Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Айде на ски-зима е....!?
Абе с тия бордове май повече се търкаляте отколкото карате като чета
Знам много случай, в които сериозни травми са получавани и в спряло положение
Не подценявай протекторите, но според мен започни с не толкова скъпи
разгледай по магазините има доста варианти, на бул. България има магазин на Скот продават POC
пак там е и МахСпорт виж и СЛС-а
Започни задължително с каска (може и да не е 200+ лева така или иначе после може да ти хареса нещо друго)
аз бях голям противник на каските но от години не карам без каска ...
С две думи се екипирай, но не на веднъж и не със скъпа екипировка ... поне аз така ги виждам нещата за начинаещ независимо скиор или бордист

Хаос написа:а нужни ли са реално, ако не планирам за момента спускания с висока скорост?
Знам много случай, в които сериозни травми са получавани и в спряло положение
Не подценявай протекторите, но според мен започни с не толкова скъпи
разгледай по магазините има доста варианти, на бул. България има магазин на Скот продават POC
пак там е и МахСпорт виж и СЛС-а
Започни задължително с каска (може и да не е 200+ лева така или иначе после може да ти хареса нещо друго)
аз бях голям противник на каските но от години не карам без каска ...
С две думи се екипирай, но не на веднъж и не със скъпа екипировка ... поне аз така ги виждам нещата за начинаещ независимо скиор или бордист

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Днес май валя сняг на Витоша )))
Утре ще е пудра, аз се чудя Витоша или Боровец утре
Утре ще е пудра, аз се чудя Витоша или Боровец утре
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
icog написа:Момчета, на по колко години сте?:)
На по толкова,че да се занимаваме с глупости

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
K_Ilkov написа:но не на веднъж и не със скъпа екипировка
защо?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Защото най-малкото от падане, можеш да скъсаш нещо и т.н. все пак си начинаещ, както и аз..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Защото най-малкото от падане, можеш да скъсаш нещо и т.н. все пак си начинаещ, както и аз..
аз не виждам общо с падането и дали да е скъпа екипировката..освен финансово
Ако си решил или най-необходимото като каска,накитници и наколенки или всичко..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Е аз говора за якетата и панталоните, че няма смисъл да взима некви ултра яките за по 600лв бройката, защото после ще го е яд, като го дерне някъде...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Е аз говора за якетата и панталоните, че няма смисъл да взима некви ултра яките за по 600лв бройката, защото после ще го е яд, като го дерне някъде...
Еми карай с дънки и яке и панталон от кенвело за 70лв - и като начинаещ,по снега по цял ден - а като намръзнеш ,следващото яке и панталон няма да си ти евтини..
Всяко нещо си има цена и предназначение - а как ще го носиш,третираш и т.н е въпрос на късмет и отношение към каквато и да е екипировка

Никой не казва за 600 но има доста,по-евтини примерно стари колекции ,намалени и т.н - но спрямо дрехите - само топли,здрави,с по-голяма мембрана - останлото е компромис..а качеството се отплаща

- Kroki
- Дон Кроки
-
Абе някъде да казах да кара с дънки.. аре стига. Имах предвид абсолютно същото което и ти, ама явно не ме разбра.... аре стига вече
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Неначинаещите не падат все едно.
Нали се сещаш, че като напреднеш почваш да правиш неща дето са ти на лимита на възможностите и тогава пак има падания, и е по-вероятно да прецакаш някоя дреха.
А иначе да си с най-новата колекция и най-скъпите няма смисъл, освен ако не си позьор.
Нали се сещаш, че като напреднеш почваш да правиш неща дето са ти на лимита на възможностите и тогава пак има падания, и е по-вероятно да прецакаш някоя дреха.
А иначе да си с най-новата колекция и най-скъпите няма смисъл, освен ако не си позьор.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Неначинаещите не падат все едно.
Това имах предвид - но явно Кроки си мисли,че се дразня...аз вися повече по снега от един начинещ,че като се претрепя и после половин час седя и се чудя,как да счупя дъската ,че нямам нищо друго около мен

Евтиното никога не излиза на сметка...просто с това хоби се убедих ,кое как се отразява,по опитните от мен са по-няасно,че един начинещ,няма да усети разлика дори м/у ботуши/ски обувки,докато един напреднал - определено..затова всичко според чергата - на първо време най-удобното - да е най-доброто възможно...не най-скъпото разбира се - просто няма смисъл.
Дали ще дадеш най-високия клас ски/борд и т.н на начинаещ - ще разбере разликата друг път
купих си почти всичко вече, единствено протектор за гъза не си намерих да ми хареса
само 2 неща ме притесняват
- апаратите едвам ми побират обувките (47,5) и ги закопчавам бавно, което ме дразни, тъй като все още катеря зелените писти, а не ползвам лифт
- якето ми се струва, че не е достатъчно дишаемо, уж е HyVent от TNF с не знам си какви показатели - за колко време трябва да изсъхвам, когато съм само с термобельо и яке? Защото сега под 10 минути от потен до сух не става, а както беше -10 с вятър в неделя и сега съм на границата с настинката (дали трябваше да си оставя полара да отвежда потта и да пази топлото(пък макар и по-изпотен), защото май е по-добре изпотен но топъл, отколкото сух и студен...
изобщо да останеш сух май не е толкова лесно, колкото изглежда
- апаратите едвам ми побират обувките (47,5) и ги закопчавам бавно, което ме дразни, тъй като все още катеря зелените писти, а не ползвам лифт
- якето ми се струва, че не е достатъчно дишаемо, уж е HyVent от TNF с не знам си какви показатели - за колко време трябва да изсъхвам, когато съм само с термобельо и яке? Защото сега под 10 минути от потен до сух не става, а както беше -10 с вятър в неделя и сега съм на границата с настинката (дали трябваше да си оставя полара да отвежда потта и да пази топлото(пък макар и по-изпотен), защото май е по-добре изпотен но топъл, отколкото сух и студен...
изобщо да останеш сух май не е толкова лесно, колкото изглежда
Аз препоръчвам като протектори само каска и гръб - цял или само за кръста... налакътници, наколенки и други тем подобни са излишни освен ако не скачате по скалите. Малко е смешно да те изпреварват децата от ски училищата, а ти да си се навлякъл като за мотокрос. Не знам как карате де... всеки да си преценява 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Хаос написа:купих си почти всичко вече, единствено протектор за гъза не си намерих да ми хареса
Кой размер автомат взе - надявам се XL?