Покупка на климатик????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Покупка на климатик????

Мнение от Jordana » 21 Дек 2012, 23:43

bum_bum написа:То е ясно, че няма как да им дам да го свалят и да ходят да си го ремонтират като ме оставят без отопление. Фреон си има, 50 бара мисля че измери оня и каза, че е ОК.

Малко тъпа работа се получи с тия. 4500лв им изсипах за 2 климатика и монтаж и исках да ми дадат протокол, че са огледали и гарантират че тия климатици ще вършат работа. Не ми дадоха нищо, естествено и сега и тая шитня, вече 3 седмици не може да се спи като почне да бучи тва.

50 бара няма такова налягане в климатик ако ще да е извън земен.Нормалното налягане за R410A какъвто е в тоя климатик е от 30 до 40 бара в зависимост от режимите и външните условия.Тия или нищо не разбират или нарочно мотат нещата понеже има някакъв проблем.
По тезата за шумност трудно ще се пребориш понеже трябва да дойде независима лаборатория оторизирана да прави замерването и да издаде протокол който пък да се различава от предписаното от производителя и ....тва е умряла кауза.Нито те нито ти можеш да докажеш дали е в норми шумът макар и да е видно че шуми в повече от нормалното.Докато работи и топли тия няма си мръднат пръста.
Без ремонт няма да стане ама по закон имат 30 дневен срок да отстранят проблема.Иди в ЗП и пусни жалба че не си доволен от работата на уреда обадил си се и ония не идват и искаш връщане на парите .Саответно същото във фирмата откъдето си го купил.Задължително и на двете места.Използвай момента че не идват и нищо не правят .Тиа от ЗП ще ти зачетат датата когато си се обадил за пръв път за повредата.Прескочиш ли 30 дена връщат парите съвсем законно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 0:03

За шума е ясно ама който и да дойде като го кача на третия етаж и види как се чува компресора едва ли ще твърди, че е нормално. Иначе съм почти сигурен, че показваше на 5 в червения сектор, което е 50 бара. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Дек 2012, 0:45

Но манометрите има и скала за всеки фреон налягане и температура на която отговаря налягането.Може да е било 50 градуса..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 0:48

N.Mihaylovski написа:
xpl0d написа:Ясна раЛтата.

В този ред на мисли препоръчайте някоя кадърна фирма за климатична техника. С нормални цени на климатици, монтаж и без задължителна ежегодишна профилактика.

Зора, аз съм купил от тях 6 климатика Фуджицо, монтажа го правят само от фуджицу и те поемат гаранцията, последните 2 са монтирани от Фуджицу дойдоха момчетата с тарлъци на обувките да не цапат и машини с прахосмукачки, монтираха ги и не изцапаха грам, много съм доволен, за разлика от предишните монтажисти дето след монтажа трябаше целия апартамент да чистим основно, аз проблем с климатици не съм имал вече над 3 години се експлоатират, нямат ежегодна профилактика нищо нямат, сам си мия филтрите и всичко е ОК

Е тва е приказка :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Дек 2012, 0:51

xpl0d написа:
N.Mihaylovski написа:
xpl0d написа:Ясна раЛтата.

В този ред на мисли препоръчайте някоя кадърна фирма за климатична техника. С нормални цени на климатици, монтаж и без задължителна ежегодишна профилактика.

Зора, аз съм купил от тях 6 климатика Фуджицо, монтажа го правят само от фуджицу и те поемат гаранцията, последните 2 са монтирани от Фуджицу дойдоха момчетата с тарлъци на обувките да не цапат и машини с прахосмукачки, монтираха ги и не изцапаха грам, много съм доволен, за разлика от предишните монтажисти дето след монтажа трябаше целия апартамент да чистим основно, аз проблем с климатици не съм имал вече над 3 години се експлоатират, нямат ежегодна профилактика нищо нямат, сам си мия филтрите и всичко е ОК

Е тва е приказка :yes:

Зора работят с Пингвин . Взимат 170лв за 12ка като ДДС-то е горе-долу по желание :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 12:14

Е са пак им се обадих и пак щели на оглед да идват да го тестват нещо. Казах им да правят квото щат, аз понеделник пускам жалба за отказ за изпълнение на гаранцията към всичките там инстанции и Фуджицу България.

Уж голям дистрибутор пък баси селските номера правят. :dummy:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 22 Дек 2012, 14:01

Това лято монтирах четрърти климатик, втора ТОШИБА закупен от Технополис Младост с безплатен монтаж до 2м тръбен прът. Само че им казах че ще се монтира на 30км от София при което доплащам 0.80лв на км транспорт след околовръстното... :mhihi:
Само вътрешното тяло с 10см го монтираха различно от това което исках.
За сега до минус 10 тази година съм доволен от работата и шума.
От предишната Тошиба от 2006г работи безотказно без профилактики...
Имам и Мидея 12ка от 2005 и тя е безотказна и без профилактики...
Тази година в магазина монтирах Мидея DC 24ка за момента съм доволен и от нея...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 14:09

madpetio написа:Това лято монтирах четрърти климатик, втора ТОШИБА закупен от Технополис Младост с безплатен монтаж до 2м тръбен прът. Само че им казах че ще се монтира на 30км от София при което доплащам 0.80лв на км транспорт след околовръстното... :mhihi:
Само вътрешното тяло с 10см го монтираха различно от това което исках.
За сега до минус 10 тази година съм доволен от работата и шума.
От предишната Тошиба от 2006г работи безотказно без профилактики...
Имам и Мидея 12ка от 2005 и тя е безотказна и без профилактики...
Тази година в магазина монтирах Мидея DC 24ка за момента съм доволен и от нея...

Старите климатици все инвертори ли са?
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 22 Дек 2012, 15:00

всичките са инвертори
Като забравих да спомена,че аз не гася климатик пускам го и спира само ако спре тока иначе бичат 24часа поне 300дни в годината зависимост от сезона.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Дек 2012, 12:26

bum_bum написа:За шума е ясно ама който и да дойде като го кача на третия етаж и види как се чува компресора едва ли ще твърди, че е нормално. Иначе съм почти сигурен, че показваше на 5 в червения сектор, което е 50 бара. :dunno:

До колкото ми казаха техниците, които монтираха моето Фуджицу, на инвертор не може да се познае дали има фреон само с манометър а се източва и се мери с везна. Понеже работело при различни налягания. Тия те хвърлят в житото нещо.....И наистина компресора бучи много когато работи на максимални обороти, но това при мен се случва само когато размразява или когато го пусна на студена стая.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2012, 13:24

Явно при мен работи повечето време на макс. Последно щял да идва главния сервизен техник на фирмата да го гледа на 28-ми и ще носят ново тяло ако тва е фира да го сменят на място. Тва след като по телефона им казах, че 30 дни са минали от първото ми обаждане за проблема и ако в първия работен ден нямам нормално работещ климатик ще се обадя директно във Фуджицу да си търся гаранцията от тях.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 23 Дек 2012, 13:52

Е дано да стане на 28-ми и повече да няма проблеми. И после да пишеш ( вече при нормално работещ климатик) дали си доволен от Нокрията :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2012, 14:18

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Дек 2012, 14:45

sa_hellrot написа:Е дано да стане на 28-ми и повече да няма проблеми. И после да пишеш ( вече при нормално работещ климатик) дали си доволен от Нокрията :yes:

Е как няма да е доволен, даже ще е много доволен, само да го оправят. Имам някакво Фуджицу, на което не знам и модела и откакто го монтираха преди 4 години, забравих че имам климатик вкъщи. Имам и три Хаера, които също работят тихо, топлят ама нещо....Абе Фуджицуто си е голяма работа. :D
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Дек 2012, 16:29

Аз бях предубеден към тази марка, но вчера монтираха един фуджицу 12 ... нещо си, на мястото на мидеа 12-ка. За сега се представя много над очакванията ми - нищо общо с мидеята, на която външното тяло замръзва за отрицателно време. Ще видим като паднат температурите повече, че и помещението е малко по-голямо

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата