София - Варна маршрут
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: София - Варна маршрут
Варненска магистрала
Магистрала София- Варна?
Нещо понятията ни за магистрали са доста сбъркани, имаш 100 км магистрала до Ябланица- и оттам- все едно пътя за Алеко

Нещо понятията ни за магистрали са доста сбъркани, имаш 100 км магистрала до Ябланица- и оттам- все едно пътя за Алеко

Ще надяна един GPS да ми казва за камерите, въпреки че не карам бързо, всички знаем за известните ограничения 40 посредата на пътя заради на "Ицо капанчето"
Ще пробвам през Търново, че ще пътувам вечер, сам и по тракия ме е страх да не хвана да заспя нещо от еднообразие. Ще пиша от Варна живот и здраве с актуална информация за пътната обстановка 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Понеже често си пътувам по оня край,и съм минавал по двата основни маршрута,мнението ми е следното:
Варна - София,през Велико Търново:
- доста по хубав път като цяло
- повече камери,до разклона на Ботевград са 6 броя
- по дълъг с около 20 км
- по натоварен
Варна - София,през Плевен:
- на места пътя е УЖАСЕН,около Искър специално е трагедия
- по кратък с около 20 км
- почти няма камери
- по ненатоварен е пътя
Аз лично предпочитам да минавам през Велико Търново,ако знаеш къде са камерите по пътя....немаш грижи
- повече камери,до разклона на Ботевград са 6 броя

- по дълъг с около 20 км
- по натоварен
- почти няма камери
- по ненатоварен е пътя
Аз лично предпочитам да минавам през Велико Търново,ако знаеш къде са камерите по пътя....немаш грижи

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз, честно казано, бих си минал София-Плевен-Бяла-Попово-Търговище-Шумен-Варна.
С моето каране София-Плевен 1 час и 15 минути и Плевен-Варна 2 часа и 40 минути
Единственият лош път е между Бяла и Копривец, някъде към 15-20км, после си чертаеш здраво
Възможни камери по този маршрут:
1) След запустялата бензиностанция вляво при отбивката за качване на пътя на колите, идващи от Плевен, следва десен и после в далечината ляв завой с ограничение 60км/ч, патрулка стои на излизане от левия завой в насрещното (въпреки наличието на 2 второстепенни пътя след знака, ограничението остава в сила
)
2) После има една много дълга права, която представлява голямо спускане надолу и голямо изкачване нагоре, вдясно на отбивката при изкачването стои патрулка, ограничението е 90км/ч
3) Обнова - на входа или изхода - патрулка
4) Българене - на входа или изхода - патрулка
5) Нататък има широк път, знак с ограничение 60км/ч и следва стеснение на пътя, вдясно има Петрол, вляво на отбивката понякога стои патрулка
6) Нататък имаш права отсечка със знак с ограничение 60км/ч и знак за радар, там има пункт на КАТ, след него следва едно слизане надолу, после десен и ляв завой и отстрани големи отбивки - там понякога стои патрулка
7) После чак на Бяла по "магистралния" път - ограничението е 50км/ч, патрулки стоят или на бензиностанцията на входа, или горе на средата на "магистралния", или на слизане срещу OMV, или на излизане от Бяла
8) Копривец - на предпоследния завой преди излизане има някакви камерки, за които има табелки RADAR, но май следят само трафика
9) Търговище - след минаване на кръговото в посока Варна вляво има стационарна камера с ограничение 60км/ч, снима идващите от Варна или за теб - в гръб
10) Шумен - на пункта на КАТ винаги има патрулка и стационарна камера на Шел-а, понякога има и патрулка, ограничението е 60км/ч
11) Преди качване на магистралата на левия завой вдясно понякога стои патрулка
12) Камерите на влизане във Варна - над пътя
С моето каране София-Плевен 1 час и 15 минути и Плевен-Варна 2 часа и 40 минути

Единственият лош път е между Бяла и Копривец, някъде към 15-20км, после си чертаеш здраво

Възможни камери по този маршрут:
1) След запустялата бензиностанция вляво при отбивката за качване на пътя на колите, идващи от Плевен, следва десен и после в далечината ляв завой с ограничение 60км/ч, патрулка стои на излизане от левия завой в насрещното (въпреки наличието на 2 второстепенни пътя след знака, ограничението остава в сила

2) После има една много дълга права, която представлява голямо спускане надолу и голямо изкачване нагоре, вдясно на отбивката при изкачването стои патрулка, ограничението е 90км/ч
3) Обнова - на входа или изхода - патрулка
4) Българене - на входа или изхода - патрулка
5) Нататък има широк път, знак с ограничение 60км/ч и следва стеснение на пътя, вдясно има Петрол, вляво на отбивката понякога стои патрулка
6) Нататък имаш права отсечка със знак с ограничение 60км/ч и знак за радар, там има пункт на КАТ, след него следва едно слизане надолу, после десен и ляв завой и отстрани големи отбивки - там понякога стои патрулка
7) После чак на Бяла по "магистралния" път - ограничението е 50км/ч, патрулки стоят или на бензиностанцията на входа, или горе на средата на "магистралния", или на слизане срещу OMV, или на излизане от Бяла
8) Копривец - на предпоследния завой преди излизане има някакви камерки, за които има табелки RADAR, но май следят само трафика
9) Търговище - след минаване на кръговото в посока Варна вляво има стационарна камера с ограничение 60км/ч, снима идващите от Варна или за теб - в гръб
10) Шумен - на пункта на КАТ винаги има патрулка и стационарна камера на Шел-а, понякога има и патрулка, ограничението е 60км/ч
11) Преди качване на магистралата на левия завой вдясно понякога стои патрулка
12) Камерите на влизане във Варна - над пътя

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
sambeto написа:Понеже често си пътувам по оня край,и съм минавал по двата основни маршрута,мнението ми е следното:
- повече камери,до разклона на Ботевград са 6 броя![]()
- по дълъг с около 20 км
- по натоварен
- почти няма камери
- по ненатоварен е пътя

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
АЗ си карам София - Ямбол - Карнобат - Айтос, Айтоски проход , Дългопол , ПРовадия Варна.
След Провадия се кара само направо 6км и се качваш на магистралата а не през убитите 2 селца за които има табела Варна.
айтоския проход е ремонтиран и се кара екстра . 480 км са , като 320км са магистрала.
През Търново изобщо не минавам.....и какви отлклонения като България е 500 км
, разликата отдолу е 30 40 км , камери селца и кво ли не .
След Провадия се кара само направо 6км и се качваш на магистралата а не през убитите 2 селца за които има табела Варна.
айтоския проход е ремонтиран и се кара екстра . 480 км са , като 320км са магистрала.
През Търново изобщо не минавам.....и какви отлклонения като България е 500 км

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Я кажете Варна-Пампорово от къде е най добре да се мине, че не съм ходил никога по тоя край.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Варна-Провадия-Айтос-Карнобат-Пловдив-Асеноград-Пампорово
Лятото минавах по този маршрут и е като цяло прекрасен път 
П.П:Качваш се на Тракия във въпросния маршрут
Почне ли гадния асфалт си на 1 х*й разтояние от Пловдив 

П.П:Качваш се на Тракия във въпросния маршрут

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Шшш машини сте, евала
Аз мога да добавя един маршрут, който ми каза току що един колега. Летище София -> Летище Варна - пести най-много време и нерви
. Между другото с българия еър за към 150лв вече може да се направи отиване и връщане, което ако си сам и с не много багаж си заслужава
Пак мерси за изчерпателните отговори, ебати къмюнитито сме яко 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
А то с българия еър и за 20 лева съм летял преди години, ама си иска резервация от ехееее
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Начи отидох и се върнах успешно.
София - Варна
София -> Карнобат -> Провадия -> Варна ; 315км магистрала тракия -> Айтоски проход (има 20-тина км зверски дупки и завои) -> Варненска магистрала (има сериозни дупки трябва да се внимава);
- Разход 6.0л/100 - тракия 120км/ч , айтоски проход 40-50-60км/ч, варненска магистрала 90км/ч
- Спокоен маршрут с изключение на айтоския проход, където си се качил върху волана и се взираш за дупки
- 5ч и 30 мин от околовръстно до табела
Варна - София
Варна -> Търново -> София; Настилката е добре има 2 магистрали общо към 80-100км
- Разход 5.4л/100 - повечето време 100км/ч на круз контрол, само хемус 140км/ч цялата, че малко ми беше писнало
- Ако се пътува през деня има среден трафик и естествено разни натупани селяни и бусаджийчета с "турбини", които ти лазят по нервите + доста градско/селско, което в по-голямата част е следно с камери и ченгета. Има камери, които ги няма на доста нова карта на GPS-a, не му вярвайте на 100%
- 5ч 45мин табела - околовръстно
- Беше паднал доста сняг, но беше добре почистено
За по наблюдателните, забелязали уникалния разход на 328/е36, ще отбележа, че не съм ходил с мойта, а с на съквартиранта Акорда 2.2дизел:

Пък той се е радвал на снега на витоша с мойта
И се влюбих в круз контрола. Следващия ми варел трябва да има такова, ебати кефа е
София - Варна
София -> Карнобат -> Провадия -> Варна ; 315км магистрала тракия -> Айтоски проход (има 20-тина км зверски дупки и завои) -> Варненска магистрала (има сериозни дупки трябва да се внимава);
- Разход 6.0л/100 - тракия 120км/ч , айтоски проход 40-50-60км/ч, варненска магистрала 90км/ч
- Спокоен маршрут с изключение на айтоския проход, където си се качил върху волана и се взираш за дупки

- 5ч и 30 мин от околовръстно до табела
Варна - София
Варна -> Търново -> София; Настилката е добре има 2 магистрали общо към 80-100км
- Разход 5.4л/100 - повечето време 100км/ч на круз контрол, само хемус 140км/ч цялата, че малко ми беше писнало

- Ако се пътува през деня има среден трафик и естествено разни натупани селяни и бусаджийчета с "турбини", които ти лазят по нервите + доста градско/селско, което в по-голямата част е следно с камери и ченгета. Има камери, които ги няма на доста нова карта на GPS-a, не му вярвайте на 100%
- 5ч 45мин табела - околовръстно
- Беше паднал доста сняг, но беше добре почистено
За по наблюдателните, забелязали уникалния разход на 328/е36, ще отбележа, че не съм ходил с мойта, а с на съквартиранта Акорда 2.2дизел:

Пък той се е радвал на снега на витоша с мойта

И се влюбих в круз контрола. Следващия ми варел трябва да има такова, ебати кефа е

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2