Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Re: Iphone 5 .vs. Samsung Galaxy S3

Мнение от stasko5 » 12 Яну 2013, 12:59

Пробвай да пишеш бързо и на двата еднакви изречения. Факт е, че новия екран, предава по лоши тъч ивенти, и много пъти натискам и то хваща, че съм кликнал съседен бутон и само трия и кликам бавно. И това първоначално мислех, че е в моя телевизор, но и двата ни qa, както и един приятел го потвърдиха, че им е по-трудно да пишат. Забелязал съм и на други приложения, както и даже в маркета бутона инстал много трудно се натискат понякога. Трябва да седна някои ден да напиша едно апче, което да следи реално кви координати ми дава, за да докажа научно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2013, 13:04

Освен да са от друга партида и да е имало проблем, който по-късно е оправен. Моят със сигурност няма подобни ядове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 12 Яну 2013, 13:07

Това не знам, моя не е от най-първите, но не знам. Единия тестов телефон е взет преди 2 седмици, и пак се забелязва проблема. Предишните айфони това им беше един от основните плюсове, че имаха много добър тъч контрол и много точно предаваха ивентите (3, 3ГС, 4, 4С). Сега не знам какво са направили, но определено не съм доволен.
Между другото съм и с последен software - 6.0.2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2013, 13:14

Сега пробвах да ти препиша мнението на телефона, единствените 3 грешни букви ги даде аз като натиснах грешно. А не съм голям писач на СМС-и. През живота си да съм написал има-няма 10. Иначе пиша бързо, щото съм свикнал с подредбата на клавиатурата и на комп пиша бързо без да гледам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 13:17

Bum_bum за какво удобство става дума изобщо на 3.5 инча екранче?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 12 Яну 2013, 13:27

bum-bum, не казвам, че се проявява при всички хора, явно си много свикнал с айос-а. Аз пък много пиша, понеже приложенията, които разработвам го изискват и на 4с ми е много по-лесно. Факт, че и други хора ми го потвърдиха ме кара да смятам, че има проблем. Също казвам, че това не е само с писането и при други ситуации тъча не се справя добре.
Аз лично като бивш разработчик за блекбери може би съм и свикнал с наистина добрата за писане клавиатура, но все пак пиша и на андорида и там проблеми не съм имал при писане.
Колкото до екрана, 5-цата е с 4 инчов екран, което за мен е оптимално поприцнип. Преди като имах LG 2х ми беше доста удобен. Само не знам, защо ми седи малко недъгав на петицата тая резолюция, на която са се спряли, но това е лично усещане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Яну 2013, 13:41

Аз като писах за PenTile RGBG матрицата на всички дисплей на Samsung, Samsung юзърите се правят на непрочели :mhihi: ... няма ли да си признаете колко нереални са цветовете, и че заради тази структура реалната резолюция не е 720p, а минимум 1/3 по-малка ? За мен това е първото и основно нещо, за да предпочета iPhone пред всеки друг Samsung.

220px-Nexus_one_screen_microscope.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 12 Яну 2013, 13:54

Е OLED технологията тепърва се развива. Дисплейа на Шарп не е лош, но пък тая напълно малоумна резолюция... Освен това съм сигурен, че 99% от потребителите, няма да направят разлика между повечето екрани. Това с нереалните цветове също не знам доколко може да кажеш, кое е реално и кое не. Иначе като яркост дисплея на айфона е много добър, но на мен например на ЛГ повече ми харесват екраните на телефоните.
A и да не забравяме, че айфона излезе известно време след с3, нормално е да е по-добър като екран.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2013, 14:01

ръб написа:Bum_bum за какво удобство става дума изобщо на 3.5 инча екранче?

Става дума за удобството да го достигам с палец навсякъде, докато държа телефона в ръка.

Ако искам да гледам филми за целта имам телевизор.
За да пиша във форума и да влизам в Интернет ползвам настолен компютър.
За да си върша работа като съм в движение ползвам лаптоп.
Телефона е за да говоря с него. Да ми съобщава като имам поща защото ми е важно да съм постоянно свързан със служебната. За да изиграя някоя игра, докато чакам някъде и ми е скучно. Да прочета някоя книга вечер или да снимам нещо, което ми е интересно без да се налага да ходя да сглабям големия апарат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 14:06

Аз на 4 инча с палец натисках една камара работи, колега има 4с и като ги гледам как се взират в 3.5 дисплей при клипове и игри :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Яну 2013, 15:11

Eдинствения проблем с епъл, лично на мен, ми е че не им понасям маркетинговия отдел. Направо ми се повдигаше и от тях и от Стив Джобс. Иначе айфона като устройство е не по-лош от всеки друг телефон и предлага някои неща, които друго у-во не предлага. Просто въпросните качества не са ми приоритет и за това няма да си купя айфон скоро. Но в никакъв случай не е нормално някой да казва как еди-кой-си какъв телефон удря в земята всички други и който не си е купил такъв е кретен. И лошото е, че въпросните си вярват и не осъзнават, че може би не всички имат същите нужди и критерии като тях :)
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2013, 17:15

ръб написа:Аз на 4 инча с палец натисках една камара работи, колега има 4с и като ги гледам как се взират в 3.5 дисплей при клипове и игри :mhihi:

Ми аз съм все още добре с моторните реакции и очите. Ти какво си натискал е друга работа, както и зрението на колегата ти ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 12 Яну 2013, 17:25

iphone 5 ... изработка, качество всичко е от до ! Само не си взимай черен, страничната черна лайсна се изтрива много бързо.Може би това е единствения минус.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Яну 2013, 17:55

Гледам тука се дискутират дисплеи...
Ми Super AMOLED не ми харесва и на мен :dunno: Да, моя телефон е точно с такъв (Samsung Galaxy Note), да не каже някой, че само съм чул от някой друг :mhihi: На iPhone можеш дори с просто около да хванеш по-доброто pixel density сравнено с това на някой (който и да е за момента) телефон от Galaxy серията. Ето и едно сравнение Super AMOLED vs. high-end IPS (Super LCD n--то поколение). Вярно сравнението не е директно с дисплея на iPhone, но той е пак от тоя последния тип...

http://www.engadget.com/2012/05/03/gala ... er-amoled/

Забелязвате вероятно "колко по-разхвърлян" и нехомогенен е един пиксел на Super AMOLED-а отколкото този на IPS матрицата :roll: Колко по-лоша проницаемост на светлина от подсветката има Super AMOLED-а заради по-дебелата маска на матрицата... И така нататък...

Да, цветовете са ярки на Super AMOLED-а, ОК. Да, абсолютното черно е абсолютно черно. Но леките нюанси на черното са зле, получават се артефакти и подобия на едноцветни бледи макроблокове. А бе с две думи гадно е, особено, ако гледаш филм :roll:

Поне докато не излязат предложенията от HTC, Sony и LG за телефони с fullHD IPS дисплеи Apple няма кой да ги бие в по-тоя показател :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 12 Яну 2013, 18:22

bum_bum написа:
ръб написа:Аз на 4 инча с палец натисках една камара работи, колега има 4с и като ги гледам как се взират в 3.5 дисплей при клипове и игри :mhihi:

Ми аз съм все още добре с моторните реакции и очите. Ти какво си натискал е друга работа, както и зрението на колегата ти ;)

Не е лошо, да се самоуспокояваме когато трябва да се примирим с нещо :mhihi:

Nickelback, при тези малки размери на екрана, няма как пикселната гъстота, да не е по-голяма.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата