Отново катастрофа с БМВ...
Модератор: Общи модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Отново катастрофа с БМВ...
Ivo_Borisov написа:На клипа личи че е карал в дясно и има нещо като спирачен път или по точно следи от гуми. Даже ако се вгледате, ще видите че колата е поднесла
Tака е, последните 30 метра изглеждат като трагично стечение на обстоятелствата в най-лошия възможен кошмар.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
Днес пътувах и просто съм минал няколко минути по-рано...... а след 60тия километър зад мен стана катастрофа със едно пежо 306 мисля... но видях, че спират 3-4 коли и не спрях, защото бързах, някаква информация за тази катастрофа? Като цяло имаше много трафик и доста махмурлии.....
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Магистралата изглежда суха. Следите, които се виждат може би говорят за гръмнала предна гума.
Да почиват в мир децата...
Да почиват в мир децата...

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Магистралата е суха, нали сте минали от там и няма как гумите да са виновни.
Има някакво занасяне и спирачен път .. нещо трябва да е станало за да се размаже така.
А скоростта не е била малка , такова размазване не става с 80-100.
Добре, че не е прескочил от другата страна да изтрепе още някой.
Има някакво занасяне и спирачен път .. нещо трябва да е станало за да се размаже така.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
bam-bam написа:Магистралата е суха, нали сте минали от там и няма как гумите да са виновни.
Наясно ли си че летните гуми ако са такива си губят свойствата за спиране/поведение когато температурите са под 7-градуса и като цяло на студено лятна гума с ДОТ от 2006-та примерно та хич няма да са виновни при поднасяне....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Въпреки, че коментарите ни няма да ги върнат....
Според мен е изпреварвал в аварийната лента(особено като се има предвид трафика)Няма как следите да започват оттам...(клипа на 1-ва стр.)!Не се е движил в лявата лента, при положение, че видимо е карал с висока скорост.....
Едно мога да кажа:
Нека почиват в МИР загиналите и цяло щастие е, че този път няма НЕВИННИ пострадали-други участници в движението!!!
Пускайте газ-та колеги, защото сега те има, след малко те няма
Изпотрепахме се по пътищата в мирно време.....

Според мен е изпреварвал в аварийната лента(особено като се има предвид трафика)Няма как следите да започват оттам...(клипа на 1-ва стр.)!Не се е движил в лявата лента, при положение, че видимо е карал с висока скорост.....
Едно мога да кажа:
Нека почиват в МИР загиналите и цяло щастие е, че този път няма НЕВИННИ пострадали-други участници в движението!!!
Пускайте газ-та колеги, защото сега те има, след малко те няма

Изпотрепахме се по пътищата в мирно време.....

Последна промяна titto на 03 Яну 2013, 0:44, променена общо 1 път

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Не знам как е станало този път, но доста такива катастрофи стават заради несъобразена скорост и прекалената вяра на хора в стабилизиращите системи. Колкото и да са добри, има ситуации, в които нито една система не би ти помогнала, като аквапланинг със супер висока скорост примерно. Преди да застудее се прибирах от Пловдив към София и переше адски дъжд. Имаше коли, които се движиха с 70-80 сигурно. Аз карах с 100-110 максимум и на едно место колата просто си се попързаля по водата, за мои късмет не фатално. Радвам се, че не беше на някой от завоите, а беше на право участък. В това време и тази прекрасна магистрала, която имаме, със страхотен дренаж и нивелация, незадържащи никаква вода, ме изпревари една Е92-ка поне с 50 км над моята скорост. Около 5-10 минути по-късно я минах, докато задницата и се подаваше от канавката. Не съм спирал, тъй като вече имаше спрели коли, пък и ми се видя, че не е ударена колата, а просто е изскочила от пътя.
Колкото и да напредват предпазните системи, все пак не трябва да забравяме, че физичните закони няма как да ги преборим. За това умната и с изправни автомобили, съобразени и обслужени за съответния сезон.
П.П.: И нека да не се пресилваме с километрите.
Колкото и да напредват предпазните системи, все пак не трябва да забравяме, че физичните закони няма как да ги преборим. За това умната и с изправни автомобили, съобразени и обслужени за съответния сезон.
П.П.: И нека да не се пресилваме с километрите.
da6ip написа:Tака е, последните 30 метра изглеждат като трагично стечение на обстоятелствата
те обикновено последните 30 метра така изглеждат...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
da6ip написа:http://www.blitz.bg/news/article/173764
Ето снимката, всеки може да си направи извод какви са гумите.

Вчера карах зад точно същата Х5ца със софийска регистрация в посока Пазарджик... Черна... Беше мъгливо и с леко слаба видимост (около 25м) и шофьора караше със 100км/ч. Аз се позиционирах зад него. След като свърши мъглата не настъпваше повече от 120-130км/ч. Това което ми направи впечатление беше, че кара по "идеалната права", т.е. от лента в лента... Ако видя номера на Х5цата може и я позная със сигурност.
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
jordanpar написа:5 келеша в префейсна Х5 с летни гуми най-вероятно карана като лека кола
Ми не случайно има и приказка по тоя повод. Почнали да слагат записващи устройства в последните модели джипове, и в Америка преди сблъсъка винаги се чувало Oh shii...., пък в България на всички записи било записано "Глей ся брат, кво ше напрая с тоя джип!"

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
boksioraE39 написа:bam-bam написа:Магистралата е суха, нали сте минали от там и няма как гумите да са виновни.
Наясно ли си че летните гуми ако са такива си губят свойствата за спиране/поведение когато температурите са под 7-градуса и като цяло на студено лятна гума с ДОТ от 2006-та примерно та хич няма да са виновни при поднасяне....
Не съм на ясно и много не ме вълнува какво пише по книгите, а какво е в реалността.
Това не е занасяне от летни гуми .. там е право .. от какво да занесе ?
Ако си е правил завойчета между колите може .. ма то и зимна може да го подлъже.
Преди 2 дена минах от там и карах по нощите, с летни гуми и с 120.
След Сф/Перник имаше скреж по всички коли и се притеснявах и пътя да не е заледил и на няколко пъти натисках спирачката, но пътя си е сух и ей така не може да се заледи ... ама страх лозе пази.
Просто си мисля на глас, че всички се хванаха за гумите .. може би не е карал и с фарове, дето спасяват животи.
Ама там е право и не виждам какво са виновни гумите.
Помниш преди няколко дена катастрофата на Симитли(даваха я по новините)
И там е право .. и е карал бързо и просто нещо е станало за да не може да се познае каква е колата.
Когато ти е писано ще стане, но ако караш бързо е още по неизбежно.
На други пък не им е писано да умрат каквото и да правят .. и това е !
http://359.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%BE ... 1%80/25540

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Явно е карал бързо, за се получи това... Ей така се зачудих дали на някой е доказвал нещо - колко му върви колата, колко е стабилна - на тези около него или спътниците му
Няма как човек возещ още четирима с него "просто така да си кара" в това гадно време... Дано повече хора си вземат поука, защото е меко казано нелепо да си отиват млади хора просто, защото са опитали да се покажат колко "еди какво си" 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз съм ЗА да се измисли закон, който да забранява на водачи с по-малък от 5-6 години стаж да управляват автомобили с по-голяма кубатура на двигателя от 1.6 и 100 коня. Писна ми да гледам кисели лекета, тати му купил кола 200 и кусур коня и гледа лошо, прави се на тешкар и после го пишат по вестниците ...
П.П. Тук е време да прочетете подписа ми, а именно мнението на колегата @rve
По темата: Мир на праха им на загиналите.
П.П. Тук е време да прочетете подписа ми, а именно мнението на колегата @rve

По темата: Мир на праха им на загиналите.

Последна промяна randity на 03 Яну 2013, 0:26, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
някой хора докато не разберат че пътя и шофирането не са игра няма се опраи тва положение... колкото и да ги оплакваме 90% в тях си е вината
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Nickelback написа: Няма как човек возещ още четирима с него "просто така да си кара" в това гадно време...
В петък пътувах по а.м. Тракия от Пловдив към Стара Загора. Мъглата беше толкова гъста, че не виждах нищо на повече от 10-15 метра пред мен.
Карах точно със 60. По-едно време ме подмина един с едно ауди и вдигнахме темпото на 80. Всеки е пуснал фарове, халогени - абе светим като коледни елхи.
В тва време едно а6 мина поне със 150 в лява лента без никаква обозначителна светлина. Без да вижда нищо пред него. Казах си "бати изрода"

В следващият момент едно бързо е60 пак същата работа.
Случката ми напомня за един клип ... http://vbox7.com/play:efb364af
Да застрашаваш чужд живот - не е героизъм

Един колега по-горе каза, че хубаво че не са загинали невинни хора.
Всеки освен водача се брои за невинна жертва.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com