За пътната помощ извън България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За пътната помощ извън България

Мнение от seven-eight » 07 Яну 2013, 0:52

Понеже за жалост се случва да закъсаш с колата и да не можеш дори да я закараш до сервиз. Ако опцията обади се на приятел я няма, остава пътната помощ.

На мен ми се случи, че закъсах в Германия и то на аутобана точно. Понеже бях с българската кола(на датската си плащам за някакъв road assistance - важи за цяла европа, идват и те карат в място по твой избор или до най-близкия сервиз), трябваше да се обадя на пътна помощ и звъннах на ADAC - взеха ми 260евро да ме докарат до най-близкото градче, където има сервиз(на 6км).

Вие ползвате ли услугите на някоя фирма ? Членувате ли в някакви организации и как е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: За пътната помощ извън България

Мнение от Gari » 07 Яну 2013, 1:24

Регистрация в ADAC-Германия - 70 евро на година и важи за цяла Европа. Поне в страните, в които има ADAC.
Каквото и да стане ги викаш и това е. :yes:
Не искам много, искам всичко!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2013, 1:41

Алианц автоасистант . Добри са и много прилична цена . Мои приятели два пъти ги ползваха единия в БГ другия в чужбина и честно казано съм очуден какво се предлага и се изпълнява в крайна сметка . Като за българи си е супер :mhihi: . Това е наистина смислено вложени пари заслужава си винаги и е задължително при пътуване в чужбина , а пък и тука. Пример : пътна помощ ми взеха 180 кинта за 15км до София да не казвам кои сега съм си намерил други за наполовина цена със 100км отгоре . На всеки може да се случи и е много неприятно да не кажа понякога нямаш избор затова асистанси непременно на цена един Макдоналдс с децата цяла година в БГ , а за чужбина идва колкото две посещения :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 07 Яну 2013, 1:43

Да и аз се поинтересувах сега за ADAC, но в сайта им пише, че трябва да имаш адрес в Германия или да звъннеш на някакъв номер, но не съм звънял. С датския road assistanсе е по същия начин. Цената излиза около 260лв. на година.

А иначе от ADAC не останах с много добро впечатление. Първо, че по телефона ми говореха 30мин на немски докато разберат, че не го говоря. После супер много време неможеха да разберат къде съм - казах им точните кординати от GPS-a и те въпреки това не можеха да ме намерят. И накрая за капак ми казват, че камиончето идва към мен ама ще ми се обадят преди това - е да ама ми звъни тоя от камиона и не знаеше изобщо английски, пък аз не знам изобщо немски да кажем. и как да се разберем - звъня пак на тия от adac да ми превежда тоя по телефона защото ми каза, че може би е отворен сервиза и колата ще стане още днес(събота), и аз исках да питам къде отиваме и т.н. Накрая се оказа голямата греда и колата ми стои пред сервиза 2ри ден и чакам утре да отворят. Единственото хубаво е, че чичката с камиона от adac се съгласи да ме закара до най-близкия хотел на 3км от сервиза. Иначе знам, че никой не ми е виновен, че не знам немски, но мисля, че тия от adac трябва да знаят английски - все пак това им е работата и редовно има закъсали чужди коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2013, 12:00

Така е , това е международна помощ така да се каже и не е вярно че ти си си виновен за незнанието на немски ами е редно да се контактува от тяхна страна и на другия най-разпространен език на англоговорящите дето щъкат по целия свят. Пък и в крайна сметка си плащаш абонамент да са упоменали в условията че ако стане нещо само на немски джомолят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Яну 2013, 12:08

Няма ли опция за плащане от България? Тези зелени карти за какво са тогава, предполагам, ще има цена с включена пътна помощ в тях. Който пътува 1 или 2 пъти макс на година, няма да си прави застраховки в чужбина..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 07 Яну 2013, 12:39

alekangg написа:Няма ли опция за плащане от България? Тези зелени карти за какво са тогава, предполагам, ще има цена с включена пътна помощ в тях. Който пътува 1 или 2 пъти макс на година, няма да си прави застраховки в чужбина..

Ами честно казано не съм запознат. Даже не знам какъв е смисъла от зелената карта. Иначе за плащането - по телефона ми казаха сигурно над 10 пъти, че трябва да платя. И като дойде чичката с пътната помощ му платих на него - има си необходимото оборудване за плащане с карта.
Аз пътувам доста и за това съм си платил за едната кола(даже използвах пътната помощ веднъж), но сега бях с другата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2013, 14:21

Смисъла на зелената карта е , че това е гражданска отговорност застраховка за чужбина . Ако ти предизвикаш пътен инцидент да има обезщетение за пострадалия .

Потребител
Аватар
Кара: VW T4

Мнение от ivofordivo » 13 Яну 2013, 20:46

Според мен ако не-може да се отремонтира колата за прилична сума,е най-добре да се намери превоз и автомобилът да се докра до БГ.Занимавам се с внос и транспорт на автомобили втора ръка.Та преди месец на даден автомобил закъсва в Словения.Човека даде 800 евра за части и ремонт и накрая се оказа че не е направена добре или трябва още пари за части, и пак транспорт за автомобила.
Пътнически превози в страната и чюжбина,Внос и превози на употребявани автомобили.24 часа Пътна помощ.0899845409 http://www.facebook.com/avtrans

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Яну 2013, 17:02

ivofordivo написа:Според мен ако не-може да се отремонтира колата за прилична сума,е най-добре да се намери превоз и автомобилът да се докра до БГ.Занимавам се с внос и транспорт на автомобили втора ръка.Та преди месец на даден автомобил закъсва в Словения.Човека даде 800 евра за части и ремонт и накрая се оказа че не е направена добре или трябва още пари за части, и пак транспорт за автомобила.

Така де, ама ако си тръгнал посока БГ- Европа не те устройва много :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 14 Яну 2013, 17:10

Възможно най-надеждни са Allianz в това отношение, още повече когато става на въпрос за пътна помощ извън България.

Друг е въпроса, че дори и тотална щета да е автомобила пак няма да го репатрират до България, а до най-близкото възможно място.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivofordivo » 21 Яну 2013, 21:13

Още един казус.Ползваха ме като Пътна помощ от Турция.Докарах катастрофирало рено меган от Анталия , преди 3 дни.На човека ,Армеец са му отказали да превозят Автомобилът .Макар, че е ПТП даже не е виновен.
Пътнически превози в страната и чюжбина,Внос и превози на употребявани автомобили.24 часа Пътна помощ.0899845409 http://www.facebook.com/avtrans

Потребител
Аватар

Мнение от ivofordivo » 15 Апр 2013, 11:38

Още разполагам с платформа за коли,ако мога да бъда с нещо полезен на колеги от форума съм насреща.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivofordivo » 30 Авг 2013, 18:01

Малко да съживя темата платформата още е налична.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 01 Сеп 2013, 15:19

При мен се случи така, че на път за Германия, в Сърбия се прецака водната помпа. За щастие няколко дни преди това си платих златна карта към СБА, чието покритие е за цяла Европа.
Звъннах им и ми казаха, че ще ме откарат безплатно до най-близкия оторизиран сервиз на марката, обаче беше Петък вечер и този вариант не ме устройване. Поисках да ме върнат в България!
Мацката беше много любезна и ми каза, че за да я върнат в Бг вероятно ще трябва да си заплатя пътната помощ, но ще се опита да направи така, че да не плащам, защото не съм много далеч, за жалост не успя :) ! Бях на 219км от София! В крайна сметка платих 177км до границата, като за идването до там и за Бг не ми взеха пари.
Отреагираха веднага и съм доволен от СБА, златната карта за година е 99лв, като за предлаганите услуги не е никак зле! Аз вече тези 99лв ги избих за 2 години напред!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Следваща

Назад към Извън Темата