първата кола която си купихте...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: първата кола която си купихте...

Мнение от ociata » 31 Дек 2012, 19:33

Първата кола(макар и не с мой пари) беше вектра 92ра 2.0 мотор 115 коня. Страшна кола - разбира се по тогавашните ми виждания. Сложих и климатик, дигитален километраж от калибра турбо и какво ли още не. Взех я 2007ма за 2000лв и я продадох 2010 пак за 2000лв :mhihi:
Изображение

След нея пак взех вектра... този път следващия модел(Б). 136 коня двигател, пак 2ка. Тук вече и аз имах участие в купуването въпреки че пак имаше помощ. Карал съм я брутално за подобен автомобил - 210 на темпомат на магистралата в продължение на километри. Имаше си и дертове но си я обичах... Имаше всички екстри(подгрев седалки, темпомати, адаптивни фарове и т.н.) а поради един инцидент аз я оборудвах с ирмшер предна броня вежди решетка без фарове... Взех я за 5300лв 2010 и я продадох за 3800 2012:

ИзображениеИзображение

И така през тази година вече с изцяло собствен бюджет си взех е46 320 комън-рейл фейслифт. Карах го 2 месеца преди да ме засече един дърводелец на ботевград-мездра:
Изображение

Всяко зло за добро... И си взех 330д(вярно преди фейса, но с М пакет, харман кардон, 18ки, рекаро, черен таван и т.н.)
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 02 Яну 2013, 20:38

Първата беше Е34 М20ка... слагах й седалки от 7ца, правих я черен мат... Не можах да направя кола от нея, тъй като беше карана доста години без качествена подръжка, но имам много хубави спомени с нея :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от eduardo_88 » 23 Яну 2013, 14:02

първата ми кола беше голф3 1.6 75коня,после си взех също голф3 тди 110коня,а от 2 години вече карам бмв е46 ;)

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 23 Яну 2013, 19:24

Първата кола, която си купих е тази:

Изображение

Дадох 12 000 лв за нея през Февруари 2010г. Без помощ. Сам. На 23. И я обичам. МНОГО!

:driving:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Яну 2013, 19:50

Първата беше Лада Самара 1.3 с АГУ.Беше "огън".На нея мога да кажа,че съм се научил да карам и доста почнах и от ремонти да разбирам. :mhihi: :mhihi: :mhihi: След това смених доста бързи,бавни,бензинови,дизелови,френски,японски докато на 3 март преди около 4 години се влюбих в Е34-ката ми от пръв поглед.Купих я и се почувствах на мястото си и така,си я карам и се радвам и до днес. :lol: :lol: :lol:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 24 Яну 2013, 11:35

Първата ми кола беше Lancia Dedra 90г. Купих я началото на 2009г. ,точно като изкарах книжка. Един приятел ми я продаде за 350лв. и с нужда от доста дребни ремонти :D Супер много и се кефех ,имаше бая екстри за толкова евтина кола(клима,подгрев на седалките ,ел стъкла и огледала с прибиране ,ел.шибидах,алкантара салон с подлакътници...абе италианска история :lol: ) На нея се научих да карам и си обогатих мноооого техническата грамотност,но така и не стана кола от нея де... началото на 2011г. си взех 36-цата и съм изключително доволен 8) Ето една снимка на старата "бегачка" :lol:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

Мнение от taniotd » 27 Яну 2013, 23:00

Първата кола която си купих беше Москвич 412 през 1998г за 500лв.Взех парите назаем от нашите.За лош късмет след 1-2 месеца каране му се запуши някакво филтърче на карбуратора.Не върви и не върви тази кола.Центровки,свещи,кабели,чукчета,дистрибуторни капачки...няма.Тръгвам на път и някъде по средата спре и толкова.Набедих я и я пуснах тогава във вестника,че се продава.Случайно един комшия като му разказах за какво става дума,вдигна капака,отви филтърчето,почисти го и хоп....москвича литна.Ама вече беше набеден.Продадох го за 900лв,върнах на нашите 500-те лв,после спестих от заплати още 300 и си купих Шкода 120L '86г. И досега Шкодиера си ми е голяма слабост и никога не пропущам да се обърна след някоя случайно минала край мен 120-ска или 105-тица.Колкото и рядко да е вече това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 23 Фев 2013, 21:24

Как да пропусна тази тема. Рено 11 1.7. Най - нещастната кола, която съм имал, 4 пъти само сменях стартера от простотия да карам с М16Д :smoke: ама опит учи. А и на младоженци пари им трябват за друго :bchug: :censored: ... Толкова много пари налях, че не е истина :banghead: . Отиде на вторични :angel: . Просто съвет към всички - евтина кола - големи проблеми. Кола от приятел - още по-големи :-) Иначе нищо лошо за Рено 11, просто мойто беше напълно издухано. После взех 21 с 2.2 двигател - все едно се качих на космически кораб! Месеци без ремонт! И така... после 520 Е34 - може би една от най-поддържаните Е34 в БГ мога смело да кажа и единствената кола с която съм карал с 220 /последния собственик сподели за 240 ама дали е вярно.../ :dunno: , Корса В 1.4, Голф 5 1.4, Е36 320 комби за кеф...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 23 Фев 2013, 23:24

Е 36 318 i / 1994 г. :bowdown:

купих си я изцяло с мои пари през пролетта на 2005 г. ... и бях влюбен в нея 8)

Потребител
Аватар
Кара: Mini cooper
Мечтае да кара: Porsche 911
Детайли за колата: 2002 - 1.6

Мнение от hristovgeorgi » 25 Фев 2013, 2:34

Първата ми я купи баща ми - голф 3 gti edition 1995 г. на газ - кола мечта - за 18 годишен младеж без пукнат лев беше перфектна, за 2 години не съм бутнал нищо, само масло и бензин. После ми трябваха спешно пари и се разделих с нея.

След това си купих сам голф 4 1.6 1999 г. - голямо дърво, и се почнаха проблемите. По-ненадеждна кола е само ауди, но след малко ще кажа. Освен, че хич не върви и се чупи е и просто грозна!

След това карах ситроен C4 2004 г. за много кратко, странна кола според мен и хич не ми хареса, макар и почти нова да беше.

След това кошницата на кошниците - Ауди А3 1.8 1998 г. - като я купих беше прилична на вид - веднага я харесах и взех, не от къща, а от човек. След няколко месеца - просто УЖАС - каквото имаше да се счупи - се счупи, каквото имаше да светне по таблото - светна, каквото имаше да не работи - спря да работи. И като се почнаха проблеми с окачването - какво ли не смених, с ел. инсталацията - какво ли не се прецакваше, климатроници, работи, чудесии, еърбеци, меърбеци, мотора почна масло да яде... абее ужас. Накрая я ударих и едва я продадох за 1/3 от парите, които я бях взел, а че ремонтите и струваха над 3000 лв. не говоря. От тогава мразя ауди и никога, ама никога повече няма да си помисля даже да си купя повече такава кола. За мен тя стои без да се кара и се разваля сама :lol:

Това беше и причината да дойда във форума - последната ми кола е Мини купърче 1.6. 2002 г. - просто нямам думи да я опиша, обичам я :mrgreen: Само като я погледна и ми става хубаво, камо ли като я карам и като ме гледат с интерес - защото е жълта и много се забелязва, няма забележка, всичко за вече 5000 км. откакто я имам от месец-два е отлично. Всички много я харесват и и се радват. Единственото, което ме дразни е датчика за налягането в гумите - светва чат пат, ама то с тия пътища... И че е малко неудобна за по-дълъг път, след това съм като робот, защото съм висок, но за сметка на това върви супер, и всичко друго просто ми харесва много! Мисля да не се разделям изобщо с нея, а да си взема за дълъг път една бмв 5ца като посъбера малко пари още :D

Потребител
Аватар

Мнение от Booster » 22 Авг 2014, 18:26

Нямахме кола 2004, бащата си караше служебната и не искаше собствена. Аз едвам направих 18, зор записах се сам на шофьорски курс с пари от баба ми. Взех книжка и още ученик от къде пари за кола. Дядо ми човека ми беше партия и ми даде 300лв. Бях готов и на трабант. Е изпадна ми една бяла Lada 1500 с буксуващ съединител и четвърт оборот луфт на волана, обаче с лети джанти 14ки с фланци, без брони, с един кюнец отзад, волан от абарт, седалки от ланчия, без ключалка на багажника, изгнила тук там. Абе за 300лв беше чук. Скоростите само мазно щракваха, двигателя звънеше. Взех я февруари месец имаше сняг. От дете мечтаех за BMW, но тогава се роди другата любов към задното предаване. В последствие баща ми ме съжали (ладата харчеше 25/100) и ми даде купи един ескорт 1.1 1985 набор. Изплатих му половината, вече работех за 250лв на месец. Беше невероятно запазен, но не вървеше с тоя умрял мотор. После го бартеросах за един кадет GTE 1.8 115hp 1984, вървеше като за последно, но беше голям таралясник. Работеше му само оборотомера, налягането на маслото и темп на водата. Продадох го и отидох на море. Абе в крайна сметка сега 36цата е първата кола, която сам съм си избрал и изцяло сам съм я платил. 93-та е, но толнова я обичам и наливам в нея, че не бих я дал за под 4к никога, даже 5к.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 22 Авг 2014, 19:49

ZAZ-968_front.jpg

Далечната 1985 първата ми кола,не съм спал от мераци.На втората седмица смених двигателя с друг от Вартбург,таралясника стана дрифтачка :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Авг 2014, 21:21

Естествено, М20-ска :mhihi: :mhihi: Набира като самосвал натоварен с олово, ама пък се оказа ебати коравото животно :ok: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ей тая с летните жанти с финия борд :mhihi: То и другото е М20-ска де :ok: И от тогава не искам да се кача в друго освен BMW :twisted:

P.S. От де я изкопахте тая тема :mhihi: Сега видях, че и преди съм писал по нея :mhihi: Тоя емотикон ' :mhihi: ' ако го няма, си режа вените :mhihi:

Изображение

zAcK написа:BMW 520i Е34-ка самолет '88 с могъщият М20 двигател :mhihi: :mhihi: :mhihi: И все пак за мене си беше супер автомобил.
Доста време я търсих, 'щото повечето Е34-ки в моя бюджет, а и малко над него бяха големи кошници :mhihi:
Та моята я намерих в една автокъща, непалена от година, немита, зачукана на кучето у дупарата :mhihi:
Поогледах я и викам ей тая искам да я карам :mhihi: Намериха от някъде един акумулатор и се качих да покарам :mhihi:
и се оказа, че въпреки годините си, колицата беше много добре и така стана моя :mhihi: Нищо, че нямаше грам екстри
и беше с могъщия М20Б20 двигател, на мен си ми харесваше и то много :mhihi: И така. После паднаха доста приключения
и доста хубави моменти. След това резнах едно дърво с нея :mhihi: :mhihi: :mhihi: Оправихме я сами с брачеда
пред нас с помощта на доста бири. После пак се нацепих в едно дърво :mhihi: и накрая Простия дойде и взе
и М20Б20 двигателя, и М20Б25-цата дето бях взел в последствие, та да спаси дърветата :mhihi: Баси природозащитника
бил тоз Младен :mhihi: Още помня за как дойде с едно Фиатче, викам му „В това нещо ли ще пренасяте двигателя бре“,
ония вика „Да“ :mhihi: Натоварихе ДВГ-то със скоростната, някви дифове и т.н. отзаде и гумите опряха в подкалниците,
а ония вика „Ебал съм го във Фиата, те гумите ще си направят място“ :mhihi: двигателя за БМВ-то е важен :mhihi:
Само да вметна, че Фиата беше поне с околo 12-13 години по-нов от ДВГ-то на Е34-ката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А и имаха да минат само 140 км. така :mhihi: та затова пихме по бира, две, три :mhihi: за кураж де :mhihi:
И те така :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е34 е страшен автомобил, само не режете дървета с него :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Най-якото е, че се запознах със страшни фенове покрай тая Е34-ка. Лошото е, че напоследък гледам повече
са се навъдили манекените :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: И те такааааа :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 29 Авг 2014, 14:40

Първата кола, която ми купиха - СЕАТ Ибиза..
Първата кола, която си купих, когато вече можех - БМВ е30 318is :mhihi: Като я видяха родителите и щяха да се отрекат от мен :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Авг 2014, 7:32

Golf 3, '98 набор, през 2007 го купих.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата