Забраната за пушене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Отпада забраната за пушене

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2012, 18:36

Стига сте се карали ...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Дек 2012, 18:37

Както сметнат за добре. :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 15 Дек 2012, 18:39

Да, няма да ви търпя лайната да ме тровят, пък и да смърдя на мангал след това, щото така ви е по-удобно.
Като искате да се тровите, тровете само вас си(пушете, и каквото си искате правете, но на вън).
Аман от промити мозъци.
На повечето заведения в момента сервитьорките казват: "Минават инспекторите.." и след 10 минути като си заминат всеки запалил фаса, така че не виждам какво се оплаквате. :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 15 Дек 2012, 19:11

Въпросът е че аз имам избор да пуша или не. Когато съм в заведение пушачите около мен правят този избор вместо мен. Това си е диктатура. Сега ще кажете - ми не ходи тогава там кой те кара? Еми това, че не мога да отида пак ограничава гражданската ми свобода.

Не виждам какъв е проблемът пушачите да си излизат за 5 мин и да дръпнат един фас навън. Няма да пропуснат много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Дек 2012, 19:36

Много е нагло заради 3-ма 30 да се съобразяват :kuku: Като ви пречат цигарите предишния варянт на закона си беше добър!
2 зали и готово.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 15 Дек 2012, 20:11

Не усещаш ли че ти си наглия(нищо лично) като пушеш в лицата на другите без те да го искат?
Къде пък ги видя 30 пушачи на 3ма непушачи направо не знам... :bowdown:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Дек 2012, 20:11

Струва ми се, че коментираш без да си запознат с много неща, или просто ги игнорираш... предишният вариант си беше добър, да, ама не се спазваше... а много често заради 3-ма пушачи други 20 непушачи трябваше да се съобразяват с тях (мен ми се е случвало десетки пъти).... и те така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 15 Дек 2012, 20:46

Няма смисъл да се делим на пушачи и непушачи и да се дрънкаме за глупости!
Както написа колегата отгоре, вариантът с двете зали си беше ок, така всеки има мястото си в заведението. Докато било то пълна забрана или свобода на пушене, ще трябва едните да се съобразяват.
Колегата спомена, че се пушело и в залите за непушачи. Аз като пушач бих сигнализирал съответните органи за подобно нарушение и съм абсолютно против! В същото време, с ръка на сърцето казвам, че никога не съм бил свидетел на подобна гледка...като същевременно не отричам, че се е случвало. В крайна сметка не трябва да забравяме, че това се случва, защото и ние го позволяваме! :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 15 Дек 2012, 20:53

Кви зали бе,кой ги е спазвал някога?????
''Бизнесмените'' с кафенца и барчета си гледат парата.В парламента си има достатъчно лоби за да отпадне законченцето.Така че бъдете спокойни въпрос на време е.След няколко месеца ще видите че малко по малко ще започне едно дебатче и за урегулиране на проституцията и малко по малко ,който има женско чадо ще започне да се притеснява как аджеба да предпази дъщерята или жената от това да залитне натам,ама нали ще е легално вече ,кво можеш да кажеш :mhihi: :mhihi: .Нали това ви е единствения довод за даден порок,че било законно и си плащаш.Еми дано всичките пороци малко по малко станат законни на съответната цена,тогава да ви питам има ли проблем или няма.Та такъв е животеца,докато някои си мислят че си търсят правата някои си прават парата и така.На кой му пука за вас бееее и вашите права,просто забраната да се пуши и слабохарактерността да ги откажеш пречат на оборота на онези,за които всички ние сме просто едни доилни кравички и трябва парите ни да излязат от нашия джоб и да идат в техния.
Я си представете сценария--няколко вериги заведения само получат правомощия да се пуши в тях.А?Това няма ли да е дискриминация?Ще ходите ли пушачите само там защото само може да се пуши?Няма ли всъщност това да е едно потъпкване на правото ви да пушите но така завоалирано че да можете да го правите само на определени места собственост на определени хора?
Лятото на плажа кихате кинти и да седнете на определен шезлонг на определено място на плажа нали?Ама преди 10 години не беше така.Що не пищите че ви нарушават едно от основните конституционни права?Ама за пушенето големи усти се отвориха.Жал ми е за такъв народ.
Последна промяна jordanpar на 15 Дек 2012, 21:10, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Дек 2012, 21:08

Nasko_ написа:Колегата спомена, че се пушело и в залите за непушачи. Аз като пушач бих сигнализирал съответните органи за подобно нарушение и съм абсолютно против! В същото време, с ръка на сърцето казвам, че никога не съм бил свидетел на подобна гледка...като същевременно не отричам, че се е случвало. В крайна сметка не трябва да забравяме, че това се случва, защото и ние го позволяваме! :)

Хората само гледат и негодуват... ама никой няма да се обади да викне "инспекторите"... щото после искат пак да ходят на същото място без да ги гледат на кръв и да стискат палци, че някой няма да им "застрои" кафето/пиенето/манджата... да не говорим, че сигурно 0.00001% от хората знаят на кой телефон да се обадят... щото не е 112, 160 и прочие...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2012, 23:09

Е.Димитров написа:Добре че сте информирани и двамата (без да се обиждате)

да шофирането под въздействито на трева е забранено и се гони за това. за медицинския ефект нямам идея... престъпления под въздействието на трева това са пълни глупости :) познатите ми, които пушат трева са най-меланхоличните хора на света ха ха... и мравка ме биха бутнали. в крайна сметка изкривихме темата. тези, които пушат трева са по-ограничени от тези, които пушат цигари... така, че не е аргумент за нищо :) въпроса за наркотиците изобщо не е толкова едностранен и ако искате може да го коментираме другаде.

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 16 Дек 2012, 1:28

При 40% пушачи в държавата, не виждам защо 60% непушачи трябва да се съобразяват с тях. Трябва яка дискриминация само това ще помогне. Бахти дървените кратуни. Ако не смърди на кенеф не е гот. За съжаление и аз се поддавам на гнусния порок, но съм твърдо за да се спре пушенето вътре. Ако не можеш толкова да издъжиш без фас, ше си дъниш у вас и така...

Значи колегата малко по надолу, ги бъркаш нещата... смесваш ги тъй да се каже... нещо ти се е дощяла проституцийка ми се струва. НО.. пушенето не незаконно просто е забранено на определени места. Ти си свободен да пуши където и както сметнеш за добре, просто бъди готов да се платиш глобата това е. Т.е. ако имаш достатъчно пари може и държава да си купиш, тъй че тук дискусията е по - скоро да се изкажат мнения за това как новата забрана изглежда в очите на хората.. виж народа е жалък, за това съм съгласен... но поне природата е красива :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 16 Дек 2012, 3:05

Кви зали бе,кой ги е спазвал някога?????
къде беше ти 4е не ги докладва ???

На кой му пука за вас бееее и вашите права

явно не и на теб :)
просто забраната да се пуши и слабохарактерността да ги откажеш пречат на оборота на онези,за които всички ние сме просто едни доилни кравички и трябва парите ни да излязат от нашия джоб и да идат в техния.

каква работа имаш ти при тях щом мнението ти за тях е такова ??? а ако разрешат пушенето, отвори си едно кафенце без тютюнев дим, 60% от населението някои сподели по горе - голям оборот и милиони ще изкараш ...

Жал ми е за такъв народ.
мен ми е жал за теб ... силен зад компютъра, ама навън ... все ми е тая де какъв си навън да съм искрен.

Поне спазвай някакъв нормален тон, обсъждаш дадена тема с хора а не с животни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Дек 2012, 11:37

Това със залите наистина беше много добро решение, до скоро бях управител в една от големите вериги ресторанти в България и винаги се е спазвало това. Винаги ако някой който си мисли, че няма да спазва съм се обаждал на инспектори.

А тоа че в някои заведения правят каквото си искат и няма контрол. Според мен не значи че трябва пълна забрана, по тази логика като не се спазват ограниченията за скорост по пътищата - дай да забраним движението на автомобили на обществени места.

Просто контрола беше слаб (както и сега, и за повечето неща в държавата) и от там страдане за всички и прокарване на глупави закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 16 Дек 2012, 11:49

Кви забрани кви 5лева. Вчера като стана 21 часа и раздадоха едни чашки вместо пепелници и за 15 минути стана среда удобна за лов на лисици :mhihi:
И в кръчмите и баровете се пуши на воля, като гледам никой не е притеснен от глоби, актове и т.н.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата