Как могат да се решат ефективно проблемите с енерготата?
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Как могат да се решат ефективно проблемите с енерготата?
Държавата уж приватизира Енергото за да има уж конкуренция за да може уж да няма монопол.
Ама нещо да ви прави впечатление по този въпрос в БГ??????То има и 3 мобилни оператора ама файда??????
На всичко отгоре Държавата по договор е гарантирала 16% печалба на електроразпределителни ли какви се водят там тея ЧЕЗ,МЕЗ,ЕВН.......за всяка от първите 3 години и после до 2018 по 12% печалба!!!!!!!!Найс ,а,при средна печалба в Европа 5-8%!!!!!
Плюс това те могат да искат по всяко време вдигане на цената на тока от държавата за да им отърва .
Трайчо Трайков беше прокурист на ЕВН преди да стане гербаджийски министър на сещате се кое министерство.Свърши си работата и уж го махнаха заради министерските му задължения,ама него го болеше щепсела за тях.Тва е все едно утре Марешки да стане министър на здравеопазването и да направи велики реформи в сещате се чия полза.
Новините ми харесаха тази вечер,народа почва да се събужда малко по малко.До изборите ще има интересни събития.
Та така.............
Ама нещо да ви прави впечатление по този въпрос в БГ??????То има и 3 мобилни оператора ама файда??????
На всичко отгоре Държавата по договор е гарантирала 16% печалба на електроразпределителни ли какви се водят там тея ЧЕЗ,МЕЗ,ЕВН.......за всяка от първите 3 години и после до 2018 по 12% печалба!!!!!!!!Найс ,а,при средна печалба в Европа 5-8%!!!!!
Плюс това те могат да искат по всяко време вдигане на цената на тока от държавата за да им отърва .
Трайчо Трайков беше прокурист на ЕВН преди да стане гербаджийски министър на сещате се кое министерство.Свърши си работата и уж го махнаха заради министерските му задължения,ама него го болеше щепсела за тях.Тва е все едно утре Марешки да стане министър на здравеопазването и да направи велики реформи в сещате се чия полза.
Новините ми харесаха тази вечер,народа почва да се събужда малко по малко.До изборите ще има интересни събития.
Та така.............
jordanpar написа:Държавата уж приватизира Енергото за да има уж конкуренция за да може уж да няма монопол.
Трайчо Трайков беше прокурист на ЕВН преди да стане гербаджийски министър на сещате се кое министерство.Свърши си работата и уж го махнаха заради министерските му задължения,ама него го болеше щепсела за тях.
Абстрахирайки се от цялата жлъч, която изливаш към ГЕРБ във всеки втори свой пост, бих отбелязал 2 неща:
1. В момента конкуренция на пазара за електричество няма - има 3 фирми, но всяка отговаря за своя район. И поради тази причина преди около седмица ЕК стартира наказателна процедура срещу България, точно за липсата на конкуренция на енергийния пазар. А това говори съвсем кратко и ясно (за разлика от недодяланото плюене, което практикуваш по политическите опоненти

2. За мен лично файда има огромна от 3-те мобилни оператора - всяка година правят все по-изгодни условия

jordanpar написа:Новините ми харесаха тази вечер,народа почва да се събужда малко по малко.До изборите ще има интересни събития.
Та така.............
Нас червеното знаме роди ни - нас не ще ни уплаши смъртта!
Ние сме на всеки километър - и така до края на света!

Само се чудя 2 неща:
1. Ако бат Серго беше в стола на бат Бойко - тия протестиращите може би щяха да са долни лумпени?

2. Ти лично къде беше при "пробуждането на народа" днес - на площада или некъде другаде?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали знаеш, че мобилните оператори не намаляват цените щото много ни обичат или заради бЕсната конкуренция помежду им? ЗАДЪЛЖАВАТ ги да го направят 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Най-ефективното решение според мен е да си купя някаква добра система за произвеждане на електроенергия дотолкова, че да ми задоволява нуждата от ток и да се приключат взаимоотношенията ми с всякакви електроразпределителни дружества. И без това навсякъде съм с юпиеси и защити, постоянно имам спадове и токови удари. Вече няколко пъти ми горят сериозни скъпи електроуреди - последно бойлера. При сметки от 300-400 лева, за 20-ти декември до 20-ти януари ми дойде 800 лв. Нямам нищо ползвано повече или по-силно. Отоплението ми е слабо - стената ми е (в тази последователност от вътре навън) - латекс, мазилка, тухла 38 см с множество кухини на Винербергер, мазилка, фибран 10 см, теракол, мрежа, мазилка. Просто нямам време да разуча какви са условията и какво се предлага на пазара за собствени ененргоизточници и да приключа този проблем. Това е моят отговор и за него бих гласувал.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Едва ли има начин да си произведеш по-евтина енергия, освен ако не вложиш някаква нечовешка сума.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
До колкото знам не може да се използва ток от независим източник, може само да се продава. Поне така стоят нещата с вятърните турбини.
Аз гласувах за "прозрачност" щото е най- лесното за реализация и всичко се върти около нея.
Нещата като са ясни никой няма да си сложи главата в торбата да лъже.
Сега се лъже защото... Могат и изкарването на бял свят на кирливите им ризи е трудно или невъзможно.
Нещата като са ясни никой няма да си сложи главата в торбата да лъже.
Сега се лъже защото... Могат и изкарването на бял свят на кирливите им ризи е трудно или невъзможно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Алекс, няма политическа воля за тази прозрачност поради обвързване на властимащите финансово с дружествата. Идват избори и черните каси трябва да се пълнят за предизборна пропаганда. А като идея е добра.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Съгласен. Но от дадените алтернативи тази е най- изпълнимата колкото и да е нереална.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
"Либерализация на пазара и повече доставчици, между които да избираме"
Това за мене е единствената възможна работеща схема за намаляване на цените на тока....Повече конкуренция-повече избор за потребителя-съответно по-сериозна загриженост към клиента от Разпределителното дружество...
Ако си купуваме тока единствено от НЕК- това ще попречи на 10-ки населени места в България-където има изградени вятърни или соларни паркове да си договарят цената директно с производителя-ще трябва да се отчита и на НЕК
И както добре знаем- конкуренцията ражда конкурентноспособност и по-висока задоволеност на клиента- тоест една силна държавна политика отнсно КОНТРОЛА на енергоразпределителните дружества би осигурила добра почва за бизнеса и качествена и конкурентна услуга за потребителя.
Това за мене е единствената възможна работеща схема за намаляване на цените на тока....Повече конкуренция-повече избор за потребителя-съответно по-сериозна загриженост към клиента от Разпределителното дружество...
Ако си купуваме тока единствено от НЕК- това ще попречи на 10-ки населени места в България-където има изградени вятърни или соларни паркове да си договарят цената директно с производителя-ще трябва да се отчита и на НЕК

И както добре знаем- конкуренцията ражда конкурентноспособност и по-висока задоволеност на клиента- тоест една силна държавна политика отнсно КОНТРОЛА на енергоразпределителните дружества би осигурила добра почва за бизнеса и качествена и конкурентна услуга за потребителя.
exotique написа:.... ще попречи на 10-ки населени места в България-където има изградени вятърни или соларни паркове да си договарят цената директно с производителя...
С другите неща в мнението съм съгласен, ама това горе е пълна глупост. Валидно е по принцип, но не и реално- я потърси и се информирай на колко пари изкупува НЕК тока от ВЕИ и тогава пак говори за пряко договаряне с производителите на ток от ВЕИ

Жокер- НЕК продава тока на ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН на цени под 80лв. на МВтч и те вече добавят върху цената разни такси докато стигне до нас. В същото време обаче тока от ВЕИ се изкупува от НЕК (заради едни "хубави" договори) на "скромните" цени от 4-500лв. за МВтч- успех в прякото договаряне на цени

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тези монополи са един от основните източници на пари за партийните и лични касички на всяка власт и никога няма да бъдат притиснати от държавата толкова силно, че да не снасят. Раздържавяването им беше направено именно с тази цел - да са частни и да не попадат под ударите на законите за обществени поръчки, за конфликт на интереси, за държавна помощ и т.н. като същевременно се замазват очите на ЕС, че има конкуренция. В тази връзка, аз нямам отговор какво може да се направи...
Never mistake motion for action...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Трепане и плитко заравяне

Никой не мое ма връне на селу!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
най-силното и реалистично мнение по тематаLeon написа:Тези монополи са един от основните източници на пари за партийните и лични касички на всяка власт и никога няма да бъдат притиснати от държавата толкова силно, че да не снасят. Раздържавяването им беше направено именно с тази цел - да са частни и да не попадат под ударите на законите за обществени поръчки, за конфликт на интереси, за държавна помощ и т.н. като същевременно се замазват очите на ЕС, че има конкуренция. В тази връзка, аз нямам отговор какво може да се направи...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:най-силното и реалистично мнение по тематаLeon написа:Тези монополи са един от основните източници на пари за партийните и лични касички на всяка власт и никога няма да бъдат притиснати от държавата толкова силно, че да не снасят. Раздържавяването им беше направено именно с тази цел - да са частни и да не попадат под ударите на законите за обществени поръчки, за конфликт на интереси, за държавна помощ и т.н. като същевременно се замазват очите на ЕС, че има конкуренция. В тази връзка, аз нямам отговор какво може да се направи...

Особено ако се погледне заглавието на темата

56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4