Мнение за PC конфигурация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Мнение за PC конфигурация

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 14:52

devent написа:когато правя нещо на него(прелистване, копиране) уиндоуса ми крашва с някакво съобщение за този дял :)

Е направи един скрийншот на грешката де :mhihi: Така наизуст само с "някакво съобщение" няма как да разберем какво му е.

За страниците - имаш някакъв проблем или с интернет доставчика или DNS-ите ти се еб@ват нещо. На първо време звънни на доставчика ти веднага след, като спре да ти resolve-ва адресите да проверят. Към доставчика на ръчни настройки ли си или DHCP?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 22 Дек 2012, 15:06

xpl0d написа:
devent написа:когато правя нещо на него(прелистване, копиране) уиндоуса ми крашва с някакво съобщение за този дял :)

Е направи един скрийншот на грешката де :mhihi: Така наизуст само с "някакво съобщение" няма как да разберем какво му е.

За страниците - имаш някакъв проблем или с интернет доставчика или DNS-ите ти се еб@ват нещо. На първо време звънни на доставчика ти веднага след, като спре да ти resolve-ва адресите да проверят. Към доставчика на ръчни настройки ли си или DHCP?

е няма как да направя скрийшот, защото ми забива компютъра и се рестартира за 1 секунда :lol:
Наподобява стария син error екран, само че малко по-модерен и не успявам да прочета какво пише. За тази секунда погледа ми стига само до до дяла и натам не знам какво пише :) ей такъв е:
Изображение
само където не ми дава bonus time да прочета какво да потърся online ;p

Доставчика го изключих от цялата схема, защото на лаптопа(също е с кабел, рядко wifi) нямам подобни проблеми. Пък и се оправя след като рестартирам компа, което ме навежда на мисълта, че може би е локално само на това пс. Но ще им звънна другия път, дано е от тях :)

Аватар

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 15:21

Тогава пиши в Run-a eventvwr после отиваш на Windows Logs -> System и гледаш в първата колонка Level да пише Error и да има червен хикс. Виж последните няколко и копирай съдържанието да видим какво плюе.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 22 Дек 2012, 15:36

малее нечовек си :))

Ето я грешката:
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x000000be (0xfffff880073dc2ea, 0x8000000218966121, 0xfffff8800148e7b0, 0x000000000000000a). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 121312-17562-01.

Не знам обаче как да го изкарам от MEMORY.DMP.

п.с. виж какво намерих, някакви еррори:
The master browser has received a server announcement from the computer DEVENT-PC that believes that it is the master browser for the domain on transport NetBT_Tcpip_{048D49BE-AEB6-4A3D-8408-190EBC65A0AB}. The master browser is stopping or an election is being forced.

Това DEVENT-PC е лаптопа :)

The system detected an address conflict for IP address 192.168.0.6 with the system having network hardware address 00-30-48-BD-AB-A5. Network operations on this system may be disrupted as a result.

Възможно ли е този проблем с интернета да е от ip conflict. В момента не е при мен лаптопа да пробвам.

Аватар

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 16:01

Уъхх, яко мешана скара станало и става сложно за обяснение с писане. Отиди си на C -> Windows или там къде ти е инсталиран Уиндоуса. Дъмпа ти е там. Качи го някъде(в dox на аbv например) и пусни един линк на ЛС да го видя набързо. В Run-a пиши services.msc, намери Computer Browser сървиса, спри го и му дай Disable. Наблюдавай дали ще плюе същите грешки. Ако продължава в Run-a пишеш regedit и намираш този ключ HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters\IsDomainMaster. Tрябва да е false. Aко не е го правиш. Мрежата ти не е конфигурирана, както трябва. Няма да е лоша идея ако имаш някой авер, колега нещо, който да е в час с нещата да погледне на място.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата