Избор на захранване за PC
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Избор на захранване за PC
Знам че не сме компютърен форум но знам че има хора тук който разбират.Трябва ми ново захранване за щайгата до към 130лв. спрял съм се на това 650W Fortron RAIDER.Чул съм за Fortron като марка но не им знам отделните серии и за Corsair но са малко по скъпички.
Та какво ще ми препоръчате търся нещо към 600-650W
Та какво ще ми препоръчате търся нещо към 600-650W

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Избор на захранване за PC
Не е лошо, но веднага ти казвам - сгъни още някой лев и си вземи поне 620W Seasonic MII... ако имаш пари за X-660KM ще е още по-добре, само че май последно беше над 200лв с ДДС-то... GX моделите на Coolermaster също хич не са лоши, но са доста шумни като се натоварят...
Fortron не са това, което бяха преди 5-6 години.
Fortron не са това, което бяха преди 5-6 години.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Нямам впечатления от конкретния модел, но Фортрона като марка го ползвам от мин. 5 години. Моето също е с активно PFC, което в нашата действителност е малко даразнещо - лампите угасват за секуна, а компа само се рестартира...
Тихо, с голям вентилатор който никога не съм чувал, подвързани 4 диска и ДВД записвачка. Имах и едно старо 350W което се повреди при подобни токови удари, но беше ремонтирано и човека ми обясни че схемата на изпълнение е такава че не позволява да пусне нерегламентирани напрежения към дъното и да изгори нещо...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Mollov написа:Fortron не са това, което бяха преди 5-6 години.
Бе тва го четох още някъде...
Coolermaster правят ли ги тия захранвания или си слагат само логото?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Mollov
- Мародератор
-
Реално сериозните производители на PSU-та са 5-6 компании (изключвам всякакви знайни и незнайни китайски "фабрики")... CM не произвеждат захранвания... затова примерно ако видиш някой модел с означение "V2" примерно, значи по някаква причина са сменили "доставчика" или използват друг модел PSU на същата фирма.
Seasonic сами си правят захранванията, както и на много други "производители"
Fortron Source (FSP) също... други от по-значимите (и най-значимите) производители са Channel Well Technology (CWT), Sirtec, Delta Electronics, Enhance, Huntkey, Enermax, Zippy...
Дори световноизвестните и една от най-"яките" компании за PSU-та от преди 6-7 години PC Power & Cooling (които вече не са собствена компания, ми бяха изкупени от OCZ) използват като производител Seasonic и Sirtec.
Seasonic сами си правят захранванията, както и на много други "производители"

Дори световноизвестните и една от най-"яките" компании за PSU-та от преди 6-7 години PC Power & Cooling (които вече не са собствена компания, ми бяха изкупени от OCZ) използват като производител Seasonic и Sirtec.
- MMS
- Потребител
-
- Кара: джет
- Мечтае да кара: X5M-bi-turbo
Corsair също така доста интересен и добър вариант...Corsair CX V2 500W-около 140лв. 

If you're good at something,never do it for free.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
CORSAIR CX430 .В тоя ценови клас гласувам с две ръце за това захранване.В тоя ценови сегмент 120-130 лв не виждам какво друго може да се вземе .Като изпълнение по моя преценка е един клас над фортроните за тия пари.А и един фортрон изгърмях вече след 5г работа ..нямам особено добро мнение за тая китайска джуджавка.Кондера му гръмна като пиратка на нова година ..горкото сдаде багажа неумолимо и безвъзвратно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Аз имах Corsair VX 550 (производство на CWT) и бях много доволен, 5 диска, 4 ядрен 65нм със 50-60% клок, 2 видео карти и само няколко пъти съм чул вентилатора да си вдигне оборотите... но нещо изчезнаха от пазара тия серии, може би са стари модели вече. А на фортроните кондензаторите са ментаци от край време 

- Mollov
- Мародератор
-
Corsair CX430 е малко тояга... и ако го натовариш до дупка гърми...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми при Атлон ХР 3200 блак едишън /незнам дали има по голяма печка/ леко клокнат на 3350 асус дъно и то леко клок по шина три харда два в райд оптично у-во видео GTX650 /леко клокната и тя /и 3 перки по 120мм отделно от процесорните и на чипсета ....е кво да кажа -държи по стабилни напрежения от фортрона дето ми гръмна .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Mollov
- Мародератор
-
Тоя 3200+ не е печка... просто не може да се охлажда добре...
Сложи му един сериозен охладител (не се сещам някой по-съвременен с поддръжка на S.A) и ще видиш как ще измръзне
Иначе машината ти като цяло не е с кой знае каква консумация, я дърпаш 150W, я не... при такова натоварване естествено, че няма да имаш грижи 

- MOGY
- Obergruppenführer
-
Mollov написа:Corsair CX430 е малко тояга... и ако го натовариш до дупка гърми...
Разчетох се из разни чужди форуми и ревюта за CX600 kaзваха че реално е малко над 500W,всеки препоръчваше ТХ.
Днес взех Fortron RAIDER 650 четох му тук някакво ревю http://www.hardwaresecrets.com/article/ ... eview/1610 и се спрях на него.

Мерси на всички за коментарите!

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
21 мнения