Телевизията на бъдещето идва през 2015 г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Телевизията на бъдещето идва през 2015 г.

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2013, 1:20

Nickelback написа:
acho.rs написа:...
Разглеждай съвременния телевизор като десктоп комп. Имаш монитор и видеокарта/процесор . Образа ти се определя най-вече от второто . Нормално е топ модел за 20 000 лв да сложат от всичко най-доброто . Не казвам, че броя на пикселите няма значение , но има доста по-важни неща ... Виж например Фулл ХД Кам рип от арена ;)

Тука си прав :yes: Само да добавя - ако "сорса на сигнала", носителя е калпав, келфайда от процесорите и монитора :mhihi: Предполагам и това го взимаш в предвид просто не го споменаваш.

Я кажи за ЛЕД матриците има ли вече у-во над 3 инча с такава матрица? :dunno:

Има от доста време - Самсунг и ЛГ :) Не съм се интересувал колко струват , защотоооо :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Яну 2013, 1:55

Е не е безсмислено. С новата операционна система, която има картинки с голяма резолюция всичко е изписано направо. Аз съм със 27ца на 2560x1440 и като свикнеш, full hd изглежда вече кофти, особено под Mac OS, където всичко е оптимизирано за тази разделителна способност (ясно е, че това е необходимо за да се възползваш от тия точки). Да не говорим като пуснаха някакви видеота снимани с 4к камера на този телевизор, първата ни реакция беше wow. Просто останахме без думи, а рядко се впечатлявам от техника. Това наистина е голям скок, не просто следваща итерация. Иначе аз бих предпочел проектор с 4к пред телевизор ако става въпрос.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2013, 9:41

steeN написа:Е не е безсмислено. С новата операционна система, която има картинки с голяма резолюция всичко е изписано направо. Аз съм със 27ца на 2560x1440 и като свикнеш, full hd изглежда вече кофти, особено под Mac OS, където всичко е оптимизирано за тази разделителна способност (ясно е, че това е необходимо за да се възползваш от тия точки). Да не говорим като пуснаха някакви видеота снимани с 4к камера на този телевизор, първата ни реакция беше wow. Просто останахме без думи, а рядко се впечатлявам от техника. Това наистина е голям скок, не просто следваща итерация. Иначе аз бих предпочел проектор с 4к пред телевизор ако става въпрос.

Ти говориш за АйМак който гледаш от 50см , а ние говорим за 75ци които се гледат от 5 метра . Никой не е казал, че UD (ultimate definition) е по-зле от ХД . Казвам че е направено за големите размери ТВ . Също така има няколко други основни проблема :
- ТВ сигнал с УД най-малко след 10-12 години
-кино камерите все още не могат да снимат на тъмно . Кадрите в сумрака се дънят яко .
Иначе аз бих предпочел проектор с 4к пред телевизор ако става въпрос.

- въпрос на вкус . Качеството на картината на най-добрите проектори които съм виждал, дори не се доближава до картината на среден клас телевизор . Предимство е само размера на картината .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Яну 2013, 13:05

Ще ме извинявате....ама най нахално ще си повторя въпроса :oops: :mrgreen:

Код: Избери целия код
Абе прочетох на Ачо поста,и натиснах информацията за картината....уж сигнала минава през HD приемник....пък излиза като информация,че картината е 1080i.
От какво точно зависи че да имам 1080p,и има ли вариант да го имам това ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Яну 2013, 16:25

sambeto написа:Ще ме извинявате....ама най нахално ще си повторя въпроса :oops: :mrgreen:

Абе прочетох на Ачо поста,и натиснах информацията за картината....уж сигнала минава през HD приемник....пък излиза като информация,че картината е 1080i.

Най-вероятно твоя приемник има конвертор (скелър), който може да изкара 1080i въпреки наличието на "само" HD сигнал. Между другото има разлика между 1080i и 1080p... 1080i (interlaced) е презредово опресняване на матрицата, докато 1080p (progressive) е яката работа и липсва ефекта на назъбване при рязка смяна на картината. Това, което ти излиза като инфо за картината от приемника - 1080i или 1080p е? Кой ти дава тая информация - телевизора, че детектва такъв сигнал или самия приемник, че е конфигуриран да вади 1080i/p ?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Яну 2013, 16:51

Nickelback написа:
sambeto написа:Ще ме извинявате....ама най нахално ще си повторя въпроса :oops: :mrgreen:

Най-вероятно твоя приемник има конвертор (скелър), който може да изкара 1080i въпреки наличието на "само" HD сигнал. Между другото има разлика между 1080i и 1080p... 1080i (interlaced) е презредово опресняване на матрицата, докато 1080p (progressive) е яката работа и липсва ефекта на назъбване при рязка смяна на картината. Това, което ти излиза като инфо за картината от приемника - 1080i или 1080p е? Кой ти дава тая информация - телевизора, че детектва такъв сигнал или самия приемник, че е конфигуриран да вади 1080i/p ?

Еми имам Full HD Panasonic 50"
Имам едно копченце "информация" дистанционното на телевизора и изписва 1080i/50 Hz сигнал на HD каналите.
Това го изписваше и на HD приемника на Булсатком и от днеска на HD приемника на МСАТ :mrgreen:
Та затова ми стана интересно дали може да го докарам някак на 1080p :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Яну 2013, 17:44

Ясно. Вероятно трябва да поровиш по настройките на самия приемник дали евентуално можеш да сменяш изходната му резолюция и режим на работа :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2013, 20:05

Това за 4к телевизията го говорят много отдавна, но няма да бъде широко прието скоро. Причината е че разликата между него и стандартната хд телевизия общо взето ... не си струва за средния потребител (докато разликата между нормалния и хд формат беше огромна). моята кабелна компания преди година мина на 1080п за хд каналите и се вижда прекрасно на 80" лед тв, пък какво остава на по- дребни телевизори.

Пък и проблема не е в цената на телевизора а в цената на инфраструктурата която трябва да подържа новия формат и капацитета които изисква. Та ще е скъпо за големите оператори.

Ще доиде. Ама нито на някой реално му е нужно, нито ще е скоро.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2013, 21:10

Ами аз ти отговорих ;) - 1080и са ти цифров зуум на 720п . Или - 720п и 1080и на екрана излиза по един и същ начин .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 06 Яну 2013, 21:39

Това видео го бях гледал преди повече от година. Шарп представи телевизор с резолюция 7680х4320. Сега хванах да го изкопам и гледам, че е даже от 2011 година. Очаква се около 2020 да започне да се излъчва в този стандарт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Яну 2013, 8:39

- въпрос на вкус . Качеството на картината на най-добрите проектори които съм виждал, дори не се доближава до картината на среден клас телевизор . Предимство е само размера на картината .

Е ми да, въпрос на вкус, съгласен съм. като разпънеш Full HD проектора на стената и може и още, особено ако си запален по фотография и т.н.
Хубавите кина, са с точно такава технология - DLP на Texas Instruments. Виж като пуснат OLED телевизори тогава вече нещата ще станат наистина впечатляващи за мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2013, 12:03

steeN написа:

Е ми да, въпрос на вкус, съгласен съм. като разпънеш Full HD проектора на стената и може и още, особено ако си запален по фотография и т.н.
Хубавите кина, са с точно такава технология - DLP на Texas Instruments. Виж като пуснат OLED телевизори тогава вече нещата ще станат наистина впечатляващи за мен.

Пуснаха ги - провери ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Яну 2013, 11:52

Ми няма ги още. Очаква се 55 инчов да се появи след няколко месеца уж?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Яну 2013, 20:19

alx написа:Пък и проблема не е в цената на телевизора а в цената на инфраструктурата която трябва да подържа новия формат и капацитета които изисква. Та ще е скъпо за големите оператори. Ще доиде. Ама нито на някой реално му е нужно, нито ще е скоро.

:yes: Телевизия в такава резолюция ще бъде напълно безмислена инвестиция поне в следващите 30 години. Айде 20 в Япония и Сингапур. Най-малкото за обработка, съхранение и плейаут на файлове с бродкаст на такава резолюция още няма измислен хардуер. И да има, една малка ТВ ще струва над милиард в смислена валута. Да не говорим за предавателите, които ще го пренасят и честотния спектър (ефирен, сателитен, кабелен), който ще бъде необходим. Същото и за ДВД пазара - ще трябва да мислят нов лазер, че да съберат такива обеми. А дотогава май телевизорът ще стои навит на руло между дрехите в гардероба.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата