вид ограничаване на права и личен избор,защото не може да има заведения само за пушачи,всички трябва да са за не пушачи..
Определено,пушенето е вредно за здравето,ами да забранят производството на цигари,автомобилите замърсяват ужасно много въздуха,левкемията е следствие в огромна част от случаите в изгорелите газове от автомобили и всякакви мпс та,алкохола,аз примерно много рядко употребявам алкохол и ужасно много мразя някой да е пиян,толкова жалка гледка и алкохола е причина за 80% от пътните инциденти с жертви на пътя и не само на пътя...Да забранят алкохола както е в арабският свят,нямам нищо напротив...
Ами оръжията,вчера пак някакъв избил 20 човека в щатите,да се забранят,донасят повече вреда...
Как и да е,просто ограничаване на някаква свобода се получава,а може просто да има заведения в които се пуши и такива в които не се пуши,всеки сам да си преценява,свободата на волята,а теб никой не те кара да ходиш в заведение дето се пуши!
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
Е.Димитров написа:Колко доволен ще остана когато забранят автомобили над 3 години да се движат по улиците защото замърсяват въздуха,сеят карциногенни вещества и именно от там идва рак и респиратор ни заболявания ,как тогава като почнеш да мрънкаш ще ми е хубаво да ти кажа "айде сега лигавщини"
Въпроса в тази тема е принципен ,ако не си разбрал колега,това е един вид ограничаване на права и личен избор,защото не може да има заведения само за пушачи,всички трябва да са за не пушачи..
Определено,пушенето е вредно за здравето,ами да забранят производството на цигари,автомобилите замърсяват ужасно много въздуха,левкемията е следствие в огромна част от случаите в изгорелите газове от автомобили и всякакви мпс та,алкохола,аз примерно много рядко употребявам алкохол и ужасно много мразя някой да е пиян,толкова жалка гледка и алкохола е причина за 80% от пътните инциденти с жертви на пътя и не само на пътя...Да забранят алкохола както е в арабският свят,нямам нищо напротив...
Ами оръжията,вчера пак някакъв избил 20 човека в щатите,да се забранят,донасят повече вреда...
Как и да е,просто ограничаване на някаква свобода се получава,а може просто да има заведения в които се пуши и такива в които не се пуши,всеки сам да си преценява,свободата на волята,а теб никой не те кара да ходиш в заведение дето се пуши!
колега колкото и да се пробваш, насреща трябва да има сиво вещество, 4е да те разбере някой. Пробвах се, не успях.
Както и да го погледнеш - това си е лишение от ЗАКОННА стока, продавана, купена легално и какво ли не още.
Напълно подкрепям това, 4е в обществени сгради, музеи, административни сгради, банки, болници и тн. НЕ трябва да се пуши, но заведенията защо ? Като искаш ходиш на заведение където не е разрешено пушенето и не смърдиш на цигари, но какво прави пуша4а ? той в кое заведение да ходи ?
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Само да питам, като казвате непушача да ходи в заведение за непушачи, че има ли въобще такива? Дори, когато трябваше задължително да има зони за непушачи, то заведенията пак пренебрегваха това? Значи ако се върне забраната, отново всички заведения ще са за пушачи и непушачите къде да ходят? И също така да речем, че има заведение за непушачи, то какво тогава ще спре пушача пак да си запали като е там по някаква причина примерно бизнес среща или с приятели непушачи?
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
stasko5 написа:Само да питам, като казвате непушача да ходи в заведение за непушачи, че има ли въобще такива? Дори, когато трябваше задължително да има зони за непушачи, то заведенията пак пренебрегваха това? Значи ако се върне забраната, отново всички заведения ще са за пушачи и непушачите къде да ходят? И също така да речем, че има заведение за непушачи, то какво тогава ще спре пушача пак да си запали като е там по някаква причина примерно бизнес среща или с приятели непушачи?
да ре4ем полицията, да ре4ем собственика, да ре4ем някви ти му там инспектори - с 2 думи - хората които отговарят за това

А защо е нямало заведения за непуша4и ли ? ами явно е нямало кой да ходи там. Но все пак ги има. Едното е до един нотариус до общината в Лове4

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Искам да се изкажа от гледната точка на пушач.
От както влезе забраната изобщо спрях да посещавам кафенета и тем-подобни ,НО не заради самата забрана.
Просто това с цигарите беше капката която преля чашата!
Писна ми да давам по 2.50лв за 0.25мл фалшива Кока-кола!
Писна ми да давам по 3.00лв за негърска пот,писна ми от цялата тая простащина!
Проблема си го реших генерално и независимо какво ще стане с тая забрана,не мисля да връщам назад.
Та мрънкачите от бизнеса,могат да си затворят устата,защото не са им само цигарите проблема,това са поредните паразити изкарващи лесни пари на хорския гръб!
И честно не разбирам хората,които искат отмяна на тая забрана,наистина не разбирам доводите ви,няма нищо смислено в това "ще ме пъдят на вън да пуша...." или отнемали му правото на избор
Имате избор - или ходите или не ходите.
Със пушенето вътре ние пък оставяме без избор непушачите,защото ги принуждаваме да излязат на вън да си допият кафето - е....
От както влезе забраната изобщо спрях да посещавам кафенета и тем-подобни ,НО не заради самата забрана.
Проблема си го реших генерално и независимо какво ще стане с тая забрана,не мисля да връщам назад.
Та мрънкачите от бизнеса,могат да си затворят устата,защото не са им само цигарите проблема,това са поредните паразити изкарващи лесни пари на хорския гръб!
И честно не разбирам хората,които искат отмяна на тая забрана,наистина не разбирам доводите ви,няма нищо смислено в това "ще ме пъдят на вън да пуша...." или отнемали му правото на избор

Със пушенето вътре ние пък оставяме без избор непушачите,защото ги принуждаваме да излязат на вън да си допият кафето - е....

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Stiks то и сега ги има тия органи на реда, които спомена, но в почти всички дискотеки в София се пуши, сещам се за поне 10 заведения, където се пуши, така че ситуацията е огледална.
Иначе мен лично не ми пречи и да има забрана и да няма, не съм пушач, но не съм и против. По-гадно е като се пуши, смърди гадно, но какво да се прави, пушачите са ми приятели и правя жертви. В нас и колата ми не давам да се пуши, който иска да идва или да се вози.
Иначе мен лично не ми пречи и да има забрана и да няма, не съм пушач, но не съм и против. По-гадно е като се пуши, смърди гадно, но какво да се прави, пушачите са ми приятели и правя жертви. В нас и колата ми не давам да се пуши, който иска да идва или да се вози.
Последна промяна stasko5 на 15 Дек 2012, 18:31, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Binev_OuT написа:Искам да се изкажа от гледната точка на пушач.
И честно не разбирам хората,които искат отмяна на тая забрана,наистина не разбирам доводите ви,няма нищо смислено в това "ще ме пъдят на вън да пуша...." или отнемали му правото на избор![]()
Незнам какви заведения посещаваш но не са така нещата за фалшивата кола,за кафето и т.н

Иначе споко тоя "закон" ще отпадне в един момент.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!