чувството за принадлежност към нещо или някого....
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
липса на ценностна система... човек живее, доколкото е избрал нещо заради което си струва да умре... останалото му се вика "преживяване"...
Аз пък да цитирам Вилхелм Щекъл... "Незрелият човек се познава по това, че иска да умре благородно за някое дело, докато зрелият човек се познава по това, че иска да живее скромно за това дело"

Няма лошо. Тук повечето хора са много млади

А иначе принадлежността, както и монетата, винаги има две страни.
You will find adventure
or the adventure will find you.
anica banica написа:липса на ценностна система... човек живее, доколкото е избрал нещо заради което си струва да умре... останалото му се вика "преживяване"...
Аз пък да цитирам Вилхелм Щекъл... "Незрелият човек се познава по това, че иска да умре благородно за някое дело, докато зрелият човек се познава по това, че иска да живее скромно за това дело"
Абсолютно не съм съгласен. Освен че твърдението като твърдение е напълно погрешно според мен, и ако беше това темата щях да поспоря, освен това цитирането на Вилхелм Щекъл някак си ми звучи като "а според Гацо Бацов смисъла на живота е ядене, пиене и некоя сгодна женица"...
предполагам че въпросният господин за теб е голям философ, но за мен е непознат...
сещам се за свободен цитат от Ницше, който гласеше че колкото и книги да напише един философ, под каквито и да е форми, и на каквито и да е теми, накрая ще получи просто една самоанализа... това е мнението ми и за този автор и това което е написал...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Разбира се, че си в правото да не си съгласен. Тук сме, за да изразяваме различни мнения.
Но ти за какво избра да умреш, мило дете? Заради нечия атакистка пропаганда?
И какво знаеш изобщо за умирането?
А за това, което ще причиниш на хората, към които наистина имаш принадлежност (не съм сигурна кои са и има ли ги, но все родители имаш...)?
Идеята на темата не мисля, че беше да се трупа патос и митингаджийски "героизъм"... но както и да e. Това е само форум
Peace
PS. Що се отнася до казаното от Ницше - четенето, писането и самоанализът са придвижили света доста напред. Излишното проливане на кръв го е придвижило по-малко
Щото те и камикадзетата на радикалния ислямизъм, дето взривяват самолети, си мислят, че умират за родина, Бог и т.н.
Но ти за какво избра да умреш, мило дете? Заради нечия атакистка пропаганда?
И какво знаеш изобщо за умирането?
А за това, което ще причиниш на хората, към които наистина имаш принадлежност (не съм сигурна кои са и има ли ги, но все родители имаш...)?
Идеята на темата не мисля, че беше да се трупа патос и митингаджийски "героизъм"... но както и да e. Това е само форум

PS. Що се отнася до казаното от Ницше - четенето, писането и самоанализът са придвижили света доста напред. Излишното проливане на кръв го е придвижило по-малко

Щото те и камикадзетата на радикалния ислямизъм, дето взривяват самолети, си мислят, че умират за родина, Бог и т.н.

Последна промяна anica banica на 15 Авг 2006, 15:25, променена общо 1 път
You will find adventure
- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
некоя сгодна женица"...
хахахахаххахаха

сори за емотиконския пост, но просто умрях от смях....това ми звучи като кола марка "Голф"....

[quote="anica banica"][/quote]
Не говори неща, за които не си сигурна. Твърденията ти са погрешни, както и тезата ти, но така формулирана представлява личен спор и няма да отговоря. Единственото, което е сериозен спор ще получи цитат от мен "Войната е бащата на всички неща" Хераклит
Впрочем, това е историческа потвърдена теза. А именно четенето ражда войните. И то точно четенето на философия.
П.С. Не се сдържах, просто да не добавя нещо. Мило дете, аз съм един от хората които доведоха до появата на феномена Атака, на който аз ИЗОБЩО не съм привърженик. Така че, ако обичаш, бъди възпитана и не говори по такъв начин на човек, когото не познаваш. Впрочем, тези твърдения мога да ги докажа документално. Когато аз съм давал интервюта на тема национализъм, Волен Сидеров(когото познавам лично) още беше американофил и пишеше колко е хубава демокрацията.
Как пък всеки, под път и над път, знае всичко, бе!!!
Не говори неща, за които не си сигурна. Твърденията ти са погрешни, както и тезата ти, но така формулирана представлява личен спор и няма да отговоря. Единственото, което е сериозен спор ще получи цитат от мен "Войната е бащата на всички неща" Хераклит
Впрочем, това е историческа потвърдена теза. А именно четенето ражда войните. И то точно четенето на философия.
П.С. Не се сдържах, просто да не добавя нещо. Мило дете, аз съм един от хората които доведоха до появата на феномена Атака, на който аз ИЗОБЩО не съм привърженик. Така че, ако обичаш, бъди възпитана и не говори по такъв начин на човек, когото не познаваш. Впрочем, тези твърдения мога да ги докажа документално. Когато аз съм давал интервюта на тема национализъм, Волен Сидеров(когото познавам лично) още беше американофил и пишеше колко е хубава демокрацията.
Как пък всеки, под път и над път, знае всичко, бе!!!

- Azrail
- UFO Pilot
-
sieg написа: Мило дете, ...
Едно дете не би могло да изразява такива мисли, както баничката (

Лично мнение, естествено.
Дайте сега по темата, че много се отклонихме. Принадлежност - доста чужда дума за мен, може би и за това се лутам без посока в живота

MORE BEER!
Azrail написа:sieg написа: Мило дете, ...
Едно дете не би могло да изразява такива мисли, както баничката () прави, нито пък да бъде толкова толерантно към мненията, чужди на неговото. Точно обратното - едно дете показва, въпреки малката си възраст, колко е велико и как то е едва-ли-не виновно за Втората Световна. И как единствено неговото мнение би трябвало да съществува
![]()
Лично мнение, естествено.
Дайте сега по темата, че много се отклонихме. Принадлежност - доста чужда дума за мен, може би и за това се лутам без посока в животаКоето, естествено, има и доста хубави страни, само дето чувството е малко като дърво без корени
Обръщението ми беше иронизиране на нейното обръщение към мен. Иначе не бих си позволил да говоря така на човек, когото не познавам.
Не отива на модератора да се намесва лично в тема и то да се излага по този начин, като не следи внимателно разговора. А ироничните подметки кой за какво бил виновен можеш да си ги запазиш за себе си, аз пак ще повторя че това което съм казал, мога да го докажа документално. В този форум твърде много теми се разискват на лична основа, и за това главна вина имат точно модераторите, а не участниците. Още повече че и както в този случай, не веднъж и те са се намесвали с подмятания по личността на пишещите. Непрофесионално за форум от ранга на този.

- Azrail
- UFO Pilot
-
Въпреки че съм модератор, аз съм преди всичко човек
В смисъл такъв, все си мисля, че точно поради това нещо имам право на мнение, каквото и да е то, когото и да обижда. И пак, въпреки че не съм реагирал толкова остро колкото теб и не виждам смисъл да го правиш
Това е преди всичко една дискусия за принадлежността и този личен спор не мисля, че има място тук.
Давайте нататък, после ще позачистя...

В смисъл такъв, все си мисля, че точно поради това нещо имам право на мнение, каквото и да е то, когото и да обижда. И пак, въпреки че не съм реагирал толкова остро колкото теб и не виждам смисъл да го правиш

MORE BEER!
- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
Наскоро преоткрих себе си в един много важен човек за мен!Наистина промени идеите ми за живот и знам ли?Може би вече имам принадлежнос към този човек 

"Знаещия не се нуждае от обяснение!
За незнаещия нещета са невъзможни!!!"
За незнаещия нещета са невъзможни!!!"
Азраиле, имам два въпроса:
1. Можеш ли да кажеш, че аз съм виновен за личното в този спор?
2. Може би не съм разбрал основен принцип в този форум, но това което ти каза за личното мнение, може да се тълкува много интересно. На мен ми звучи като "аз мога да си напсувам всеки, гледайте си работата". Или "всеки има право да псува всеки". Това правило се потвърждава, впрочем. Когато човек хване и започне да обяснява на всеки колко го дразни, как ще му ебе майката и как е малоумен, това се толерира видимо. А когато човек чистосърдечно каже мнение, дори и сериозно отличаващо се от оконото, но казано БЕЗ коментар по личността на другите, това се санкционира сериозно и то точно с коментари кой колко би знаел. Сякаш ако кажа че БМВ е най-добрата кола и някой фен на Мерцедес каже "Ама ти си карал 2 коли през живота си, минал 5к с тях, ебаси колко си заблуден" - ще промени ФАКТА, че БМВ е добра кола. Приносителят не променя истината сама по себе си. Един факт не се променя в зависимост от това дали този който го казва е модератор или потребител, малко дете или възрастен човек. Ето защо за мене въпрос на възпитание е, при един спор на някаква тема да не се засяга личността на отсрещният човек, освен на базата на това което пише. В един интернет форум това е повече от задължително, защото не познаваме човека отсреща.
Приел съм и смятам за нормално да има толерирани във всеки форум, но дори и това трябва да се прави по фин начин. Въпрос на възпитание е как се пише. Никой от този форум не ми е никакъв да ми се обръща с "мило дете" или да ми обяснява че съм бил твърде млад, или изобщо какъв съм. Никой не ме познава достатъчно добре, че да знае дали това което пише е така, или не е. При това положение, всички такива негативни твърдения се явяват чиста проба заяждане и обида. Когато НЕ знаеш даден факт, но автоматично приемаш, че той е в твоя изгода, това е просто наивно и глупаво. А това се случва често и тук, и в живота.
Иронията е, че ти реши да настъпиш един от хората, които те подкрепяха най-много като мод.
1. Можеш ли да кажеш, че аз съм виновен за личното в този спор?
2. Може би не съм разбрал основен принцип в този форум, но това което ти каза за личното мнение, може да се тълкува много интересно. На мен ми звучи като "аз мога да си напсувам всеки, гледайте си работата". Или "всеки има право да псува всеки". Това правило се потвърждава, впрочем. Когато човек хване и започне да обяснява на всеки колко го дразни, как ще му ебе майката и как е малоумен, това се толерира видимо. А когато човек чистосърдечно каже мнение, дори и сериозно отличаващо се от оконото, но казано БЕЗ коментар по личността на другите, това се санкционира сериозно и то точно с коментари кой колко би знаел. Сякаш ако кажа че БМВ е най-добрата кола и някой фен на Мерцедес каже "Ама ти си карал 2 коли през живота си, минал 5к с тях, ебаси колко си заблуден" - ще промени ФАКТА, че БМВ е добра кола. Приносителят не променя истината сама по себе си. Един факт не се променя в зависимост от това дали този който го казва е модератор или потребител, малко дете или възрастен човек. Ето защо за мене въпрос на възпитание е, при един спор на някаква тема да не се засяга личността на отсрещният човек, освен на базата на това което пише. В един интернет форум това е повече от задължително, защото не познаваме човека отсреща.
Приел съм и смятам за нормално да има толерирани във всеки форум, но дори и това трябва да се прави по фин начин. Въпрос на възпитание е как се пише. Никой от този форум не ми е никакъв да ми се обръща с "мило дете" или да ми обяснява че съм бил твърде млад, или изобщо какъв съм. Никой не ме познава достатъчно добре, че да знае дали това което пише е така, или не е. При това положение, всички такива негативни твърдения се явяват чиста проба заяждане и обида. Когато НЕ знаеш даден факт, но автоматично приемаш, че той е в твоя изгода, това е просто наивно и глупаво. А това се случва често и тук, и в живота.
Иронията е, че ти реши да настъпиш един от хората, които те подкрепяха най-много като мод.

Схванах за какво става въпрос и е ред аз да си напиша мнението:
1-аз имам принадлежност към себе си
2-уважавам себе си и моето семейство
3-като говоря за себе си, какво имам предвид:гледам да се занимамвам с много работи,да чета сериозни книги
да са ми полезни в живота и естественно ми помагат да се справям по-лесно с него
4-гледам да давам камара пари за личното ми образование.
5-не позволявам да ме унижават и да ме исползват
6-относно жените:като човек с достойнство гледам да си избирам жени които да не ме срамят пред моите приятели,това значи-да не се обличат като к**ва,да не са прости и т.н
1-аз имам принадлежност към себе си
2-уважавам себе си и моето семейство
3-като говоря за себе си, какво имам предвид:гледам да се занимамвам с много работи,да чета сериозни книги

4-гледам да давам камара пари за личното ми образование.
5-не позволявам да ме унижават и да ме исползват
6-относно жените:като човек с достойнство гледам да си избирам жени които да не ме срамят пред моите приятели,това значи-да не се обличат като к**ва,да не са прости и т.н
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=4999&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Колко хубави работи чета тук... защо ли и другите не го направят?
Колко хубави работи чета тук... защо ли и другите не го направят?

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
семейството, ИСТИНСКИТЕ приятели, доброто настроение от нематериалните и бира, секс и ЦСКА от другите
Спорт, който за мен е религия е сноуборда, който ме зарежда положително малко повече от една хубава кола със задно и синьо-бяла емблема на капака 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Принадлежност... Доста от колегите като че ли бъркат приобщеността с принадлежност. Често тя се обуславя от външната среда, а ние я приемаме или не. За мен тя е променлива. Дали принадлежа на някого или на нещо? Може би единствената принадлежност е тази към семейството в най-широкия смисъл. В останалите случаи, когато съм изпитвал подобно чувство то е било или заблуда или много силна приобщеност. Която има различен генезис - оцеляване, забавление, приятелство... Да принадлежа в тесния смисъл е неприемливо, а в широкия е интерактивно изживяване 

Never mistake motion for action...
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Azrail написа:Въпреки че съм модератор, аз съм преди всичко човек![]()
![]()
В смисъл такъв, все си мисля, че точно поради това нещо имам право на мнение, каквото и да е то, когото и да обижда. И пак, въпреки че не съм реагирал толкова остро колкото теб и не виждам смисъл да го правишТова е преди всичко една дискусия за принадлежността и този личен спор не мисля, че има място тук.
Аз мисля, че спорът е повече от продуктивен и въпреки, че харесвам постовете на Ани(ца) и на мен не ми хареса, че се обърна с "мило дете" към Сиег, въпреки, че според мен нито възгледите нито той самия е дете.
Да вметна и мненние по въпроса - и аз не съм от тези, които смирено подминават каузата си, не бихмогъл да се примиря със смирение...Но аз пък съм си още дете, къде ли се меся

Без лоши чувства, включвам се, защото спора ми харесва и лично ще написаш протестна нота към Админа, ако я заключим, преди да се е изчерпала.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3