На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

Мнение от Binev_OuT » 07 Яну 2013, 0:52

Ами дали няма някакъв конверотр от MPEG4 на MPEG2 или нов софтуер или няма начин и тоя трябва да го хвърлям.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2013, 0:58

Не се шашкай толкова, питай колко от тези с mpeg 4 тунери ги използват :mhihi: Ще си вземеш нещо допълнително на символична цена и си готов. Ако си плащаш на някой оператор нищо не ти трябва, ще бачкаш с тяхната кутия както 90% от абонатите им

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Яну 2013, 11:44

Binev_OuT написа:Ами дали няма някакъв конверотр от MPEG4 на MPEG2 или нов софтуер или няма начин и тоя трябва да го хвърлям.

Има, ама като гледам как гледаш да минеш тънко цената изобщо няма да ти хареса :mhihi: Виж по форумите на сателитна тематика се продават читави приемници на хубави цени.

Ronka написа:Преди 4-5г пуснахме на една приятелка в къщата сателит с чиния с моторче, с няколко приемника, декодери,сплитери, още когато можеше да си нагласяш вертикал и хоризонтал и имаше шано ключове за канали и още работи страхотно :)
Това е за мен истината ... ако седна да си правя система и да гледам ТВ изобщо

Мда, ама е било то навремето. Хубава чиния, с хубав мотор, конвертор, приемници и т.н. си е сериозна 4 цифрена сума. Освен това "далаверата" с кодове, емулатори и т.н. вече не е толкова лесно. Въведоха нови версии на кодировките. Сериозните(хубавите) канали сменят ключовете ежедневно, ако не и по-често и посмъртно не мож им смогнеш. Да не говорим, че за гледането на някои канали трябва да имаш точно техния модул и/или точно тяхна карта. Мисля, че е излишно да споменавам колко трудоемка е работата по пре-програмиране на модула и емулацията на картата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 07 Яну 2013, 12:18

Абе все още сателитната антена и двигател си е вариант за гледане на хубава (качествена) телевизия. Кодове все още има няма и да изчезнат - братушките не спят :mhihi: . А за тези за които няма го има кардшаринга. За подробна инф. погледнете какво пишат хората из сателитните форуми.
ПП това изобщо не е вариант за бабите и дядовците.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 07 Яну 2013, 12:24

Телевизията е загуба на време, което може да се прекара в спорт или други полезни занимания!
На всякъде по света телевизията е цифрова мисля, че е време и ние да станем част от него ;) :bchug:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 07 Яну 2013, 12:58

xpl0d написа:
Binev_OuT написа:Ами дали няма някакъв конверотр от MPEG4 на MPEG2 или нов софтуер или няма начин и тоя трябва да го хвърлям.

Има, ама като гледам как гледаш да минеш тънко цената изобщо няма да ти хареса :mhihi: Виж по форумите на сателитна тематика се продават читави приемници на хубави цени.

Ronka написа:Преди 4-5г пуснахме на една приятелка в къщата сателит с чиния с моторче, с няколко приемника, декодери,сплитери, още когато можеше да си нагласяш вертикал и хоризонтал и имаше шано ключове за канали и още работи страхотно :)
Това е за мен истината ... ако седна да си правя система и да гледам ТВ изобщо

Мда, ама е било то навремето. Хубава чиния, с хубав мотор, конвертор, приемници и т.н. си е сериозна 4 цифрена сума. Освен това "далаверата" с кодове, емулатори и т.н. вече не е толкова лесно. Въведоха нови версии на кодировките. Сериозните(хубавите) канали сменят ключовете ежедневно, ако не и по-често и посмъртно не мож им смогнеш. Да не говорим, че за гледането на някои канали трябва да имаш точно техния модул и/или точно тяхна карта. Мисля, че е излишно да споменавам колко трудоемка е работата по пре-програмиране на модула и емулацията на картата.

Колега,аз съм готов друг телевизор да купя ти ми разправяш че искам да мина тънко :mhihi:
Ядосах се защото тв-то го копувах преди 2 години а вече не е в крак с времето а и доста пари се оръсих.
Кой да ти гледа тогава мпег 2 ли е или 4 :dunno:
А дали няма да се сетят да я пуснат и през двб-Ц-то с кам модул?
Ако го измислят и така равни няма да имат.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Яну 2013, 13:30

Binev_OuT написа:...

Чудя се дали аз да ти разясня какви глупости пишеш или сам ще потърсиш и ще разбереш колко тъпи изказвания правиш ;)
Максимално просто казано за да схванеш правилно: за да ползваш ДВБ-Ц тунера трябва да плащаш месечна такса на някой кабелен оператор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Яну 2013, 13:40

добре де, мен това което главно ме интересува е какво ще стане с тв-то в е39ката?
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Аватар

Мнение от F3P » 07 Яну 2013, 13:54

Ако си с аналогов тунер- няма ТВ, ако си с цифров тунер (мпег4) си гледаш и не ти дреме.
Изображение

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Яну 2013, 13:56

със стандартния тунер на БМВ 16/9 съм - доколкото знам е аналогов.
някакъв такъв топ бокс няма ли да ми свърши работа?
Изображение
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 07 Яну 2013, 14:43

F3P написа:
Binev_OuT написа:...

Чудя се дали аз да ти разясня какви глупости пишеш или сам ще потърсиш и ще разбереш колко тъпи изказвания правиш ;)
Максимално просто казано за да схванеш правилно: за да ползваш ДВБ-Ц тунера трябва да плащаш месечна такса на някой кабелен оператор.

Толкова остро критикуваш,че човек би си помислил че си инженер в тази област.
По принцип аз не съм много запознат кой тунер какво може да приема и не е изключено да пиша и глупости,все пак просто си говорим.
Ти като толкова запознат можеш по подробно да разясниш на мен и другите как стоят нещата с тунерите хем ще си и полезен.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Яну 2013, 14:56

Binev_OuT написа:Колега,аз съм готов друг телевизор да купя ти ми разправяш че искам да мина тънко :mhihi:
Ядосах се защото тв-то го копувах преди 2 години а вече не е в крак с времето а и доста пари се оръсих.
Кой да ти гледа тогава мпег 2 ли е или 4 :dunno:

Е тва па ще са баси излишните пари. Цял телевизор за един кирлив тунер. Вземи външен отделен, какво толко ти пречи? Иначе DVB-C и DVB-T...тц различни неща са. Т-то е от terrestrial - ефирно приемане. С-то е от cable - демек от коаксиален кабел на някоя кабеларка. Няма как да стане номера. Другото което ми идва на акъла е, ако имаш USB на TV-то да боднеш един USB DVB-C или Т тунер, там каквото ти требе. Последно бяха малко пари, ма не съм сигурен на нормален телевизор дали ще работи, щото по принцип са си за ползване на комп.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 07 Яну 2013, 16:35

По принцип има варианти МПЕГ2 телевизор да приема МПЕГ4 със кам модул,но поне според сателитните форуми не винаги е сполучлив вариант.

Някой горе попита кой гледа ефирна ТВ.Аз гледам ефирна ТВ,или гледам нужните ми канали онлайн ;) Има доста безплатни стриймове.Фоксове,Дискавърита,HBO,Евроспорт...желание да имаш да не плащаш на глупави оператори!Пък през HDMI си ги зяпам и на ТВто :winky: И дам...аз гледах ТВто ми да е с MPEG4 DVB-T :winky:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 07 Яну 2013, 18:12

Convertible написа:със стандартния тунер на БМВ 16/9 съм - доколкото знам е аналогов.

Има ретрофит кит...
Номенклатурен номер : 65500305565
Описание : декоде��
Ед.цена (с ДДС) : 2048.06 BGN
Няма наличност
Друг вариант е с китайски декодери и някви схеми там на връзване, дето някой по-вещ да обясни :dunno:

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Яну 2013, 20:19

alX3m написа:
Convertible написа:със стандартния тунер на БМВ 16/9 съм - доколкото знам е аналогов.

Има ретрофит кит...
Номенклатурен номер : 65500305565
Описание : декоде��
Ед.цена (с ДДС) : 2048.06 BGN
Няма наличност
Друг вариант е с китайски декодери и някви схеми там на връзване, дето някой по-вещ да обясни :dunno:

:mhihi: :mhihi:
Изображение
и печели награди с него

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата