нсо-то ще купуват нови коли
Модератор: Общи модератори
нсо-то ще купуват нови коли
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/01/0 ... a.176714,5
няколко случайно нахвърляни мисли за "съгласен" и "не съгласен"
1. в момента автопарка на нсо-то е плачевен. аз каквото съм видял са все големи коли в приемливо или лошо състояние и с малките мотори
2. кого пазят? в другите европейски държави много от политическия елит или не е пазен, или е пазен символично
3. цитира се липса на надеждност- но каквото и да купят бързо ще го състарят защото карат изключително агресивно почти винаги а на само когато трябва
та.... за? против покупката?
няколко случайно нахвърляни мисли за "съгласен" и "не съгласен"
1. в момента автопарка на нсо-то е плачевен. аз каквото съм видял са все големи коли в приемливо или лошо състояние и с малките мотори
2. кого пазят? в другите европейски държави много от политическия елит или не е пазен, или е пазен символично
3. цитира се липса на надеждност- но каквото и да купят бързо ще го състарят защото карат изключително агресивно почти винаги а на само когато трябва
та.... за? против покупката?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: нсо-то ще купуват нови коли
Сегашните взимат,защото парка бил на 15-20 години,според правителството,да ама преди няколко години,преди около 3-4 години пак взимаха щото пак се позоваха че парка бил на толкова години...Да се чуди човек къде са предишните коли.
Други интересни факти:
Нашите са се ориентирали към Мерцедес,щото били незнам си какви,типично за беден народ с комплексарско мислене.
Защо пък трябва да е Мерцедес или БМВ,да погледнем другите,Меркел се вози на Ауди А8,пак скъпа кола,но пък те си я правят и не е баналното Мерцедес ,френският президент се вози на Рено или Пежо,чешкият на Шкода,Путин на някакъв ЗиЛ ,нали в момента се произвеждат тук автомобили,някакви китайски,ами да се стимулира родното,да се качат на Грейт Улол или там както и е името.
Просто се наакват с подобни претенции,не им хрумва че биха могли да покажат някаква скромност.
Други интересни факти:
Нашите са се ориентирали към Мерцедес,щото били незнам си какви,типично за беден народ с комплексарско мислене.
Защо пък трябва да е Мерцедес или БМВ,да погледнем другите,Меркел се вози на Ауди А8,пак скъпа кола,но пък те си я правят и не е баналното Мерцедес ,френският президент се вози на Рено или Пежо,чешкият на Шкода,Путин на някакъв ЗиЛ ,нали в момента се произвеждат тук автомобили,някакви китайски,ами да се стимулира родното,да се качат на Грейт Улол или там както и е името.
Просто се наакват с подобни претенции,не им хрумва че биха могли да покажат някаква скромност.
Е.Димитров написа:Сегашните взимат,защото парка бил на 15-20 години,според правителството,да ама преди няколко години,преди около 3-4 години пак взимаха щото пак се позоваха че парка бил на толкова години...Да се чуди човек къде са предишните коли.
Други интересни факти:
о, аз съм абсолютно убеден, че всички държавни автомобили (полиция, администрация, служебни за всички под министър и тн) трябва да са родно производство (тоест грейт уол). но това са базови коли и не са удачни за висшия ешалон. там трябват поне 5та серия/ е-класа/ а6 и екстри които в един грейт уол ги няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Трябва да има нещо читаво, да не се излагаме като фафладжии. Да няма нужда от охрана - няма такъв филм според мен. Но при ниския ни стандарт според мен трябва 80-90% да е нещо по-скромно, а останалото лъскаво за некви официални събития.
Лошото е, че могат да вземат най-големите дрънгели на най-дървените цени, щото "правилният" човек е дистрибутор на точно определена марка. И така през няколко години да ги сменят или ремонтът им да е златен. Както на полицейските Астри, които купиха преди 10-ина години. За щастие като гледам са го обявили на европейско ниво и да се надяваме, че наистина ще изберат най-добрата оферта.
Лошото е, че могат да вземат най-големите дрънгели на най-дървените цени, щото "правилният" човек е дистрибутор на точно определена марка. И така през няколко години да ги сменят или ремонтът им да е златен. Както на полицейските Астри, които купиха преди 10-ина години. За щастие като гледам са го обявили на европейско ниво и да се надяваме, че наистина ще изберат най-добрата оферта.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
пеш да ходят
Колко харчи един брониран Мерцедес,ако ще и 3литров бензин да е..
Плюс ,че винаги имат 2-3 коли подобни за ескорт, които хич не са икономични също..
Плюс ,че тия карат по нагло и отвратително и от "мутрите"-дори са и по-недосегаеми от тях..
Кого и от какво пазите
Ако искат да ги думнат -ще ги думнат..(за справка сръбския премиер)
Имаше някакви Хюндай Соната дето президентсвото ползваше-айде това е по-приемливо, мисля ..

Колко харчи един брониран Мерцедес,ако ще и 3литров бензин да е..
Плюс ,че винаги имат 2-3 коли подобни за ескорт, които хич не са икономични също..
Плюс ,че тия карат по нагло и отвратително и от "мутрите"-дори са и по-недосегаеми от тях..
Кого и от какво пазите

Ако искат да ги думнат -ще ги думнат..(за справка сръбския премиер)
Имаше някакви Хюндай Соната дето президентсвото ползваше-айде това е по-приемливо, мисля ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
да кърпят каквото имат, защото само така ще се научат да пазят - а това са парите на всички данъкоплатци.
колкото по-нови коли им купят, толкова по-безогледни и немарливи ще са, толкова повече ще замине в обезценка, и толкова по-скъпа е поддръжката.
но да се кърпят качествено, за да не ставаме за резил (да прегрее стария бенц с Меркел на борда примерно).
а и добре знаем, че тези дето ги пазят, и всичките да ги очисти някой, държавата няма да пострада, даже май напротив.
колкото по-нови коли им купят, толкова по-безогледни и немарливи ще са, толкова повече ще замине в обезценка, и толкова по-скъпа е поддръжката.
но да се кърпят качествено, за да не ставаме за резил (да прегрее стария бенц с Меркел на борда примерно).
а и добре знаем, че тези дето ги пазят, и всичките да ги очисти някой, държавата няма да пострада, даже май напротив.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Като перят на ограничител с 250 км/ч , каквото и да вземат ще гори 25+/100 . Дано само изберат дизели, че не ми се мисли за разхода на Лендкрузър 200 V8i при максимална скорост .
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Преди малко по новините на БТВ-то имаше интервю с шефа на НСО, та той изтъкна причините за подновяване на автопарка, цитирам:
"Според вас един автомобил на 250 - 300 хиляди километра, надежден ли е по отношение на спирачния път по отношение на всичко, което се нарича сигурност на пътя" - това го повтори два пъти през интервюто.
Не знам какъв коментар да напиша просто
п.с. Бюджета е 3.6 милиона за 20 автомобила, всеки може да сметне колко ще струва един автомобил...
"Според вас един автомобил на 250 - 300 хиляди километра, надежден ли е по отношение на спирачния път по отношение на всичко, което се нарича сигурност на пътя" - това го повтори два пъти през интервюто.
Не знам какъв коментар да напиша просто

п.с. Бюджета е 3.6 милиона за 20 автомобила, всеки може да сметне колко ще струва един автомобил...

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Честно казано не ми дреме дали са надеждни колите на НСО. И да даде фира някой политик, дреме ми. В българската политика има много малко достойни личности и предполагам точно тях не се налага да ги охраняват.Относно моторите, трябва си мощност, защото има няколко шопара - политици, за които си трябва мощен двигател и пространство.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
ukelichko написа:....Относно моторите, трябва си мощност, защото има няколко шопара - политици, за които си трябва мощен двигател и пространство.
дори има една "дама"-политик, за която е необходим самосвал!

alx написа:родно производство (тоест грейт уол)
Great Wall идват готови в България, а тук им завиват само джантите в едно огромно хале. Не питай от кого са си купили пневматичните гайковерти...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Пази се нещо, което е ценно.
Ако погледнем обективно на нещата и Грейт Уол са им прекалено луксозни.
Ако погледнем обективно на нещата и Грейт Уол са им прекалено луксозни.
I love the sound of V8 in the morning...
Казвате че трябвало да си купят нещо лъскаво за пред хората. Ами да си направят поръчков Грейт Лол, на Путин да не би да е сериен ЗиЛ-а? Не, серийните да гадни, но не си вози в Мерц, А18, БМВ Х15 или там някакви други. Похарчили са сигурно същите пари но идеята е важна.
Sent from my Sony Xperia S using Tapatalk 2
Sent from my Sony Xperia S using Tapatalk 2
Хаос написа:alx написа:родно производство (тоест грейт уол)
Great Wall идват готови в България, а тук им завиват само джантите в едно огромно хале. Не питай от кого са си купили пневматичните гайковерти...
аз не съм ходил в завода, но от това което съм видял на нета колите се сглобяват в бг... освен ако снимките не са поръчкови (не изключвам)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила