Легендите в мини системите SONY RX и LBT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT

Мнение от Rundev » 02 Фев 2013, 12:10

/ASTERIX/ написа:Днес разхождайки се в мола с щерката реших да и взема за нейната стая една мини уредба и взех това нещо:

Изображение

Прибрахме се в къщи и с нея разопаковахме тя сияе от щастие милата, монтираме включваме и пускаме един диск
с некъкви неини латино парчета.
Тя започва да се кефи а аз не мога да повярвам на ушите си......отвратителен звук, високи няма, блъска некъв бас
ни в клин ни в ракав абе направо трагедия :banghead: Аз като върл фен на Сони направо не мога да повярвам че това
нещо е сътворено от тях. :roll:
Няма го вече старото качесто и за това старите Сонита вървят двойно по скъпо от новите.
Съжалявам за лиричното отклонение но не се сдържах.

П.П.Иначе свети като елха..... :mhihi:

Ооооооооо колега това са вече уредби само с емблема SONY и сглобена в някое мазе за 5 мин.Абсолютен фалш :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 04 Фев 2013, 10:12

След RX90-тката в хола сложих отново SONY - ресийвър с 5 колони. За около 2000лв преди 3-4 години и съм супер доволен и от качество и от сила, само малко басът ми липсва, но когато ми предложиха към 5-те колони да взема и съб аз отказах, защото на RX90-ката съб така и не съм връзвал, нищо че си е предвидена за такъв!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 04 Фев 2013, 14:56

Ооооо, това е класика. SONY MHC RX
Една 70 и една 99 са ми минали през ръцете и въпреки, че по онова време имах щастието да си играя с далеч по-сериозни играчки от тях, винаги са ме изумявали. С такава елементна база и такива малки говорителчета бяха мнооого далеч над конкуренцията и определено се озъбваха на далеч по скъпи системи. Имам в предвид истински аудио системи. "Мини аудио системи" по-висок клас от тези не съм виждал. :)
Едно обаче ми остана неосъществена мечта. MHC 7900. Това беше върха на сладоледа от където и да го погледнеш.
Сега, като имам възможност, няма от къде да се сдобия с такова :( Дори в e-bay няма. Веднъж засякох едно в добро състояние за около 300 паунда, но докато намеря къде да ми го доставят, замина (човекът държеше на доставка само в UK). Това в рамките на 24часа...
Бих искал да ползвам темата за инфо, в случай, че някой има идея от къде мога да се сдобия с такова.
Благодаря предварително.
Е за това става въпрос:
Изображение
Изображение
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Фев 2013, 19:18

KoolyO написа:Ооооо, това е класика. SONY MHC RX
Една 70 и една 99 са ми минали през ръцете и въпреки, че по онова време имах щастието да си играя с далеч по-сериозни играчки от тях, винаги са ме изумявали. С такава елементна база и такива малки говорителчета бяха мнооого далеч над конкуренцията и определено се озъбваха на далеч по скъпи системи. Имам в предвид истински аудио системи. "Мини аудио системи" по-висок клас от тези не съм виждал. :)
Едно обаче ми остана неосъществена мечта. MHC 7900. Това беше върха на сладоледа от където и да го погледнеш.
Сега, като имам възможност, няма от къде да се сдобия с такова :( Дори в e-bay няма. Веднъж засякох едно в добро състояние за около 300 паунда, но докато намеря къде да ми го доставят, замина (човекът държеше на доставка само в UK). Това в рамките на 24часа...
Бих искал да ползвам темата за инфо, в случай, че някой има идея от къде мога да се сдобия с такова.
Благодаря предварително.
Е за това става въпрос:
Изображение
Изображение

WOOWWWWWW :bowdown: :bowdown: Това го виждам за пръв път през живота ми :bowdown: :bowdown: Още един сериозен пример че Сони са държали и правили невероятни неща.Тъкмо пуснах клип във ю тубата да я видя наяве и звукът беше невероятен през LBT-то ми,а наживо просто не ми се мисли :bowdown: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 07 Фев 2013, 18:46

Съквартиранта ми във Варна имаше RX-88 само миниколонките тея плоските липсваха.

Страшна е мн готин звук беше я свързал през aux към рс-то... мн приятно беше !
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 07 Фев 2013, 22:00

Вкъщи имах сараунд за много кинти и свиреше като радиоточка. ПОДАРИХ го :mhihi:

От една година съм с http://www.youtube.com/watch?v=DApG51F9-Cw
и се кефя всеки път, когато го пускам.
П.П. Купих го за 200 кинта :mhihi:

Ако искам подобен звук с повече ватове трябва да извадя 2к :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 10 Фев 2013, 14:49

Тези които познават RX-овете като уредби,искам да ги попитам дали знаят че имат много сервизни менюта скрити от потребителите. :lol: Преди доста години ги открих съвсем случайно с комбинация от копчета :) Някой от тях бяха,повече сила на звука и рестарт на самата уредба :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 10 Фев 2013, 17:29

А някой знае ли човек някъде в BG, който да може да оправи бутоните, CD-то и изобщо дреболийте, които се прецакват редовно? В Пловдив доста народ съм преслушал и всеки вдига ръце.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 13 Фев 2013, 12:43

Значи преди доста години ги открих и съм ги позабравил но си спомням че доста надълбоко я "чипосвах" :lol: и любимото ми меню беше да и включиш още 20-тина вата към силата и :) Немога и да експериментирам на моята понеже както обясних копчетата отдавна са със собствено мнение :) Както повечето знаят и имат такива уредби,се усилват до 30 и max.Когато е в нормален режим ако сте забелязали уредбата реално свири силно до към 28 усилено,след това няма разлика в усилването или почти минимална в сравнение от 23 да кажем до 28.Това е една защита на SONY да не пренатоварваш тонколоните в зависимост от различните типажи песни(повече бас,повече високи) знаете че са различни песните.Мисля че системата се казваше VACS.В случаят винаги имате оптимален звук с минимални изкривявания.Бях открил начин чрез сервизните менюта да спра тази система и да източа коравият усилвател до краен предел.В случаят уредбата започваше да усилва от 28 до max още повече :mrgreen: Спонмям си че бяха доста бъзици в нея,като компютър е.Това което си спомням е РЕСТАРТ на уредбата,което се правеше със следните комбинации- Enter/next+Stop+Power.Повечето комбинации са с Enter/next+Stop + някой от копчетата на CD-to.Уредбата може да се заключва,тества,спират отделно компоненти.....и мн др. абе тия от SONY са били много наясно какво правят в далечната 1998г и защо са сложили надписите на тези уредби DJ MIX PRO.Комбинации имат и тяхните наследници RX-D сериите,не съм сигурен за LBT-тата.След RX-D сериите......всичко отиде подяволите с уредбите сони и затова загубиха популярност.Споням си една история че нашите ми се бяха карали задето съм смущавал съседите със силна музика и ми забраниха да пипам уредбата и аз от инат я заключих със скрити менюта да неможе да я пипат,само някакъв надпис светеше на дисплея даже маи номера на подменюто мисля и нашите дълго време неможеха да я цъкнат :lol: Даже приказки за ремонт взеха да се водят в нас,обаче воаля изведнъж тръгна уредбата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 16 Фев 2013, 2:47

stocky написа:А някой знае ли човек някъде в BG, който да може да оправи бутоните, CD-то и изобщо дреболийте, които се прецакват редовно? В Пловдив доста народ съм преслушал и всеки вдига ръце.

Отваряш кутията и чистиш лазера ръчно,скоро съживих един плеър сони така от 98-ма от както сме го купили от декома :mhihi:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 18 Фев 2013, 9:18

И моята е купена 98-ма от Деком. Чистил съм лещата и аз, а и човек, който се занимаваше с всякакви уредби, но ефект така и нямаше!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 20 Фев 2013, 19:22

В момента има една SONY RX110AV в продавалника уникална като състояние (поне по снимките)...ако нямах RX77 и Sony HCD451 направо я налазвах без да му мисля.

п.с. иначе за скритите менюта и екстри и аз навремето бях разучил някой неща,но с RX77 не съм си играл много години и съм ги забравил :/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 21 Фев 2013, 0:40

Намерих MHC-7900!
Цената ме устройва, но е в Португалия. Чудя се как мога да си я домъкна до тук, без куриера да ми докара два кашона с тухли, след като съм си платил. Ще трябва да проверя дали DHL/TNT/UPS имат услуга като Еконт, "Провери преди да платиш". Стига изобщо да може да се свърши това с наложен платеж и продавача да е съгласен...
Трябва да го измислям бързо, че при тази цена някой ще ме изпревари съвсем скоро...:paranoid:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 13 Юни 2013, 13:35

Някой да каже две думи за LBT-XB20? :paranoid:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 17 Юни 2013, 14:38

speeder88 написа:Някой да каже две думи за LBT-XB20? :paranoid:

Мек бадем,макар и качествен.Търси от XB60 нагоре!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата