Разработка на чисто нови автомобили
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Разработка на чисто нови автомобили
Колеги , гледам едно предаване по Nationalgeographic - мегазаводи. И там показват как се произвеждат разни много скъпи коли. Гледах предавания за Ферари ,Нисан гт-р ламборджини и др .Много интересно ми беше часта в която тестват двигателите на специален стенд още преди да са влезнали в коша на колата и ги натоварват до краен предел.Става въпрос за чисто нови двигатели, сглобени буквално преди не повече от 30 мин . Винаги съм знаел че нов двигател или двигател след основен ремонт му трябва разработка докато се напаснат лагерите и не трябва да се натоварва колата , а те форсираха един двг на ферари до над 8500 оборота току що сглобен
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Разработка на чисто нови автомобили
На ролс-овете ако не се лъжа го пускаха на максимални обороти, близо час.. Което звучи доста налудничево, но така го преведоха
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
m.dimitrov1992 написа:Колеги , гледам едно предаване по Nationalgeographic - мегазаводи. И там показват как се произвеждат разни много скъпи коли. Гледах предавания за Ферари ,Нисан гт-р ламборджини и др .Много интересно ми беше часта в която тестват двигателите на специален стенд още преди да са влезнали в коша на колата и ги натоварват до краен предел.Става въпрос за чисто нови двигатели, сглобени буквално преди не повече от 30 мин . Винаги съм знаел че нов двигател или двигател след основен ремонт му трябва разработка докато се напаснат лагерите и не трябва да се натоварва колата , а те форсираха един двг на ферари до над 8500 оборота току що сглобен
Разработката е първите 2 минути после газ на ужас

ATR-42/72
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ама тва не са ви жигулките и мускалите от дядово ви време
. Тва са съвременни двигатели. Плюс тва тези стендове следят амнайсе хиляди параметъра в секунда и шанса нещо да се скапе е 1:1000000, ако не и по-малко. Пък и не на последно място тва са все спортяги т.е. предполага се, че колата се взима за натискане и си е смятана за тва. И да има период на разработка силно ме съмнява да е 70 000 -100 000км. Виж, ако е малолитражна нафтенка по-става 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
пък на мен ми е интересно как в магазина гумите са чисто нови, при положение ,че твърдят ,че всеки супер автомобил се тества 2-3 часа на писта... като гледах ГТ-Р-а как го 'лъзгат.....освен да имат колела, които се слагат само да мине теста на пистатата 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ауе, те там сигурно не са чували за сменяне на гуми 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е не са Жигулита, но с право човек може да се зачуди защо натоварват току що сглобен агрегат на пълна мощност, и то за продължително време. Всички триещи се елементи имат нужда от време за разработка, която се явява ключова за издържливостта им. През периода на разработка износването е доста по-голямо, което се обяснява с микрорелефа на триещите се повърхности на чисто новите части. Релеф, който в последствие се "изглажда" и износването рязко спада, докато се стигне до граничното му износване (когато частта вече не е годна за употреба). Много подходящ пример за това са дисковете и накладките, както и съединителите, където се наблюдава сухо триене. При лагерите в двигателя имаме гранично триене т.е. повърхностите са разделени от филм масло, но не вярвам и там да няма период на разработка.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Е не са Жигулита, но с право човек може да се зачуди защо натоварват току що сглобен агрегат на пълна мощност, и то за продължително време. Всички триещи се елементи имат нужда от време за разработка, която се явява ключова за издържливостта им. През периода на разработка износването е доста по-голямо, което се обяснява с микрорелефа на триещите се повърхности на чисто новите части. Релеф, който в последствие се "изглажда" и износването рязко спада, докато се стигне до граничното му износване (когато частта вече не е годна за употреба). Много подходящ пример за това са дисковете и накладките, както и съединителите, където се наблюдава сухо триене. При лагерите в двигателя имаме гранично триене т.е. повърхностите са разделени от филм масло, но не вярвам и там да няма период на разработка.
Всичко което казваш е абсолютно вярно и това е проблема, че те правят точно обратното

Dirty M5 driveR написа:Е не са Жигулита, но ...
А дали пък случайно идеята не е да направят разработката още в завода и да получиш колата готова за каране

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Не мога да го намеря клипа в нета да видите ,абсолютно никаква разработка. Сглобяват го и директно на стенда и го цедад до край
m.dimitrov1992 написа:Не мога да го намеря клипа в нета да видите ,абсолютно никаква разработка. Сглобяват го и директно на стенда и го цедад до край
Ти какво очакваш- да го оставят 2 седмици да работи на 1500 оборота ли

Простичко казано- що се буташ там дето не разбираш нищо

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Е не е нормално да дадеш един кашон пари за бегачка и първите 10 000 км. да е караша лекичко, щото и трябвало време за разработка 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
F3P написа:И после тоя мотор издържа 300 000км. при жабарите, тук го караме още поне 100 000км. и пак трудно умира мотор при поне минимална поддръжка.
Е те новите нормални мотори по толко не държат, какво остава за спортните, за които автора говори, къде са предназначени за настъпване почти постоянно. Не мисля, че имат такъв ресурс на двигателя.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Аз що си мисля ,че не го правят със всеки двигател, ми примерно от партида взимат някакъв произволен и го тестват и ако има ядове връщат цялата партида.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
BMW_RIDER написа:Аз що си мисля ,че не го правят със всеки двигател, ми примерно от партида взимат някакъв произволен и го тестват и ако има ядове връщат цялата партида.
Това и на мен ми дойде на ум. Въпреки че по предавания съм чувал, че всеки двигател го тестват...
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3