Нека се съберем и помогнем на дом за сираци и инвалиди.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Нека се съберем и помогнем на дом за сираци и инвалиди.

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2013, 3:39

zxsport написа:
Maximilian-E46 написа:Ами колега силно се надявам да няма нужда..немога да ти дам отговор на този въпрос,тъй като двата дома с които се свързах ми казаха,че нямат такива изисквания,но пък за сметка на това са изключително несериозни,и общо взето сега търся друга алтернатива..Асеновград и Пловдив отпадат като вариант...нито се свързаха с мен,нито пратиха емайли както се разбрахме общо взето несериозна работа...ще търся друга алтернатива,място където наистина хората да имат нужда от нашата помощ,а не само да си чешем езиците..говорих с още 2 дома,един в Плевен и един във Сандански и чакам отговор...

Ехееееееее пич, а София къде остана ... аз нямам намерение да подбирам дрехи и да бича сумати километри и да ми кажат накрая ... не стаа ... поради еди к'ва си причина!
С регионалните домове нека се занимават колегите/админи/модератори по местоживеене!
Аз питам за София!

Колега ти май изобщо не си чел темата :confused: Нещата са доста по сложни,така както го казваш звучи лесно "админите/Модератори по местоживеене" ами не всички модератори имат време да се занимават с тези неща,и като цяло прочети просто първия ми пост за да разбереш защо не искам в София да се провежда това мероприятие.И друго,колега ако беше прочел първия пост в темата,щеше да ти е пределно ясно,че аз в никакъв случай не бих ангажирал НИКОЙ ОТ ВАС,да пътува сумати километри без да е ясно за какво става въпрос,как очакваш да организирам нещо,да вдигна едва ли не 15 човека да отидем до там,без да съм уточнил такива дребни детайли?Всичко ще бъде както трябва,малко търпение просто моля.

b00st написа:С Нови Хан кво стана :?:

Неможах да се свържа днес с Отец Иван,явно няма и да мога защото инфото в нета е старо,и ще се наложи да отида дотам...ще отида там на място тамън ще направя и снимки да видим за какво иде реч,хем ще говоря с Отец Иван за да обясни от какво имат нужда,това ще стане утре.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Яну 2013, 14:25

За бележки от химическо аз мога да измисля нещо, стига наистина да ги изперете. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Яну 2013, 14:28

Е аз имам дрехи изпрани са в пералнята изсушени в сушилнята и вакумирани в торби. Кво да ходя да ги нося специално на химическо за да ги дарявам ли?

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 14 Яну 2013, 14:55

b00st написа:Е аз имам дрехи изпрани са в пералнята изсушени в сушилнята и вакумирани в торби. Кво да ходя да ги нося специално на химическо за да ги дарявам ли?

Не ме разбра. Казах, че мога да намеря бележки от химическо и без да носиме дрехите там и да даваме сумати пари, като можем да си ги изперем у нас. Просто ще покажем бележка, все едно са били на химическо и готово :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 14 Яну 2013, 15:45

Наскоро участвах в организацията на дарения за 2 дома - в Белоградчик и Велики Преслав. Не искат бележки от химическо чистене, просто дрехите трябва да са изпрани. Няма смисъл да се правят дарения за домове в София или други големи градове, тъй като те са що годе задоволени. Доказва го и това, което колегата е писал по-горе, че никой не го е потърсил. Трябва да намерим наистина нуждаещи се и освен дрехи и обувки няма да е зле да се съберат пари, с които да купим храни и най-вече лакомства и играчки за дечицата. Нямате идея каква радост настъпва като някой ги посети, дори и без нищо на им носи. Повечето от тях никога са нямали собствена играчка или кукла. Директорите, с които аз съм говорил, бяха изключително любезни и отзивчиви. И не се притеснявайте, че ще окрадат нещата. Хората работят за 300 лв., но се грижат изключително добре за децата и имат достойнство. Не е лошо и на тях да им се занесат разни дребни подаръчета - химикалки, календари, чаши и прочие рекламни материали. Аз съм готов да участвам както с транспорт, така и с пари, дрехи и помощ в организацията. Нека колегите от по-малките градове да поразпитат дали има домове там и от какво има нужда. След дарението трябва да направим отчет за всяка изразходвана стотинка, придружен с документи, за да няма подозрения за злоупотреби. Ще трябва и банкова сметка, в която да се събират парите, но най-важно е да се избере дом първо. За отец Иван в Нови Хан не мисля, че има нужда да се прави. Там се насъбраха доста дарения напоследък. Преди 2 месеца им изпратихме огромен бус с храни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 14 Яну 2013, 15:58

Колеги , предлагам Дом за медико- социални грижи в град Златица. Колегата който пусна темата може да звънне и да говори с тях. Не съм съгласна с твърдението, че в района на София домовете нямат нужда от помощ, просто в някои имат критерии за помощ. не е нужно да се изказвате крайно. Аз предлагам примерно да се посети един дом с дечица и един с възрастни хора. Виждам, че сме доста желаещите и може да ударим едно рамо с помощи. :angel:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 14 Яну 2013, 16:07

Не искат дрехите да саминавали през химическо.Аз във дома в Преслав съм носил,само изпрани и подредени в 2/3 кашона (клокото се съберат) и това е,само питат документ за дарение дали искаш да ти издадът(но не съм вземал и не знам какво представлява :) )!Дори сега есента пак бях приготвил 3 кашона (пак само изпрани ),но тях ги раздадоха по селата по някаква програма! :yes:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 14 Яну 2013, 16:11

ElizabetS написа:Колеги , предлагам Дом за медико- социални грижи в град Златица. Колегата който пусна темата може да звънне и да говори с тях. Не съм съгласна с твърдението, че в района на София домовете нямат нужда от помощ, просто в някои имат критерии за помощ. не е нужно да се изказвате крайно. Аз предлагам примерно да се посети един дом с дечица и един с възрастни хора. Виждам, че сме доста желаещите и може да ударим едно рамо с помощи. :angel:

Логиката ми изхожда от личен опит. В големите градове получават много по-често дарения отколкото в малките. Първо, че населението е много по-голямо, второ, че е по-заможно. В малките градчета и села са забравени от всички, включително и от Бог. Не съм казал, че около София нямат нужда, никъде не са цъфнали и вързали. Просто смятам за много по-разумно да помогнем на тези, които са в най-голяма нужда. Ясно е на всички, че няма как да огреем навсякъде и затова трябва да се избере един дом и да се почне оттам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 14 Яну 2013, 16:18

Anthony_J написа:
ElizabetS написа:Колеги , предлагам Дом за медико- социални грижи в град Златица. Колегата който пусна темата може да звънне и да говори с тях. Не съм съгласна с твърдението, че в района на София домовете нямат нужда от помощ, просто в някои имат критерии за помощ. не е нужно да се изказвате крайно. Аз предлагам примерно да се посети един дом с дечица и един с възрастни хора. Виждам, че сме доста желаещите и може да ударим едно рамо с помощи. :angel:

Логиката ми изхожда от личен опит. В големите градове получават много по-често дарения отколкото в малките. Първо, че населението е много по-голямо, второ, че е по-заможно. В малките градчета и села са забравени от всички, включително и от Бог. Не съм казал, че около София нямат нужда, никъде не са цъфнали и вързали. Просто смятам за много по-разумно да помогнем на тези, които са в най-голяма нужда. Ясно е на всички, че няма как да огреем навсякъде и затова трябва да се избере един дом и да се почне оттам.

Съгласна съм :winky:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 14 Яну 2013, 18:26

Колеги, аз ви предлагам ако съберем достатъчно пари да купим един хубав компютър. Някой по-нагоре го беше споменал. Според мен е добра идея. Някой ще качи повечко игри и децата ще се забавляват.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2013, 19:16

Колеги моля ви недейте да превръщате темата в кочина и спорове..по-добре дайте предложение за някой дом,защото аз немога да намеря подходящ,тъй като инфото в нета е доста оскъдно или със стара информация,дома от Нови Хан отпада като опция.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 14 Яну 2013, 21:18

Maximilian-E46 написа:Колеги моля ви недейте да превръщате темата в кочина и спорове..по-добре дайте предложение за някой дом,защото аз немога да намеря подходящ,тъй като инфото в нета е доста оскъдно или със стара информация,дома от Нови Хан отпада като опция.

Евентуално - ДДЛРГ с. Страхилово дом за деца сираци от 3 до 7год., В. Търновска Област до Полски Тръмбеш, Тел.: 06145/2612; 2664, директор Светла Цонева

Някой ако има информация за този дом да сподели. Ако няма инфо от колеги утре мога да се обадя и за актуална информация от директорката по телефона дали имат нужда и от какво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 14 Яну 2013, 23:49

Утре сутрин в 7:15, ако не се лъжа, по БНТ в сутрешния блок ще има репортаж точно за такива домове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 15 Яну 2013, 13:08

ElizabetS написа:Колеги , предлагам Дом за медико- социални грижи в град Златица.

Имаш ли някаква връзка с този дом? Може ли да им се обадиш и да кажат дали и от какво имат нужда, на каква възраст са хората и въобще всякакви подробности?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Яну 2013, 16:19

Може ли да се направи една сметка - и там кой-колкото може да отдели ? В такъв смисъл ще е по-голям кръга от хора който могат да се включат...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата