На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
Модератор: Общи модератори
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
DVB-T за в колата
http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8%D1 ... mpeg4.html
Ретрофит кит-а е прекаленно скъп

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Binev_OuT написа:Толкова остро критикуваш,че човек би си помислил че си инженер в тази област.
По принцип аз не съм много запознат кой тунер какво може да приема и не е изключено да пиша и глупости,все пак просто си говорим.
Ти като толкова запознат можеш по подробно да разясниш на мен и другите как стоят нещата с тунерите хем ще си и полезен.
Като не се и опитваш дори да помислиш малко- това получаваш. И не съм инженер, не съм и запознат подробно с нещата, просто знам основното. На теб, а и на много други им трябва DVB-T MPEG4 тунер за да гледате ЕФИРНА цифрова ТВ. Другите тунери (DVB-C и DVB-S) не ви трябват за тая задача. Тях ще ги ползвате за кабелната телевизия или за сателитната- неща които при всички случаи се плащат.
И да, просто си говорим. Ама е хубаво да се мисли малко като се говори- дори и да не знаем нещо има логични изводи които трябва да се правят навреме. Няма логика- има грозно излагане

то и мпег 4 не е последния формат, в сърбия споменават за DVB-T2, така че няма да се плашите 
това нещо в ибей е максимум 100-120 долара

Jang1r написа:DVB-T за в колата
това нещо в ибей е максимум 100-120 долара
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
© написа:то и мпег 4 не е последния формат, в сърбия споменават за DVB-T2, така че няма да се плашите
И? H.264/AVC, AVC/H.264, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-4/H.264 AVC всичко е едно и също. Самото Т2 няма нищо общо с кодеците, а с едни други параметри, които при Т2 са с по-високи стойности и спомагат не за баси и яката картина, а за много по-силен/мощен сигнал от една страна и възможност за по-голямо натоварване и излъчване с Т2 техника. Демек с Т2 ще можеш да ловиш повече канали с една и съща антена, а самия предавател пък, който ще ти излъчва сигнала, ако досега е пръскал 5 HD канала на максимум 50км., сега ще може да пръска 50 HD канала на 500км....образно казано.

е трябваше някой да внесе успокоение
аз не съм запознат, просто прочетох, че сърбия която дори е извън ЕС вече въвежда следващ стандарт за цифрова телевизия, а ние още се чудим какво да правим

аз не съм запознат, просто прочетох, че сърбия която дори е извън ЕС вече въвежда следващ стандарт за цифрова телевизия, а ние още се чудим какво да правим
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е това е защото тук всички са спецове по всичко и нищо не им трябва 

- xpl0d
-
-
Mи криво да си седнем, право да си приказваме тва DVB-T си е умряла раЛта. Повечето хора са на нет+TV, като последното е по DVB-C, други, като мен са на сателити демек на DVB-S. Тва DVB-T кой ще го ползва реално не знам и не разбирам що се вдига такъв излишен шум, при положение, че освен, че няма да има кой да го гледа, реално няма и да има какво да се гледа - всичко на всичко 10-на канала я ще има, я не и всичките шитни до един.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Всъщност когато заработят и трите мултиплекса, ще има поне 15 ефирни канала, може и повече, зависи дали някой ще излъчва HD. Реално, ако стане като хората, цифровата ефирна ТВ може да замести основните пакети на операторите, което си е голяма заплаха, особено за сателитите.
Never mistake motion for action...
- xpl0d
-
-
Mи не знам. Каква е файдата и 50 канала да излъчват и всички да са като ВВТ, амнайсетте кирливи боклук ти ви-та и прочие? Аз лично не виждам никакъв смисъл в подобно начинание. А това, че ще покриват началните пакети на операторите...е крайно време беше да ги ева, 8-10лв. за неща, които 95% ги ловиш свободно. Тъкмо да се стегнат малко и да пуснат истински канали.

- Leon
- старши ентусиаст
-
ББТ няма да съществува от 3 март нататък в този си вид
Излъчването на канал по цифров път ще бъде скъпо, така че има смисъл да го правят само ТВ с качествено съдържание, които могат да привлекат рекламодатели. Това на теория. На практика големите ТВ ще си вкарат поне по един от нишовите канали, но пак ще остане място за качествена телевизия. Друг е въпросът дали някой ще се хване да прави качествена нова телевизия при тежкия рекламен пазар в България.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Не знам какво имате в предвид под качествена нова телевизия.
За да има такава в България ние първо трябва да правим качествена продукция - като се почне от новините през вечерните шоута че до докомендални предавания и т.н.
Но тъйкато подобни неща са скъпи за тъпия селки български зрител това няма да се случи.
Защо да подобряват качеството като съпунките се гледат най-много.
Кой го интересува останалото?
Спортни канали ли ще пуснат?И кво ще предават по тях?А група
Каквито и тв-та да излезнат както и да се казват ще са все едни и същи.
Ще продължаваме да гледаме "Приятели" "Женени с деца" "Ало ало" докато свят светува.
И ако тези неща бяха безплатни преди 10-12 години то сега трябва да се плаща за тях.
За да има такава в България ние първо трябва да правим качествена продукция - като се почне от новините през вечерните шоута че до докомендални предавания и т.н.
Но тъйкато подобни неща са скъпи за тъпия селки български зрител това няма да се случи.
Защо да подобряват качеството като съпунките се гледат най-много.
Кой го интересува останалото?
Спортни канали ли ще пуснат?И кво ще предават по тях?А група

Каквито и тв-та да излезнат както и да се казват ще са все едни и същи.
Ще продължаваме да гледаме "Приятели" "Женени с деца" "Ало ало" докато свят светува.
И ако тези неща бяха безплатни преди 10-12 години то сега трябва да се плаща за тях.

- Leon
- старши ентусиаст
-
Цифровата ефирна телевизия е безплатна за зрителите. Относно инвестициите в съдържание, да, българският пазар не може да поддържа сериозни такива, но не подценявайте това, което се прави и в момента. Всеки сезон големите канали инвестират по няколко десетки милиона лева в съдържание. Друг е въпросът, че се налага то да се харесва на масовия зрител и повечето от хората, писали в тази тема го критикуват. За съжаление, това е положението, направиш ли нещо интелигентно и стилно, губиш зрителите, от там и адски много пари. Това е в най-общи линии, но навикът играе огромна роля в гледането на телевизия, а той се променя трудно.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Някой може ли да обясни защо в този момент се налага преминаване от аналогова към цифрова телевизия,като пропусне минималното качество на картината?
- Leon
- старши ентусиаст
-
България се забави повече от 2г. с цифровизацията на ефира и ще започне наказателна процедура, ако не преминем до края на годината. По принцип преходния период трябваше да бъде една година, но делата за мултиплексите се влачиха доста време. Това е европейска договорка, беше и част от договора ни за присъединяване. Има доста аспекти на цифровизацията, но основното е освобождаване на честотен капацитет (много дефицитна стока в ерата на комуникациите, от която държавите събират милиони като такси за ползване), уеднаквяване на сигнала във всички страни, равен достъп до ефир на конкурентни оператори, свободен достъп до повече канали на потребители и т.н.
Е.Димитров написа:Някой може ли да обясни защо в този момент се налага преминаване от аналогова към цифрова телевизия,като пропусне минималното качество на картината?
Oсвобождаване на честотен спектър.
In Ban We Trust!