Интернет проблем
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Интернет проблем
Mollov написа:Този нет от Булсатком с гарантирана скорост ли е?
...Ако си на G мрежа (802.11g) е съвсем нормално да постигаш около 2.3 MB/s.
Да бе, гарантирани- нали знаеш колко струва да получиш гарантирана скорост

2,3 МБ/с хич не са нормална скорост за Г-мрежа- губи му се около 1МБ/с от максимума на мрежата. Напълно постижима скорост както казах е 3МБ/с при Г-мрежа, а в неговият случай с Н-рутер и лаптоп му се губи бая повече- би следвало без грижи да постига скорост 4МБ/с.
За проверка се вързва машината с кабел за рутера и се тества къде е грижата, макар рядко да съм чувал от познати оплаквания от нета на булсат като говорим за скорости.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега незнам как бачкаш като сис админ честно
Та ти нямаш елементарни познания по мрежи
3.3 било максимума на G, да ама друг път
2.6 мб/сек е теоритичния максиму в идеални условия 

Та ти нямаш елементарни познания по мрежи

3.3 било максимума на G, да ама друг път

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Vld към мен ли ти е поста?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
Да едната част е към теб( По едно време в темата спомена че работиш като системен администратор което означава че тези неща трябва да са ти пределно ясни, един вид ни написа не ми говорете като на потребител дето незнае за какво става въпрос), другата към другия колега според него, 2.3мb дандлoуд не е нормална скорoтст за G.
Просто като работиш като такъв е нормално да знаеш колко са 100 мегабита, колко са сто мегабайта и на какъв принцип работят мрежите халф/фул дублекс и тн, съответно за да си сметнеш каква трябва да е максималната скорост при различните WIFI стандарти.
Това с тия тестове за данлоуд към спееднет не е необходимо изобщо, вържи няколко компа на това устройство и виж какъв трансвер правят при пренос на данни от едното към другото ПЦ.
Виж на каква скорост се връзват безжичните карти в таск (мениджъра пише на подменю networking)
Изобщо не искам да те обидя по някакъв начин, опитвам се да помогна.
Просто като работиш като такъв е нормално да знаеш колко са 100 мегабита, колко са сто мегабайта и на какъв принцип работят мрежите халф/фул дублекс и тн, съответно за да си сметнеш каква трябва да е максималната скорост при различните WIFI стандарти.
Това с тия тестове за данлоуд към спееднет не е необходимо изобщо, вържи няколко компа на това устройство и виж какъв трансвер правят при пренос на данни от едното към другото ПЦ.
Виж на каква скорост се връзват безжичните карти в таск (мениджъра пише на подменю networking)
Изобщо не искам да те обидя по някакъв начин, опитвам се да помогна.

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Аз го написах, за да си спестите дългите обяснения къде да влизам да гледам. Та всички се връзват нормално, g на 54, n на 150, но дори и да ги вържа всичките да им пусна трансфер един към друг независимо от резултата, проблема си остава, защото и на чисто нов рутер скоростите са еднакви за всички както и поотделно. А иначе съм изкарал доста курсове на сиско и знам доста неща, може би някои съм ги забравил вече, защото не ми влизат във всекидневна употреба, но така или иначе поддържам цял холдинг. Много се отклоняваме, дайте по темата ако можем да намерим решение поне за n машините. 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
Има смисъл да направиш тест с трансвер защото така ще раберш че проблема не е в устройството и латопите, почваш да тормозиш доставчика и така.
Няма вариант по лан на тоя рутер да правиш 7мб, да вържеш лаптоп на N да си в същата стая и да не ги постигеш същите 7мб.
Тоест има, ни ти казваш че няма много мрежи криптирането е ОК и то общо взето се изчерпват вариантите, затова с тест на локален трансвер на двата компа с N или на един вързан през лан и втори на N ще се избистри къде точно е проблема.
Няма вариант по лан на тоя рутер да правиш 7мб, да вържеш лаптоп на N да си в същата стая и да не ги постигеш същите 7мб.
Тоест има, ни ти казваш че няма много мрежи криптирането е ОК и то общо взето се изчерпват вариантите, затова с тест на локален трансвер на двата компа с N или на един вързан през лан и втори на N ще се избистри къде точно е проблема.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Mollov написа:Рутера ти е N, лаптопа има голяма вероятност да е N... иначе можеш да разбереш на каква връзка си вързан с рутера като кликнеш с левия бутон на "чертичките" на безжичната мрежа долу в дясно при часовника, избереш "Open Network and Sharing Center", там после избереш "Wireless Network Connection" под "Connections" и там погледнеш "Speed" - това е под Win7... под XP е по-лесно, кликаш на "безжичния телевизор" долу до часовника и в новият прозорец пише на каква скорост ти е вързана безжичната мрежова към рутера...
Значи Mollov честно казано не знам какво направих....ма сега тегля с 3.7-4.0 мегабайта в секунда

Отидох в Network and Sharing Center,цъкнах на View Status срещу Wireless Network Conection,срещу Speed пишеше 54.0 Мbps,после цъкнах на Wireless Properties,после на Security.
На Security Type пише WPA2-Personal,а на Encryption Type пише AES (преди май пишеше TKIP,вместо AES

След това което направих (даже и незнам какво беше то,на Speed ми играе от 117.0 до 130 Мbps.....честно казано не знам какво направих,ма сега скоростта ми на сваляне е двойна,с Windows Vista съм

Извинявам се още веднъж на автора на темата,че му писах в нея

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Щом "играе" между 117 и 130 MBits значи си на N и е нормално да правиш 3.7-4 MB/s скорост на трансфер 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Mollov написа:Щом "играе" между 117 и 130 MBits значи си на N и е нормално да правиш 3.7-4 MB/s скорост на трансфер
Златен си братле,скоростта ми на сваляне се е получавала именно заради Encryption Type,когато е на АЕS скороста ми е от 117 до 130Мbps.
Когато Encryption Type е на TKIP,скоростта е 54.0 Мbps.
Сменях тия опции няколко пъти,и скоростта се променяше.
Малееее обичам го тоя форум

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Sambe нямаш грижи брат, питай каквото решиш
Ще пусна по късно трансфера между N-ките и ще ви пиша, но като цяло съм изключил възможността да е от рутера след като го смених с чисто нов от магазина, няма да имам много успех да ръчкам доставчика след като по кабела му идват платените 70 мегабита, 7 пъти съм ги викал да си мерят нета, да си видят точките и 7-те пъти нищо не беше в моя полза. Вече няма смисъл и да се вторачвам в машините тъй като закачени поединично не дават желания резултат. Почвам да се оглеждам за някакви външни вредители като напрежение в контакта, телевизори, булсати и тн. 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При теб сигурно имаш полтъргайст...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Мани майтапа ама няма такава каръщина! 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Веселин|Василев написа:S по кабела му идват платените 70 мегабита, :
Това гарантирана скорост ли е?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Е.Димитров написа:Веселин|Василев написа:S по кабела му идват платените 70 мегабита, :
Това гарантирана скорост ли е?
Тц, но 65 ги държи!

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
А като ги правиш тия тестове всичките ли лаптопи са закачени към Вирелеса ?
Ако да пробвай да закачиш само единия и виж тогава какво ще стане, че тия Тъп-линкове са малко смотяняци.
Ако да пробвай да закачиш само единия и виж тогава какво ще стане, че тия Тъп-линкове са малко смотяняци.

73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5