Чудя се Фройд какво би казал по тоя въпрос?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

US Сашето:

1. Сам ли се усмихва?
5
71%
2. Смее се с много хора накуп?
2
29%

Общо гласове : 7

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Чудя се Фройд какво би казал по тоя въпрос?

Мнение от zlatko_baretata » 11 Яну 2013, 0:52

Питам се, възможно ли е човешкото достойнство да бъде принизено до унизителни нива само чрез въздействие във виртуалното пространство? Защото съм виждал как става в реалното пространство чрез съвсем комкретни и реални методи.

Но явно това възможно и без непосредствен и директен контакт, а именно по виртуален начин.

В този все повече виртуален свят, в който живеем, ценностите стават все по-размити и все по-виртуални. И все по-малко. Вече всичко опира до това какъв ти е виртуалния статус в едно или друго виртуално "общество". Имаш "ник", зад него криеш слабостите си, а иначе показваш "силните" си черти, изказваш се компетентно, сърдиш се, спориш, споделяш.... но никой не вижда дали в момента има усмивка на лицето ти, или сълзи в очите ти... т.е. в крайна сметка - не си това, за което се представяш във виртуалния свят.

В тази връзка, няма да забравя няколко теми, които бяха развити от едно светлозелено същество и чиято насоченост уж беше да дисциплинира вас, потребителите на този форум, да бъдете по-толерантни ли, по-отговорни ли, по-широкоскроени ли, така и не разбрах... Но това, което разбрах беше, че това светлозелено същество с местен корен и пребиваващо в далечна Америка, с неизкореним апломб, обясняваше на всички вас, потребителите на този форум, как това, което върши, било с възпитателна (!) цел... стана ми малко тъпо...

А ето и конкретните теми (не държа за точност на хронологията):

viewtopic.php?f=4&t=267118&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=4&t=267186&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=17&t=267345&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=4&t=268094&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

И накрая темата, която показа отношението към другите "теми".

viewtopic.php?f=4&t=268441&p=2965277&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0#p2965277

Предполагам, че повечето от вас са ги чели тия теми. Ще оставя на вас преценката колко са полезни за потребителите на този форум или колко са полезни за някой светлозелен с малко или много свободно време, който освен да "дисциплинира" от време на време юзърята, е доста активен и им пуска и други полезни теми в "Извън темата", които ангажират в пълна степен интелектуалната сила на четящите ги.

Не знам колко от вас, четящите тази тема, осъзнават колко много рискувам поредния БАН с пускането на тази тема, особено след като съвсем наскоро получих амнистия... но не мога да не се върна към първото изречение на това мое мнение. И съм готов да си понеса последствията.

Занете ли как са изтръгвани признания през ранното Средновековие от Инквизицията? Самия Инквизитор никога не е присъствал на мъченията, напротив, неговата поява е спирала извращенията върху бедния човечец, за да може той да го разпитва. И това не е случайно, жертвата е свързвала появата на Инквизитора със спиране на мъченията. И е била готова да "признава" всичко. Но не всяка "жертва".
Изображение

zxsport
Аватар

Re: Чудя се Фройд какво би казал по тоя въпрос?

Мнение от zxsport » 11 Яну 2013, 1:54

zlatko_baretata написа:Питам се, възможно ли е човешкото достойнство да бъде принизено до унизителни нива само чрез въздействие във виртуалното пространство? Защото съм виждал как става в реалното пространство чрез съвсем комкретни и реални методи.

Но явно това възможно и без непосредствен и директен контакт, а именно по виртуален начин.

В този все повече виртуален свят, в който живеем, ценностите стават все по-размити и все по-виртуални. И все по-малко. Вече всичко опира до това какъв ти е виртуалния статус в едно или друго виртуално "общество". Имаш "ник", зад него криеш слабостите си, а иначе показваш "силните" си черти, изказваш се компетентно, сърдиш се, спориш, споделяш.... но никой не вижда дали в момента има усмивка на лицето ти, или сълзи в очите ти... т.е. в крайна сметка - не си това, за което се представяш във виртуалния свят.

В тази връзка, няма да забравя няколко теми, които бяха развити от едно светлозелено същество и чиято насоченост уж беше да дисциплинира вас, потребителите на този форум, да бъдете по-толерантни ли, по-отговорни ли, по-широкоскроени ли, така и не разбрах... Но това, което разбрах беше, че това светлозелено същество с местен корен и пребиваващо в далечна Америка, с неизкореним апломб, обясняваше на всички вас, потребителите на този форум, как това, което върши, било с възпитателна (!) цел... стана ми малко тъпо...

А ето и конкретните теми (не държа за точност на хронологията):

viewtopic.php?f=4&t=267118&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=4&t=267186&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=17&t=267345&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

viewtopic.php?f=4&t=268094&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

И накрая темата, която показа отношението към другите "теми".

viewtopic.php?f=4&t=268441&p=2965277&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0#p2965277

Предполагам, че повечето от вас са ги чели тия теми. Ще оставя на вас преценката колко са полезни за потребителите на този форум или колко са полезни за някой светлозелен с малко или много свободно време, който освен да "дисциплинира" от време на време юзърята, е доста активен и им пуска и други полезни теми в "Извън темата", които ангажират в пълна степен интелектуалната сила на четящите ги.

Не знам колко от вас, четящите тази тема, осъзнават колко много рискувам поредния БАН с пускането на тази тема, особено след като съвсем наскоро получих амнистия... но не мога да не се върна към първото изречение на това мое мнение. И съм готов да си понеса последствията.

Занете ли как са изтръгвани признания през ранното Средновековие от Инквизицията? Самия Инквизитор никога не е присъствал на мъченията, напротив, неговата поява е спирала извращенията върху бедния човечец, за да може той да го разпитва. И това не е случайно, жертвата е свързвала появата на Инквизитора със спиране на мъченията. И е била готова да "признава" всичко. Но не всяка "жертва".

Идеята за неговото форумно съществуване, доколкото аз я разбирам е следната: да окаже помощ (доколкото може) на всеки един от нас, който има проблеми с колата (БМВ, Мерцедес или др.).
Предполага се, че човекът не познава в детайли обстановката в БГ - но пък познава икономическата теория като цяло и за колите може да ни рзкаже много повече ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 11 Яну 2013, 1:59

Златко - полуде батко ... кво те интересува Алекс, не мойш го промениш всеки си гледа света от неговата камбанария....
ако не го харесваш да беше праснал анкета със харесвам Алекс и не харесвам Алекс
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Яну 2013, 2:02

На мен пък много ми липсва темата с "печалба на бан". Напоследък доста претенденти за "трофея" има :mhihi: То не бяха Е30-ски с ОЕМ части, то не бяха автосалони в Германия, то не беше чудо...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Яну 2013, 2:18

Злате, на реваншизъм ми намирисва бате, да не ти отменят амнистията и да светнеш пак в червеничко :mhihi:
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 11 Яну 2013, 2:22

Голем пич си златко , коментарът ти ме просълзи брато, каква драма, с какви неща се занимаваме? а защо не си прекръстим форума на изкренно и лично? някои неща може да си ги запазите за себе си.
39470

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2013, 2:22

:OT: :OT:
не знам какво да напиша по темата ,колега СОБТ-аджия със смразяващ ник и вдъхновяващ аватар,но начина ти на изказ наистина ми пълни душата ,а да осмееш,иронизираш нещо или някого- равен нямаш :mrgreen:
някакъв зъл гений на сарказЪма ще дойдеш един вид :lol:
онази тема в страхотни истории за маняка дето разпродаде "проекта" е30 и умря под нея буквално ме разплакваше от смях,помисли си за кариера във друга насока,освен ако вече нямаш де :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Яну 2013, 2:45

Не банвайте златко :!:
Bogat-Beden написа::OT: :OT:
не знам какво да напиша по темата ,колега СОБТ-аджия със смразяващ ник и вдъхновяващ аватар,но начина ти на изказ наистина ми пълни душата ,а да осмееш,иронизираш нещо или някого- равен нямаш :mrgreen:

Я то имало и не прости милиционери :mrgreen:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2013, 2:54

b00st написа:Не банвайте златко :!:
Bogat-Beden написа::OT: :OT:

Я то имало и не прости милиционери :mrgreen:
хахахаха,не съм от СОБТ,ако и да ни е с такава насоченост форумО :mhihi: :mhihi: :OT:
стана много офф-а и Златко може да отвори отделна тема и за мене и за тебе,и тебе, и тебе :mrgreen:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2013, 3:20

Аз прочетох темата, щракнах на линкове дето е дал и... Нищо не разбрах.

Кажи направо за какво иде реч.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Яну 2013, 6:25

Ми то и аз не разбирам :help: Когато доказани крадци са уважавани юзъри, когато се трият доказателства, когато някой в името на далаверката си затваря очите, за какво говорим?
Ма както и да е ...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Яну 2013, 8:49

:winky:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Яну 2013, 8:54

BMW_POWER написа:Ми то и аз не разбирам :help: Когато доказани крадци са уважавани юзъри, когато се трият доказателства, когато някой в името на далаверката си затваря очите, за какво говорим?
Ма както и да е ...

И по конкретно?Това трият доказателства и затварят очи ми звучи като, че ли някой от нас прикрива такива хора!

Назад към Извън Темата