Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?
braina написа:Ми брато може вече да си ги окотил задължително се слагат резистори както го е описал колегата Преслав иначе им праиш барбекю на стоповете няма значение дали са с 2 3 5 или 10 кабела и моите са с 2 и трябваше да ги вържа така.
Колегата от форума ми каза , че директно ги свързвам , пък и как да ги окотя като те не са сработвали.
Сега проверявам , кабелите и виждам , че едната букса е свързана правилно по-схемата. А другата не е по-този начин .
Ми не знам какво да ти кажа колега вече втори комплект стопове свързваме с колега от форума и неговите и моите бяха с по 2 кабела и за двата ползвахме резистори 20 към 1 и 100 към 5 и до сега си светят без проблем ... иначе буксите се свързват по цветове и вече там остават един или два кабела стърчащи но те се изолират и всичко е ток... ако не е това значи стоповете не са си работили първоначално ... и тва го има като варянт ако някой преди теб се е пробвал и той да ги вързва без резистори ... ти пробва ли ги дали работят преди да ги платиш ?
- plam81
- младши ентусиаст
-
braina написа:Ми не знам какво да ти кажа колега вече втори комплект стопове свързваме с колега от форума и неговите и моите бяха с по 2 кабела и за двата ползвахме резистори 20 към 1 и 100 към 5 и до сега си светят без проблем ... иначе буксите се свързват по цветове и вече там остават един или два кабела стърчащи но те се изолират и всичко е ток... ако не е това значи стоповете не са си работили първоначално ... и тва го има като варянт ако някой преди теб се е пробвал и той да ги вързва без резистори ... ти пробва ли ги дали работят преди да ги платиш ?
Не не съм ги пробвал колега, нямаше и как де.
Ето и обявата на колегата : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 614f664a06
Къде се слагаха тези резистори, че не разбрах.
- plam81
- младши ентусиаст
-
А забравих да спомена, че като ги пробвах светват реотаните но няма синхрон с нищо друго като мигачи и стопове.
Колегата ми спомена, че тия излишни кабели който си висят от буксата трябвало да се вържат към големия сноп кабели.
Колегата ми спомена, че тия излишни кабели който си висят от буксата трябвало да се вържат към големия сноп кабели.
ами значи окабеляването ти куца вързват се по цветове... като накрая от всеки стоп трявбва да ти остане по 1 или 2 кабелчета който не ти трябват погледни схемата от 1 страница на схемата и се пробвай да ги вържеш така с резистори ..
- plam81
- младши ентусиаст
-
Тук имам 4 кабела. Ще ги проверявам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
4 е много от този стоп ми остана само 1 кабел от десния ми останаха 2 тъй като моята кола е 96 и светлините за мъгла са активни и на двата стопа а не само на левия както е при по новите модели
от цялата игра ти остава по 1 кабел за габарит (тъй като преди феса стоповете са с по 2 крушки за габаритните светлини) и евентуално 2ри кабел на десния стоп за светлината за мъгла др трябва да са навързани и пак те съветвам по схемата от 1 страница да ги вързваш ако не др. се презастраховаш да не стане някой фал.
от цялата игра ти остава по 1 кабел за габарит (тъй като преди феса стоповете са с по 2 крушки за габаритните светлини) и евентуално 2ри кабел на десния стоп за светлината за мъгла др трябва да са навързани и пак те съветвам по схемата от 1 страница да ги вързваш ако не др. се презастраховаш да не стане някой фал.
- plam81
- младши ентусиаст
-
Снимките от 2-ра стр. не ми ги отваря, ако някой ги има моля да ми ги прати.
Може ли някой от Ст.Загора да помогне?
plam81 написа:Снимките от 2-ра стр. не ми ги отваря, ако някой ги има моля да ми ги прати.
Ето,по тези снимки връзваш и ако са читави стоповете,ще светнат.Само си намери,някой да ти изключи чека.
http://kalingk.snimka.bg/automobiles/stop.720988
ПП От всеки сноп кабели на колата към стоповете,остават по 1 кабел,дето остава свободен.Тях само ги изолирваш.Това е така,понеже на преди фейса крушките на габаритите са 2 на стоп,а ти дефакто ползваш само единият от тях за ледовете и за това остава да свети и чека на таблото.
- plam81
- младши ентусиаст
-
Мерси много колеги , започва да ми се изяснява картинката 

- plam81
- младши ентусиаст
-
Тия резистори с какви убозначения са 20?/1w om или килоом,че ме питат в магазина
- plam81
- младши ентусиаст
-
braina написа:мисля че бяха ом
Поразпитах тук и там и взех -ОМ. Утер мисля да монтирам и ще пиша какво е станало .
- plam81
- младши ентусиаст
-
Колеги всичко работи с няколко забележки.
1. Единия стоп ми се вижда , че свети по-слабо.
2. Получава се едно премигване на габарита като пусна мигач или аварийките.
1. Единия стоп ми се вижда , че свети по-слабо.
2. Получава се едно премигване на габарита като пусна мигач или аварийките.
Нормално е да ти премигват габаритите чека ги лови и им праи тестове постоянно.