АКТ за навлизане в забранена улица

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 - 318I
Мечтае да кара: 328CI

АКТ за навлизане в забранена улица

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 15:15

Привет колеги днес копелетата ми съставиха акт защото се движех по еднопосочна улица зад мен идваше друга кола ,а аз исках да паркирам на един паркинг съответно продължих и свих в една друга улица за да се размина с колата . След ,като колата мина аз върнах назад и тръгнах малко напред за да стигна до мястото където искам да паркирам и в този момент патрулката влизаше в същата тази улица и така ... Съставиха ми акта и ми взеха талона за 1 месец каква глоба ме чака и колко точки акта ми е първи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Re: АКТ за навлизане в забранена улица

Мнение от IceMan_SF » 10 Яну 2013, 15:39

Чл. 183, ал.3 от Закона за движение по пътищата гласи:
"(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:
.........
5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;"

За точките:
"17. за навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно
превозно средство, или за движение в забранената посока на еднопосочен път
(чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 15:43

IceMan_SF написа:Чл. 183, ал.3 от Закона за движение по пътищата гласи:
"(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:
.........
5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;"

За точките:
"17. за навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно
превозно средство, или за движение в забранената посока на еднопосочен път
(чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;

akта ми е съставен по чл.6 т.1 колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IceMan_SF » 10 Яну 2013, 15:53

Значи ако ти е съставен за нарушение на чл.6 т.1, то глобата ще е от 50 до 100 лв и отнемане на 5 контролни точки, като наказанието ще е на основание чл.179,ал.1,т.5 от ЗДвП
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 16:57

IceMan_SF написа:Значи ако ти е съставен за нарушение на чл.6 т.1, то глобата ще е от 50 до 100 лв и отнемане на 5 контролни точки, като наказанието ще е на основание чл.179,ал.1,т.5 от ЗДвП

Това ми се вижда малко нереално ,смисъл един познат се преобърна с служебна кола и му писаха акт 200 лв и 4 К.т....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2013, 17:28

Не търси логика в глобите! До скоро и акта за червен светофар и неизползване на колан беше с едно и също наказание, а с червения светофар може да направиш такива поразии...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 17:40

speeder88 написа:Не търси логика в глобите! До скоро и акта за червен светофар и неизползване на колан беше с едно и също наказание, а с червения светофар може да направиш такива поразии...

колега отказах се да търся каквато и да е логика ,ситуацията беше толкова тъпа ,че нямам думи онзи е написал че съм се движел в забранена улица но не е споменал че паркирах просто подминах колата паркинга и се върнах назаде с аварийни както си пише по книгите и те в този момент са ме видяли

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IceMan_SF » 10 Яну 2013, 18:20

Значи, като пишат полицаите акт, трябва да се упомене кой точно член от ЗДвП е бил нарушен. Това трябва да го пише в акта! Не може в акта да пише само общи приказки. След което, вече в същия този ЗДвП си има отделен раздел, казва се "Административнонаказателна отговорност", в която са описани за какви нарушения какви глоби се налагат. Размерът на контролните точки, които се отнемат за различни нарушения пък е описан в "НАРЕДБА № IЗ-1959", тя си е напълно отделна и не е част от ЗДвП :smoke:

Така че, ако имаш свободно време, можеш да се поразровиш да видиш точно какво пише там. Но първо виж какво точно ти пише на самия акт, кой член от Закона си нарушил :yes: Така лесно ще можеш да се ориентираш и за санкциите.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 18:29

IceMan_SF написа:Значи, като пишат полицаите акт, трябва да се упомене кой точно член от ЗДвП е бил нарушен. Това трябва да го пише в акта! Не може в акта да пише само общи приказки. След което, вече в същия този ЗДвП си има отделен раздел, казва се "Административнонаказателна отговорност", в която са описани за какви нарушения какви глоби се налагат. Размерът на контролните точки, които се отнемат за различни нарушения пък е описан в "НАРЕДБА № IЗ-1959", тя си е напълно отделна и не е част от ЗДвП :smoke:

Така че, ако имаш свободно време, можеш да се поразровиш да видиш точно какво пише там. Но първо виж какво точно ти пише на самия акт, кой член от Закона си нарушил :yes: Така лесно ще можеш да се ориентираш и за санкциите.

Колега 20 пъти са малко да съм го чел този акт пише само , че се движа в забранена улица (не е написал ,че съм паркирал) след това пише по ЧЛ.6 Т.1 от ЗДВП. и другото иззети документи контролен талон само това

Аватар

Мнение от F3P » 10 Яну 2013, 19:43

IceMan_SF написа:... от 50 до 100 лв ...на основание чл.179,ал.1,т.5 от ЗДвП

Лека поправка, да вгорчим живота на човека още:

Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
...
5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в
сила от 07.08.2012 г.) който не спазва предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и
другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване
или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2013, 20:34

Миналта година през май ми писаха акт за влизане срещу такъв знак, но го обжалвах, последното заседание на съда беше в средата на декември и чакам решението. Мисля ще го спечеля защото имам двама свидетели, че не съм влизал срещу знака. Писаха ми акта защото ме виждат да излизам от улицата, но тя не е еднопосочна, следователно куката не знаеше дали съм влезнал или не срещу знака или съм обърнал някъде в улицата. Много се издразних на некомпетентността му и затова реших, че и 30 лв. ще ги обжалвам, най-вече заради точките.
Та съветът ми е да се консултираш с някой познат адвокат, но ако не са ти важни точките, иди и го плати. Началото на май ми беше съставен, а НП излезе чак в средата на август. Тогава беше 30 лв. и 4 точки.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 20:43

BMWPOWERRR_ACM написа:Миналта година през май ми писаха акт за влизане срещу такъв знак, но го обжалвах, последното заседание на съда беше в средата на декември и чакам решението. Мисля ще го спечеля защото имам двама свидетели, че не съм влизал срещу знака. Писаха ми акта защото ме виждат да излизам от улицата, но тя не е еднопосочна, следователно куката не знаеше дали съм влезнал или не срещу знака или съм обърнал някъде в улицата. Много се издразних на некомпетентността му и затова реших, че и 30 лв. ще ги обжалвам, най-вече заради точките.
Та съветът ми е да се консултираш с някой познат адвокат, но ако не са ти важни точките, иди и го плати. Началото на май ми беше съставен, а НП излезе чак в средата на август. Тогава беше 30 лв. и 4 точки.

Ами колега силно се надявам и моя да е 30 лв дано само не е повече че не знам ще им се невидят и полицаите ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2013, 23:10

Абе къде това са проблеми с полицаи. Ще разбереш сам когато/ако имаш реално такива. Това е бял кахър. Гледай за колан да не ти пишат или за минаване на червено. За последното има истории достойни за Холивудски филм. "Ама видяхме те на червено", "ама без колан беше, ние сме двама" и още бая неща. Ако почнат да ти броят иглите в аптечката или да ти мерят дължината на бинта, тогава идва смеха. :mhihi: Или на колко метра си спрял от пешеходната, с колко си карал нищо, че твоята скорост реално е била доста по-голяма и като се зачудиш какво става, гледаш в радара време от половин час преди тебе... :mhihi: ...или как от цялата колона 15 коли са решили, че точно ти караш с 20 над ограничението...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 10 Яну 2013, 23:18

BMWPOWERRR_ACM написа:Абе къде това са проблеми с полицаи. Ще разбереш сам когато/ако имаш реално такива. Това е бял кахър. Гледай за колан да не ти пишат или за минаване на червено. За последното има истории достойни за Холивудски филм. "Ама видяхме те на червено", "ама без колан беше, ние сме двама" и още бая неща. Ако почнат да ти броят иглите в аптечката или да ти мерят дължината на бинта, тогава идва смеха. :mhihi: Или на колко метра си спрял от пешеходната, с колко си карал нищо, че твоята скорост реално е била доста по-голяма и като се зачудиш какво става, гледаш в радара време от половин час преди тебе... :mhihi: ...или как от цялата колона 15 коли са решили, че точно ти караш с 20 над ограничението...

хаха това ако са истински истории човек просто не знам кво да кажа.... но и моята история си е достойнааа за филм :D :mhihi: вместо да сипя 30 лв за бензин трябва да ги дам за акт ако не и повече.... :kuku:

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 11 Яну 2013, 0:18

Въпреки, че лично аз към родната милиция почти нямам забележки - влизането в "забранена улица" е наказуемо! Груби са на моменти, но почти винаги са стриктни ... единствено можеш да напишеш възражение и да обжалваш акта на по-късен етап! Лошото е, че "нещата" се "протакват" във времето предз което караш с АКТ!

Следваща

Назад към Извън Темата