Въздушно оръжие, мнения и препоръки
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Въздушно оръжие, мнения и препоръки
Колега не съм ходил в казарма,но стрелбата и оръжията са ми хоби и страст.При огнестрелните оръжия отката започва около 0.2 сек след като куршума(проектила) е напуснал цевта,което е задължително за да се осъществи точен изстрел.При въздушните оръжия трябва да се същото долу горе.Не казвам че при 125 цата отката започва преди сачамата да е напуснала цевта.Но отката е доста голям за въздушна пушка.С карабина калибър 308 Win на растояние 100-150 м. правя далеч по-добри попадения отколкото с 125 на 30 м. Верно,че карабината е с оптика,а въздухарката не.
Преди да си извадя разрешително за огнестрелно оръжие съм изтрелял хиляди чашки с турски,китайски испански и кви ли не.
Разкрал съм ги всичките и съм си оставил една антика HAENEL 4,5 с малко тунинг без оптика да си чеша крастата от време на време.
Щом ще стреляш по мишени вземи си 4,5 по лека и по точна пушка.Тея 5,5/6,5 са за псевдо ловци дето само бели правят и мъчат животните.
Гамо са здрави,удобни и надеждни пушки,а после ако са надъхаш има и истински оръжия ама там е по сложно.
Разкрал съм ги всичките и съм си оставил една антика HAENEL 4,5 с малко тунинг без оптика да си чеша крастата от време на време.
Щом ще стреляш по мишени вземи си 4,5 по лека и по точна пушка.Тея 5,5/6,5 са за псевдо ловци дето само бели правят и мъчат животните.
Гамо са здрави,удобни и надеждни пушки,а после ако са надъхаш има и истински оръжия ама там е по сложно.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Мнението на магазинер, човек който разбира от тези неща и човек , който ако иска да ми вземе парите ще ме посъветва да си купя друга по-скъпа пушка, ми каза следното:
"ОРЪЖЕЕН МАГАЗИН
Здравейте,този модел е най-силната пружинна пушка на Хатсан.Поддържат се налични всички резервни части за нея.Модела е търсен и купуван през годините.От тази година фирмата предлага и нов модел на 125,която е с газово бутало.Поздрави"
Какво друго ми трябва на мен , щом има и всички резервни части за пушката в търговската мрежа
"ОРЪЖЕЕН МАГАЗИН
Здравейте,този модел е най-силната пружинна пушка на Хатсан.Поддържат се налични всички резервни части за нея.Модела е търсен и купуван през годините.От тази година фирмата предлага и нов модел на 125,която е с газово бутало.Поздрави"
Какво друго ми трябва на мен , щом има и всички резервни части за пушката в търговската мрежа

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Колега в предните мнения ти казах ,че има части на достъпни цени за турските пушки.Ти си си решил явно да е турска.Тогава ще те посъветвам да погледнеш и 135 цата, малко е по скъпа,но е по-красива.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Я да ви питам , вие като по-опитни да отговите. Как е по-удобно приклада да е с дупка за палеца или без дупка ?

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Maлко извън темата, но...къде в София човек може да отиде постреля на някое стрелбище, освен тези на герена? Никакви телефони не намирам.

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Не ги много разбирам пушките ама едно приятелче си взе някаква турска за 300 лв предполагам същата марка отначало беше много яка едвам я зареждах. На около 60-70 метра от врабчетата само перушина оставаше. Спрямо броя на кутийките за съчми на около 2000 стреляния пушката стана много слаба чак си виждаш съчмата като стреляш нагоре . Та тоя моя приятел сега купи пак турска ама за 800 лв и за 250 лв оптика ,тва става и за лов
кучета ,котки, лисици и тем подобни нямат шанс
. Трябва само да я регистрираш в полицията че са над разрешените джаули или нещо такова . Ама е готино да имаш толкова силно оръжие за което не ти трябва разрешително

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
xpl0d написа:Maлко извън темата, но...къде в София човек може да отиде постреля на някое стрелбище, освен тези на герена? Никакви телефони не намирам.
На ВИП-а на метро станция Г.М. Димитров

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
xpl0d написа:Maлко извън темата, но...къде в София човек може да отиде постреля на някое стрелбище, освен тези на герена? Никакви телефони не намирам.
В The Gym в Иван Вазов
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Anthony_J написа:xpl0d написа:Maлко извън темата, но...къде в София човек може да отиде постреля на някое стрелбище, освен тези на герена? Никакви телефони не намирам.
В The Gym в Иван Вазов
Как са цените там,аз стрелям във ВИП-а не лошо но оръжията ги чистят рядко и не е готино
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Не знам, не съм стрелял, само фитнеса ползвам. Видях, че имат доста оръжия и за Desert eagle .50 беше към 5 лв. патрона. Виж в сайта им дали няма повече инфо.
П.П.
Има, да. Ето - http://www.theredgym.bg/bg/strelbishte
П.П.
Има, да. Ето - http://www.theredgym.bg/bg/strelbishte
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Дезърта е ташак, аз стрелям с 9х19 обикновено по 150-200 патрона и обичам пистолета да е изчистен преди това, с мръсно оръжие ми е все едно с не къпана мадама 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Kambe написа:Я да ви питам , вие като по-опитни да отговите. Как е по-удобно приклада да е с дупка за палеца или без дупка ?
Обиконовенно тези приклади с дупка за палеца са за хора стрелящи отдясно.Ако стреляш с лявата ръка е много неудобно.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
N.Mihaylovski написа:Вземи 5.5, 4.5 е лекичка и се влияе много от вятъра, то има и 6.5 който го хвалят много, ако купиш пушката, веднага я отваряш за да почистиш буталото има стружки, който повреждат оплътнението, има много писано за Хатсан 125, има и лек тунинг на спусъка с леко шлайфане на едни елементи, като цяло хубава пушка за цената си, с читава настроика е и точна, чупи евтини оптики от отката който дава, та ако ще взимаш опитка взимай скъпа, в оражекния магазин ще ти кажат всичко необходимо.
за справка трепе зайци, внимавай че и човек меже да нарани сериозно в меките части на тялото
Успех
Абсолютно подкрепям това мнение,стрелям с ваздухарки от около 15 години за удоволствие.Миналото лято я купих и аз и я изчистих моментално след закупуването и.Такава сила на въздушна пушка небях виждал и съм много доволен.Първата оптика от 18 лева я счупи за няколко истрела

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Харесах си Гамо Екстрийм СО2. Нещо да кажете за нея. Не е върха на скоростта, но пък 10 бързи изстрела мисля че компенсират другите недостатъци. И без това ще я ползвам само да стрелям по кутийки от кола и бира.
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4