вчера гледах една баба как проси... и..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

вчера гледах една баба как проси... и..

Мнение от alx » 17 Авг 2006, 16:35

ми се закачи една мисъл в главата и днеска цял ден кръжи...

"да дадеш когато нямаш и да не вземеш когато ти трябва"

всъщност е страшно трудно... баси как сме оскотяли.. хехе
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 17 Авг 2006, 18:04

Ако всеки си правеше сметката нямаше да се стига до подобни неща
В БГ никои няма да умре от глад

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Авг 2006, 18:15

навремето като се нароиха тез просяци(по Тошово време нямаше) много ми дожаляваше и давах постоянно .. докато не видях някои от тях да играят на покер автомати ,друг пък си купил сладолед Делта от 2 лв ,и ми стана ясно че не са чак толкова нуждаещи се .. а пък тея дето събират за трансплантации и др. такива дарения да цяла мафия .. бах тез дарения в най скъпото за реклама време по някой канал пусната обява за някой болен със сметки в 5 валути и 10 банки.Дайте на бедния. Напоследък играя една игра ,Oblivion .. там просяците просят с репликата - I can eat all day with a single coin !

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 17 Авг 2006, 18:22

Turboman написа:Ако всеки си правеше сметката нямаше да се стига до подобни неща
В БГ никои няма да умре от глад
Това са глупости,покажи ми къде пише,че някой е умрял от глад.Вярно хората ровят по кофите ,обаче това няма нищо общо с умирането от глад.Познавам много хора,които са на ръба на пълната мизерия,ама никой не е умрял от глад.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 17 Авг 2006, 18:23

Познавам едно цигане-проси отдавна! Говорили сме си -казва ,че изкарвало по 800-900 кинта на месец,ма тва преди 2 години!И вика ние сме 4-правете сметка тате колко праи на месец!!!
А! И сития на гладния не верва! И тва е верно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 17 Авг 2006, 18:40

Преди време,където бачкам идваше една жена да проси,аз и купувах хляб, и бях намерил работа да чисти един вход за 30лв на месец.Обаче мързела си е мързел ,,къде да ходя да чистя,много ми е далече" просто нямам думи

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Авг 2006, 20:54

И на мен ми е мъчно,ама като гледам че си купуват лепило да се друсат и играят карти с тези пари който сме им дали ние,вече не ми е мъчно рядко давам пари,само на една баба от квартала много стара и даже тя не проси а продава вестници вчерашни разбирасе аз и давам някой лев и и оставям вестника защо ми е
Но тук въпроса е че много малко просещи хора просат за да си къпата храна а не лепило или ракия за тате и бензина на мерцедеса :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Авг 2006, 22:14

за възрастните хора ми е жал, защото... знаете какви пенсии взимат.
С 80 или 100 лв. на месец, какво може да се покрие като разход?

Ток - 10 лв., телефон 12 лева е само таксата с ДДС, без разговорите. Парното на месец? Храната? Лекарствата за високо кръвно, сърце, разширени кръвоносни съдове, астма, старчески диабет, от които всяко е 25 лева поне? Дори и тъпата такса за всяко посещение в лекарския кабинет, която е 1,50 лв. Плодовете и зеленчуците под левче вече не падат на кило. Няма да изреждам повече. Ако възрастен човек живее сам е много трудно.

А какви ли пенсии ще взимаме ние със жалките си здравни и социални осигуровки върху 180 лв. месечно? Днес циганите сортират боклука, утре ще сме ние. :uups:

Отделно, на нашите управници и работодатели едва ли им хрумва, че след пенсиониране, разходите ни ще бъдат основно медицински, както е и сега за възрастните хора. Не вярвам нещата да се променят след влизането ни в ЕС, но поне малко ако се променят, ще съм по-спокойна за себе си.
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 17 Авг 2006, 23:16

Имаме един в града, който от както се помня все ходи из града и продава вестници - с една ръка е човека и му е трудно, но се справя. Та същият беше отишъл в Италия за известно време и от просия си изкарвал по средно 100 евро на ден! Върнал се, щото го хванали емиграционните, не че му омръзнало. Така че, не ме е много жал за просещите. Има много хора, които са със всякакви дефекти, но не седят по улиците да им дават пари за това и да ги съжаляват!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 18 Авг 2006, 8:08

Има някои които заслужават да им дадеш, ама като видиш 10 как харчат после парите и спираш да даваш и на тия които имат нужда.

Тук се сещам и на някоя от частите на Scary Movie. Как едната даваше кифла на един просяк и обяснва че сигурно не бил ял от 5-6 дни, а оня мята кифлата по нея и вика: дай пари ма. За съжаление почти същото съм го виждал и тук по улиците.
Дай пари за хляб
На ти хляб
Абе дай 50 ст. по-добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Авг 2006, 10:35

аве има инвалиди и инвалиди .. в Русе има един дето винаги седи на кръговото преди автогарата и проси на светофара ,ама седнал в електрическа количка с разни дистанционни ,датчици ,съвсем нова ,и сигурно струва колкото колата ми ... на тоя как да му дадеш ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Авг 2006, 11:07

на центъра на Ловеч има 4-5 циганета дето редовно си просят и напрао останах безмълвен като ги видях да си купуват сателитна чиния :shock: и да я носят през центъра. А най тъпото е че много често пари им дават разни баби, дето по нямат пари и от тях ама им дават и последните си стотинки.

бах тез просяци - нямат пари за хляб, ама за сателитна имат...

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 18 Авг 2006, 11:10

Абе още ли има мислещи хора в тая държава, дето не знаят за какво става въпрос с просенето??? :help:
Тия хора изкарват повече пари от повечето дето пишат тука по форума. Но по-интересното е, защо не се опитате вие да застанете да просите някъде? Отидете и ще видите какво ще стане. Тогава и ще разберете къде отиват тия пари. Това се отнася и за помощите за някакви уж болни деца и т.н. Абсолютни ИЗМАМИ.
И най-тъпото е че тия измами стават на гърба на честния, но детински наивен българин... Ако ще да го виждаш, че умира и 1 стотинка не давай.
За сметка на това, всеки познава по някой възрастен човек - от блока, от квартала или далечен роднина. Ходете и на него му дайте пари, или му купете нещо. А тия на улицата са за пребиване...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 18 Авг 2006, 11:22

не знам колко сме оскотяли, но колко сме изпростяли.... :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

RE:

Мнение от turboto » 18 Авг 2006, 11:25

sieg написа:Абе още ли има мислещи хора в тая държава, дето не знаят за какво става въпрос с просенето??? :help:
Тия хора изкарват повече пари от повечето дето пишат тука по форума. Но по-интересното е, защо не се опитате вие да застанете да просите някъде? Отидете и ще видите какво ще стане. Тогава и ще разберете къде отиват тия пари. Това се отнася и за помощите за някакви уж болни деца и т.н. Абсолютни ИЗМАМИ.
И най-тъпото е че тия измами стават на гърба на честния, но детински наивен българин... Ако ще да го виждаш, че умира и 1 стотинка не давай.
За сметка на това, всеки познава по някой възрастен човек - от блока, от квартала или далечен роднина. Ходете и на него му дайте пари, или му купете нещо. А тия на улицата са за пребиване...

Напълно подкрепям!!! Последни 2 примера съвсем пресни
1-ви Едно манге ме дурпа вика бате дай пари че неа ко да ядем... казах му че пари няма да му дам но ще му купя нещо за ядене... така и направих в момента в който си тръгнах тоя тъпак изхвърли току що купената (още топла ) кифла с мармалад в кофата за буклук... напарах го и с шутове го разкарах от там...
2-ри Една бабичка дето освен партмента е дала още един на брат и в саседния вход под наем.... а тя живее в едно стайче ... ми случайно я засяках на едно крастовище че проси... Отделно и плащаме да чисти нашия а маи и другите 3 входа... ?! Няма да казвам сина и и внука и какви коли карат... Забравих да спомена че сега ходи и на море с тях с една седмица...

Искам да отбележа че това не е единствен случай... просто е доходно...

Следваща

Назад към Извън Темата