Покупка на климатик????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Покупка на климатик????

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2012, 12:37

Jordana написа:Единствения начин да се формира тая цена 2000лв и то с монтаж на конкретния FTXS 50 е да е без ДДС и дилърската отстъпка което ми се струва доста невероятно.Тоест някой да прави подаръци дори и от монтажа не взема нищо.
Другия вариант който допускам че е възможен е някой хитрец внася малки количества климатици от страна извън EU като прескача официалните дилъри на свой риск докато го надушат.Или прави някакви схеми с маркировката.Гаранцията обаче в двата случая е малко под въпрос.
Трябва да е ясно само че монтажите на официалните дилъри са с безкомпромисно качество.Както и гаранцията им е гаранция не само добри пожелания да не се развалят климатиците.

Ами и моите хора го взеха за толкова - 2080лв с монтажа , че даже и тъпия кредит енергийна ефективност от който Про Кредит си поизточват държавата .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2012, 14:41

С енергийната ефективност се връзват нещата :yes: Точно в норми е цената.Не източват държавата щото тия пари идват от EU .Поне като искат енергийна ефективнос дават нещо.Иначе всеки си купува най ефтиния конвенционален климатик и удря бинго 3в1 .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 21 Дек 2012, 19:20

Нещо много поевтинели тез Дайкини.... аз за мен да си го взимам от официален вносител пак не мога да го взема на такава цена..
А относно Нокрията на бум - бум - жалко че на теб точно ти се е случил дефектен.., аз не съм чувал до сега . А ти изобщо ползва ли го климатика или още от поставянето стана така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 19:37

Mи един месец работи без проблем и като паднаха температурите компресора почна да вие като самолет. Те Фуджицуто уж по-шумни били от другите ама ето за какво иде реч.

http://www.youtube.com/watch?v=8cFSfMuaXkc

Сега пак е тих ама като паднат температурите и почва. Компресора звучи все едно работи без масло. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 21 Дек 2012, 19:49

Мхммм... не звучи добре... жалко , но нали е гаранционен да го сменят и дано да е само това - компресора лесно се сменя, само да го доставят. Иначе в момента , въпреки шума топли ли ??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 19:57

Сега топли, като почне да бучи никъв го няма.
Трябва да го сменят ама вече 3 седмици им звъня всеки ден и обещават да се обадят до 10 мин и не го правят и на др ден пак така .. Днес ми вика- трябва да го вземем за една сецмица и да седиш без климатик. Въобще гаранционното обслужване пълен ташак ама накрая ще превъртя и ще ида да го занеса лично в офиса им да си ми връщат парите и да ходят на майната си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 21 Дек 2012, 20:11

Сега, ако са сигурни че е от компресора , няма смисъл да го взимат и държат 1 седмица... явно може и да е друго ..По принцип компресора си е скъпичък и ако го сменят и пак се прецака, става лошо. Най- добре ще е ако имат възможност да ти сложат ново външно( поне временно ) ако имат възможност, а пък твойто да си го тестват в сервиза или да го пращат в официалния вносител/сервиз.
Дано по- бързо да стане !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2012, 20:17

bum_bum написа:Mи един месец работи без проблем и като паднаха температурите компресора почна да вие като самолет. Те Фуджицуто уж по-шумни били от другите ама ето за какво иде реч.

http://www.youtube.com/watch?v=8cFSfMuaXkc

Сега пак е тих ама като паднат температурите и почва. Компресора звучи все едно работи без масло. :dunno:

Или китаеца е забравил маслото да налее или няма фреон колкото трябва.Гледам отстрани има замръзнали зони по питатата което е недопустимо за такъв климатик.Нещо не е тамън с тая машина - не само силния шум.Компресор се сменя за един ден с мотажа и демонтажа .Ама мен ми се струва че няма да го сменят докато не изгори или не каталяса напълно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 20:54

То е ясно, че няма как да им дам да го свалят и да ходят да си го ремонтират като ме оставят без отопление. Фреон си има, 50 бара мисля че измери оня и каза, че е ОК.

Малко тъпа работа се получи с тия. 4500лв им изсипах за 2 климатика и монтаж и исках да ми дадат протокол, че са огледали и гарантират че тия климатици ще вършат работа. Не ми дадоха нищо, естествено и сега и тая шитня, вече 3 седмици не може да се спи като почне да бучи тва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 21 Дек 2012, 21:40

bum_bum написа:То е ясно, че няма как да им дам да го свалят и да ходят да си го ремонтират като ме оставят без отопление. Фреон си има, 50 бара мисля че измери оня и каза, че е ОК.

Малко тъпа работа се получи с тия. 4500лв им изсипах за 2 климатика и монтаж и исках да ми дадат протокол, че са огледали и гарантират че тия климатици ще вършат работа. Не ми дадоха нищо, естествено и сега и тая шитня, вече 3 седмици не може да се спи като почне да бучи тва.

Натискай ги здраво,няма да ги изчакваш.Те даже сега си мислят,че няма да се занимаваш покрай празниците,искат да го вземат и ще го чакаш две седмици не една.Ще има ама то сега почивни дни,ама нямаме нов компресор,че не е дошъл,че пътищата блокирани и тем подобни...Най-малкото трябва да ти сложат едно оборотно тяло докато се отстрани проблема.Големи са келемета монтажистите(сори ако има колеги,които се занимават с това и четат..ама си е така)Аз за единия климатик пет пъти им казах като идват за монтаж да си вземат и прахосмукачка за да няма много мизерия,ама те пак не дойдоха с нея.като ги видях взех двете тела прибрах ги в къщи и ги изгоних,звъннах на шефа им,направих си един приличен скандал и се появиха с въпросната техника.Така,че яко вилата на врата....Надявам се да не ви оставят за празниците на студено...Поздрави :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 21:53

Е да, при мен като беше шефчето му казах да не си мислят, че ще дупчат по стените без да имат хилтита с прахосмукачка. Оня каза, че само такива ползват и познай. Като дойдоха бяха с ръце в джобовете и не бяха и чували за подобна техника :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Дек 2012, 22:02

bum_bum написа:То е ясно, че няма как да им дам да го свалят и да ходят да си го ремонтират като ме оставят без отопление. Фреон си има, 50 бара мисля че измери оня и каза, че е ОК.

Teзи мамини убавци Вимакс Клима ли са? Че скоро и аз ще трябва да налея едни хубави пари в климатици и си ги бях набелязал тези, но ако верно са такива келеши да знам изобщо да не се занимавам с тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 22:31

Да. Като цяло не отказват нещо директно ама са изключително несериозни.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Дек 2012, 22:45

Ясна раЛтата.

В този ред на мисли препоръчайте някоя кадърна фирма за климатична техника. С нормални цени на климатици, монтаж и без задължителна ежегодишна профилактика.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 21 Дек 2012, 23:31

xpl0d написа:Ясна раЛтата.

В този ред на мисли препоръчайте някоя кадърна фирма за климатична техника. С нормални цени на климатици, монтаж и без задължителна ежегодишна профилактика.

Зора, аз съм купил от тях 6 климатика Фуджицо, монтажа го правят само от фуджицу и те поемат гаранцията, последните 2 са монтирани от Фуджицу дойдоха момчетата с тарлъци на обувките да не цапат и машини с прахосмукачки, монтираха ги и не изцапаха грам, много съм доволен, за разлика от предишните монтажисти дето след монтажа трябаше целия апартамент да чистим основно, аз проблем с климатици не съм имал вече над 3 години се експлоатират, нямат ежегодна профилактика нищо нямат, сам си мия филтрите и всичко е ОК
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата