Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
600 лв. за какво бе колега и кое е много? За газ ли? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
BMWPOWERRR_ACM написа:600 лв. за какво бе колега и кое е много? За газ ли?
ми дават за инжекцион по 1500 лева и нагоре

///ALPINA\\\ написа:BMWPOWERRR_ACM написа:600 лв. за какво бе колега и кое е много? За газ ли?
Обясни на простолюдието по каква начин ти е монтиран ГИ-то..като отвориш капака вижда ли се?
каква марка е ..зареждачка, бутилка, копче, софт.,..гаранция..
направи една снимка на коша и един клип на газ..да чуем как ти цъкат дюзите..
За да можеш будалите да образоваш малко..

gogoGT написа:///ALPINA\\\ написа:BMWPOWERRR_ACM написа:600 лв. за какво бе колега и кое е много? За газ ли?
Обясни на простолюдието по каква начин ти е монтиран ГИ-то..като отвориш капака вижда ли се?
каква марка е ..зареждачка, бутилка, копче, софт.,..гаранция..
направи една снимка на коша и един клип на газ..да чуем как ти цъкат дюзите..
За да можеш будалите да образоваш малко..
Сигурно има предвид АГУ

koziak написа:...
Да се беше постарал да отговориш на ЛС-то ли ?
Тази е последната обява която успях да намеря за кола която ме устройва: http://www.mobile.bg/11351326002393894
Какво мислите за тази?
Мен ме дразни измисления ксенон и чейнджъра.Другото е издрасканото капаче на пепелника, вероятно се е ползвал и в колата е пушено
Какво мислите за тази?
Мен ме дразни измисления ксенон и чейнджъра.Другото е издрасканото капаче на пепелника, вероятно се е ползвал и в колата е пушено
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
xax колега недеи със сърказам ако оби4аш компа е Тамона дюзите са раил сонда с клапан мимгас но тя не е фактор изпарителя е тамона арктик мисля 4е се водеше само бутилката беше употребявана а за слагането ....

Няма никакъв сарказъм и т.н. само кабелите на Романо са 450лв..за 600 цял ГИ оригинален Романо с ОБД комуникация и даже накрайника за зареждане е Романо...няма как просто.. 
П.П. мисълта ми беше, не да си мерим кой по-евтино е сложил, а това, че няма как 1700лв да е сложил ГИ на 318..
или оправдава цената на колата или са го товарили много с монтажа..погледнете сайта на представителите на Романо за
България..

П.П. мисълта ми беше, не да си мерим кой по-евтино е сложил, а това, че няма как 1700лв да е сложил ГИ на 318..
или оправдава цената на колата или са го товарили много с монтажа..погледнете сайта на представителите на Романо за
България..
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
а на теб за какво ти е Обд комуникациа 4е държиш на тея заеш ли колко пъти ще я използваш а ?

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
koziak написа:Тази е последната обява която успях да намеря за кола която ме устройва: http://www.mobile.bg/11351326002393894
Какво мислите за тази?
Виж тези: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1ykc2w
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yke8z

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Първата със CCFL или SMD рингове е?
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Malik написа:Първата със CCFL или SMD рингове е?
CCFL

- BMW_318_FAN
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
Втори опит!
Здравейте!
След като изчетох голяма част от коментарите ви по темата за E46, се спрях на BMW 318I /143hp/. Следя темата и съм се ориентирал към бензинов автомобил, предвид разходите за поддръжка и километрите, които изминавам за година /градско/извънградско/. От доста време се опитвам да намеря читав екземпляр, засега неуспешно, но се надявам в скоро време и това да стане. Ще съм благодарен да споделите мнения за този автомобил:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yn2hm
Макар и да е не е точно това, което търся ще се радвам да прочета коментарите ви и за този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yn361
Здравейте!
След като изчетох голяма част от коментарите ви по темата за E46, се спрях на BMW 318I /143hp/. Следя темата и съм се ориентирал към бензинов автомобил, предвид разходите за поддръжка и километрите, които изминавам за година /градско/извънградско/. От доста време се опитвам да намеря читав екземпляр, засега неуспешно, но се надявам в скоро време и това да стане. Ще съм благодарен да споделите мнения за този автомобил:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yn2hm
Макар и да е не е точно това, което търся ще се радвам да прочета коментарите ви и за този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yn361
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
BMW_318_FAN написа:Втори опит!
Първата е доста постна откъм екстри, но като цяло изглежда прилично. За километрите е ясно че не са тези, може би 100хил отгоре. Волана е с освежен релеф на Горубляне. Скоростния лост обаче не е и е доста лъскав. Гумените уплътнения на вратите са сравнително запазени като за италианка(предполагам е такава). Като цяло това са приемливи кахъри, но трябва да свали малко цената. Това обаче е само по снимки. На живо нещата може да не изглеждат така! Хубавото на този мотор е, че е доста икономичен, ако го караш културно (6-6,5/100 извън града). Обаче пък е кофти за поддръжка, майсторите доста псуват като го видят

Швейцарката също изглежда добре, но не мисли, че са реални километрите. Може би са повече от 100хил нагоре, поне според това което се вижда от волана, както и захабения ключ. Лайсните на левите врати се различават и може би едната врата е имала лек удар. В дясно също ми се струва, че има разлика в боята. Не е болка за умиране, но все пак огледай дали е направено добре. За сметка на тези забележки обаче имаш сериозен набор от предимства - Фабричен ксенон, DSC, парктроник, кожа с подгряване, 4х4, комби (ако си с деца ще ти трябва) и не на последно място - швейцарка! Колата на жена ми е от там и мога да кажа, че там колите се поддържат много по-добре дори от Германия. Лично аз не бих се притеснил дори ако колата е на 300хил. Едиствения недостатък е, че ги гони повече ръждата. Но тези 231 катъра бая си похапват, трябва да си готов за това!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
Има ли големи разлики между DSC и ASC? То е ясно, че DSC е по-добра система, но заслужава ли си да се търси кола с DSC?
- BMW_318_FAN
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
Благодаря за мненията и съветите, колега!
Да разбирам ли, че бензиновите двигатели на Е46 320 са по-лесни за поддръжка от 318I /143hp/? От прочетеното до момента от другите раздели бях останал с впечатление, че освен проблема с играенето на оборотите и харченето на масло /около 1 л. на 10 000 км./, последният двигател не е кой знае колко претенциозен откъм поддръжка?
Да разбирам ли, че бензиновите двигатели на Е46 320 са по-лесни за поддръжка от 318I /143hp/? От прочетеното до момента от другите раздели бях останал с впечатление, че освен проблема с играенето на оборотите и харченето на масло /около 1 л. на 10 000 км./, последният двигател не е кой знае колко претенциозен откъм поддръжка?