Късмет и концентрация по време на шофиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Късмет и концентрация по време на шофиране

Мнение от F3P » 21 Дек 2012, 22:31

Bogat-Beden написа:веднага се сещам за пътя -Варна -Бургас..
Лятно време... :help:

Лятно време е добре- ти да видиш зимно време как е :banghead: Трафика е по-слаб, но преобладават идиотите

Като чета какво е писал автора- все едно аз съм го писал, разликата е само в случките. Пълно е с тъпаци и в последно време (от около 3-4г.) тръгна ли извън града се моля (буквално) да се върна жив и здрав. Аз мисля за себе си като карам, старая се да мисля и предвиждам действията на тези отсреща и зад мен, но винаги има майстори които надминават и най-смелите ми предположения и ми усложняват живота.
Спирал съм от 150 до 0 в лявата лента на магистралата- без щети (не броим посинелите дискове после), влизал съм в банкета поне 20 пъти (2 пъти с щети, единият път сериозни), влизал съм в нивата с овес да видя дали е узрял, ходил съм и да бера цветя от полянката, трошил съм 3-4 пъти окачване след качване по тротоари с 40-50км/ч, след 5-6-ят удар отзад се принудих да сложа теглич- да ги плаши малко поне (ефекта е минимален- пак ме подпират, но щетите са за тях :mhihi: ), размазаха ми колата докато карам по път с предимство и още много такива.
Имаше и случай да догоня и да сменя физиономията на тъпака дето ме изхвърли банкета мен и още 2 коли изпреварвайки колона автомобили срещу мен и замина без да му пука.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 22 Дек 2012, 2:02

За последните 2-3 месеца имам 2 ходения към Видин, тъй че минавах по същият път
На връщане трябваше да намаля от 100 до почти спряло положение и около 30 секунди по-късно, докато ускорявам да набия пак спирачките за вторият идиот.
Второто ми ходене имаше "само" една такава ситуация. Отново на връщане към София, след Мездра някъде.
2 ходения до там и обратно - 3 по-сериозни ситуации. Такива, на които съм им направил място в колоната, за да могат да се приберат и да не се ударят не ги броя.
Явно по този път има много джигити. Преди време пътувах супер редовно Пловдив - Търново - Пловдив. В продължение на година ходих между 3 и 5 пъти седмично.
За целият този период не ми мисля, че ми се е налагало да скачам 3 пъти на спирачките за да не ме отнесе някой насрещно движещ се.

Иначе колкото да ми е неприятно да си призная и на мен ми се е случвало да предприема не добре предвидено изпреварване на 2 пъти, в което да се наложи движещият се срещу мен да намали за да се мушна, тъй като няма как да се прибера в камиона, който ми е от дясно. И в двата пъти се чувствах много гузно, защото съм предприел изпреварване на неподходящ участък и не съм предвидил добре ситуацията. Определено и за момент не ми е минавало през акъла да покажа среден пръст на човека, който вероятно ни е спасил от челен удар с тежки последици.
В случай, че някой колега ме попита, а защо аз не съм набил спирачки, да отговоря предварително. Когато почти си изпреварил камиона и разстоянието, което ти е нужно да го минеш и да се прибереш е много по-малко, от колкото да набиеш спирачки и да се надяваш да се прибереш зад него, мисля, че е по-добре да настъпиш. Ако удариш спирачки, ти вече се движиш с 110+ км, докато го изпреварваш, да чакаш колата да намали до много под 90, за да може камиона да мине напред и ти да се мушнеш ми се струва много неразумно. А и в повечето случай шофьорите на камиони си имат достатъчно стаж и не им се гледат катастрофи и ще натиснат спирачки за да може да се прибереш по-бързо.
И преди да започнат да ме плюят някой колеги, защо изпреварвам в такива ситуации да ви кажа, че това на всеки може да се случи. Не съм някой, който вчера се е качил на колата и се мисли за голям шофьор, със сигурност имам над 100 000 км зад волана зад волана през последните 5 години(от както карам по-активно). Никой не е застрахован от такива ситуации, за това ви пожелавам да не ви се случват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 22 Дек 2012, 11:26

Да не ви казвам каво е чувството,когато набиеш спирачки от 90 до 0, спускайки се по нанадолнище с натоварен с 2 тона микорбус :mhihi: Първо-усещаш че стоката отзад леко се повдига-после предното окачване почва да скимти от напрежението върху него-и накрая само действията с волана предотвратяват сблъсъка с насрещно идващият камикадзе :mhihi: щото така или иначе не можеш да спрещ :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 22 Дек 2012, 15:49

проблемът не е в това, че някой път не се преценява нормално и според ситуацията човек може да сгреши, и на мен са се извинявали.... проблемът е именно в идиотите, които карат и не им пука, умишлено предприемат каквото им скимне, щото знаят, че другия отсреща ще намали, ще свие и т.н. - това чувство за надмощие и че всеки път им се разминава е причината да се случват подобни неща.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Дек 2012, 16:02

Така е, има гафове от разсеяност, неумение,паника, грешна преценка на скорост, дистанция и прочие, ама има и наглеци, които си карат като диваци, щото смятат на тях всичко им е позволено. По- добре е с такива човек много много да не си го слага, пък и в някои случаи ако реши човек да се саморазправя трябва да го трепе или да го натроши :dunno: Наскоро един такъв олигофрен тръгна срещу мен и се разминахме като в Англия, заобиколи ме от мое дясно през канавката без дори да намали, такъв дебил какво го правиш?! Та заглавието на темата казва всичко - очите на четири, ама нямаш ли поне малко късмет, тръгне някой дрогиран или пиян ли срещу тебе си обречен, ако ще и да си Шумахер зад волана.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 22 Дек 2012, 16:21

kinetism написа:
Иначе колкото да ми е неприятно да си призная и на мен ми се е случвало да предприема не добре предвидено изпреварване на 2 пъти, в което да се наложи движещият се срещу мен да намали за да се мушна, тъй като няма как да се прибера в камиона, който ми е от дясно. И в двата пъти се чувствах много гузно, защото съм предприел изпреварване на неподходящ участък и не съм предвидил добре ситуацията. Определено и за момент не ми е минавало през акъла да покажа среден пръст на човека, който вероятно ни е спасил от челен удар с тежки последици.

естествено колега, няма безгрешни хора, на всеки се случва да не дооцени ситуацията, или да направи глупост, по една или друга причина. въпроса е да знаеш че си сбъркал, и да си извадиш поука. автора на темата има предвид олигофрените, дето си мислят че всичко и всички са им длъжни, и когато сбъркат показват среден пръст на тоя който ги е спасил, вместо да пият едно малко за негово здраве като се приберат.
отделно, че трябва да си знаеш възможностите на колата. точно на тоя път, преди години се търкалях с един пасат крокодил, много бързах, не помня вече за какво, ама ми се печеше яйце на задника. та пред мен една лада нива , сравнително бързо караше, ама аз зор, та зор та зор да го изпреваря, може да не съм бил прав, ама тъпака можеше да ми направи реверанс, и да ме пусне, като вижда че се натискам, все пак и той не кара 12 цил. ягуар. както и да е, накрая пришпорих стария крокодил в удобен участък и го дръпнах ( пасатчето добре си вървеше, в интерес на истината), в момента, в който минах пред нивата ми се извади вакуума на изпарителя, и моя сатор естествено заби грозната си муцуна :banghead: :banghead: :banghead:
след целия зор се отбих вдясно, оправих си изпарителя, казах си: я майната му на всичко, и се подкарах спокойно като бел човек
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 22 Дек 2012, 17:09

За тея, където ги коментирате въобще не искам да си отварям устата, щото само като си помисля и нервичките ми не издържат. Но искам да поговорим за тия планинските пътища с многото завои - тип Асеновград - Смолян и подобни. По принцип по такива пътища много често застигам коли, които карат по-бавно от мен и в това няма нищо лошо де. Път пълен със завои и евентуални опасности и хората решават да карат по-спокойно. Да ама аз такива пътища много ги обичам и си отпускам малко десния крак. И под малко наистина имам предвид малко. Нито се вживявам като състезател, нито взимам завоите в насрещното, а бе нормално каране, ама явно малко по-бързо от повечето каращи по такива пътища. Та има едно нещо, което ми е много интересно и което адски много ме дразни. В 90% от случаите като застигна някого, чакам за някоя права (а по принцип знаете колко са късички), появява се правата, ръгам една надолу, пускам мигач и тръгвам да изпреварвам. Всичко хубаво, ама и тоя (или тая, няма значение пола) като види правата и той газ до долу?! :help: И тъй като карам 90 коньова кошничка много често колите, които изпреварвам са доста по-мощни и се сещате какъв е резултата - спирачки и се прибирам зад колата и така до следващата права. Аз ли бъркам нещо или тия са пълни тъпанари и комплексари? Или ще кажете, амо като не можеш да изпревариш къде се пънеш. За тези, които мислят така значи е и нормално при обикновен междуградски път, когато има насрещно тоя пред вас да кара със 70, а когато се отвори възможност да го изпреварите и тръгнете да го правите, да даде газ до долу. Аз така ги виждам нещата. Поправете ме, ако греша.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 22 Дек 2012, 18:23

ооо, има ги много такива, влачи се заспалия боклук пред тебе, ти потърпиш, изчакаш, излезе удобен момент и левия мигач и газ, и в тоя момент виждаш как копеленцето мръсно и то заварило газта... това са ми го правили при изпреварване на нормален път, айде на магистрала като си, е поносимо... помня един такъв го засякох жестоко и го избутах настрани даже леко, защото го направи очевидно, после тръгнна да ме гони но след няколко резки натискания на спирачки за секунда му се дръпна лайното и си караше кротко, след като поизостана.

не съм карал кой знае колко извън БГ, но тука са мега-комплексираните изроди, особено има една порода, примерно 25-30 годишен с нещо от сорта на е46 или голф4-5, или друга кола за 8-10-15к лв, които се мислят явно за голямата работа, като им видя цайсите стил недоскивала муха и киселото изражение, както и характерната поза 'изкелиферчен келеш' и м ие ясно, кара дизел с 300нм и вече сме топ оф дъ попс и летим, по пътя не стъпваме.... толкова жалка история, че не е истина.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 22 Дек 2012, 18:34

Болна тема е това и лекарството за нея не го ли е взел човек до 7-та си година очаквай всичко от него на пътя. Моята кола ускорява и спира повече от добре, но въпреки това аз често се отказвам от изпреварване, ако само ми мине през главата дали-или. Знам, че нямам добра преценка за разстоянието и скоростта на отсрещния и затова предпочитам да изчаквам дори и при най-малкото колебание. Животът е прекалено скъп за да разчитам на късмет.

Комплексарите на пътя са много. За сега поне не ми се е случвало да се сблъсквам лице в лице с такива екземпляри. Видя ли го някой "ненадежден" гледам да го пусна напред. Лошото е като в случаите на Вичо, ако ти идва насреща. Тогава само постоянната концентрация и дори доза шанс те спасяват.

Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 22 Дек 2012, 20:32

ylaine написа:Та има едно нещо, което ми е много интересно и което адски много ме дразни. В 90% от случаите като застигна някого, чакам за някоя права (а по принцип знаете колко са късички), появява се правата, ръгам една надолу, пускам мигач и тръгвам да изпреварвам. Всичко хубаво, ама и тоя (или тая, няма значение пола) като види правата и той газ до долу?!

Това и на мен ми се е случвало доста често на планински пътища, абсолютно същата ситуация. Като цяло имам наблюдения, че хората по пътищата действат доста първосигнално - като видят прав участък, веднага ускоряват,като дойде завой и скачат на спирачките, т.е. липсва поглед върху пътя. Та повечето такива ситуации са в следствие точно на това поведение според мен. Иначе на мене са ми правили мизерии и от друг тип - на тесен път със завои, тоя отпред от време на време рязко бие спирачки, от какъв зор ти ще караш по-бързо....Тия хора са просто за :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Дек 2012, 20:51

челен сблъсък при 100 км/ч, всеки автомобил!

http://www.youtube.com/watch?v=DJUcER6hvII

много от вас са го гледали, много не са...

"In this crash there will be no survivors!"

всеки път си мисля за това, ама всеки... и ме е страх! :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 22 Дек 2012, 21:48

Минавал съм по този маршрут стотици пъти София - Видин, и честно казано именно последният път отпреди седмица,ми направи впечатление точно обратното-толкова културни шофьори не бях виждал преди,4-5 случаи на шофьори(без такива на камиони) даващи десен мигач за безпроблемно мое изпреварване,нещо изключително рядко срещано преди...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Дек 2012, 2:12

stankata777 написа:Минавал съм по този маршрут стотици пъти София - Видин, и честно казано именно последният път отпреди седмица,ми направи впечатление точно обратното-толкова културни шофьори не бях виждал преди,4-5 случаи на шофьори(без такива на камиони) даващи десен мигач за безпроблемно мое изпреварване,нещо изключително рядко срещано преди...

култура ми Янко...

виж сега смисъла на темата, понеже явно не си го схванал... през дядовия ни е на 99% от шофьорите за другите дали са културни и правят реверанси или благодарят за нещо... това и да го има и да го няма НИ Е ВСЕ ТАЯ! Не НИ/ми е все тая, когато видя кола в насрещното, която няма да може да се прибере без да скоча на спирачките...

10 000 "културни" шофьора да има и като ти излезе един "некултурен" и като те челоса със 100 км/ч да ти таковам на културата с извинение...

на пътя не бива да си културен, а адекватен и мислещ... не трябва да застрашаваш живота на другите, както правят голяма част от неадекватните и наглите!

теб може и да ти е все тая дали ти излизат коли с Е71-цата, ама на мен ми е, защото се чувствам по същия начин, както ти ако видиш два тира един до друг в средата на завоя, ама понеже не си го почувствал няма как да ти обясня...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 23 Дек 2012, 11:51

Мен много рано ме "сефтосаха" с очарователното си каране по родните пътища и то за мой "късмет" 2 тира. Зелен, зелен шофьор (не че сега съм много червен де), ама първите месеци след като имах моя кола, карам по обикновен двулентов междуградски път и настигам някво бусче. Излизаме от един завой към една права и аз вече се приготвям да гледам дали има коли в насрещното и да го изяждам :mhihi: , ама в тоя момент буса удря някви спирачки и тръгва към банкета. Викам си тоя пък кво му стана д*ба идиота и смело давам наляво и тръгвам да го задминавам, при което познайте каква красива гледка ми се отваря - 2 тира един до друг, в двете платна, без никакъв знак да се изпреварват, карат си все едно един до друг.. Добре, че бяха сравнително далеч, та имах секунди за реакция и намалих и отбих в дясно (добре, че беше и равен банкета), за да минат тия "професионални" шофьори. Тогава въобще не се замислих за това кви кретени са били тия, а по-скоро се радвах, че нищо ми няма и че е имало къде да отбия, но после почнах да се запитвам - добре единия тръгнал да изпреварва, ама не преценил, ама другия вижда, че онзи няма да успее, вижда, че идват коли в насрещното и го боли патката.. Как да не им пожелаеш на такива като са с леките си коли, така да ги срещнат 2 тира, ама в завой :dummy: Айде стига съм писал, че взех да изгрубявам..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Дек 2012, 12:23

И мен преди години един такъв "професионален шофьор" на ТИР ме навря в банкета при изпреварване докато карах с 90 , щото на 100 метра в насрещното приближаваше друга кола; ще кажете бързал, ама няма и километър и човека си спря камиона почти по средата на пътя на забранено, образувайки за секунди една хубава колона. Ако беше някой по- лабилен на мое място, тоя щеше да яде винкела на 100%, предполагам така стават белите. 95% от тираджиите са печени, ама има и такива бесни психопати- най- отговорно го заявявам, че не е истина :paranoid: Грешки стават, ама понякога то не е грешка, не е комплексарщина, а направо безумия се случват, дето човек с нормална психика никога няма да ги направи :dunno: Синдром на камикадзе, или и аз не знам на какво, като е решил боклука да се трепе - да се изшие в някое дърво, не да затрива невинни хора.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата