първата кола която си купихте...
Модератор: Общи модератори
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Re: първата кола която си купихте...
Първата кола(макар и не с мой пари) беше вектра 92ра 2.0 мотор 115 коня. Страшна кола - разбира се по тогавашните ми виждания. Сложих и климатик, дигитален километраж от калибра турбо и какво ли още не. Взех я 2007ма за 2000лв и я продадох 2010 пак за 2000лв

След нея пак взех вектра... този път следващия модел(Б). 136 коня двигател, пак 2ка. Тук вече и аз имах участие в купуването въпреки че пак имаше помощ. Карал съм я брутално за подобен автомобил - 210 на темпомат на магистралата в продължение на километри. Имаше си и дертове но си я обичах... Имаше всички екстри(подгрев седалки, темпомати, адаптивни фарове и т.н.) а поради един инцидент аз я оборудвах с ирмшер предна броня вежди решетка без фарове... Взех я за 5300лв 2010 и я продадох за 3800 2012:

И така през тази година вече с изцяло собствен бюджет си взех е46 320 комън-рейл фейслифт. Карах го 2 месеца преди да ме засече един дърводелец на ботевград-мездра:

Всяко зло за добро... И си взех 330д(вярно преди фейса, но с М пакет, харман кардон, 18ки, рекаро, черен таван и т.н.)

След нея пак взех вектра... този път следващия модел(Б). 136 коня двигател, пак 2ка. Тук вече и аз имах участие в купуването въпреки че пак имаше помощ. Карал съм я брутално за подобен автомобил - 210 на темпомат на магистралата в продължение на километри. Имаше си и дертове но си я обичах... Имаше всички екстри(подгрев седалки, темпомати, адаптивни фарове и т.н.) а поради един инцидент аз я оборудвах с ирмшер предна броня вежди решетка без фарове... Взех я за 5300лв 2010 и я продадох за 3800 2012:

И така през тази година вече с изцяло собствен бюджет си взех е46 320 комън-рейл фейслифт. Карах го 2 месеца преди да ме засече един дърводелец на ботевград-мездра:

Всяко зло за добро... И си взех 330д(вярно преди фейса, но с М пакет, харман кардон, 18ки, рекаро, черен таван и т.н.)

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Първата беше Е34 М20ка... слагах й седалки от 7ца, правих я черен мат... Не можах да направя кола от нея, тъй като беше карана доста години без качествена подръжка, но имам много хубави спомени с нея 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- eduardo_88
- Потребител
-
- Кара: e46
първата ми кола беше голф3 1.6 75коня,после си взех също голф3 тди 110коня,а от 2 години вече карам бмв е46 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Първата кола, която си купих е тази:

Дадох 12 000 лв за нея през Февруари 2010г. Без помощ. Сам. На 23. И я обичам. МНОГО!

Дадох 12 000 лв за нея през Февруари 2010г. Без помощ. Сам. На 23. И я обичам. МНОГО!

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Първата беше Лада Самара 1.3 с АГУ.Беше "огън".На нея мога да кажа,че съм се научил да карам и доста почнах и от ремонти да разбирам.
След това смених доста бързи,бавни,бензинови,дизелови,френски,японски докато на 3 март преди около 4 години се влюбих в Е34-ката ми от пръв поглед.Купих я и се почувствах на мястото си и така,си я карам и се радвам и до днес.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Първата ми кола беше Lancia Dedra 90г. Купих я началото на 2009г. ,точно като изкарах книжка. Един приятел ми я продаде за 350лв. и с нужда от доста дребни ремонти
Супер много и се кефех ,имаше бая екстри за толкова евтина кола(клима,подгрев на седалките ,ел стъкла и огледала с прибиране ,ел.шибидах,алкантара салон с подлакътници...абе италианска история
) На нея се научих да карам и си обогатих мноооого техническата грамотност,но така и не стана кола от нея де... началото на 2011г. си взех 36-цата и съм изключително доволен
Ето една снимка на старата "бегачка"

- taniotd
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 136к.с.
Първата кола която си купих беше Москвич 412 през 1998г за 500лв.Взех парите назаем от нашите.За лош късмет след 1-2 месеца каране му се запуши някакво филтърче на карбуратора.Не върви и не върви тази кола.Центровки,свещи,кабели,чукчета,дистрибуторни капачки...няма.Тръгвам на път и някъде по средата спре и толкова.Набедих я и я пуснах тогава във вестника,че се продава.Случайно един комшия като му разказах за какво става дума,вдигна капака,отви филтърчето,почисти го и хоп....москвича литна.Ама вече беше набеден.Продадох го за 900лв,върнах на нашите 500-те лв,после спестих от заплати още 300 и си купих Шкода 120L '86г. И досега Шкодиера си ми е голяма слабост и никога не пропущам да се обърна след някоя случайно минала край мен 120-ска или 105-тица.Колкото и рядко да е вече това.
Как да пропусна тази тема. Рено 11 1.7. Най - нещастната кола, която съм имал, 4 пъти само сменях стартера от простотия да карам с М16Д
ама опит учи. А и на младоженци пари им трябват за друго
... Толкова много пари налях, че не е истина
. Отиде на вторични
. Просто съвет към всички - евтина кола - големи проблеми. Кола от приятел - още по-големи :-) Иначе нищо лошо за Рено 11, просто мойто беше напълно издухано. После взех 21 с 2.2 двигател - все едно се качих на космически кораб! Месеци без ремонт! И така... после 520 Е34 - може би една от най-поддържаните Е34 в БГ мога смело да кажа и единствената кола с която съм карал с 220 /последния собственик сподели за 240 ама дали е вярно.../
, Корса В 1.4, Голф 5 1.4, Е36 320 комби за кеф...

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Е 36 318 i / 1994 г.
купих си я изцяло с мои пари през пролетта на 2005 г. ... и бях влюбен в нея

купих си я изцяло с мои пари през пролетта на 2005 г. ... и бях влюбен в нея

- hristovgeorgi
- Потребител
-
- Кара: Mini cooper
- Мечтае да кара: Porsche 911
- Детайли за колата: 2002 - 1.6
Първата ми я купи баща ми - голф 3 gti edition 1995 г. на газ - кола мечта - за 18 годишен младеж без пукнат лев беше перфектна, за 2 години не съм бутнал нищо, само масло и бензин. После ми трябваха спешно пари и се разделих с нея.
След това си купих сам голф 4 1.6 1999 г. - голямо дърво, и се почнаха проблемите. По-ненадеждна кола е само ауди, но след малко ще кажа. Освен, че хич не върви и се чупи е и просто грозна!
След това карах ситроен C4 2004 г. за много кратко, странна кола според мен и хич не ми хареса, макар и почти нова да беше.
След това кошницата на кошниците - Ауди А3 1.8 1998 г. - като я купих беше прилична на вид - веднага я харесах и взех, не от къща, а от човек. След няколко месеца - просто УЖАС - каквото имаше да се счупи - се счупи, каквото имаше да светне по таблото - светна, каквото имаше да не работи - спря да работи. И като се почнаха проблеми с окачването - какво ли не смених, с ел. инсталацията - какво ли не се прецакваше, климатроници, работи, чудесии, еърбеци, меърбеци, мотора почна масло да яде... абее ужас. Накрая я ударих и едва я продадох за 1/3 от парите, които я бях взел, а че ремонтите и струваха над 3000 лв. не говоря. От тогава мразя ауди и никога, ама никога повече няма да си помисля даже да си купя повече такава кола. За мен тя стои без да се кара и се разваля сама
Това беше и причината да дойда във форума - последната ми кола е Мини купърче 1.6. 2002 г. - просто нямам думи да я опиша, обичам я
Само като я погледна и ми става хубаво, камо ли като я карам и като ме гледат с интерес - защото е жълта и много се забелязва, няма забележка, всичко за вече 5000 км. откакто я имам от месец-два е отлично. Всички много я харесват и и се радват. Единственото, което ме дразни е датчика за налягането в гумите - светва чат пат, ама то с тия пътища... И че е малко неудобна за по-дълъг път, след това съм като робот, защото съм висок, но за сметка на това върви супер, и всичко друго просто ми харесва много! Мисля да не се разделям изобщо с нея, а да си взема за дълъг път една бмв 5ца като посъбера малко пари още 
След това си купих сам голф 4 1.6 1999 г. - голямо дърво, и се почнаха проблемите. По-ненадеждна кола е само ауди, но след малко ще кажа. Освен, че хич не върви и се чупи е и просто грозна!
След това карах ситроен C4 2004 г. за много кратко, странна кола според мен и хич не ми хареса, макар и почти нова да беше.
След това кошницата на кошниците - Ауди А3 1.8 1998 г. - като я купих беше прилична на вид - веднага я харесах и взех, не от къща, а от човек. След няколко месеца - просто УЖАС - каквото имаше да се счупи - се счупи, каквото имаше да светне по таблото - светна, каквото имаше да не работи - спря да работи. И като се почнаха проблеми с окачването - какво ли не смених, с ел. инсталацията - какво ли не се прецакваше, климатроници, работи, чудесии, еърбеци, меърбеци, мотора почна масло да яде... абее ужас. Накрая я ударих и едва я продадох за 1/3 от парите, които я бях взел, а че ремонтите и струваха над 3000 лв. не говоря. От тогава мразя ауди и никога, ама никога повече няма да си помисля даже да си купя повече такава кола. За мен тя стои без да се кара и се разваля сама

Това беше и причината да дойда във форума - последната ми кола е Мини купърче 1.6. 2002 г. - просто нямам думи да я опиша, обичам я

Нямахме кола 2004, бащата си караше служебната и не искаше собствена. Аз едвам направих 18, зор записах се сам на шофьорски курс с пари от баба ми. Взех книжка и още ученик от къде пари за кола. Дядо ми човека ми беше партия и ми даде 300лв. Бях готов и на трабант. Е изпадна ми една бяла Lada 1500 с буксуващ съединител и четвърт оборот луфт на волана, обаче с лети джанти 14ки с фланци, без брони, с един кюнец отзад, волан от абарт, седалки от ланчия, без ключалка на багажника, изгнила тук там. Абе за 300лв беше чук. Скоростите само мазно щракваха, двигателя звънеше. Взех я февруари месец имаше сняг. От дете мечтаех за BMW, но тогава се роди другата любов към задното предаване. В последствие баща ми ме съжали (ладата харчеше 25/100) и ми даде купи един ескорт 1.1 1985 набор. Изплатих му половината, вече работех за 250лв на месец. Беше невероятно запазен, но не вървеше с тоя умрял мотор. После го бартеросах за един кадет GTE 1.8 115hp 1984, вървеше като за последно, но беше голям таралясник. Работеше му само оборотомера, налягането на маслото и темп на водата. Продадох го и отидох на море. Абе в крайна сметка сега 36цата е първата кола, която сам съм си избрал и изцяло сам съм я платил. 93-та е, но толнова я обичам и наливам в нея, че не бих я дал за под 4к никога, даже 5к.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Далечната 1985 първата ми кола,не съм спал от мераци.На втората седмица смених двигателя с друг от Вартбург,таралясника стана дрифтачка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Естествено, М20-ска
Набира като самосвал натоварен с олово, ама пък се оказа ебати коравото животно
Ей тая с летните жанти с финия борд
То и другото е М20-ска де
И от тогава не искам да се кача в друго освен BMW
P.S. От де я изкопахте тая тема
Сега видях, че и преди съм писал по нея
Тоя емотикон '
' ако го няма, си режа вените

Ей тая с летните жанти с финия борд

P.S. От де я изкопахте тая тема

zAcK написа:BMW 520i Е34-ка самолет '88 с могъщият М20 двигател![]()
![]()
И все пак за мене си беше супер автомобил.
Доста време я търсих, 'щото повечето Е34-ки в моя бюджет, а и малко над него бяха големи кошници![]()
Та моята я намерих в една автокъща, непалена от година, немита, зачукана на кучето у дупарата![]()
Поогледах я и викам ей тая искам да я карамНамериха от някъде един акумулатор и се качих да покарам
и се оказа, че въпреки годините си, колицата беше много добре и така стана мояНищо, че нямаше грам екстри
и беше с могъщия М20Б20 двигател, на мен си ми харесваше и то многоИ така. После паднаха доста приключения
и доста хубави моменти. След това резнах едно дърво с нея![]()
![]()
Оправихме я сами с брачеда
пред нас с помощта на доста бири. После пак се нацепих в едно дървои накрая Простия дойде и взе
и М20Б20 двигателя, и М20Б25-цата дето бях взел в последствие, та да спаси дърветатаБаси природозащитника
бил тоз МладенОще помня за как дойде с едно Фиатче, викам му „В това нещо ли ще пренасяте двигателя бре“,
ония вика „Да“Натоварихе ДВГ-то със скоростната, някви дифове и т.н. отзаде и гумите опряха в подкалниците,
а ония вика „Ебал съм го във Фиата, те гумите ще си направят място“двигателя за БМВ-то е важен
![]()
Само да вметна, че Фиата беше поне с околo 12-13 години по-нов от ДВГ-то на Е34-ката![]()
![]()
![]()
А и имаха да минат само 140 км. таката затова пихме по бира, две, три
за кураж де
![]()
И те така![]()
![]()
Е34 е страшен автомобил, само не режете дървета с него
![]()
![]()
P.S. Най-якото е, че се запознах със страшни фенове покрай тая Е34-ка. Лошото е, че напоследък гледам повече
са се навъдили манекените![]()
![]()
![]()
![]()
И те такааааа
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Първата кола, която ми купиха - СЕАТ Ибиза..
Първата кола, която си купих, когато вече можех - БМВ е30 318is
Като я видяха родителите и щяха да се отрекат от мен 
Първата кола, която си купих, когато вече можех - БМВ е30 318is

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Golf 3, '98 набор, през 2007 го купих.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.